תענו לי בכנות: רק אצלי זה ככה?

תענו לי בכנות: רק אצלי זה ככה? ../images/Emo46.gif

הבעל שלי ואני מחלקים את הלילה למשמרות. לא בצורה נוקשה: אם אחד לא מצליח לקום אז השני קם למרות שזה לא המשמרת שלו. אבל בסה"כ בשיטה של המשמרות אנחנו בד"כ ישנים כמות שווה של שעות ומצליחים לתפקד. אבל בקטע של תינוקות בעלי לא מתחבר, וזה עושה אותו, במחילה, שמוק אגואיסט. אם הילד מיבב שהוא רוצה לאכול בעלי נותן לו בקבוק והילד חוזר לישון, וזה בסדר. אבל אם הילד סובל (חולה/שיניים) ולא רוצה לחזור לישון, ורק בוכה ובוכה - בעלי נהיה עצבני, מקטר, נוהם אל הילד, מתרגז עליו, ובגלל שהוא עצבני הילד עוד יותר עצבני. בד"כ אני גוררת את עצמי מהמיטה חצי מתה (המשמרת הראשונה שלי, וזה כבר אחרי שלא ישנתי חצי לילה), מעיפה את בעלי ולוקחת את הילד גם לחצי השני של הלילה. אם אני לא עושה את זה ההתנגשות בין הגברים שלי מגיעה לשיא בזה שהילד צווח בהיסטריה ובעלי מניח אותו בלול בממ"ד וסוגר את הדלת, כי הוא חושב שהילד ירגע לבד (וגם כדי לא להתפתות לזרוק את הילד מהחלון או לנער אותו, לדעתי). מכל הבחינות האחרות בעלי בסדר, מתחלק בעומס, מבשל, כלים, כביסה, נקיונות בבית, טיפול בילדים וכו´. עם ספיר הוא גם היה ככה אבל כשהיא הפכה מיצור צווח לבן אדם קטן הואהתחבר אליה והיום הוא נהנה לבלות איתה. האם אני צריכה להניח לענין, מאחר ויעבור לו עוד חודש חודשיים כשכפיר ידבר, או להכנס בבעלי כמו שממש בא לי אחרי עוד לילה שלא ישנתי בכלל? מה שאני הכי שונאת, זה שהוא יגיע הביתה עם איזה אמצעי חנופה מחורבן כדי להודות לי על שנתתי לו לישון, ויתעלם לגמרי מהסיבה שנתתי לו לישון או מההקרבה שהוא לא מוכן להקריב למען הילד...

לצערי הרב לא רק אצלך../images/Emo7.gif

מסכימה בקטע של האגואיסט כל עוד שירה חמודה ומשחקת הוא יכול להתעסק איתה, אבל ברגע שהיא מתחילה לקרצץ מכל סיבה שהיא הוא מיד קורא לי בלילה הוא לא קם בכלל. (אבל גם שירה לא ממש מתעוררת)פעם חברה אמרה לי שככה זה אצל הגברים, הם לא מסוגלים להתעסק איתם יותר מעשר דקות כשהם בגיל שהם לא מתקשרים, ואומרים שזה מסתדר כשהילד מתחיל לדבר וללכת אני כבר התרגלתי להיותי כמעט אם חד הורית...

השמצה../images/Emo70.gifהשמצה../images/Emo70.gifהשמצה../images/Emo70.gif..../images/Emo43.gif

3 שנים , כן 3 שנים מידי לילה, כן מידי לילה הייתי קם ולוקח אחריות על הקטנה שלי שבכתה כל לילה החל מ 02:00 ועד 05:00 ואז הייתי הולך לעבודה. אתן מחלקות "ציונים" לגברים, עושות הכללות ואח"כ כועסות כשעושים לכן בדיוק אותו דבר
אני מ ו ח ה
כולנו בני אדם. יש גברים שקשה להם לתפקד מול ילד בוכה ויש נשים שיש להן את אותו קושי. יש נשים שמתפקדות נהדר (גם כשהן חצי ישנות) בהרגעת הזאטוט הצורח ויש גברים שמתפקדים אותו דבר.מדובר בכוחות נפש, בכח עמידה , בחוש אחריות ו...(לא תאמינו) בכושר (כן, אותו כושר שצריך כדי לעמוד בריצת מרתון...) ולעניין עצמו : אם האדון /הגברת מתפקדים בד"כ בסדר : עוזרים/נותים יד/נותנים כתף ורק בקטע של העמידה בבכי בלתי פוסק הם "מפשלים" צריך לדעתי להעביר להם יותר ויותר אחריות בנושאים שבהם הם כן מתפקדים בתמורה לאחריות שהצד השני לוקח יותר... חג פורים שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

