תיקון קטן לחוק הגיור:

אין שום קרע בעם חוץ מזה שנוצר ע"י דתיים

עובדתית, יהודים חילונים בארץ מתחתנים בשמחה עם "ממזרים", "גויים" ושאר "פסולי חיתון" למינהם (עגונות, כהנים עם גרושות וכיו"ב). כשהרבנות עושה בעיות אז הם מתחתנים בנישואי קפריסין, בהסכם ידועים בציבור ושאר פתרונות שמוכרים ע"י משרד הפנים. למעשה אפילו לא מעט חילונים שהם יהודים כשרים למהדרין בוחרים בפתרונות כאלו ע"מ לא לעבור ברבנות הראשית.

מי שבאמת לא מוכנים להתחתן עם "ממזרים" ו"גויים" הם הדתיים. אבל הדתיים ממילא לא מוכנים להתחתן עם יהודים חילונים, אפילו כשרים למהדרין. לכן לא נוצר כאן שום קרע מלבד הקרע שהדתיים קורעים אותו יום יום, ולא שייך בכלל לגיור.

Hameln

New member
לא כ"כ קשור לאזרחות

חוק השבות כבר מקנה זכאות להגירה למדינת ישראל והתאזרחות במדינת ישראל לפרטים שהאורתודוקסיה המקצועית לא תגדיר כ"יהודים", פרטים שממילא כבר יכולים להינשא (נישואי קפריסין) לפרטים שהאורתודוקסיה המקצועית כן תגדיר כ"יהודים". Your point is a moot point

aryeh201444

New member
אשאל אותך שאלה פשוטה

נראה לך תקין ומכובד שמדינת ישראל תיתן אזרחות לכל מי שמילא כמה טפסים אצל הרבאי? עזוב כרגע טיעונים של שלמות העם וכו'. איפה הכבוד הלאומי שלנו? כל זב חוטם יכול להצטרף? ניסית פעם לקבל אזרחות של מדינה זרה? זה לא פשוט... זה תהליך, בודקים אותך... וכו' אפילו מדינות מסוג ג. גיור רפורמי ברוב המקרים זה הליך פשוט של מילוי טפסים אתה באמת רוצה שזו תהיה מדיניות ההגירה של מדינת ישראל?

אמנם לא שאלת אותי, אבל...

לי, לפחות, זה לא נראה תקין. מצד שני, גם העובדה שהמדינה תתן אזרחות לכל מי שעבר גיור לא נראית לי תקינה.
היהדות כלאום במקביל ליהדות כדת אלו שני מושגים שאינם מופרדים מספיק לטעמי והמצב הזה יוצר בעיות קשות כאשר מנסים להסתכל על מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית, וזה מהטעם הפשוט שדמוקרטיה מודרנית לא אמורה להיות כפופה לדת כלשהי, ולא לתת עדיפות לדת כלשהי.
&nbsp
הבעיה לדעתי היא, כמו שאני אומר כבר שנים, שמדינת ישראל כושלת על הקו שבין מדינה יהודית לבין מדינה דמוקרטית, מכיון שיהדות (ולייתר דיוק - הפן הדתי של היהדות, ושל כל דת בעצם) איננה דמוקרטית על פי הגדרה.
&nbsp
רק אם נשכיל להפריד בצורה טובה מספיק את הלאום היהודי מהדת היהודית, נוכל סופסוף לייצר כאן מדינה יהודית דמוקרטית אמיתית. עד אז, ישראל נאלצת להמשיך ולהתנהל כלוליין על חבל דק.
&nbsp
&nbsp

למעלה