תעשו לעצמכם טובה

satlot16

New member
תעשו לעצמכם טובה

לעולם אל תחשבו על להיתגייס!!!!!!! אני כבר חודשיים בצבא והכול מה שאני יכול להגיד שזה חרא לא נורמלי ביכלל אתם לא מבינים כמה פשוט לא מבינים כמה אבסורט יש בצבא המפגר הזה אחרי יומיים שאתה בצבא אתה מקבל נשק בטירונות כאילו מההההההה!!!!!!!!!! כול המפקדים זונות!! יעשו לכם את המוות בכוונה סתם ככה כול המערכת הזאת פשוט דפוקה כלום לא מסודר כמו שצריך מלמדים אותך לירות בנשק וכשמלמדים אותך אומרים לך תחשוב שיש שם ערבי תחשוב במוחמד שם הם גורמים לך לשנוא ככה סתם פשוט זונות

plane crazy

New member
איתך חלקית

אני לא אוהב את הצבא.. לא מהסיבות שאומרים לחשוב שיש ערבי וכל זה אתה יכול להרגיש חנוק כמו לא יודע מה ויוכלו לעשות לך בעיות עם חופשים.. הקטע שבאמת באמת עיצבן אותי זה כשאתה עדיין כולה טירון צעיר נותנים לך לשמור על הבסיס בעמדת שמירה כאילו שאם יהיה מחבל אתה באמת תצליח להרוג אותו לפני שהוא הורג אותך.. ב 9.2 אני אהיה חצי שנה בצבא.. אפשר להגיד שהזמן עובר מהר תקשיב באחד הימים שהייתי ממש שבוז מישהו אמר לי משפט דיי חכם "עדיף לבכות 3 שנים מאשר לבכות כל החיים".. אתה מבין?

One Echoe

New member
כן, אמרת את זה כבר,

אבל למה שאני אבכה כל החיים, אם לא אעשה צבא? (נ.ב-אני זכר)

One Echoe

New member
אני לא יורד לסוף דעתך.

בגלל שצבא זה דבר ש "כביכול צריכים בחיים", מי שלא יעשה צבא יצטער על כך כל חייו? אני מנסה להבין, בבקשה תרחיב...

plane crazy

New member
כי צריך את זה מכל מיני בחינות

הצבא פותח יותר דלתות לעבודה הצבא עושה אותך בן אדם יותר בוגר הוא מראה לך איך להתגבר על כל מיני מכשולים וכל זה..

One Echoe

New member
אממ...

בקשר לעבודה: הדבר היחיד שהצבא נותן לך זה לעבוד בעבודות בטחוניות. אם לא תעשה צבא, לא תוכל לעבוד בעבודות בטחוניות. אם זה כ"כ חשוב לך, ואתה מוכן לעשות צבא בשביל זה, אפילו שאתה יודע שתסבול שם (לא אתה ספציפית, אלא כל מי שזה לא מתאים לו), אז בסדר גמור. אני לא חושב שזה שווה את זה. בקשר לזה שהצבא עושה אותך בנאדם בוגר: עם זה אני לא מסכים. לא מסכים עם כל הטזה החברתית הזאת, כאילו הצבא "מחשל אותך", "מחזק אותך", וכו'. אני חושב שלזעזע בנאדם יכול לחשל, אבל הרבה יותר להרוס. אין לי, ואיני מרגיש שום צורך להיות במסגרת מלחמתית, אני לא מרגיש צורך לעבור השפלה, או "דיקטטורה", על-מנת שאלמד משמעת עצמית, או להתגבר על מכשולים. כרגע אני עושה שירות לאומי, ומספר הדברים שאני לומד בשירות הלאומי שלי הוא עצום. לא עשיתי צבא, אך אין לי ספק כי בצבא לא הייתי לומד אף רבע ממה שאני לומד בשירות הלאומי שלי.

S h A b i T

New member
אז שיתחיל להיות לך הספק.