השמצה../images/Emo70.gifהשמצה../images/Emo70.gifהשמצה../images/Emo70.gif..../images/Emo43.gif

3 שנים , כן 3 שנים מידי לילה, כן מידי לילה הייתי קם ולוקח אחריות על הקטנה שלי שבכתה כל לילה החל מ 02:00 ועד 05:00 ואז הייתי הולך לעבודה. אתן מחלקות "ציונים" לגברים, עושות הכללות ואח"כ כועסות כשעושים לכן בדיוק אותו דבר
אני מ ו ח ה
כולנו בני אדם. יש גברים שקשה להם לתפקד מול ילד בוכה ויש נשים שיש להן את אותו קושי. יש נשים שמתפקדות נהדר (גם כשהן חצי ישנות) בהרגעת הזאטוט הצורח ויש גברים שמתפקדים אותו דבר.מדובר בכוחות נפש, בכח עמידה , בחוש אחריות ו...(לא תאמינו) בכושר (כן, אותו כושר שצריך כדי לעמוד בריצת מרתון...) ולעניין עצמו : אם האדון /הגברת מתפקדים בד"כ בסדר : עוזרים/נותים יד/נותנים כתף ורק בקטע של העמידה בבכי בלתי פוסק הם "מפשלים" צריך לדעתי להעביר להם יותר ויותר אחריות בנושאים שבהם הם כן מתפקדים בתמורה לאחריות שהצד השני לוקח יותר... חג פורים שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

רגע אמנון מי עשה הכללה, כל אחת

תיארה את בעלה (זה חוקי לא?) ולגבי זה שאתה אחד בדור וגם אמיר אם זכור לי נכון כבר ניהלנו פה פעם דיון

להלן ציטוט...../images/Emo43.gif

מההודעה שהגבתי עליה :"חברה אמרה לי שככה זה אצל הגברים" רבותי זו הכללה סקסיסטית ומה שאתן לא רוצות שיעשו לכן , בבקשה אל תעשו לאחרים... חג פורים שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

אני לא חושבת שזה ענין של דורות

בהכרח, יש פה גם ענין של בגרות. אבא של בעלי - היום - עוזר המון ועושה המון, למרות שהוא עדיין עובד מאוד קשה (כשהם התחתנו הוא עבד המון וחמתי היתה לבד עם 3 ילדים המון שנים) ואני מקווה שבעלי יתבגר באותו אופן...

אני לא חושבת (או מקווה) שהן לא עשו

הכללה ולא השמיצו פרט ללומר את דעתן ולספר איך זה אצל הבעלים שלהן. בכל מקרה, אני מסכימה איתך
אסור להכליל או להשמיץ
ואצלי בבית גם נמצאת דוגמא הפוכה בתכלית. בעלי נהדר אם תומר ודווקא כשהמצב קשה ותומר חולה אז אני בד"כ מתפרקת, מאבדת אשתונות ולא יודעת מה לעשות והוא בקור רוח וחום אינסופי מטפל בתומר. ובלילה כמעט רק שהוא קם (למרות שאני לא עובדת מחוץ לבית) כי הוא טוען שאני בהישארי בבית ובטיפול בתומר עובדת בעצם יותר קשה ממנו במשך היום
אז ישנן גם דוגמאות כאלו. ומה יש לומר... זכיתי בענק
ואני יודעת את זה ומעריכה אותו מאוד. הוא אכן אבא נהדר וידעתי לפני שהבאנו ילדים שהוא יהיה כזה
שירלי.

