תעודת זהות

Xumium

New member
אז כנראה לא הבנת..

שכששבטים נדדו החוצה מאפריקה (שזה מה שקרה בתחילת האנושות) כמעט כולם נפגשו במזרח התיכון, לכן יש זיווגים בין שבטיים שמראים שמוצאו של כל אדם כמעט הוא בסופו של דבר עובר גם מתישהו במזרח התיכון...) אם תוכל לתת תאריך מדויק של סביבות שלושת אלפים שנה לכל ה"קשרים" בין החברים ב"גזע" היהודי, אז אני אוכל להסכים איתך באופן מסוים...

אריק ל

New member
הפלא ופלא!

מס' המוטציות שבכרומוזום Y אצל הגברים היהודים מראה שכמות הדורות שעברו היא בערך 3000 שנה! ואפילו נמצא אצל הכהנים סימון מיוחד שמראה שיש גם קשר בין כל הכהנים, והוא הולך אחורה 3300 שנה.

אריק ל

New member
בטח - 2 מחקרים

אחד שמוכיח קשר לאוכלוסייה מלפני 4000 שנה שהייתה גם האוכלוסייה שממנה יצאו הערבים. השני הוא בקשר לגנים אצל הכהנים.

אריק ל

New member
אם יש לך באחד מהאבות הישירים

שלך - אבא, סבא, סבא רבא וכו' מישהו יהודי אז סביר מאוד להניח שאתה כן קשור לעבריים, לפי המאמרים האלה.

Xumium

New member
התכוונתי מבחינת לאום אתני..

אני מניח שגנטית ברור שאני קשור לעבריים, אני לא חולק עליך עכשיו בנושא הזה. מאותה בחינה אני קשור לעוד איזה אלפי שושלות מאיזשהו מוצא כלשהו. אבל בתקופה שאנחנו חיים בה זה כבר ממש לא רלוונטי, בני אדם עכשיו קשורים בצורה גלובלית אחד לשני ואם נסתגר בקבוצות אתניות אנחנו לא נגיע לשום מקום. לכן אני עדיין לא קשור אליהם מבחינת לאום אתני, מבחינת מסורת משפחתית כן, אני קשור אליהם גם בחגים, אבל עדיין אין לי זיקה לעם ולדת היהודית.

אריק ל

New member
ושוב, אין דבר כזה

"גזע", גם לא במרכאות, יהודי. יש רק שלושה גזעים בעולם - קווקזואידים ("לבנים"), נגרואידים("שחורים") ומונגולואידים("אסייתים"). וכמובן שאין גזע טהור כיוון שכל העמים בכל גזע התערבבו זה עם זה (גם אם הם לא נראים כמו מי שהתערבבו), וגם התערבבות בין גזעים. היהודים ברובם הם מהגזע הקווקוזיאידי, או הלבן. יש גם כמה יהודים סינים שהם מהגזע המונגולואידי וגם אתיופים שהם מהגזע הנגרואידי. ד"א, גם לומר שכל העמים השמים (שמדברים שפות שמיות, אין גזע שמי) דומים זה לזה ושכולם בעלי חזות "ערבית" זה שטות, כיוון שהאתיופים הם גם שמים (מדברים שפה שמית, אמהרית) והם בכלל מגזע אחר. למרות שאני לא ממש מרגיש נוח לדבר על גזעים, בגלל הקונוטציה שזה תמיד מזכיר לי (למרות שאין שום קשר בין המושג גזע כפי שהנאצים התייחסו לו, לבין המושג האמיתי), אי-אפשר להתעלם מקיום של שלושה גזעים אלו, כיוון שכל מי שמתעלם מזה, הוא פשוט עיוור (וכמובן שאין גם קשר לתרבות או לאינטיליגנציה לבין גזע).

למבדה

New member
אתה בעצמך בור! וגם חור!

