תנאי קבלה?

yoman321

New member
תנאי קבלה?

שלום , אני רוצה להתחיל ללמוד מדעי המחשב אבל הנתונים שלי לא בשמיים: ממוצע בגרויות 91 (5 יח"ל אנגלית \4 יח"ל מתמטיקה\10 יח"ל מחשבים) חסרה לי יחידת בגרות בספרות ולכן אני טכנית לא זכאי לתעודה
ועוד לא עשיתי פסיכומטרי
עברתי על האתרים של מכללות וראיתי שמה שבאמת דרוש לי זה פסיכומטרי עם ציון בסביבות 650 ביררתי קצת על המוניטין של מקומות וראיתי שהמכללה היחידה שבאמת מסתכלים עליה היא מכללת ת"א-יפו אבל דווקא אצלם לא רשום מה הציון פסיכומטרי הנדרש , יש למישהו מושג ?

ron369

New member
*אתה

ובקשר להרחבה - אין ממש מה להרחיב, כתבנו על זה בפורום מספיק, אני מניח. בקיצור - האופ' זה מוסד אקדמי, אוניברסיטאי, ברמה גבוהה, שמאפשר לסיים תואר ראשון מקובל ומוערך במדעי המחשב. סביר להניח שהוא עדיף על רוב המכללות. (מבחינת היחס של אונ' אחרות לתואר, כלומר.) מבחינת מעסיקים, נראה שהמצב בכלל לא רע, ושקול פחות או יותר (יש רבים שטוענים שיותר, למשל, למיטב ידיעתי, מנהל הפורום) לזה של תואר ממכללה. אין לאופ' דרישות קבלה מהסוג של מבחנים, עבודות, בגרויות, או פסיכומטרי (אבל יש צורך בבחינה באנגלית, שאי אפשר ממש "להכשל" בה, למיטב ידיעתי, והיא פשוט קובעת כמה קורסי השלמה באנגלית תצטרך).

yoman321

New member
../images/Emo4.gif

זה שלמקום אין דרישות קבלה אומר משהו ,לא? וביחוד כשהשוק בחוץ קשה וכולם רוצים רק את הטובים ביותר

ron369

New member
לא. אל תשכח שבשביל תואר צריך קצת

יותר מאשר ממוצע בגרות טוב (וחבל שאנשים חושבים אחרת).

vinney

Well-known member
זה אומר רק שהם לא מוגבלים

במספר הסטודנטים שיכולים ללמוד אצלם. הרי הסיבה היחידה לדרישות הקבלה היא שמוסד לא מסוגל לקבל את כולם. האו"פ מסוגלת לקבל כל מי שרק רוצה ללמוד, לכן אין תנאי קבלה. השאלה היא אם אתה מסוגל לסיים לימודים באו"פ. רוב האנשים שמתחילים ללמוד באו"פ, בסוף נושרים למקומות בהם יותר קל ללמוד (תסתכל באתר האו"פ http://www.openu.ac.il/afik ליותר פרטים על האופציות שיש לך לעשות את זה באלגנטיות).

GuestOfHonor

New member
../images/Emo45.gif

כמו כן, בן אדם שמסוגל לסיים תואר באו"פ הוא בן אדם עם יכולות לימוד עצמי ומשמעת עצמית שחשובות מאוד למפתחי תוכנה (כיוון שברוב המקרים כשמגיעים לעבוד נתקלים בהרבה מאוד טכנולוגיות שלא עובדים איתן במהלך הלימודים האקדמים). אני מאמין שזה פלוס בעיני מעסיקים.

כן.

זה אומר שמראש הם מסננים בעלי רגשי נחיתות. במיוחד כאלה שחושבים שיש קשר בין ממוצע בגרויות לבין "טובים ביותר"...

shirbi

New member
"טובים יותר" במה?

את חושבת שאין שום מתאם חיובי בין הצלחה בבגרויות לבין הצלחה בלימודים אקדמאים (גם באו"פ)?