ממש הכללה גורפת

לא כל הגברים אגואיסטיים
מנסיון אישי שלנו - כשאורן הייתה קטנה, בעלי קצת היה נלחץ כשהיא הייתה בוכה והיא הייתה מרגישה את זה ולא נרגעת עד שאני הייתי לוקחת אותה על הידיים. זה מאוד הפריע לו והוא החליט להתמודד עם זה. כשהיא היתה בוכה הוא היה מבקש ממני לתת לו להתמודד איתה לבד וללכת משם כי כשהיא ראתה אותה הבכי התגבר עד שלקחתי אותה. היום הוא מתמודד איתה נהדר, בעניין השינה - אפילו יותר טוב ממני. היא נרגעת איתו והולכת לישון בלי בעיות. מנסיון של חברה - מההתחלה לא הייתה לה סבלנות ובעלה היה בעל הסבלנות האדירה שקם בלילה אפילו להביא את התינוק אליה להנקה.

תרשי לי "לנחם" אותך..

אמנם המצב מאוד מאוד משתפר, אבל בר היא באחריותי הבלעדית בבית. אבא עושה איתה אמבטיות לפעמים, משחק איתה כשיש לו זמן ולפעמים יוצא איתה לסיבוב כדי שאוכל לעשות משהו, אבל חיתולים וכל השאר זה אני. פעם הוא חיתל, הוכיח שהוא יודע ובזה נגמר. כשהיא לא מרגישה טוב זה אני. "כי רק אני מצליחה להרגיע אותה" וכו´. אני אלופת ההקרבות ואצלו זה כשזה נוח לו. או כשיש לו חשק. כשהוא רעב או רוצה סיגריה וכו´ אין על מה לדבר, כשהוא מתפנה הוא יותר משקיע, אבל סדר העדיפויות שלו שונה משלי. הנחמה היחידה שזה אכן משתפר לאט לאט ואני מקווה שימשיך להשתפר...

סיגריה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif...../images/Emo43.gif

אני מקווה שרק לא ליד הילדה... חג פורים שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

אתיש

New member
אצלי זה לא יותר טוב

אנחנו רק עם אחת - אבל הילדה מכירה רק את אמא עכשיו היא חולה (היום היא אצל סבתא) ואנחנו לא ישנים כמה לילות (יותר נכון אני לא ישנה) הוא קם איתה פעם והיא בוכה שהיא רוצה את אמא וקל לו יותר "להפיל" אותה עליי וגם כשהיא בריאה - היא עדיין מתעוררת מס´ פעמים בלילה וכמעט תמיד אני קמה איתה הוא משתדל לעזור בבית אבל מאחר והוא חוזר מאוד מאוחר - אז הוא תמיד עייף העיניין הוא שאני עובדת במשרה מלאה ואח"כ יש את יערה שזו בעצם משרה נוספת אז אני עובדת לא פחות קשה ממנו - הוא חוזר כשהיא באמבטיה או לפני שינה אומר פוצי מוצי והיא נרדמת. בקיצור כמעט הכל נופל עליי - אבל הוא עדיין מוריד את הזבל

תסבירי לו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif...../images/Emo43.gif

שה"חצי/חצי" לא נגמר בזבל, אני בטוח שבעלך אוהב אותך ורוצה שיהיה לך רק טוב. אם תסבירי לו מה שהסברת לנו אז יש סיכוי שהוא ייקח קצת יותר על עצמו ואז הטיפול בילדה יהיה פחות קשה לך.. חג פורים שמח הרבה בריאות
אמנון מרגלית

אמנון יקר, אולי תעביר סדנא לבעלי

כי את שיטת ה"תסבירי לו" ניסיתי מאות פעמים זה פשוט לא עובד, הוא בטוח שהוא עושה המון, והוא בטוח שהוא יותר עייף כי הוא עובד עד שמונה ואני עד חמש ואח"כ אני בבית "רק" עם שירה וזה פחות קשה(?!) עבדנו גם על תיאום ציפיות וזה גם לא עזר

למעלה