תעשו לעצמכם טובה

hagzi

New member
מסכימה חלקית../images/Emo29.gif

נכון, הגענו למצב שבו חייבים צבא במדינה (למרות שאני עדיין אופטימית ומאמינה שאנחנו לא באמת חייבים את זה, ותמיד אפשר להסתדר בלי... אבל זה לא חשוב) לעומת זאת מה שאמרת בקשר לשירות לאומי אני פשוט לא מי יודע מה מסכימה איתך. אני אישית חושבת ששירות לאומי יכול להיות אפילו יותר חשוב, לעזור לנוער במצוקה, לעבוד בבתי חולים (אמא שלי אחות, ככה שאני יודעת על כל הנפלאות שהבנות האלה עושות), לעבוד עם אנשים עם פיגור שכלי. אמנם אפשר לעשות את זה גם אחרי (ואני אישית עושה את זה גם עכשיו, ויש לי עוד זמן עד שאני מתגייסת), אבל הקטע הוא שזה לא פחות חשוב פשוט כי המדינה לא כל כך שמה על זה, לא מזרימה לשם את סכום הכסף המתאים, פשוט בגלל שהרוב אם לא הרבה יותר מהרוב, הולך לצבא... אני אישית לא רוצה להתגייס כי אני לא מאמינה בצבא (באופן עולמי... לא רק בארץ), וגם פשוט כי אני לא מסוגלת להחזיק רובה... (אבל לא נכנס למניעים האידאולוגים שלי, כי זה יכול לקחת נצח)

Hosh17

New member
את כן יכולה להחזיק רובה

שכשיבוא אוייב אלייך הביתה כשאת לבד את תחזיקי רובה בפה וסכין בכל יד. כשמאיימים להרוג אותך ואת האנשים שאת חיה איתם את תחזיקי רובה כמו גדולה.

One Echoe

New member
אני חושב שזה לא זה ולא זה,

זה לא משהו שאתה צריך לעבור, ולא משהו שאתה רוצה לעבור. זה משהו שאתה חייב לעבור. האמן לי, אם לא היה טאבו כזה חזק (שנחלש עם השנים, מטבע הדברים) על אנשים שלא עושים צבא, הרבה יותר אנשים היו מוותרים על הצבא. אם לא היה חובה מבחינה חוקית לעשות צבא, אולי 70-80 אחוז לא היו עושים צבא. אף אחד לא רוצה לעשות צבא. אף אחד לא רוצה לעבור את התקופה הזאת. טוב, אולי הגזמתי, אבל רוב האנשים לא ששים לכך.

אז איפה תגור? בבית מבטון?

פעם לא הייתה לנו מדינה ובגלל זה נרצחו 6 מליון יהודים מדינת ישראל היא הערבות לכך שלא תיווצר שואה שניה אז הנה דבר מהותי מאוד שהמדינה נותנת לך...עזוב מקרים ספציפיים...בוא ונביט קצת בכלליות ונפרש מהו המושג " מדינה"... אתה כותב בפורום אביב גפן,יש לך מחשב יש לך אינטרנט,נכון יש מצב שההורים שלך גרושים...אבל המדינה עצמה מפותחת טכנולוגית מספיק כדי שלרוב בני הנוער יהיו מחשבים ופאלפונים צמודים אתה בטח אוהב את אביב גפן נכון ? סימן שישנה תרבות במדינה שלנו,תרבות שמאיימת למות אמנם...אבל היא קיימת ,בין אם היא במסווה " דור מזויין " ...יש לך מוזיקה ישראלית יפיפיה שנוצרה כאן הנה עוד משהו נחמד שנתנה לך המדינה... אל תשכח שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית ופלורליסטית,תגיד תודה שלא ערפו לאביב גפן את הראש...כי בעירק למשל היו עושים את זה מזמן.... אתה חושב שאני צוחקת איתך עם הדוגמאות האלו? אני רחוקה מלצחוק...הדברים הקטנים הם הדברים שמהם בנויה מדינת ישראל

plane crazy

New member
את שוכחת אבל הרבה דברים חשובים

אני מסכים איתך.. באמת! אבל מה עם כל העוני? למישהו באמת איכפת מהממשלה? כל הזמן רק קיצוצים וגזירות שהעניים נהיים יותר עניים.. מה עם כל השחיתויות? מס הכנסה מסריח שלוקח כל הזדמנות מסכנה? יש עוד הרבה דברים חשובים שאני באמת לא אוהב במדינה הזאת..

TheBlackPearl

New member
אתה מדבר על העניים????