זה לא היה אמור להשלח

וגם אם היה - כיצד הדבר רלוונטי לאחר שכבר יש תואר בנמצא?

shirbi

New member
אפשר לחשוב על כמה סיבות:

למשל: גם בשביל לקבל ציונים טובים בבגרויות, וגם בשביל לקבל ציונים טובים במבחנים באוניברסיטאות, צריך לדעת ללמוד היטב למבחנים. למשל: אנשים חכמים (באיזה מדד שתבחר)- הסיכוי שלהם להצליח בבגרויות עולה על הסיכוי שלהאנשים הפחות חכמים, ובאותו אופן, הסיכוי שלהם להצליח באוניברסיטה עולה על הסיכוי של האנשים הפחות חכמים. למשל: אנשים שמסוגלים להכריח את עצמם לשבת הרבה שעות וללמוד - הסיכוי שלהם להצליח בבגרויות, וגם הסיכוי שלהם להצליח במבחנים באוניברסיטאות, גבוה יותר.

yuvalmadar

New member
יש כאן קושי לוגי מסוים

אתה מניח שכל מדד הרלוונטי ללמידה אחת רלוונטי גם לאחרת, מה שלא בהכרח נכון. למשל, במתמטיקה על סטודנט למתמטיקה לפתח מחשבה מופשטת בעוד שתלמיד מתמטיקה בביה"ס צריך לפתח את הזכרון על מנת לזכור טכניקות ונוסחאות.

shirbi

New member
גם באוניברסיטה צריך לדעת לזכור

נוסחאות וטכניקות. לכן במבחנים שדורשים לדעת טכניקה ונוסחאות, סביר להניח שיהיה מתאם בין מי שהצליח להוציא ציונים גבוהים בבגרות במתמטיקה לבין אלו של האוניברסיטה.

vinney

Well-known member
לא, ממש לא

אני לא זוכר שום נוסחה, אם אני צריך נוסחאות, אני אדע למצוא אותם. אני סנילי, מה אני אעשה. בגלל זה אסור לי ללמוד באקדמיה? ההבדל בין אוניברסיטה לבית ספר הוא שבאוניברסיטה צריך לחשוב. אני צריך לדעת לפתח נוסחה בעצמי, לא לזכור נוסחה, אני צריך לדעת להוכיח משפט בעצמי, לא לשנן את מה שהמורה כתבה על הלוח. לימודי מתמטיקה בבית ספר מביאים אותך למצב שלשורש 4 יש שני פתרונות, האם זה נכון גם בטכניון?

shirbi

New member
האם באוניברסיטה הפתוחה המבחנים

כולם פתוחים ולא צריך לזכור שום דבר בעל פה? אני לא מסכים איתך שבאוניברסיטה לא צריך לזכור נוסחאות (או משפטים) - היו לי כבר לא מעט מבחנים שהיה צריך לזכור בהם די הרבה חומר, ולא בהכרח להבין (כמובן, שאם אתה מבין, אז הרבה יותר קל לך לזכור). לא הבנתי את הדוגמה שלך לשורש 4 - על אילו שורשים אתה מדבר מלבד 2 ומינוס 2?

vinney

Well-known member
הרוב המוחלט כן

אני חושב שהיה לי מבחן בלי שום חומר עזר רק במבוא למדעי המחשב (שאין שם ממש חומר עזר שיכול לעזור ממילא) ובאינפי (שם אם אביא חומר עזר, אוציא את כל המיץ מהמבחן). כל שאר המבחנים היו עם חומר עזר כזה או אחר (לפחות ספרי הקורס). לגבי דוגמא של שורש 4... מצטער לאכזב אותך, 2- זה לא תוצאה של פעולת שורש על 4. תמונת פונקציית שורש ריבועי אלה מספרים חיוביים בלבד. נכון שהעלאת 2- בריבוע יתן 4, אבל בשום מקרה הפעלת פונקצית שורש על 4 לא יתן 2.

למעלה