תלמידי ישראל קרסו במבחן העולמי במתמטיקה ומדעים

אני מציע לך לתת במה לאנגלית אחרי שייערכו מבחנים ולא לפני.
בינתיים במתמטיקה ובמדעים המצב גרוע ולא רק בכיתות ח'.
מצטערת על ההשהייה בתגובתי, לגבי מתמטיקה, אומנם בזמננו הרמה הייתה גבוהה יותר, כמו למשל היה לנו אסימפטוטות אלכסניות והיום רק מורידים עוד חומר ועוד חומר כל פעם בתירוץ אחר, פעם קורונה, פעם מלחמה ונראה מה יהיה התירוץ הבא.
למרות כל זאת, בזמננו, רק יחידי סגולה למדו באוניברסיטה בזמן התיכון ונאלצו לעשות זאת באונ' הפתוחה ואילו היום יש מסלולים כמו מוכשרים במתמטיקה של בר אילן, אודיסאה, אלפא ועוד תוכניות מעולות וכייף לראות את התיכוניסטים באוניברסיטה שמחשיבים את העתודאים כזקנים :)
אותי פחות מעניין תוצאות המבחן למרות שלא מרוצה מהן כי בין כה וכה רובם לא השתמשו בזה לעומת המצטיינים שיובילו את הטון בצבא ובחברות ההייטק ובזה אני מתנחמת.

דיברגנט חדש

Well-known member
נא לא להכניס לי מלים לפה, ממש לא מרוצה מההשלכות ודיי חושבת שהעובדה שלפיד מונה לראש ממשלה, למרות שרק למעט מאוד זמן, לא משדר טוב לציבור.
לא ייתכן שבמאה ה-21, מי שאין לו בגרות, יתמנה לראש ממשלה!
גם התקשורת אשמה בכל התחקירים שעשו על ההשוואה בינינו למה שהולך בסקנדינביה ושהראו שלא צריך בגרות בכדי להצליח בחיים, כמו כתבות ודעות בסגנון הבא:

היחיד שניסה לשנות משהו וגם הצליח במעט היה בנט כשהיה שר החינוך, אולם גם הוא עשה טעויות, שהגביל את האפשרות להוציא בגרות לפני כיתה יא'.
אין כל סיבה שנער בכיתה י' או ט' יצטרך להתחנן ולהביא כל מיניי מבחנים (קרני) ואישורים מביה"ס שהוא יכול להיבחן מוקדם יותר.

לטעמי, בכלל צריך להוציא את הבינוניות מביה"ס, להחזיר את ההקבצות שהיו בזמננו ומי שירצה להשתלב בהקבצה גבוהה, שיתאמץ ושהחזקים לא יצטרכו להתעכב בשביל ליישר קו.
אם אני לא טועה, שי פירון הגביל את זה כשהיה שר החינוך.
תמיד אמרתי ואחזור על זה כל הזמן, שעם כל התלונות שהיו על זבולון המר ז"ל, הוא היה הרע במיעוטו בשרי החינוך שהיו לנו עד הלום ומאז שתיק החינוך עבר למרץ, התחילו ההגרלות של מקצועות הבגרות ומאז החינוך רק הדרדר.

דיברגנט חדש

Well-known member
אם אני לא טועה, שי פירון הגביל את זה כשהיה שר החינוך.
תמיד אמרתי ואחזור על זה כל הזמן, שעם כל התלונות שהיו על זבולון המר ז"ל, הוא היה הרע במיעוטו בשרי החינוך שהיו לנו עד הלום ומאז שתיק החינוך עבר למרץ, התחילו ההגרלות של מקצועות הבגרות ומאז החינוך רק הדרדר.
אגב, מבחינתי, כששר החינוך בולם התקדמות מהירה של תלמיד, הוא לא שר שמקדם קידמה אלא בינוניות ועל כן, מתויג מבחינתי באופן אוטומטי כשר חינוך גרוע.
מה שאהבתי אצל בנט בדומה למה שכתבת (נוסטלגיה), זה שהוא פיתח תוכניות לעידוד 5 יח"ל במתמטיקה.
לגבי שר חינוך טוב, למרות כל המירמור עליו כאשר כיהן, בהשוואה להיום, זבולון המר ז"ל עלה עליהם במספר דרגות.

