תכירו,עמליה או בשמה המיקצועי "amalia maya"

ווואי!!!! איזה פחד! לא רעדת מפחד?

באונה את קולטת מה הם היו יכולים לעשות לך?

keren alfasi

New member
מה?

זה כמו הפחד מלנסוע לקהיר, לא? כולם בני אדם.. מה יש לפחד? מה שהפחיד אותי זה הפחד של המבוגרים.

לזה היתכוונתי.

שבתור ילדה קטנה פתאום שולחים לך איזה מישהו שאת לא מכירה.... הכל מהר ובחשש.... אני למשל שהייתי קטנה אם אמא שלי לדוגמא, חששה ממשהו ישר הרגשתי את זה. אני בטוחה שגם את.

נאוה יקרה, יש לי שאלה

שאולי נשמעת מטופשת.. 1)למה את מעדיפה להופיע עם רשת? האם זה גם מטעמי "יופי"(שאת חושבת שזה יותר יפה?) 2)מאיזה בד הרשת עשוייה? זה נוח בכלל? נשיקות
קסם

זו הסיבה ש...

אני ממעט להופיע בארועים כאלה. קשה לי להגדיר את עצמי כבדרן להמונים, בטח שלא להמונים הישראלים שחושבים שהכל מגיע להם. לכן מראש אני לא נכנס לזה, אלא אם כן מדובר בארוע שבו אני רוקד פרונטלית על פודיום וכו', ומגדיר מראש חריגות סבירות של זמן מצד הלקוחות. תגידי תמיד שיש לך עוד הופעה עכשיו ושאת לא יכולה להרשות לעצמך לאחר. מהיכרות שלי עם לקוחות כמו אלה שהתעמתת עימם, הם בטח גם לא הפסיקו להתמקח איתך על המחיר לפי שסגרו איתך. אלה מבחינתי לקוחות שלעולם לא יהיו מרוצים מכלום, ולכן איך שאני מזהה כזו התמקחות - אני מיד חותם את השיחה וסאלאמאת.

סליחה, אבל לדעתי היא לא רקדה "טרייבל"

בקליפ שאומנם כותרתו היא "טרייבל דאנס", לא ראיתי שום מה לריקוד שבטי, לבין הריקוד שהיא רקדה? אולי חוץ מהציציות והצמות שהיא שמה בשער שמושפע אולי מהריקוד האנדיאני והאפריקני. וואללה, האמריקניות האלה המציאו משהו משלהן שבכלל לא קיים, נתנו לו שם אקזוטי "טרייבל". לדעתי, ממה שאני רואה אצל האמריקניות, הייתי קוראת לזה "מחול מזרחי פיוג'ן" כלומר הן לוקחות אלמנטים שונים מכל מני ג'אנרים אחרים של מחול פלוס אלמנטים מסגנונות שונים מהמחול המזרחי האוריינטלי, הקאברטי, הפולקלורי והשבטי ועושות "מיקס". זה בסדר גמור, כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, להמציא שיטה חדשה, לצרף אלמנטים שונים, הכל נהדר, אבל מה שמפריע לי זה שלא קוראים לילד בשמו המדוייק וזה יוצר בלבול. התנועות שאמליה מבצעת לקוחות מתוך ריקוד "הברייקדאנס", הלבוש שלה שעטנז (עירבוב) של תלבושת שיבטית עם חליפת ה שני חלקים המסורתית של הראקס שרקי-הקברטי, המוסיקה - מוסיקת עולם, הבעת פנים קפואה מהריקוד היפני, ואלמנטים מהמחול המודרני - זה יוצא מאוד יפה בסוף, היא גמישה מאוד ורואים שהיא רקדנית שמשקיעה. אבל למה לקרוא לזה ריקוד שיבטי? ריקוד שבטי, זה ריקוד שנרקד בכפרים ובשבטים, ריקוד אותנטי, כלומר במרוקו, באלג'יר, בטוניס, אפריקה ועוד ועוד. התלבושות של הרקדניות הן מסורתיות מאוד, כלומר גלביות, עם חגורות מחבלים ופומפונים. חוץ מאפריקה ששם הבטן חשופה וגם החזה חשוף. המוסיקה אף היא לקוחה מאזורים מרוחקים בכל ארץ וארץ. אבל מה שהאמריקאיות עושות עם זה? סמטוחה שלמה! סלט מבטבוחה עם גפילטע פיש, פלפל עם שרימפס ! פה ושם אני רואה קליפ שנקרא "טרייבל" שאכן הוא באמת "טרייבל" אבל לרוב אני צופה בקליפים שנקראים "טרייבל" אבל הם פשוט ריקוד פיוג'ן לחלוטין ושוב זה בסדר גמור - רק שצריך לכנות כל דבר בשמו הנכון. בכל מקרה אני שמחה שחברתך מצאה את הנישה שלה בריקוד והכי חשוב שהיא אוהבת את מה שהיא עושה! נתראה בשמחות תמרה

