תסתכלו עליהם ותראו אותנו (?)

irreplacable

New member
מה שמעניין זה האנשים

ויש הרבה אנשים דתיים שהם בגישה של "חיה ותן לחיות".

Cade Foster

New member
"ואהבתם את הגר, כי גרים הייתם בארץ מצרים"

באמת חבל שאתה רואה בכמה בחורים עם זקן ממאה שערים את הדמויות המייצגות של הדת היהודית.

RoieS316

New member
אני לא טוען שאין את זה בדת

דברים טובים שמעודדים עזרה לזולת, סובלנות ושיויון. עממה, כשמעודדים את השלילי, אתה רואה את השלילי בעיקר.

בכל הדתות מעודדים הומופוביה, למשל, אז איפה הסובלנות כאן?
ואגב, ראיתי לאחרונה רבנים שמקבלים ופתוחים לזה יותר, שאת זה אפשר לקשר במה שאמרו מעליי "חיה ותן לחיות", ואני מכיר אנשי דת שמאמינים בכך.

אין לי בעיה שאנשים יאמינו, אני לא שונא דתיים, חלק ממכריי וחבריי הם כאלו.
קשה לי לקבל את הבורות שהדת מעודדת, את שנאת החינם לאנשים שמאמינים באמונה אחרת, או רחמנא ליצלן, לא מאמינים בכלל.
אני חושב שסוחרי הדת לקחו את מה שכתוב בספרים ועיוותו את הכל עם פסקות והלכות, שלא תואמים למציאות.

RoieS316

New member
ועוד משהו..

זה לא הבחורים ממאה שערים וחושב שהם מייצגים את הדת היהודית. כמו שאני לא חושב שאוסמה בן לאדן הוא הדמות המייצגת את האיסלאם, שבחלקה כן מעודדת שלום וסובלנות ובחלקה ממש לא.

Cade Foster

New member
אין אדם בעולם

שמסכים יותר ממני עם השורה האחרונה שלך. אבל איפה זה ואיפה מה שכתבת מקודם.

Puskas

New member
גם לפני הדת הייתה סובלנות

בתקופה הפגנית של היוונית והרומים הומוסקסואליות הייתה דבר שבשגרה וזה היה בסדר גמור ואפילו חלק נורמטיבי בחברה מתוקנת.
ממש לא צריך דת בשביל להיות סובלני, לעזור לזולת או לשאוף לשוויון.
אלא שמאז שהדת הגיע, הגיעו גם דברים שליליים מאוד.
אני גם לא שונא אנשים שמאמינים (סתם חבל לי על שהם כבולים בשלשלאות דמיוניות), אבל חושב שהעולם היה מקום טוב יותר בלי הדת שהייתה הסיבה הישירה והמוחלטת לימי הביניים החשוכים.
אתה יודע מה קרה שהדת לא הייתה או הייתה אבל הייתה משנית מאוד? קיבלנו את היוונים הקדומים שגילו את המתמטיקה, הפילוסופיה, המדע והפיזיקה,
קיבלנו את הרומאים שקידמו את הארכיטקטורה, וקיבלנו את תקופת הרנסנס המפוארת והקריטית.
מה קיבלנו בחסות הדת? ימי הביניים, אלף שנים איומות שכללו רצח עמים מחוץ לאירופה,
אה וגם איזה משהו קטן בשם שואה.

RoieS316

New member
מסכים עם הכל מלבד החלק של השואה

השואה, או יותר נכון מלחמת העולם השניה, התרחשו בגלל מצב כלכלי קשה שהגיע בעקבות מלחמת העולם הראשונה ונפילת הבורסאות ב 1929.

ולתוך הואקום המטורף הזה, הגיעו חבורה של מטורפים שניצלו בצורה די חכמה ולטובתם את הבלאגן. באותה מידה הם יכלו לומר שהצרפתים אשמים בהכל, והעם הגרמני היה שונא את הצרפתים (דבר שהיה להם מאוד קל לעשות כי היתה סלידה בין העמים בכל מקרה).

