תמר פרידמן וכל השאר....

אם את חושבת ששירתך תהיה סוג של מטרד ציבורי

לא שמעת את שירתו של השועל.

גם אתה במועדון?

מה שמשגע אותי כשאני שרה, זה שאני שומעת שאני מזייפת ללא תקנה, בראש יש לי את הצליל הנכון, אבל מה שיוצא הוא לחלוטין חסר קשר

אז יש לך נשק רב עוצמה!

אם אי פעם תתקל באיזה טיפוס מפחיד בסימטא חשוכה... שיר! Sing for your life!

xjoiq

New member
מה שמשונה פה בכל הסיפור זה שאת קוראת לגן עדן

בעולם הזה-"רעות חולות"

היתכן??? ספינת הדגל של הקתרזיסים = רעות חולות????????????
מעדיף שעה של מתפוצצת מקצוענית בלייב בנוכחותי על פני 10 ארוחות גורמה של גדולי השפים ביחד ולחוד. רעה חולה אלק.
אין חווית אקסטרים באוויר בים וביבשה שיכולה לרגש כמו לילה שלם בלייב-וודסטוקי עם כמה מתפוצצות בכירות. רעה חולה אלק. יותר נכון האמ-אמא של הקתרזיסים.

מצאת למי לכתוב את מה שכתבת לזה שבגיל 4.5 היה מתעלק על השכן בן 17 שלו שישמיע לו את child in time כי ההורים שלו עוד לא קנו לו סטריאו.
מילא היית כותבת את זה בקומונה סגורה רחוק ממני ממני ניחא, אבל פה באמצע הכביש ועוד בתגובה אלי הגזמת טוטאל. רעה חולה אלק.
פחחחחחחחח

Nightingale5

New member
מסכימה שהיכולות שלה לא מובנות מאליו

ודווקא יש בה טונות של רגש במיוחד בשיר הנוכחי שהיא שרה על המוות של קורי

LiRs Lullaby

New member
סתם, משהו שמסקרן אותי

לאיזה סוג של זמרים/זמרות/להקות/צ'ינצ'ילות/חומרים מוסיקליים את כן מתחברת?

אני חושבת שהעם היושב בתפוז ישמח לדעת

מסכימה עם השאר. הלכתי לשמוע שיר שלה ביוטיוב וה'סגנון' שלה משובט טיכו. אפילו קצת מעצבנת כשהיא מנסה לעלות גבוה במילים IM FLYING IM FLYING מזכירה לי את צלילי הנגרים של מאיה בוסקילה דקה 1:21 וכו (http://www.youtube.com/watch?v=GvGbG4RaE4I)

juspan

New member
הממ, זו שאלה קשה

כי לא אתחיל לנקוב כאן בשמות, אבל הכי בכלליות נגיד יותר לכיוון אינדי רוק ואינדי פופ (פוו, שונאת הגדרות כאלה, הן גם מוציאות כל מיני דברים יותר עתיקים החוצה). כמו שכבר כתבתי לא מזמן, אני בכלל בקטע של קולות גבריים ופחות נשיים (אבל דווקא בתכניות האלה זה ממש לא תופס, רק בעולם ה"אמיתי", כלומר המון פעמים יש לי פייבוריטיות בתכנית, כי זה מכלול של כל מיני דברים ותכלס, לא באמת מעניין אותי ב- 99 אחוז מהפעמים מה יעשו אחרי התכנית, כי אין כמעט סיכוי שזה יקלע לטעמי מחוץ לבועה הזו הכייפית של התכנית).

אה, ונו... בעיקר מדברים אלי קולות יותר "קטנים", אבל זו גם הכללה גסה נורא.

ולסיום, חייבת להגיד שמעבר לדיסקים שטרחתי לקנות בחיי (או להוריד
) אני לגמרי אוהבת מוזיקה, כלומר סתם יכולה לאהוב נורא שירים שהכי לא קשורים לז'אנרים שלי, זה לא שאני תקועה באמת באיזה משהו נורא ספציפי ב"רגש" שלי (שאחרת לא היה סיכוי שהייתי צופה ונהנית בתכניות האלו, שהרי כל קשר ביניהן לבין הטעם הכ"כ ספציפי ההוא מקרי בהחלט).