תשמע, אין לי בעיה עקרונית עם אנשים שלא עושים צבא (למרות שאני מאד מאד לא מסכימה עם זה), יש לי בעיה עם כאלו שלא עושים צבא ומזלזלים בגוף הזה ובמה שהוא תורם. זה באמת משגע אותי שממש עכשיו יש כל כך הרבה חיילים מפוזרים בכל הארץ ומחוצה לה, שומרים על ישובים שלעתים קרובות נמצאים במקומות שנוגדים את השקפת עולמם במקום לשבת ולגרבץ בבית, ושיש אנשים שנמצאים פה בזכותם, ומזלזלים בזה. הצבא מחשל, מבגר ומחזק בני נוער. זאת עובדה. כמו שאמרת באחת מההודעות שלך, מוסד לא מתאים אף פעם לכלל הציבור, כך גם עובדות לא תמיד תופסות את כולם. תמיד יש יוצאים מן הכלל. אז גם במקרה הזה, כאשר אתה מסתכל במבט כללי על נוער שנכנס לצבא והשתחרר לאחר השירות, חל בו שינוי גדול מאוד. (ושוב, מובן שזה לא תופס על כ-ו-ל-ם). הצבא מאלץ אותך להתמודד עם דברים שלא התמודדת איתם בעבר, כמו לישון זמן רב מחוץ לבית, להתומדד עם היכולת להיות בחברת אנשים שאתה לא תמיד כל כך מחבב, משמעת עצמית וכו'. יש כאלו שלא יצאו מהבועה שלהם עד שהם התגייסו, ואם לא היו מתגייסים סביר מאוד להניח שלא היו יוצאים ממנה עוד שנים לאחר מכן. אי אפשר להתעלם מהכלים שהצבא נותן להתמודדות הלאה עם החיים. אני לא אומרת שאי אפשר ללמוד במסגרות אחרות את מה שהצבא מלמד, או במילים אחרות, אני לא מזלזלת בשירות הלאומי שלך, להפך. אבל אני גם חושבת שמתוקף היותך אזרח במדינה, שמצפה לקבל את זכויותיו, אתה צריך גם למלא את כל החובות שהמדינה מציבה, שאחת מהן היא גיוס לצה"ל, כל עוד יש לך את היכולת לעשות את זה כמובן. (ההודעה לא מופנת אישית אליך, כיוון שאני לא יודעת את הסיבות שלך לא להתגייס, אלא לאנשים שאולי עם קצת מאמץ כן יכולים למלא את השירות הצבאי.)

One Echoe

New member
אלמוג,

אני לא מעוניין לדון איתך, ובטח שלא לריב איתך. שנינו יודעים מה יקרה אם נתחיל לדון. וזה לא נאמר בטון של תקיפה, להיפך. את לא סובלת אותי, אני לא אותך, אז פשוט בואי נישמר אחד מהודעותיו של השני. סבבה?
(לא בציניות)

moon light boy

New member
אבל למה לדבר שטויות?

מה זה לא לחשוב להתגייס..? אז מה? עדיף להשתמט? המדינה נותנת לך כל כך הרבה כל החיים, אז את המעט שאתה יכול לתת למדינה שלך אתה לא חושב שצריך לתת..?! זה נראה לך הגיוני?! כן, יש הרבה דברים דפוקים בצבא, ויש הרבה מפקדים שלא יודעים מה זה להיות מפקדים. אבל זה מיעוט, ואותם מפקדים לא צריכים להיות איפה שהם נמצאים. ולא, אני לא מדבר על זה שהם אומרים לך לירות על מטרה כאילו זה ערבי, כי זה טוב מאוד! כשתלחם בעזה\לבנון\סוריה, על מי נראה לך תצטרך לירות..? על ערבים. אז מרגילים אותך מעכשיו. זה שהם עושים לך את המוות, זה כי אתה צריך להתחשל, אתה לא יכול להיות איזה חננה, אתה צריך להיות לוחם, לדעת לא לפחד, כשתהיה בשדה הקרב שתוכל לתת את כל מה שאתה יכול, שתהיה מוכן למות בשביל המדינה. וכן, אני מאמין במה שאני אומר... מחכה לתגובות...

moon light boy

New member
ומשהו נוסף ששכחתי...

לא צריך להתייחס אל הצבא כאל חובה, צריך להתייחס אליו כאל זכות. זה משהו שאתה מקבל שרק תורם לך, אתה לומד כ"כ הרבה דברים שלא היית לומד בשום מקום אחר... אתה נהיה בן אדם אחר, ואני מתכוון לצד החיובי של העניין. צריך להפסיק להסתכל על הצבא בתור משהו שצריך לעבור, צריך להתייחס אליו בתור משהו שרוצים לעבור..!!!

plane crazy

New member
אתה צודק אבל

כשאומרים לך כל הזמן מה לעשות גם אם זה לא מקובל עליך.. זה מאודדד מציק.

