תיקון קטן לחוק הגיור:

big ass blue

New member
לא כולם חייבים לעשות גיור כדי להיות אזרחים בישראל אתה יודע

ומה בכלל יש לעשות כל כך בישראל שהגיור כל כך חשוב לאנשים פתאום?
זה ידוע שהתהליך מאוד לא נעים ולא כל כך הוגן, מורט עצבים אפילו, אז אלו בשורות מצויינות למי שבוחר להתגייר שהתהליך הרבה יותר פשוט, וזה שהרב הראשי של ישראל תהיה לו הסכמה סופית, זה אומר לי אישית שהוא סתם ילד קטן ומתבכיין שרוצה להיות עדיין להרגיש חשוב, אז אמרו לו, כן אתה חשוב אל תדאג...

צריך לדעת להבין את הכתבות שאתה מפרסם ולא לראות הכל בעין שלילית כפי שהכתבים רוצים מהצופים, לעורר דיון, שאגב, שוב, חסר תועלת.

BravoMan

Active member
אבל מה אתה מסתכל על אנשים שרוצים להתגייר?

אתה לא אחד מהם (אני מניח).
אתה לא חי בקהילה שלהם, אז מה אתה כותב על התהליך אם הוא נעים או לא?
&nbsp
אני לא מבין למה אתה פתאום דוחף את העף לעניינים של אחרים במקום להתרכז בעצמך, אחרי כל ההטפות ששפכת עלינו פה בפורום!

big ass blue

New member
אתה מכיר את תהליך הגיור?

אתה אחד מהם? אתה חי בקהילה שלהם?

אתה שואל אנשים אחרים, אבל האם יצא לך לשאול את עצמך לפעמים, למה אתה דוחף את האף לעיניינים של דתיים?
הרי כל כך לא טוב פה בישראל, אז הגיור משנה לך?

BravoMan

Active member
הייתי מזכיר לך את הפתגם על הגמל והדבשת שלו,

אבל אני לא רוצה להעליב גמלים שבכך שאשווה אותך אליהם

pozetiv

New member
סוף סוף התעוררת ?

אתה לא שונה מדתיים שמאמינים באלוהים כל יכול רק שאתה החלפת את האלוהים במדינה.
אני רק מקווה שאתה מספיק צעיר כדי שתספיק להתעשת בזמן ולהכיר במציאות האמיתית והיא שבני אדם ורק בני אדם ולא יותר חכמים ממך, מנהלים את העניינים.
יהיה קשה לך להבין איך בדיוק העניינים מתנהלים, תגיד אלף פעם "מה פתאום,,, זה לא יכול להיות", אולי רק אחרי שתשתה כוס קפה חזק, תתעורר.

BravoMan

Active member
לא יותר חכמים? זה מה שנקרא באנגלית understatement רציני!

הפוליטיקאים שמנהלים את המדינה שלנו הרבה יותר טיפשים ממני, ומכמה חברי פורום אחרים.
&nbsp
חלקם, בקושי מגרדים רמת אינטליגנציה שלך, ובגלל זה המדינה שלנו נראית איך שהיא נראית...
&nbsp
ללא ספק מצב מצער ביותר...

pozetiv

New member
אתה לא יותר מדי טוב בשביל להיות צנוע .

שוב פעם אתה חוזר- "המדינה" "המדינה" אתה מאדיר את המדינה ככוח בלתי מוגבל ונקלע לפראדוקס והבעיה היא לא במדינה אלא בתפיסה שלך.

aryeh201444

New member
למה לא?

ניתן לכל זב חוטם אזרחות בקלי קלות שהרי גיורים רפורמיים הם בסך הכל אקט פשוט של מילוי מסמכים וניצור קרע בעם לתמיד.... אלו לא יוכלו להתחתן עם אלו.... אלו לא יכירו באלו... והכל יהיה פה שמח...

BravoMan

Active member
קרע בעם?

