סליחה, אבל לדעתי היא לא רקדה "טרייבל"
בקליפ שאומנם כותרתו היא "טרייבל דאנס", לא ראיתי שום מה לריקוד שבטי, לבין הריקוד שהיא רקדה? אולי חוץ מהציציות והצמות שהיא שמה בשער שמושפע אולי מהריקוד האנדיאני והאפריקני. וואללה, האמריקניות האלה המציאו משהו משלהן שבכלל לא קיים, נתנו לו שם אקזוטי "טרייבל". לדעתי, ממה שאני רואה אצל האמריקניות, הייתי קוראת לזה "מחול מזרחי פיוג'ן" כלומר הן לוקחות אלמנטים שונים מכל מני ג'אנרים אחרים של מחול פלוס אלמנטים מסגנונות שונים מהמחול המזרחי האוריינטלי, הקאברטי, הפולקלורי והשבטי ועושות "מיקס". זה בסדר גמור, כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה, להמציא שיטה חדשה, לצרף אלמנטים שונים, הכל נהדר, אבל מה שמפריע לי זה שלא קוראים לילד בשמו המדוייק וזה יוצר בלבול. התנועות שאמליה מבצעת לקוחות מתוך ריקוד "הברייקדאנס", הלבוש שלה שעטנז (עירבוב) של תלבושת שיבטית עם חליפת ה שני חלקים המסורתית של הראקס שרקי-הקברטי, המוסיקה - מוסיקת עולם, הבעת פנים קפואה מהריקוד היפני, ואלמנטים מהמחול המודרני - זה יוצא מאוד יפה בסוף, היא גמישה מאוד ורואים שהיא רקדנית שמשקיעה. אבל למה לקרוא לזה ריקוד שיבטי? ריקוד שבטי, זה ריקוד שנרקד בכפרים ובשבטים, ריקוד אותנטי, כלומר במרוקו, באלג'יר, בטוניס, אפריקה ועוד ועוד. התלבושות של הרקדניות הן מסורתיות מאוד, כלומר גלביות, עם חגורות מחבלים ופומפונים. חוץ מאפריקה ששם הבטן חשופה וגם החזה חשוף. המוסיקה אף היא לקוחה מאזורים מרוחקים בכל ארץ וארץ. אבל מה שהאמריקאיות עושות עם זה? סמטוחה שלמה! סלט מבטבוחה עם גפילטע פיש, פלפל עם שרימפס ! פה ושם אני רואה קליפ שנקרא "טרייבל" שאכן הוא באמת "טרייבל" אבל לרוב אני צופה בקליפים שנקראים "טרייבל" אבל הם פשוט ריקוד פיוג'ן לחלוטין ושוב זה בסדר גמור - רק שצריך לכנות כל דבר בשמו הנכון. בכל מקרה אני שמחה שחברתך מצאה את הנישה שלה בריקוד והכי חשוב שהיא אוהבת את מה שהיא עושה! נתראה בשמחות תמרה