אני מסכימה עם ההודעה השניה

ועם חלק מהדברים בהודעה הראשונה. להתגייס לצבא זוהי זכות יותר מאשר חובה,אם אני לא אתקבל לשום להקת מחול בזמן הקרוב ויש מצב גדול שגם אם אני אתקבל אז אני אתגייס לצבא ולא משנה לי איפה יתקעו אותי ,אני אקח חלק במוסד שבזכותו יש לנו מדינה ,מתוך האהבה הגדולה שיש לי כלפי המדינה למרות שהיא קשה ובגלל הכבוד הרב שאני רוחשת כלפיי התנהלות צה"ל במלחמות ישראל לאורך כל השנים להוציא את מלחמת לבנון השניה. אני באמת חושבת שבצבא נפתחת לנו דלת לתרבות אחרת שבשום מקום לא נזכה להחשף אליה וזוהי הטענה שלי כלפי בני בנות השירות הלאומי שמבלי סיבה מספיק טובה בחרו במוצא הזה ( שירות לאומי ) ,נכון אתם רוצים" לתרום " לקהילה,לעזור לילדים מסכנים אבל לעזעזאל,אתם יכולים לעשות את כל הדברים הללו גם אחרי הצבא! לאורך כל החיים למעשה...איפה תמצאו לכם תפקידים כמו שהצבא יכול להציא לכם וגם מלא דברים של תרומה לקהילה ניתן לעשות דרך הצבא במסגרת חיל חינוך ועוד במדים מה שעוד יותר מעצים את התרומה שלכם לקהילה.......אני מאמינה שיש אנשים שלא מסוגלים להתגייס לצבא,נוער עם בעיות כאלה ואחרות,סמים,נטיות אובדניות ,דיכאון, משפחות מצוקה...וגם סתם אנשים עם בעיות קשב וריכוז במסגרות...אני נוטה להאמין שרוב אלו שלא התגייסו,לא התגייסו בגלל מצוקה אמיתית.. אגב גם ריקוד זאת בעיה אמיתית אבל זה כבר לדיון אחר. כל מי שמסוגל נפשית ובריאותית לשרת בצבא חייב לעשות את זה ,חייב לקחת חלק בזה מתוך הוכרה לאלו שקיפחו את חייהם למען המדינה מבלי לבקש תמורה...החובה אגב היא שאנחנו נביא להם את תמורתם בעת השירות הצבאי מכיוון שמלא אנשים יכולים לתרום מהכישורים שלהם לצבא ובגדול...נכון לא כל אחד ממצא את הכישורים שלו וזה כבר פאק של הצבא ויש חיילים שבאמת בתיסכול רב מעבירים את השירות הצבאי בתפקידים שהם לא ממש תפקידים וכאן זאת באמת סוגייה של *בשבית מה בכלל שהם יתגייסו,בשביל מה הצבא צריך אותם * אבל אני לא אכנס לזה... בכל אופן בנוגע ללמות בשביל המדינה ולא משנה מה...כאן זה תמיד צרם לי ותמיד יצרום לי,יש באקט השבועה הזאת דבר מעט בלתי אנושי כי לבוא לילד בן 18 להשביע אותו עם רובה וספר תנך שיש מצב שהוא ימות ושהוא יצטרך לקבל את זה...אתם מבינים כבר מה מציק לי...זה מתוכנת לי מדיי,זה נראה לי שיקרי ומאוד עצוב להשביע חיילים בצורה שכזאת...מילא שרובם בכלל לא מתחברים לשבועה הזאת,מפחדים ממנה פחד אימים והיו מעדיפים שלא לומר אותה...כי מי רוצה למות,אחרי כל הכבוד ואהבה...למען מדינה שחווינו כולה 18 שנה ,מדינה שעדיין לא הספקנו להבין ויכול להיות שגם בעוד 50 שנה לא נבין...אני בכלל חושבת שמלחמה וצבא וכלי נשק...אלו דברים מעוותים...פשוט מעוותים...אבל עם כל הפצפיזם,צריך גם ביקורת מציאות..מדינת ישראל לא תתקיים בלי הצבא.

yellow cheese

New member
מסכימה איתך.

ביטאת יפה מאד את מה שאני הרגשתי כשהייתי בסוף י"ב. :)

למעלה