מי שיוצר קרע בעם הם פונדמנטליסטים כמוך, שרוצים בעלות על הדת, בעלות על המדינה, ובעלות על כלל העם היהודי - דיקטטורה מוחלטת.
&nbsp
להזכירך, הרפורמים, וזרמים אחרים מוכנים לקבל את הגיור אחד של השני, ולחיות בשלום לצד זרמים אחרים, בעוד שאתם אלה שיוצאים למלחמה מולם.
&nbsp
בלי להיכנס לדיון האם זה בכלל נכון להתנות אזרחות מדינה בדתו של אדם, נציין שכבר שמח פה בלי להוסיף את עניין הגיור.
&nbsp
בין מסתננים לא חוקיים ממדינות אפריקאיות לפראות על גבול עזה והאיום מכיוון סוריה, אני מעדיף לתת אזרחות למי שעבר גיור רפורמי באירופה או לגוי מוחלט יוצא בלוק סובייטי שרוצים להתגייס לצה"ל ולהגן על המדינה, מאשר לאברך יהודי כשר למהדרין שרק מהווה נטל על המדינה ולא מרים אצבע כדי להגן עליה.
&nbsp

aryeh201444

New member
אתה לא יודע על איזה קרע אני מדבר?

הרי גם אם תכיר בגיורים רפורמיים ההלכה לא תשתנה וכל מי שיגוייר בגיור רפורמי הוא בעצם גוי מבחינה הלכתית כך שיווצר מצב שחלק גדול מהעם לא יכיר בחלק השני.... יווצרו לך 3 עמים בתוך העם... אלו לא יוכלו להתחתן עם אלו...וכו' זה באמת מה שאתה רוצה?

חוק השבות במדינת ישראל אומר שנותנת אזרחות אוטומטית לכל אדם יהודי, כי מדינת ישראל היא המדינה של הלאום היהודי. אם החוק הזה ישתנה אפשר לפתוח דיון חדש. אבל כרגע, אתה באמת רוצה לתת אזרחות לכל מי שמלא כמה טפסים אצל הרבאי?
אלא מה? היהדות הרפורמית מהגדרתה טענה מראש שאין כזה דבר לאום יהודי, היהדות היא ואיננה לאום. מזווית ראייה כזו איך אפשר בכלל לדבר על אזרחות אוטומטית?

BravoMan

Active member
"ההלכה" היא מה שרבנים עושים ממנה.

ברגע שהמדינה תיקח את מונופול הנישואין מהרבנות, וכל אחד יוכל כאן להתחתן על פי אמונתו, לא תהיה שום בעיה ולא יהיו 3 עמים.
&nbsp
יהיה עם יהודי אחד גדול שמקבל אחד את השני למרות השוני, וקבוצה קטנה של פרזיטים פונדמנטליסטים גזעניים, שתאלץ לשבת בשקט כי היא תאבד מכוחה, ותחיה רק מטוב ליבו של יתר העם.
&nbsp
ומי יודע - יתגשם חלומי וישללו להם אזרחות ויגרשו אותם מכאן...
&nbsp
וכן - לא אכפת לי לתת אזרחות אוטומטית לכל מי שעבר גיור רפורמי, בין אם התיאור שלך מדויק (ואני בספק רב), ובין אם לא.

aryeh201444

New member
אתה נאיבי...

אתה חושב שהמדינה תצליח לשנות את ההלכה? ההלכה נשארה ללא שינוי כבר אלפי שנים.... אם תתיר לכל אחד להתחתן איך שבא לו יהיו לך אין ספור ממזרים במדינה שלא יוכלו להתחתן עם חלק גדול מהעם... זה מה שאתה רוצה?

