תעודת זהות

אריק ל

New member
זו דעתך.

וזה לגיטימי שלכל אחד תיהיה הדעה שלו. אני רואה שהדעה שלך היא קוסמופוליטית. שלי לא. זה לא הופך אף אחד מאיתנו לאדם פחות טוב או יותר טוב. אנחנו חברה דמוקרטית ופלורוליסטית ולכל אחד הדעות שלו. אבל כמו שהראתי למעלה, אנחנו בכל זאת חלק מעם מסויים עם יותר מקשר דתי. וכמו שהראתי, זה לא משנה שהגברים היהודים התערבבו עם הנשים המקומיות, כיוון שבכל זאת הצאצים של התערבבות כזו הם צאצאים של הגברים היהודים, ומבחינה *גנטית* בין יהודי מרקואי ליהודי נורבגי אין שום משותף חוץ מזה ששניהם צאצאים לגברים מאותו עם. לכן למרות שיש הבדל (אחד נראה נורבגי, הנשים במשפחה שלו הן ממוצא נורבגי-יהודי, וכו', והמרוקאי נראה מרוקאי, הנשים במשפחה שלו הן ממוצא מרוקאי-יהודי, וכו'), המשותף הוא צאצאים לאותו עם דרך הגברים.

Xumium

New member
אני מסכים איתך בקשר לזה

שזו הדעה שלי, והנ"ל זו הדעה שלך...

Xumium

New member
ולמה לא קוראים למדינה הזאת יהודה

בנוגע לזה אני מסכים איתך, אדם הנולד בישראל וממלא את חובותיו כישראלי הוא ישראלי, לא יהודי, אם הוא גם מאמין בדת היהודים אז הוא ישראלי, אם את רוצה לקרוא למדינה הזאת יהודה ולאזרחיה יהודים, אז בסדר גמור...

Xumium

New member
תיקון

"אם הוא גם מאמין בדת היהודים אז הוא ישראלי" = אם הוא גם מאמין בדת היהודי אז הוא יהודי.

למבדה

New member
כי

ככה החליטה מועצת העם. בכטיס האישי שלך כתוב שאתה בן 17, אתה אמור לדעתא ת זה, יש עוד מעט בגרות!
וחוץ מזה, אני באמת לא יודעת למה 'ישראל' ולא 'יהודה'.

L7

New member
זה כמו : לונטיק. לא בהכרח מהירח.

יכול להיות גם מכוכבים אחרים. אפילו מכד"הא

Xumium

New member
לונטיק ברוסית או באנגלית

עקרונית לונטיק זה חולה ירח, משוגע, סהרורי וכיו"ב.

Xumium

New member
לול!

אתה מתאר את זה כשיוך ביולוגי... אתה בעצם רק בעל חוליות, יונק, פרימאט, הומוספיינס. (אגב, הנאצים היו ממשיכים את זה ומסווגים אותך כיהודי...). אני מבין אם רגשית אתה משויך לעבר היהודי, וישראלי אתה בגלל שנולדת בישראל.. אני פשוט לא מאמין לשיוך הזה ליהדות משום שאני עדיין לא מקבל יהודים כעם... שוב אני אסביר, בעיני היהדות היא דת ותו לא, אני חוגג את החגים היהודיים כי אני באמת לא מתבייש במסורת המשפחתית שלנו לחגוג אותם (כנ"ל לגבי הנצרות) אבל אני עדיין לא מאמין ביהדות.

L7

New member
היהודים הם עם. זכותם להגדרה עצמית

קיימת. והרוב המכריע של היהודים מגדירים עצמם כעם.

האם האמריקאים כדוגמה,

"הארצות-הבריתים", הם עם? ואתה מנחש מה תהיה השאלה הבאה. אגב, יש מושג כזה "לאום". או "לאומיות". ומה זה בעצם כל כך חשוב? ובנוסף: האם הכורדים הם עם? האם יש להם זכות להגדרה עצמית? או המקדונים? או הצוענים? או הלֶזגינים? (המשותף לכל אלה הוא, שהם חיים בארצות שונות, לרוב בלי מדינה לאומית. יוצאת מן הכלל מקדוניה, אך גם בה רק שני שליש הם מקדונים, ואילו רוב המקדונים חיים בארצות אחרות מסביב).

L7

New member
עם הוא סוג של איגוד מקצועי

המתאגד לצורך מימוש אינטרסים משותפים. הסטוריה משותפת, מסורת משותפת, שפה , דת, תרבות , מראה - כל אלו או חלקם יחד עם התעקשות הקבוצה להקרא עם - יוצרים עם.

אם כך היהודים אינם עם.

כי יהודים רבים רואים עצמם בראש ובראשונה אמריקאים, רוסים, צרפתים, ארגנטינאים וכו'. אלא אם כן אדם יכול להיות שייך בו זמנית ליותר מעם אחד. ובעצם, למה לא? נגיד שאדם נולד בארה"ב לאב יהודי ואם סינית, והוא "שייך" בו זמנית לעם של ארה"ב, לעם היהודי ולעם הסיני. אני אישית בעד.

L7

New member
להערכתי רוב היהודים תופשים עצמם כעם

אריק ל

New member
מראה לא מחייב

האיטלקים בדרום נראים כמו ים-תיכוניים - עור כהה, שיער חום-שחור, עיניים חומות. האיטלקים בצפון נראים כמו מרכז אירופאים - בהירי עור, יש גם שיער בלונדיני וג'ינג'י, ועיניים בהירות. האם הם לא אותו עם? גם יש בריטים רבים שהם כההי עור ובעלי חזות ים תיכונית, בייחוד בוולש, לעומת בריטים אחרים שהם בעלי חזות גרמנית, ועוד בריטים בעלי חזות קלטית. האם הם לא אותו עם? שים לב שלא נגעתי בכלל בעמים שכל המשותף להם היא חוקה, כדוגמת ארה"ב, שהיא מדינת כלל אזרחיה ובה שחורים, לבנים, אינדיאנים וכו'. דיברתי עד עכשיו רק על מדינות לאום. ברור איפוא שעם לא חייב להיות אחיד בצורתו החיצונית כדי להחשב עם.

Almost me

New member
חייבת לשאול

מה זה משנה לך רישום הלאום בתעודת הזהות? מותר ואפשר להיות אתיאיסט ועדיין להשתייך לגזע הזה שאנחנו שייכים אליו, אפשר להיות יהודי לא דתי ואין בזה שום סתירה. משום מה זו נראית לי פרובוקציה גרידא, תקן אותי אם אני טועה

zacki

New member
משנה לי.

אני לא רוצה להיות יהודי. אני רוצה להיות בן אדם. רוצה לברוח מעויינות. לא רוצה להשתייך לגזע.

למעלה