תסתכל מה קורה בארה"ב.. 'סתכל כמה הומלסים יש ומישהו דואג להם? ההפך הוא הנכון. ישראל אחת המדינות שיותר דואגות לעניים בעולם.אנשים פשוט לא מעריכים מה יש להם. וזאת אחת הבעיות שחלק מהאנשים רואים. ישראל בראש ובראשונה דואגת למצב הפיננסי ורק אחר כך היא דואגת לדמוקרטיה(לדוגמא מס הכנסה הוא לא שווה לכל אחד,מי שמרוויח יותר משלם יותר. לא כולם שיוויוניים),ארה"ב לדוגמא דואגת יותר לדמוקרטיה כולם שווים לפי הזכויות אבל מה שנוצר לדוגמא שיש אנשים שנרקבים ומתים ברחוב ולאף אחד לא אכפת. אין דבר כזה דמי אבטלה שם,או חוק משפחות ברוכות ילדים. אתה יכול לא להסכים אבל זאת המדיניות החברתית כלכלית בישראל. להגיד שישראל לא דואגת לאזרחים העניים? זאת פשוט בורות לשמה. רוצה דוגמא נוספת? חוק מס בריאות. בישראל גם אם אתה עני תמיד יטפלו בך בבית חולים לא משנה מה. בארה"ב אין לך כסף? זורקים אותך מביה"ח ומצידם תתפגר. ישראל היא אחת המדינות שהכי דואגות לאזרחיה. נכון יש שחיתויות וגועל נפש אבל בסופו של דבר את חי כאן.נכון קשה להתפרנס בכבוד ויש המון מיסים,אבל תחשוב לאיפה המיסים הולכים???

במדיניות הרווחה זה לא

שלא דוגלים בדמוקרטיה, פשוט מתייחסים יותר להיבטים החברתיים שבדמוקרטיה. בארה"ב שבה מונהגת דמורקרטיה קפיטליסטית יש יותר התייחסות לזכויות הפרט

פחיחצה

New member
זה לא קודם דואגת לדמוקרטיה או רק

אחרי זה דואגת לדמוקרטיה אלא קודם דואגת לזכות השיווין ואחר כך לזכות החירות או ההיפך.. זה לאיזה כיוון אתה לוקח את הדמוקרטיה לא האם אתה דואג למצב פיננסי או לקיום דמוקרטיה..

TheBlackPearl

New member
אני יודע את זה

פשוט ניסחתי את זה בצורה שונה. כם גם אני עשיתי בגרות באזרחות(לפני 4 שנים) וזה דווקא היה המקצוע האהוב עלי. רק חבל שאנשים כאן מסתכלים על הטפל ולא על העיקר.

TheBlackPearl

New member
*כן

ושכחתי לרשום שזה ביזיון שאנשים לא מתגייסים ולא משרתים את המדינה שלהם. אני אפעם לא אבין את הראש המעוות של האנשים שחושבים שהם מיוחדים ולהם מותר לא לשרת 3 שנים. יענו אתה מיוחד ויש לך את הזכות לבחור. למה שמישהו אחר יתרום את הגוף שלו ואת עצמו למשך 3\2 שנים ואותו בנאדם לא. תמיד אמרתי שמחלקים מהר מידי את התעודות הזהות הכחולות מהר מידי. צריך ליישם חוק שעם התעודת השחרור של הבנאדם הוא יקבל רק אז את התעודת זהות.

TheBlackPearl

New member
ווואי

אני סנילי... בנוסף זה גם פשוט תורם המון לבנאדם. זה מעצב לו את האישיות מבגר אותו ומלמד אותו להתמודד עם מצבים לעתיד. תקחו לדוגמא את ישראל שלא שירת בצבא והבנאדם בן 27 ומתנהג כמו ילד בן 16. אני בטוח שאם הוא היה מתגייס הוא לא היה רושם בפורם הזה בכלל.

פחיחצה

New member
בנוגע למה שזה תורם לאדם או לא

אני מאמינה שזו לא הנקודה או יורת נכון בטוחה. תראה זה נכון שבתוקף היותנו אזרחים יש לנו חובות למדינה, ושאין שום סיבה שאדם מסויים יתן 2/3 מחיו למדינה ואחר לא יתן כלום, אבל במסגרת השירות הלאומי אנשים תורמים למדינה אומנם בדרך שונה אבל לא פחות משבצבא ובטוח שיותר מאשר אם הם היו מתגייסים לצבא וכתוצאה מאי התאמה קשה(לא מדברת על פינוק וכו') היו נמצאים במצב נפשי קשה כתוצאה מן השירות בצה"ל. כמו כן ישנה עוד סוגיה שהיא סוגיה פוליטית הנוגעת לצורת הפעולה של הצבא ודברים מסוימים שהוא עושה ובכלל מדיניות הכיבוש בארצנו. אני אישית אתגייס לצה"ל(נכון לעכשיו),אבל אין יום שאני לא חושבת על סרבנות מצפון ואני מכירה אנשים רבים שעשו את זה, וצריך להבין שהעניין מאחורי סרבנות המצפון הוא עקרוני ועמוק. דבר ראשון מרבית האנשים שעושים זאת הולכםי לשירות לאומי, ודבר שני זה לא שהמטרה מאחורי זה היא לא להיות בצה"ל אלא זהו אמצעי על מנת להעביר את הנקודה, שהמצב לא יכול להמשך כפי שהוא.