היהיהי. חרוזים. בכל מקרה, יקירי הנצרות היא לא לאום בודהיזם הוא לא לאום (נדמה לי. אבל מי יודע בימינו?) האיסלאם הוא לא לאום אלו דתות. לעומת זאת, היהדות הציונית דרשה לעצמה מדינה אך ורק על סמך העובדה שיהדות זו לא רק הגדרה של דת, אלא של לאום. כמו העם הארמני. או העיראקי. או האמריקאי (אה, העם הארצות-הבריתי זה מצחיק!) ברגע שהאו"ם קיבל את ההגדרה של היהדות לא רק כדת אלא כלאום, אז זה לאום. ואמא שלך היא נוצריה בדת ויהודיה בלאום והמוסלמים הם מוסלמים בדת אבל יהודים בלאום

Xumium

New member
אני ממשיך וטוען...

שיהדות זו לא לאום! זו דת! בעיני היא נקבעה כלאום רק כתוצאה מאנטישמיות, וזה לדעתי, לא הופך אותך ללאום.

Xumium

New member
אה וגם אם תרצי לחשוב ככה..

אמא שלי היא לא ייהודיה, היא נוצרייה פרוטסטנטית מאמינה, הסיבה שנתנו להם לעלות לכאן היא בגלל שיש לי סבא יהודי.

למבדה

New member
יהודה איש קריות

כן!!!! ערביי ישראל הם יהודיים! (טוב, אולי הם 'ערביים' אבל זה כבר עניין אחר) והסיבה שאמא שלך עלתה הנה לא רלוונטית, ברגע שהיא פה וממלאת את חובותיה כאזרחית מדינת ישראל היא יהודייה (בלאום,לא בדת). לכאורה, הלאום במדינה אמור להיות "ישראלי\ת". אבל כן, ברגע שהיהדות הוכרזה לא רק כדת אלא גם כלאום והלאום היהודי התבסס בא"י, אז כל אזרח א"י הוא בלאום יהודי שזה כמו ישראלי, רק מילה אחרת... או אולי כל יהודי-בדת יכול להיות יהוד בלאום ולבוא לא"י, אבל כל מי שגר בא"י הוא יהודי בלאום? אני מניחה שצריך לעשות הפרדה בין הדת ללאום. כי אז יהודים- בדת שגרים בהולנד, היו להם שני לאומים.

אריק ל

New member
ערביי א"י הם ערבים

שפשוט יש להם אזרחות ישראלית. אם אתה ישראלי זה לא אומר שאתה יהודי. ומכיוון שמדינת ישראל היא *לא* מדינת כלל אזרחיה, אלא מדינת ה*לאום* היהודי (שהגדיר את עצמו מזמן ולא בגלל אנטישמיות), יכולים להיות בה גם מיעוטים לא יהודיים, כמו ערבים מוסלמים, ערבים נוצרים, ועמים נוצרים או מוסלמים אחרים.

למבדה

New member
אה

אוקיי אבל מה הלאום במדינה? אין אדם שכתוב לו בת.ז. (כשעוד היו כותבים לאום)- "לאום: ישראלי" אז מה הלאום פה?!

אריק ל

New member
הלאום פה הוא יהודי, ערבי, דרוזי וכו

לאום=ethnicity. לאום מדיני=nationality. אזרחות=citizenship. כלומר, עד עכשיו היה מצויין לך בתעודת זהות הקבוצה אתנית שאליה אתה שייך, או הלאום האתני. הלאום המדיני שלך הוא ישראלי. והאזרחות שלך היא גם ישראלי.

Xumium

New member
תודה רבה!!

אני מאוד מודה לך שהבהרת את זה. ואתה מאמין בלאום אתני? אתה יכול להגיד לי עפ"י מה מוגדרת קבוצה אתנית? אתה מאמין בקבוצות אתניות? אני אישית לא! הלאום המדיני שלי הוא ישראלי, הלאום המדיני של ההורים שלי הוא כנראה גרמני (וישראלי מאחר שהם עלו לארץ). האזרחות שלהם היא ישראלית (וגם גרמנית), וכנ"ל לגבי האזרחות שלי.

