תנאי קבלה?

IP yuval

New member
אז הם מסתפקים בבגרויות ובפסיכומטרי,

שיש גם בין זה לבין השכלת ההורים מתאם, לא?

../images/Emo6.gif ואיך זה רלוונטי?

האם נתון שמסייע לאוניברסיטאות למיין מעיד על טיב ואיכות?

IP yuval

New member
מה הקשר טיב ואיכות? האוניברסיטאות

רוצות לבחור מועמדים עם הסיכוי הכי גבוה לסיים את התואר (הן מקבלות כסף על סטודנט שמסיים את התואר). לכן עדיף להן להסתכל על תעודת בגרות ופסיכומטרי מאשר לעצום עניים ולקבל באופן אקראי. בדומה לכך שהרבה מעסיקים מעדיפים לקבל אנשים עם תואר (וציון גבוה בו) בנושא הקשור לעבודה, גם אם התואר לא משליך עובד טוב.

yoniBLA

New member
גם אני לא חושב

שבגרות ופסיכומטרי הם המדד המתאים. באמת נשאלת השאלה איזה מדד כן יכול לשמש את האוניברסיטאות, אני חושב שראיון ומבחנים מותאמי-מקצוע יכולים להוות מדד טוב הרבה יותר.

IP yuval

New member
לדעתי זה די בלתי אפשרי לעשות ראיון

גם מבחינה כספית, וגם משום שאחרי חודש כולם ידעו את השאלות ששואלים ואת התשובות שרוצים לשמוע. מבחנים מתואמי מקצוע יכולים להיות טובים, אבל איך זה שונה מהבגרויות? שלא צריך להתכונן לזה? זה הפסיכומטרי שהגיע ממבחנים שכל אוניברסיטה עשתה... אני בטוח שהשיטה הנוכחית לא מושלמת, אבל זה עדיף מבחירה אקראית או מבדיקת השכלת ההורים.

yoniBLA

New member
זה שונה מבגרויות

בכך שהמבחנים מיועדים לבחון יכולת חשיבה להבדיל מיכולת השינון שנבדקת בבגרות. הבעיה עם פסיכומטרי היא שיש קורסים שמכינים אליו. זה והעניין שבוחנים דברים שלא תמיד קשורים למה שאתה רוצה ללמוד (מה הקשר בין הכרת המילה "אכסדרה" ליכולת ללמוד מתמטיקה?).

vinney

Well-known member
לא

פסיכומטרי יכול לשמש גורם מסנן באופן מאוד מוגבל, משום שעובדה (למרות הטיעונים של מרכז להערכה ושל האוניברסיטאות) שאפשר להתכונן למבחן הזה, ושימוש כזה נרחב במבחן הפסיכומטרי בעצם גורם להפליה מאוד גדולה נגד אלה שלא יכולים להרשות לעצמם קורס הכנה. במקום בגרות, האוניברסיטאות צריכות לערוך מבחני קבלה. כך גם ינתן שוויון הזדמנויות לאלה שנפלו על בתי ספר גרועים (ולא חסרים כאלה, בעיקר בפריפריה), והציונים הרשמיים שלהם גרועים, למרות שהפוטנציאל שלהם הוא טוב, וכך גם אפשר יהיה להעריך בצורה הרבה יותר טובה למי יש סיכוי ואיזה. הסינון באוניברסיטאות נובע קודם כל מבעיות של מקום. אם למשל אוניברסיטאות היו פותחות מכללות בכל מיני מקומות שילמדו רק את השנה הראשונה, היו יכולות האוניברסיטאות לקבל מדד הרבה יותר מדויק ואמין לגבי כל מועמד ומועמד (ולא בכדי בוגרי אפיקי מעבר של האו"פ לא נדרשים יותר לא לפסיכומטרי ולא לבגרות).

tamarhp

New member
כן ולא -

מבחני הקבלה - האם הם יהיו בנושא מסויים עפ"י עדיפות הנבחן? או מבחן בנושאים כלליים כמו מתמטיקה, אנגלית ועברית, שזה בעצם מה שהפסיכו' בודק?

vinney

Well-known member
זה בכלל לא מה שהפסיכומטרי בודק

מבחני כניסה זה מבחנים של הפקולטה המקבלת, שאמורים לבדוק את מה שחשוב לה. לפקולטה לספרות כנאה שלא צריך מבחני כניסה במתמטיקה, כמו שלפקולטה למדעים מדויקים לא יעשו מבחן בניתוח שירת ימי הביניים. מבחני כניסה זה משהו שיכלול (בתחום שלנו) חקירת פונקציות, הוכחת משפטים, קצת לוגיקה מתמטית, כתיבת איזה תוכנית קטנה, ואנגלית. אפשר להתכונן לזה? ברור, ועוד איך, וכולם יתכוננו. וזה בדיוק מה יאפשר להעריך אם המועמד יכול לסיים את התואר או לא.

tamarhp

New member
על זה היה ה"כן" שלי :)

לא לכולנו היתה מגמת מחשבים, וגם אם כן - חלק עשו 5 וחלק 10, חלק למדו פסקל וחלק C.... לכן אני חושבת שהאונ' תצטרך להפסיק חוברות מידע על החומר (כמו: על איזה חומר המבחן, או אפילו לימוד של החומר עצמו), ועל זה ייבחנו. ואז זה יהיה מעולה.

vinney

Well-known member
זה מה שעושים

במקומות בהם יש מבחני קבלה - זה בדיוק מה שעושים. אפילו יש שאלות עם פתרונות לדוגמא.

double X

New member
תשובה לגבי תנאי הקבלה

כל עוד אתה לא זכאי לתעודת בגרות, לא תוכל להתקבל למכללה (אין בכלל בכלל גמישות במקרה הזה). אם תשלים את היחידה ותישאר עם ממוצע סביב ה91-2 (אחרי הבונוסים), תצטרך עקרונית פסיכומטרי של 700 ומעלה כדי להתקבל אוטומטית. עם כל פסיכומטרי נמוך מזה הקבלה שלך תהיה מותנית במעבר ועדת קבלה (אתה לא צריך להגיע אליה פיזית, זה נתון לשיקול ראש ביה"ס לפי הנתונים שלך ושל שאר המועמדים). אם יש לך ציון גבוה במתמטיקה (ב-4 יחידות זה אומר מעל 85 או 90), יכול להיות שיש לך קצת הקלה בדרישות. בכל מקרה, השלב הראשון שלך חייב להיות זכאות לבגרות. בלי זה אין על מה לדבר. מומלץ גם להרים טלפון למשרד המרשם ולברר. המספר הוא 03-5211840, מ-8 בבוקר ועד 5 אחה"צ (אתה יכול לבקש שם שייחשבו לך ממוצע משוקלל, אחרי בונוסים).

yoman321

New member
תודה

כבר הייתי ביום הפתוח ואמרו לי כמעט את אותו דבר, אני צריך 680 בפסיכומטרי ולגבי הזכאות לתעודה הם באמת קצת נוקשים, אני לא זכאי לתעודה רק בגלל עניין פורמלי ומספיק שאני אגש לבחינה בספרות ואכשל (ציון 0) ואני זכאי לתעודה והדרישת פסיכומטרי תשאר 680 הציון שלי במתמטיקה הוא 81 אבל הם דורשים מעל 75 אז בתאכלס מה שאני באמת צריך זה 680 בפסיכומטרי

למעלה