BravoMan

Active member
את השקר הזה של "הלכה נשארה זהה אלפי שנים" אף אחד לא קונה

עצם זה שקיימים כ"כ הרבה זרמים ביהדות מראה זאת.
אפילו בקרב הזרם האורתודוקסי אין הסכמה הלכתית בין ספרדים לאשכנזים, ואפילו בין חצרות חסידיות יש מחלוקות.
&nbsp
לא צריך את המדינה כדי לשנות את ההלכה, אבל היא מצליחה פה ושם למגר חלק מהתופעות השליליות ביותר שלה.
&nbsp
למשל, במקום לסקול הומואים כפי שההלכה דורשת, המדינה מצליחה לשים בכלא רוצחים כמו שליסל.
&nbsp
באשר לעניין הממזרים, יש סיבה טובה למה הרבנות שומרת על רשימות הממזרים שלה בשקט בשקט.
רוב בני האדם, גם בעם היהודי, התבגרו כבר, ולא מפלים אנשים בגלל שטויות מטופשות כאלה.
&nbsp
מי שרוצה להיות דפוק ולפסול אהבה על סמך מאפיינים שרירותיים כמו שם משפחה, אז זמן לידה וכו' שיבושם לו.
מצידי - שיזדקן לבד!
&nbsp
אני חושב שזו דרך מצוינת למנוע גידול דמוגרפי של אידאולוגיות גזעניות.

aryeh201444

New member
ההוכחה שלך שגויה מהיסוד

ורואים שאתה חסר הבנה לחלוטין בהלכה היהודית אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

אתה טוען בעצם שהמדינה תצליח לשנות את ההלכה? חובת ההוכחה עליך... אם תצליח להוכיח זאת נוכל לפתוח אתאהדיון מחדש. המדינההמד הצליחה עד היום לשנות שום הלכה. ההלכה שצריך להרוג אנשים שחוטאים במשכב זכור נשארה על כנה גם אם אין מי שיכול להוציא אותה לפועל.

אתה בעצם אומר שאתה רוצה שיהיה קרע בעם כי אתה לא רוצה בכלל שתהיה אומה יהודית. מבחינתך באנו מהקופים ואין שם הבדל בינינו והגוים, אז שייהרס העם וזהו.... העיקר שלא יהיו פה חרדים...

BravoMan

Active member
יש לך בעיה בהבנת הנקרא:

המדינה שלנו אינה מדינת הלכה (עדיין).
היא לא עוסקת, ולא אמורה לעסוק בשינוי הלכה.
&nbsp
כתבתי שהמדינה מצליחה, לא תמיד, להעמיד את ההלכה והקנאים שמנופפים בה במקומם, ולהגביל אותם ע"י חוקים.
&nbsp
מי שמשנה את ההלכה אלה הרבנים, ורמת ההצלחה של כל רב תלויה בקהל שהוא מצליח לאסוף סביב הגרסה הספציפית שלו.
אתה לאומת זאת, לא התייחסת כלל למלחמת החצרות כי אין לך תשובה לזה, נכון?
&nbsp
כאמור, היחיד שרוצה קרע בעם זה אתה ושכמותך: אתה רוצה טוהר אתני.
אני לאומת זאת, רוצה לשמר עם שהצליח להישאר עם גם אחרי שהתפזר בכל קצבות תבל וצבר שוני.
&nbsp
אני רוצה לקבל יהודים באשר הם כדי לשמור על האומה היהודית, לא לבצע טיהור אתני שישמיד את העם שלנו.

aryeh201444

New member
קודם כל,

לימדתי אותך כבר בעבר ואתה כבר אמור לדעת את זה שלא מערבים דיון בדיון. על כל נושא דנים בפני עצמו בלי לעשות סלט. אתה באמת חשוב שאין לי תשובה לטיעון כל-כך עלוב שמעיד על בורות? וכי אני לא חי דן ולומד על בסיס יומיומי את ההבדלים בין השיטות בהלכה? אתה באמת חושב שגילית את אמריקה?

אתה כתבת שלא יהיה קרע בעם כי המדינה תשנה את ההלכה.
אתה חושב שהמדינה תצליח להוציא חוק שיכפה על אנשים להתחתן עם גויים וממזרים? הרי רוב העם לא רוצה להתחתן עם גוים....

