תורידו את הנושא מהפרק !

גוססי1

New member
קו מחשבה מעניין

אבקש להבהיר מעט יותר נקודה זו. האם לדעתך מותר לנו להרוג אדם אם אנו מאמינים שמותו טוב לו מחייו?

אין שייכות למה שאנחנו מאמינים שטוב

לו. השייכות היא רק לציוויו של הקב"ה. אם הקב"ה מצווה שעונשו של אדם שפשע, יהיה מיתה משמע זאת טובתו שימות - אנחנו רק עושים את רצון הבורא בכך שאנו ממיתים אותו. לכן אין כאן כל קשר למה שאנו מאמינים.

כמו האינקויזיציה?

הם האמינו שאלוהים רוצה שעונשו של כופר בנצרות יהיה מיתה + עינויים. הם האמינו שהם רק עושים את רצון הבורא בכך שהם ממיתים ומענים. הלא כן? האם לא נראה לך שלקחת את הדת לגישה כזאת זה דבר פסול לחלוטין? להזכיר, האינקויזיציה לא היתה תמיד. גם הנאציזם, וכל גוף פוליטי או אחר, מתחיל מרעיונות שאנשים תומכים בהם ורק עם הזמן הדבר מבשיל לדברים כאלו (או לדברים כמו רצח ראש ממשלה).

אתה בסך הכל מאשר את דברי

אתה מזכיר לנו לאיזה עיוותים היגיעו אנשים שלא פעלו מכח ציוויה של תורתנו הקדושה. וזה בדיוק מה שטענתי בפתיח.

??

לעניין להרוג 3000 אנשים, לרצוח ראשי ממשלות, ועוד: מדוע המטרה שלך נחשבת יותר ממטרות של אנשים אחרים? בדיוק כפי שהמטרה שלך מקדשת את האמצעים, כך זה גם אצלם. אתה בעצם מצדיק את דרכם של פושעים אידיאולוגיים בהווה ובכל ההסטוריה. הלא כן?

ניסית לשרבב את רצח רבין לנושא ?

הקו שלך ברור יותר מתמיד עכשיו, עכשיו אני מבין גם את השרבוב של הודעת "דין רודף" הקודמת שלך. ובכן - עד היום חבורת השמאלנים מחרחרי הריב והשנאה, לא הצליחה לספק בדל הוכחה שיגאל עמיר פעל בהוראת רבנים שהוציאו "דין-רודף" - כי לא היה אף רב שהוציא דין שכזה. נמצא שכל פעולותיו של יגאל עמיר היו פעולות של מטורף בודד שפעל בנגוד גמור לחוקי התורה. וזה גם מחזק את טענותי על הורדת הויכוח בנושא "אצל מי יש יותר רוצחים" - ראה את הפתיח לשרשור.

עזוב, אתה לא רציני

אתה עונה לי בכלל לא לענין ! תראה לי בבקשה בדל של הוכחה שרבנים או אפילו רב אחד הוציא דין רודף על יצחק רבין.

רטוריקה של מחב"ת...

מדוע לדעתך תשובתי אינה לעניין? אתה כתבת בפירוש: אם הקב"ה מצווה שעונשו של אדם שפשע, יהיה מיתה משמע זאת טובתו שימות - אנחנו רק עושים את רצון הבורא בכך שאנו ממיתים אותו. ---- אין משמעות לשאלה אם הוציאו או לא הוציאו פסק דין רודף על רבין. יש משמעות לכך שהממסד הדתי נותן לגיטימציה לרעיונות מהסוג שלך. רעיונות אלו מעודדים דברים כמו רצח רבין, ואפילו כאינקויזיציה, עם התפתחות הרעיונות (למרות שהוגי הרעיון במקור לא בהכרח התכוונו לאינקויזיציה, אלא רק לרעיון "תמים" כמו זה שאתה כתבת). והנה דוגמאות לפיתוח הרעיונות המפלצתיים שלך: הרב עובדיה יוסף - הסתה לרצח ראה"מ רבין ישיבת הרב מאיר בברוקלין - הסתה לרצח ראה"מ ברק

מדוע תשובתך אינה לענין

משום שבדבריך כתבת מפורשות "לרצוח ראשי ממשלות, ועוד:" בהקשר של הדת היהודית. בפרוש לא משתמע מדבריך שאתה מדבר על בודד שסטה מהקו של היהדות. הולך ומגדיל ומוסיף בדבריך אלו: "שהממסד הדתי נותן לגיטימציה לרעיונות מהסוג שלך. רעיונות אלו מעודדים דברים כמו רצח רבין" והנה באותה נשימה אתה מודה בפה מלא - שאין שום ראיות לכך שמישהו הוציא דין-רודף. כדי לתרץ את חוסר הצלחתך והצלחת השמאל המגויס למצוא רב אחד שהוציא דין שכזה ( למרות שהפכו את כל הבלטות בנסיונם הנואל הזה) אתה פותר את הענין כלא משמעותי. ההתעסקות של מיטב כוחות החושך בחיפוש שכזה - מוכיחה את ההיפך הגמור מדבריך - שהם כן נוטים ליחס משמעות למציאת דין רודף שכזה. עוד מסמר בארון הקבורה של הלוגיקה המעוותת שלך - אתה מביא בלינקים שלך - המצטטים לא אחרת את : 1) ספי רכלבסקי - אישיות אוביקטיוית בעליל חסרת כל נגיעות אישיות והשקפות בנושא המדובר. 2) כתבה מעיתון האינטרנט של ידיעות אחרונות - שאין עליה אפילו את שמו של הכתב - ומעיון קצר בתכנים שלה ברור שנעשתה כאן עבודת מחקר מקיפה על בסיס העובדה של כתובת אימייל חופפת לכתובת אימייל של הישיבה - אכן הסקת מסקנות מזהירה ! לא מכיר את הישיבה ולא יודע מי מסתתר מאחורי הפרסום של ברק במדי נאצי - ואם לזה אתה קורה מייצג - אז בבקשה תנסה להזכר בתמונות של רבין במדי קצין ס.ס. - באדיבות ידידנו החשובים בשב"כ. לסיכום, הגיע זמן קריאת שמע. וגם זמן ללכת ללמוד תורה. בעזרת השם .

גוססי1

New member
ע"פ הודאת יגאל עמיר:

"… ללא פסק הלכה או פסק דין רודף שחלו על רבין מפי מספר רבנים שאני יודע עליהם, הייתי מתקשה לרצוח. רצח כזה חייב להיות מגובה. אם לא היה לי גב ולא היו עומדים מאחורי אנשים רבים נוספים, לא הייתי פועל…" (דוח ועדת שמגר, ע"מ 89)

גוססי1

New member
האם מישהו טרח לחפש?

מדוע טרח עמיר לציין זאת בפני הוועדה? מדוע לו לשקר?

למעלה