תוכנת רענון מילים וביטויים

slayer22

New member
תוכנת רענון מילים וביטויים

אהלן. בטח הרבה מכם נתקלו בבעיה דומה: אני שוכח מילים וביטויים שלמדתי מאותיות קודמות. מכיוון שאין לי כרטיסיות (אלא רק חוברות של קידום 2000) אני די בבעיה וצריך לחזור על ביטויים ומילים ישנים כל הזמן. לכן בניתי תוכנה קטנה (התוכנה לא ממש מעוצבת אבל זו לא המטרה) אשר בוחנת על ביטויים שכבר למדת אבל יש סיכוי שתשכח אותם. כל אחד יכול להתאים ולהכניס מילים וביטויים משלו. הרבה יותר כיף לרענן את הזיכרון באמצעות התוכנה. (שימו לב התוכנה לא נועדה ללימוד אלא רק לריענון, מכיוון שהיא שואלת שאלות אמריקאיות). מסד הנתונים שלה הוא קובץ txt פשוט כאשר בפנים יש הוראות כיצד להכניס שאלות (מילים וביטויים). בקובץ דוגמה שהבאתי ישנם ביטויים ב- א' ו- ב'. כמובן שאני אשמח אם מישהו או קבוצה של אנשים יתנדבו לכתוב מילון ביטויים שלם ולהפיץ את הקובץ... בקיצור למי שרוצה להתקין: 1) להוריד את הקובץ המצורף ולשנות לו את הסיומת לסיומת rar (מה לעשות תפוז לא נותנים להעביר קבצי rar) 2) לפתוח את קובץ ה- rar לספריה c:\words (חובה לספריה הזו, מכיוון שלא היה לי יותר מידי כח להתעסק בכתיבת התוכנה), ולהפעיל. אם היא לא עולה יתכן שדרוש להתקין קבצים מסויימים להרצת VB (התוכנה נכתבה ב- VB), בכל זאת אם מישהו לא מסתדר הוא יכול לשלוח לי מסר. מקווה שהתוכנה תעזור לכם ותהפוך את השעמום של חזרה על המילים למהנה יותר (כלומר לפחות משעמם...) ואל תדאגו הבטחה שלי שאין שם וירוס או סוס טרויאני

Jhonta

New member
אחלה ! כל הכבוד על היוזמה !

באמת תוכנה חמודה למרות שאפשר לראות מקום לשיפור (אני ממליץ לעשות את הכפתורים של התשובות שקועים יותר, שיבינו שצריכים ללחוץ עליהם) וגיליתי שיש לי יכולות מרשימות למדי, למרות שזה היה יחסית קל :]

slayer22

New member
../images/Emo6.gif

באמת ביטויים קלים יחסית, אבל המטרה שלי שבסופו של דבר יהיה מילון גדול עם הרבה ביטויים. אז תרגול קליל של 10 דקות כל יום יכול לשפר את הלימוד פלאים (לפחות לפי דעתי, זה לא משהו מוכח
) יש הרבה שיפורים שאפשר לעשות אבל אני לא יודע אם יש לי סבלנות. זה נכתב בערך בשעתיים וחצי...

firebrand

New member
סחטיין סחטיין סחטיין!!!

שמע, שיחקת אותה בענק - לא רק שזה הרבה יותר קל, זה גם הרבה יותר כיף! חלק מהכיף הוא שאפשר לנצח את התשובה אפילו אם אני לא יודע, על דרך האלימינציה - שזאת גם דרך ללמוד. עובדה, אני כבר נהנה ולומד, אפילו שלא ידעתי כלום לפני שהתחלתי לשחק. צריך לעשות את המשחק הזה open source -- מבחינת קובץ ה- txt, כלומר. כל הכבוד על השעתיים וחצי האלה!!! ותודה!!!