אריק ל

New member
בטח שאני מאמין בלאום אתני!

מהסיבה המאוד פשוטה שאם כולנו היינו אותה תרבות היה נורא משעמם בעולם ולא הייתה שום סיבה מיוחדת לטייל לחו"ל (חוץ מאולי נופים)
אבל ברצינות, לאום אתני הוא קבוצה של אנשים ממוצא אתני משותף, שמה שמאחד אותם זה היסטוריה משותפת, שפה משותפת, לפעמים דת משותפת, תרבות, מנהגים וכו'. העם היהודי עונה על הקריטריונים האלה: כמו שהראתי למעלה, רובנו הגדול צאצאים של היהודים העבריים, לכולנו היסטוריה משותפת של 1000 שנה פה בארץ (לפני שזרקו אותנו), היהודים תמיד שמרו על העברית בתור שפה דתית, התרבות היא אותה תרבות פחות או יותר (חוץ מתרבות חיצונית כמו יהודים שהגיעו מארצות ערב שהתרבות שלהם ערבית, יהודים שהגיעו מאירופה התרבות שלהם אירופית, אבל זה רק בגלל שבזמן האחרון נהרסו החומות בגטו). המנהגים הם אותם מנהגים (חוץ מחג המימונה) - אותם חגים, אותם תאריכים, אותם מיתוסים, וכו'. כמובן שיש נוסחים שונים (אשכנז, ספרד, תימן וכו' אבל אלה סה"כ עדות בתוך אותו עם). לעומת זאת, בו ניקח עם שאין לו לאום אתני, אלא רק לאום מדיני - ה"עם" האמריקני. לעם האמריקני יש את כל המאפיינים, חוץ ממוצא אתני משותף. לכן הם חסרי לאום אתני, אלא רק לאום מדיני (אלא אם כן הם זוכרים מי היו אבותיהם ואז יש להם גם לאום אתני, אבל בארצות הברית משוייכים לפי גזעים ולא לפי קבוצות אתניות). בכל אופן, ישראל היא מדינת הלאום האתני היהודי, עם מיעוטים אתניים אחרים, כמו שגרמניה היא מדינת הלאום האתני הגרמני, ופולין היא מדינת הלאום האתני הפולני, ופינלנד היא מדינת הלאום האתני הפיני, או העם הפיני. צרפת היא מקרה מיוחד, כי למרות שהיא מעין מדינת מהגרים, כולם מאמצים את הלאום הגרמני לתוכם והופכים לחלק מהלאום האתני הצרפתי (בניגוד לארה"ב שעדיין יש הפרדה מסויימת ומה שמאחד אותם זה רק החוקה, אצל הצרפתים זה באמצע - גם החוקה וגם הלאום האתני).

Xumium

New member
אתה מבין, התרבות המשותפת הזו...

היא הדת, אתה לא יכול בבירור להוכיח שכל היהודים עכשיו הם אלו שגרו בארץ ישראל בשנת 1000 לפנה"ס לערך. אלא חלקים מהם שייכים ללאום האתני ההוא והתגיירו, וחלקים מהם שייכים ללאום האתני האחר והתגיירו, שלא נדבר על כך שתוך שלושת אלפים שנה, אני מבטיח לך, שקרוב ל 80% מהם התבוללו והתערבבו עם העמים שבהם הם גרו (לא כל היהודים הם נוודים), כך שיוצא שלאום אתני יהודי הוא כבר לא רלוונטי (ואני חושב שכל לאום אתני הוא לא רלוונטי, אבל מסורות משפחתיות כן). העניין הזה של מכנה משותף לקבוצה כל כך גדולה של אנשים פשוט כנראה לא מתקבל על ידי, אני לא חושב שיש כזה דבר היסטוריה משותפת, אלא לכל אינדיווידואל, או משפחה, יש את ההיסטוריה שלהם. אנשים הם אינדיווידואלים, לא חלק מקולקטיב אחד גדול!

למעלה