נערך לאחרונה ב:
אגב, מבחינתי, כששר החינוך בולם התקדמות מהירה של תלמיד, הוא לא שר שמקדם קידמה אלא בינוניות ועל כן, מתויג מבחינתי באופן אוטומטי כשר חינוך גרוע.
מה שאהבתי אצל בנט בדומה למה שכתבת (נוסטלגיה), זה שהוא פיתח תוכניות לעידוד 5 יח"ל במתמטיקה.
לגבי שר חינוך טוב, למרות כל המירמור עליו כאשר כיהן, בהשוואה להיום, זבולון המר ז"ל עלה עליהם במספר דרגות.
הבעיה של כל השיטות המתקדמות של בתי הספר שהם לא מיושרים עם האוניברסיטה שלא שינתה את צורת הלימודים, נכון שהיום לסטודנט קל יותר, כי חומר נגיש לו יותר, לא צריך לצלם קלסרים ועוד.
אנחנו למדנו באותה צורה שמלמדים באוניברסיטה כפי שהיה תחת שרביטו של זבולון המר כפי שציינת, הרצאות וש.ב. ובוגרי התיכון פחות קיבלו שוק שהגיעו לאוניברסיטה.
מסכימה עמך שטעות לבלום תלמיד וצריך לקדם כמה שאפשר תלמידים שצמאים לידע ולא לעצור אותם, לשעמם אותם וליצור אצלם אנטי לביה"ס.

הבעיה של כל השיטות המתקדמות של בתי הספר שהם לא מיושרים עם האוניברסיטה שלא שינתה את צורת הלימודים, נכון שהיום לסטודנט קל יותר, כי חומר נגיש לו יותר, לא צריך לצלם קלסרים ועוד.
אנחנו למדנו באותה צורה שמלמדים באוניברסיטה כפי שהיה תחת שרביטו של זבולון המר כפי שציינת, הרצאות וש.ב. ובוגרי התיכון פחות קיבלו שוק שהגיעו לאוניברסיטה.
מסכימה עמך שטעות לבלום תלמיד וצריך לקדם כמה שאפשר תלמידים שצמאים לידע ולא לעצור אותם, לשעמם אותם וליצור אצלם אנטי לביה"ס.
הבעיה שהאונ' לא מיושרת עם המציאות בגלל המועצה להשכלה גבוהה שקובעת לה

וזה כמובן בגלל ביבי וקודמיו.

השרים לא קובעים יותר מידי,הם תחת המון מגבלות.

הבעיה שהאונ' לא מיושרת עם המציאות בגלל המועצה להשכלה גבוהה שקובעת לה

וזה כמובן בגלל ביבי וקודמיו.

השרים לא קובעים יותר מידי,הם תחת המון מגבלות.
איך הצלחת להכניס את נתניהו לכאן, רק אתה יודע :rolleyes:
אם היית באוניברסיטה, היית יודע שהממשלה לא קובעת להם כלום למעט סבסוד.

איך הצלחת להכניס את נתניהו לכאן, רק אתה יודע :rolleyes:
אם היית באוניברסיטה, היית יודע שהממשלה לא קובעת להם כלום למעט סבסוד.
"אישור תארים"

הרי בשביל מה הולכים לאונ'/מכללה וכד'?

לא בשביל ללמוד,זה אפשר בכל מקום,בשביל תואר.

ברגע שאתה שולט על איך התואר מיוצר,שלטת על הכל.

ומי שולט על המוע' הזאת? אני? את? ביבי בצורה עקיפה.

"אישור תארים"

הרי בשביל מה הולכים לאונ'/מכללה וכד'?

לא בשביל ללמוד,זה אפשר בכל מקום,בשביל תואר.

ברגע שאתה שולט על איך התואר מיוצר,שלטת על הכל.