אם בשם האידיאוליגה של "להישאר עם גם אחרי שהתפזר בכל קצבות תבל וצבר שוני" אתה מוכן לקרוע את העם שלא תהיה הבחנה ברורה מי שייך לעם ומי לא ולהכניס אליו כל זב חוטם שמילא טפסים אצל הרבאי ולגרום שחלק גדול מהעם לא יוכל להתחתן עם החלק השני שיבושם לך.

BravoMan

Active member
אם לימדת אותי משהו, זה שאתה לא בא לכאן לנהל דיונים.

אתה פשוט לא מסוגל לענות לעניין, ורק מתעקש לדחוף את האג'נדה שלך בתור תשובה גם לדברים הכי לא קשורים.
&nbsp
הייתי מביא לך קישורים להודעות רבות בהן הסטטת שרשורים ארוכים מאוד מנושא אחד לאחר, אבל זה יהיה בזבוז זמן מבחינתי.
&nbsp
אם אתה טוען שכתבתי במקום כלשהו "שלא יהיה קרע בעם כי המדינה תשנה את ההלכה" תביא קישור להודעה הרלוונטית.
כי לא כתבתי זאת.
&nbsp
אני ממש לא רוצה חוק שיכפה על אנשים להתחתן עם גויים וממזרים - להפך!
אני רוצה חוק שיאפשר לכל אדם להתחתן עם מי שהוא אוהב, אפילו אם אותו אהוב הוא מאותו מין כמו האדם הזה.
&nbsp
אני רוצה שהמדינה לא תתערב מעבר לרמה הבסיסית של רישום אזרחי לנישואין של זוג בוגרים ברי דעת.
&nbsp
משם, מי שרוצה להתחתן רק עם מי שיציג תעודת כשרות, שיהיה לו לבריאות, ומי שרוצה להתחתן מאהבה, גם לבריאות.
&nbsp
אני מבין את הפחד שלך:
אתה כנראה מספיק שפוי כדי להבין שרוב האנשים לא מעוניינים לשאת תעודת כשרות גזעית, ולכן אפילו עכשיו, עוד לפני שהוציאו מידי הרבנות את המונופול על נישואין, כבר הולך ומצטמצם המבחר לקבוצה הגזענית הקטנה שלך.
&nbsp
אבל אני אישית מבסוט מזה:
מי שיחפש להתחתן בהתבסס על תעודת "טוהר גזע" ולא ימצא, בהחלט מגיע לו להיכחד.
ממש ברירה טבעית בפעולה!

BravoMan

Active member
דיברת על קרע בעם כן?

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5283345,00.html
&nbsp
אז הנה - עכשיו גם נגד קונסרבטיבים פתחתם במלחמה.
לא משנה שהבחור הזה שומר שבת יותר ממני, אתה לא רוצה אותו פה, גם במחיר של לעצבן את כל יהדות התפוצות.
&nbsp
כי זו מדינה פרטית שלך, נכון? לא של העם היהודי...

aryeh201444

New member
קודם כל

הטיעון שלך אינו ממין הטענה. אמרתי לך שאתה רוצה לגרום לקרע בעם, אז אתה אומר לי שגם אני גורם לקרע? אם אני גורם לקרע לשיטתך אז גם למדינה מותר והפכת לתומך בקרעים?

אבל לגופו של עניין. כן, אני רוצה לקרוא אותם מהעם כי הם סרטן. יש פה במדינת ישראל אומה יהודית חיה ונושמת והם איום על שלמות האומה הזו. ולכן, על מנת לשמור על מה שיש אני מעוניין לקרוע אותם. אין ברירה, לפעמים צריך לכרות רגל על מנת להציל את הגוף.
מה שאתה מציע הוא להרוס את הכל... שלא תשאר פה אומה כלל...

למעלה