supertv

New member
אתה יכול להסביר לי

מה צריך לעשות? לא הבנתי מה זה להפוך את זה לRAR ואיך עושים את זה? תודה רבה

firebrand

New member
הנה קובץ שתוכל להפעיל

הוראות הפעלה: 1. שמור את הקובץ המצורף ופתח אותו ב- Word. 2. המסמך מכיל בתוכו קובץ מסוג Zip. תסמן את הקובץ כך שיופיעו 8 ריבועים שחורים מסביבו. 3. שתבחר בתפריט "עריכה" ובאפשרות "העתק" (או Edit ואז Copy באנגלית). 4. תכנס למחשב שלי, ומשם לכונן C. 5. תפתח תיקיה חדשה, קרא לה בשם Words 6. תכנס לתוך c:\Words. כשאתה בפנים, תבחר בתפריט Edit ותבחר Paste. 7. הקובץ Words.zip יווצר. תכנס לתוכו. 8. תסמן את כל הקבצים, ואז תבחר בתפריט Edit את האפשרות Copy. 9. תחזור ספריה אחת אחורה (לחיצה על Back), חזרה ל- c:\Words. 10. תבחר שוב בתפריט Edit את Paste. יווצרו כל הקבצים שאתה צריך. תפעיל את זה עם האייקון הלבן/תכלת.

לינוי 18

New member
אנשים אני לא מצליחה להפעיל תתוכנה

פליז..מי שהצליח שיתן הסבר איך להתקין! תודה מראש!

viteppp

New member
ככה

תלחצי על מאפיינים.ותבחרי שהמשחב יפתח את הקובץ באמצעות ראר ולא וורד כמו שהוא עושה עכשיו . אחר כך תפתחתי את כל הקבצים לתיקיה בכונן סי שתקראי לה וורדס ותריצי את התוכנה.אם אחרי שאת משנה את הוורד לראר הוא לא פותח את זה תשאירי את זה ככה ותורידי שוב את הקובץ וכשהוא ישאל אותך אם להחליף בינהם תגידי כן ואז זה ירוץ.

supertv

New member
תודה רבה רבה!

רק עוד שאלה, אם אני רוצה להוסיף לעצמי מילים שאני רוצה להיבחן עליהם איך עושים את זה?

firebrand

New member
תפתח את הקובץ

c:\Words\voc.txt כשהוא פתוח, תלחץ Ctrl+Shift ימני כדי להזיח את הטקסט לימין, ואז תקרא את ההוראות שכתובות בשורות הראשונות. (השורות הראשונות מתחילות באות r, כלומר, אלה הן שורות מסוג הערה.)

supertv

New member
אפשר לעשות קובץ נפרד לאותיות אחרות?

נגיד אני רוצה להכין לאות ה אני יכול לעשות את זה בנפרד כדי שהוא ישאל אותי על זה? ואם כן איך אני גורם לו איזה קובץ להפעיל כל פעם?

slayer22

New member
כן

אבל זה דורש קצת עבודה. מכיוון שבניתי את התוכנה במהירות לא שמתי את האופציה הזו. ולכן צור קובץ משלך (ע"פ הוראות כתיבת המילון הנמצאות בקובץ voc.txt) ושנה לו את השם ל- voc.txt (זאת כמובן אחרי שגיבית את ה- voc.txt המקורי). אולי בהמשך היום אם יהיה לי זמן אני אוסיף בחירת מילון משלך.

firebrand

New member
איפה נתקעת בבעיה?

ישנם שני קבצים - הקובץ rar המקורי שהעלה SLayeR, והקובץ doc שאני העליתי. ההוראות שאני כתבתי מתייחסות לקובץ השני. ההוראות ש- viteppp כתב מתייחסות לקובץ הראשון. מה ניסית, ואיפה לא הצלחת? (ההוראות שאני כתבתי אמש מאד מפורטות, תוכלי להגיד לי באיזה שלב בדיוק יש לך בעיה???)

NightmareTM

New member
כל הכבוד!!

תוכנה פשוטה וטובה! תמיד יש מה לשפר, אבל יצא ממש טוב!

slayer22

New member
תודה לכולם על המחמאות ../images/Emo24.gif

השאלה היא אם יש מישהו שמוכן להכניס ביטויים לקובץ ה- txt ולשלוח? כל אחד אות אחרת?

לינוי 18

New member
ככה...

פתחתי את זה באמצעות הראר וזה כותב לי the patce not found משהו כזה... הקיצר לא הצלחתי להפעיל...לצערי...

לינוי 18

New member
כנס slayer22

ככה...נכנסתי לכונן c ופתחתי תיקיה חדשה בשם וורדס ולשם פתחתי את זה ...

למעלה