ומי שולט על המוע' הזאת? אני? את? ביבי בצורה עקיפה.
נכנסת לקישור שצרפת?
זאת שאלה רטורית, כי ברור שלא נכנסת, או לחלופין נכנסת ולא הבנת את אשר קראת אחרת היית מבין את המשפט הבא "על-פיו אסור לה להגביל את חופש הדעה והמצפון, להתערב בקביעת תוכניות לימודים ולהתערב במינוי הסגל האקדמי ובדרכי ההוראה. ".
במיוחד בשבילך, הדגשתי גם :)

נכנסת לקישור שצרפת?
זאת שאלה רטורית, כי ברור שלא נכנסת, או לחלופין נכנסת ולא הבנת את אשר קראת אחרת היית מבין את המשפט הבא "על-פיו אסור לה להגביל את חופש הדעה והמצפון, להתערב בקביעת תוכניות לימודים ולהתערב במינוי הסגל האקדמי ובדרכי ההוראה. ".
במיוחד בשבילך, הדגשתי גם :)
נראה שאת לא הבנת :giggle:

היא לא צריכה להתערב בתוכנית היא רק צריכה לקבוע איזה מבחנים צריך לעבור בשביל

לקבל תואר.

הרי לפי המבחנים נקבעת תוכנית הלימודים+פילרים של דברים שלא צריכים

בשביל לנפח את התוכנית ולהרויח עוד כסף.

נראה שאת לא הבנת :giggle:

היא לא צריכה להתערב בתוכנית היא רק צריכה לקבוע איזה מבחנים צריך לעבור בשביל

לקבל תואר.

הרי לפי המבחנים נקבעת תוכנית הלימודים+פילרים של דברים שלא צריכים

בשביל לנפח את התוכנית ולהרויח עוד כסף.
שכחתי שאתה מקרה אבוד, פולט שטויות בלי סוף, כל אוניברסיטה מחליטה על תנאי הקבלה שלה ולא רק זה, כל מחלקה בתוך האוניברסיטה מחליטה על תנאי הקבלה שלה ואף אחד לא מתערב, בטח לא הממשלה.

עכשיו נזכרתי שראיתי את זה בתאוריות ההזויות שלך על האינפנטיל

במיוחד בשרשור הבא כפי שכתבתי לך בתגובה #66 שלי

וגם בנושא ביידן

נערך לאחרונה ב:
שכחתי שאתה מקרה אבוד, פולט שטויות בלי סוף, כל אוניברסיטה מחליטה על תנאי הקבלה שלה ולא רק זה, כל מחלקה בתוך האוניברסיטה מחליטה על תנאי הקבלה שלה ואף אחד לא מתערב, בטח לא הממשלה.

עכשיו נזכרתי שראיתי את זה בתאוריות ההזויות שלך על האינפנטיל

וגם בנושא ביידן
תנאי קבלה חשובים לסינון תלמידים בהתאם לרצון מוסד הלימוד,על התואר לעומת זאת מפקחת המועצה להשכלה גבוהה.

אני לא מדבר על סתם תואר שהמציאו המוסדות האלה אלא על תואר שנידרש לצורך דברים מסוימים כמו תעודת הנדסאי,

מהנדס,עו"ד,רופא וכן הלאה.

ז"א תואר שנידרש לצורך הסמכה מקצועית שמפוקחת ע"י המדינה.

תנאי קבלה חשובים לסינון תלמידים בהתאם לרצון מוסד הלימוד,על התואר לעומת זאת מפקחת המועצה להשכלה גבוהה.

אני לא מדבר על סתם תואר שהמציאו המוסדות האלה אלא על תואר שנידרש לצורך דברים מסוימים כמו תעודת הנדסאי,

מהנדס,עו"ד,רופא וכן הלאה.

ז"א תואר שנידרש לצורך הסמכה מקצועית שמפוקחת ע"י המדינה.
  • תעודת הנדסאי לא מוציאים באוניברסיטה והוצאת התעודה היא בתהליך דומה של הוצאת תעודת בגרות, בחינה זהה לכל המוסדות (מכללות) שמלמדות לתואר זה.
  • תעודת מהנדס ניתנת ע"י האוניברסיטה בלבד ואין בחינה זהה בין האוניברסיטאות.
  • אתה צודק רק בעו"ד ובראיית חשבון שלא ציינת, שיש בחינה זהה לכולם הן לבוגרי אוניברסיטה והן לבוגרי מכללה וזאת הסיבה שהמכללה למנהל קיבלה מוניטין טוב כי בוגריה עברו בהצלחה את הבחינה ב-% שלא מבייש אף אוניברסיטה וכעת גם מכללת רייכמן (הרצליה) מתחילים לעלות על הגל.
  • ברפואה יש בחינה זהה רק לרופאים שבאים מחו"ל ולא מאלו שלומדים בארץ.