ואת?

LiRs Lullaby

New member
המפף

מזדהה עם כל מה שכתבת. כלומר, פעם הייתי מקשיבה בעיקר לרוק כבד מאוד מאוד מסויים, ובשנים האחרונות אני לא יכולה יותר עם ה"כבד" הזה, ואני נוטה לחבב שירים על פי מצב רוח נטו. אני יודעת שזה נורא לא מוגדר, אבל אני צריכה שהחיבור עם השיר יהיה מיידי, ואם זה לא זה, אז זה לא זה. למרות שלפעמים קורה לי שבשמיעה חוזרת אני מגלה לפעמים פנינים מבחינת הכתיבה או איזה משפט או זוג מילים שיכולים לשנות הכל ואז זה קצת מרגש

גם בשנים האחרונות אני מתקשה להתחבר לאמנים חדשים כי יש כל כך כל כך הרבה, אז אני מנפה את דור המשובטים למיניהם (בד"כ יש יותר משובטות) ומחפשת את אלה שהכי בולטים מבחינה קולית, בעלי גרוב "אחר" או סתם מוסיקה סוחפת. ולפעמים אני מתייאשת משיטוטים ביוטיוב, וחוזרת לספריית המוסיקה עם השירים הישנים (ישנים בשבילי, כן? פופ-רוק משנות ה-90+-
).

xjoiq

New member
תמר בחיים לא תגיע לרמה של לאה מישל

לאה מישל יש לה את החבילה האמיתית בהא הידיעה - עוצמתית כמו שצריך גם גבוהים מעלפים גם נמוכים משגעים ומטריפים וגם רוחב קול מהחלומות.
הבסיס של צבע הקול לא אמור להשתנות הרבה המנעד יכול להשתפר ואולי יתווסף רוחב ועשירות מסויימת לקול אבל הריאות זה מה שאתה מקבל מן אללה אולי כמה אחוזים של עוצמתיות יתווספו לה אבל לא שינוי קיצוני כל כך כך שאין סיכוי ללאה מישל מס' 2.
ותוסיף גם ש-90% ממשתתפי הריאליטי לא מתקדמים(כולל זוכים) אז למה אתה חושב שדווקא היא תוכל להתקדם?

liri7

New member
לדעתי היא צריכה לשיר בלדות בעברית

כאלה שהיא מתחברת לטקסט שלהן.

הבעיה שנותנים לה לשיר שירים שלא מתאימים לה ומצפים ממנה לשואו, דבר שמנוגד לאופיה.
האיכות שלה דווקא בצניעות, בכך שהיא כנה, לא משחקת.
כבר כתבו כאן לפני שמיטב זמרות ישראל לא הגיעו לאן שהגיעו בזכות השואו.
אין לי עניין בעוד רוני סופרסטאר אלא בזמרת איכותית.

kobyz21

New member
היום נותר רק להתגעג לכוכב נולד הישן והטוב...

כי היום במידה רבה הופכים את התוכניות האלה לטראש שטחי, ומכניסים לתוכם תרבות ריאליטי מזויף על חשבון התעסקות במוזיקה... גם אותי עדן מעצבנת בהתנהלות שלה, איך שהיא מתעסקת בהתמסכנות, בהלהגיד הערות טיפשיות, בלשחק כאילו חסרת ביטחון ותמימה, אני לא קונה את זה, לדעתי זה ניסיון בהפוך על הפוך להתחנחן לקהל ולשופטים(על סמך תרבות הריאליטי הבזויה של היום שמקדשת בורות וצביעות), אני גם לא מסכים עם השבחים הרבים שהיא מקבלת, לטעמי הביצועים שלה לא גדולים בינתיים, אפילו שיש לה באמת המון כישרון, אבל כדי לממש את הכישרון ולתת ביצועים גדולים צריך להיות ממש מסור למוזיקה והיא עדיין לא שם.

liri7

New member
יתכן שהיא גם משחקת

אבל יש שם גם פירחיות אמיתית.

למעלה