ליילה 1

New member
תמרוש, את צודקת ../images/Emo45.gif

היה חן תנועתי, גמישות גוף,שבירות שממש לא אופיניות לשארקי שאנו מכירות, אבל בוודאי שלא היה שם טרייבל.

slov

New member
לא ממש אכפת לי איך קוראים לריקוד שלה

היא רוקדת ממש מדהים, יש לה שליטה מדהימה על הגוף שלה , והריקוד שלה מאוד מעניין. אם הייתה בארץ הייתי שמחה לעשות אצלה סדנה ולהכיר את הריקוד הזה יותר מקרוב.

ליילה 1

New member
לא מדובר כאן על איך היא רוקדת

אלא מה היא רוקדת. כי אלו שלא כל כך מתמצאים בז'אנר יחשבו שזה טרייבל ולא כך הוא. וחוצמיזה תארי לך שאיזה רקדן או רקדנית ולס יופיעי ביוטיוב תחת הכותרת טרייבל וינאי

flamenca

New member
Hi!!! I'm new here....

I'm from Israel, but currently I'm staying in Santa Barbara, I've been studying middle eastern dance for a year now, and my current teacher is Alexandra King. I have only recently started studying "tribal" and "tribal fusion", and more than anything, I think the correct description would be "taqsim" to tribal or sometimes techno music. It is very much an american invention, but when it's done well, it's soooo beautiful! My personal favorites in this genre are Rachel Brice and my teacher, Alexandra King!!! Neshikot!!!!

shynon

New member
מעניין מה שכתבת

אין לי שמץ של מוסג על התפתחות סגנון הטרייבל באמריקה.עד כמה שאני יודע רייצ'ל ברייס היא מהמייסדות של הטכניקה הזו או לפחות הכוכבת של הסגנון הזה או משהוא כזה. אני אישית יותר לומד את הסגנון המיצרי ולשם אני מתחבר. לגבי עמליה,הרקע שלה הוא בבית ספר לריקוד בטן אמריקאי במיאמי(המורה שלה היא המורה של שקירה),שם היא למדה ולימדה. וגם לסגנון הריקוד בטן בבית ספר הזה אי אפשר ממש ליקרוא מיצרי אלא american bellydance .ממה שאני מכיר את עמליה היא בטח יצרה משהוא חדש ואישי משלה שבטוח מושפע ממה שלמדה ומהטרייבל מה שבטוח משוחד או לא משוחד היא עושב משהוא טוב אפילו שזה לא ריקוד מיצרי

רזלה

New member
תמרוש, כבר היה לנו מספר דיונים בנושא

ואני אפילו תרגמתי לכם מאמר בנושא הטרייבל - על מה ולמה הוא מכונה כך. אני מצרפת קישור לשרשור ההוא ולמאמר שצירפתי. יעל

נהניתי מאד.

איזה יופי של ריקוד. אם הייתי מתרגמת אותו לשפת הציור הייתי אומרת שיש בו המון גלים, עיגולים, קוים ונקודות שיוצרים ביחד הארמוניה נפלאה ומרתקת.

סטפניה1

New member
מנצלת את השרשור כדי להראות לכם קטע

כן באמת קטע מאוד יפה לא חשוב מה שם הסגנון . חוץ מזה , אני מנצלת את השרשור כדי להראות לכם קטע. אני כל הזמן שמעתי מאיזה דיג'י טורקי, שאני עובדת איתו לפעמים, שיש איזה רקדנית אחת שנקראית אסנה ושהיא מדהיממממה. אפילו הוא הביא לי דיסק על שמה ובאמצע אחד השירים אפילו צועקים את שמה בהתרגשות(חלק מהשיר). ותאום שוטטתי לי ביו טיוב וראיתי אותה , ותאמינו לי אני לא יודעת על מה הם מדברים.בקטע הזה זה נראה כאילו היא עושה לנו טובה שהיא זזה. אסנה

slov

New member
זהו באמת קטע ריקוד לא מוצלח

אבל אני ראיתי אותה בריקודים אחרים שבהם היא היתה מדהימה!

למעלה