בשורה תחתונה, למעט עו"ד וראיית חשבון, אין שום פיקוח של המדינה.

נערך לאחרונה ב:
  • תעודת הנדסאי לא מוציאים באוניברסיטה והוצאת התעודה היא בתהליך דומה של הוצאת תעודת בגרות, בחינה זהה לכל המוסדות (מכללות) שמלמדות לתואר זה.
  • תעודת מהנדס ניתנת ע"י האוניברסיטה בלבד ואין בחינה זהה בין האוניברסיטאות.
  • אתה צודק רק בעו"ד ובראיית חשבון שלא ציינת, שיש בחינה זהה לכולם הן לבוגרי אוניברסיטה והן לבוגרי מכללה וזאת הסיבה שהמכללה למנהל קיבלה מוניטין טוב כי בוגריה עברו בהצלחה את הבחינה ב-% שלא מבייש אף אוניברסיטה וכעת גם מכללת רייכמן (הרצליה) מתחילים לעלות על הגל.
  • ברפואה יש בחינה זהה רק לרופאים שבאים מחו"ל ולא מאלו שלומדים בארץ.

בשורה תחתונה, למעט עו"ד, אין שום פיקוח של המדינה.
בסדר,אז זה לא כמו תעודת בגרות,מבחנים זהים בדיוק כי אז זה אומר שאדם יכול ללמוד "בבית"/בכל מקום פרטי שהוא רוצה

ולהוציא תואר כמו הנדסאי.

אבל עדיין הבסיס הוא לעמוד באותם דרישות של המועצה להשכלה גבוהה בהתאמות שונות למצב.

אפשר להשוות את הבחינות ליצירת התארים למבחני מגן,ובלי מבחני בגרות למוסדות שהוכיחו "רצינות" שהם לא מבלפים.

אני זוכר שהייתי בבית ספר ולא הבנתי למה צריך גם מבחן בגרות הרי המגן דומה.

זה רק בגלל בתי הספר הרמאים.

ולכן זה אומר שהמדינה שולטת בהכל - והאוניברסיטאות/מכללות הם סה"כ פיונים מושתנים.

בסדר,אז זה לא כמו תעודת בגרות,מבחנים זהים בדיוק כי אז זה אומר שאדם יכול ללמוד "בבית"/בכל מקום פרטי שהוא רוצה

ולהוציא תואר כמו הנדסאי.

אבל עדיין הבסיס הוא לעמוד באותם דרישות של המועצה להשכלה גבוהה בהתאמות שונות למצב.

אפשר להשוות את הבחינות ליצירת התארים למבחני מגן,ובלי מבחני בגרות למוסדות שהוכיחו "רצינות" שהם לא מבלפים.

אני זוכר שהייתי בבית ספר ולא הבנתי למה צריך גם מבחן בגרות הרי המגן דומה.

זה רק בגלל בתי הספר הרמאים.

ולכן זה אומר שהמדינה שולטת בהכל - והאוניברסיטאות/מכללות הם סה"כ פיונים מושתנים.
משמע שכהרגלך לא הבנת כלום מתגובתי האחרונה (#61) שהגבת עליה :(

נערך לאחרונה ב:
רוצה דוגמאות שיש לך את זה כמעט עם כל גולש/ת?
אני לא מעוניינת לצרף בכדי לא להשפיל אותך, אולם אם תתעקש, אשמח לצרף.
לשיקולך ...
באופן טבעי לכל גולש יש עימותים עם גולשים אחרים בפורום הזה,

זה לא פורום של צביעות כמו חורזים וכותבים.

אבל עדיין אני מדבר עם כולם ואין לי איתם בעיות ולהם אין בעיות איתי

למעט מיטלמן שאני לא מבין אותה והיא לא אותי אבל אנחנו לא בעימות,

והסגול ומח"פ שהחלטתי לא לדבר איתם בגלל האופי שלהם אבל שוב

להם אין בעיה איתי.

למעלה