RoieS316

New member
אגב

היוונים גם האמינו באלים, העניין שלהם היו כמה אלים ולא אל אחד וקנאי כמו היום.
הרומים היו נוצרים כמדומני והם אלו ששטפו את אירופה בנצרות, לא?

irreplacable

New member
ההומוסקסואליות היתה בתקופה הזאת

כמו שכתבת נורמה חברתית אז זה כבר לא נחשב סובלנות

Puskas

New member
עצם זה

שקבלת הומואים ולסביות זה איזה משהו גדול כיום והופך אדם לנעלה וסובלני, זה כבר אומר שמשהו לא בסדר, לא ככה?
אז מי הסית בצורה מוגזמת נגד הקהילה הזו? מי גרם להם לפחד לספר מה הם? הדת.. משם זה התחיל,
לפני הדת אף אחד לא שם לב שהם שונים, הם היו חלק מהנורמה.

irreplacable

New member
אני לא אומרת

שבדת אין חסרונות. אם הדת היתה לעניות דעתי כולה אור וטוב אז כבר מזמן הייתי דתיה... ואני מ מ ש חילונית.

וכן קשה לי עם זה שהדתיות שעובדות איתי בגן מסיקות עליי מסקנות אם אני מתלבשת קצת חשוף , או מדברת על כל מיני דברים "לא צנועים"..

אבל אני כן יודעת לכבד דתיים. ולא חושבת שצריך לסלק אותה מהעולם..
גם בחילוניות יש בעייתיות בדברים אחרים שאין בדת

ואגב יש גם חילונים שמאד קשה להם אם הבן שלהם יוצא להם גיי.. בלי קשר לדת. זה עניין של לקבל את האחר. וגם לחילונים יש בעיה עם זה. תכנס לכל בית ספר חילוני ותראה איך הילדים מתייחסים מגעיל למישהו קצת שונה\מוזר..

Puskas

New member
זה כבר מצריך מחקר רציני

אבל אני מניח שברגע שבו הדת גרמה לאנשים לחשוב שהומוסקסואליות זה רע, זה הרגע שבו לחילונים ודתיים כאחד נהיה קשה עם זה.
לפני כן זה היה טבעי לגמרי.

ואני חלילה לא אומר שצריך לגרש את הדתיים מהעולם, סתם חושב שהדת כיום (כל דת) היא פנטית ולא נעימה,
ולכן אני תוהה מדוע והאם בכלל יש בה צורך ועד כמה באמת היא מועילה בבסיסה.

Puskas

New member
השאלה ממה הוא נוצר

בסופו של דבר זה מלחמה של איסלאם נגד שאר העולם ומפגני שחצנות שלא יאומנו של היהדות שחשה הכי טובה שיש ושכולם רוצים להשמידה כי היהודים כל כך חכמים ונעלים,
וזה מלחמה של הנצרות שניסתה להנחיל את הדת שלה לכל אחד ואחד בכפייה..
ומה עם מה שקורה בסוריה בכמה עשרות שנים האחרונות? הקרב בין הסונים לעלוואים? הרצח שהולך שם ביניהם..
ומה שהלך ברואנדה לפני 20 שנים כמעט..
העולם נהיה דתי פנאט מטורף לחלוטין וזה לא עולם שנעים לחיות בו.
לדעתי חוסר הסובלנות וחוסר היכולת לקבל את השונה הם תוצר של היסטוריה ארוכה של דת הרסנית.

Cade Foster

New member
סבתא שלי נוצריה אדוקה

אוהבת אותי למרות שאני יהודי.

לא האהבה שלי ליהדות הורסת את העולם. השנאה של אנשים (יהודים וגויים כאחד) כלפי דתות אחרות כן הורסת. חוסר סובלנות. גם אתה נדבקת בזה...

RoieS316

New member
אני מניח שהוא לא דיבר על סבתא שלך

תלך אחורה בהיסטוריה, על כמות הרציחות והעינויים שאנשים עברו רק כדי שיאמינו בנצרות, קתולים שרוצחים פרוטסטנטים וההפך, נשים שנרדפו ע"י כנסיות בגלל החשד שהן היו מכשפות. במשך מאות שנים נעשו פרוגרומים ביהודים בגלל האמונה שיהודים צלבו את ישו.

על הנצרות יש לא מעט דם, לא פחות מהאיסלאם של היום.

למעלה