One Echoe

New member
שאלה,

באמת שזה מעניין אותי, ובעיקר מעניין אותי מה תגידי: למה לא מפריע לך שבנות משרתות רק שנתיים, בניגוד לבנים, שמקדישים שלוש שנים מחייהם?

פחיחצה

New member
אז ככה..

דבר ראשון יש בנות שמשרתות שלוש שנים למשל בחיל דוברות כל התקפידים הם בהתחייבות לשלוש שנים בדיוק מהסיבה שאתה מציין- דין אישה כדין גבר. בקשר לרוב הבנות שמשרתות שנתיים ולא שלוש שנים כמו בנים אני חושבת שהסיבה לכך ברורה חלק גדול מאד מבהנים נמצאים בתפקידי לוחמה שבגלל משך ההכשרה אליהם וכו' זה יהיה לא אפקטיבי לגייס אליהם לשנתיים, אבל אני חושבת שצריך לקצר את השירות לשנתיים לבנים ג'ובניקים, ושאורך השירות שלהם יהיה כמו של בנות.

One Echoe

New member
זה לא נכון.

אם זה היה כפי שאת מציינת זאת, אזי חלוקת השנים הייתה לפי תפקידים, ולא לפי מינים. גם כשבנות לוחמות הן משרתות שנתיים (תקני אותי אם אני טועה), וגם כשבנים ג'ובניקים הם משרתים 3 שנים. בכל אופן, גם אם נניח שמה שאמרת באמת נכון, זה נראה לך צודק שבנים שלוחמים, ובעצם עושים את אחד התפקידים הקשים בצבא, צריכים לעשות 3 שנים? שנינו יודעים שאין קשר לאינטנסיביות. מוזר שזה לא מעצבן אותך, כמו העובדה שיש אנשים שלא עושים צבא בכלל, ותורמים, לכאורה, פחות מכאלה שכן עושים צבא.

פחיחצה

New member
רגע רגע רגע

אני בשום שלב לא אמרתי שמי שעושה שירות לאומי תורם פחות ההפך הוא הנכון אמרתי שהם תורמים לא פחות וודאי יותר מאשר אם הם היו עושים תפקיד אשר היה גורם להם למשברים נפשיים וכו' אני חשובת שזה לא במקום להשתחרר ולא לעשות שירות לאומי, אבל אני הבנאדם האחרון, שממעיט בערכו של השירות הלאומי ובתרומתו, ואמרתי זאת גם בהודעתי הקודמת אויל לא הבנת את דברי נכון. אני לא אמרתי שהמצב כרגע בצה"ל הוא אידאלי הוא רחוק מכך, ורק בתפקידים מעטים לבנות יש את אותו זמן השירות כמו לבנים מתוך הנימוק דין אישה כדין זכר לא אמרתי שזה דבר גורף, אבל בנות לוחמות במקרה כן עושות 3 שנים. בנוגע לג'ובניקים אם היית קורא את הודעתי בתשומת לב ולא כדי לנסות למצוא מה לא בסדר בה ואצלי היית שם לב שאמרי שלדעתי יש לקצר את זמן השירות של הג'ובניקים לשנתיים, ושזה ששירותם הוא 3 שנים זה לא הוגן בעייני. אני לא אמרתי שאני מצדיקה ותומכת באופי השירות של בנים לוחמים ובאורכו ממש לא, אבל אמרתי את הנימוק של המערכת לעובדה ששירותם הוא שלוש שנים. לא אמרתי שזה צודק או לא צודק רק הסברתי מדוע המערכת פועלת כך. אני לא מסנגרת על המערכת הצבאית אין לי שום עניין בכך, אני חושבת שהיא מלאה באפליות, שאגב בדרך כלל בנות הן יורת מופלות ואני יכולה לנהל איתך שיחה שלמה על כל הדברים הרעים בה ובאופי פעולותיה ובשימוש שהממשלה עושה בה, אבל זו לא הייתה השאלה שלך השאלה הייתה למה בנים משרתים יורת מבנות אז ענית לך. אם לא היית מתאמץ כל כך להוכיח שאני לא בסדר ושאני שמה דגש רק על מה שנוח לי ושאני מפלה היית שם לב שבהרבה מאד נושאים לי ולך יש דעה משותפת.

One Echoe

New member
נראה כי יש בינינו אי הבנה.

כששאלתי אותך איך זה שלא מפריע לך שבנים עושים 3 שנים ובנות עושות שנתיים, התייחסתי לציטטה זו: "יש לנו חובות למדינה, ושאין שום סיבה שאדם מסויים יתן 2/3 מחיו למדינה ואחר לא יתן כלום" אני מעריך את מה שכתבת על השירות הלאומי, ומסכים איתך כמובן... אבל אני לא מדבר על זה, אני מדבר על זה שמפריע לך שיש אנשים שתורמים יותר ואנשים שתורמים פחות. למשל, אנשים שלא עושים שירות לאומי בכלל. את לא היחידה, כפי שאת בטח יודעת, שזה מפריע לה. אז פשוט עניין אותי למה לאותם אנשים לא מפריע שבנים עושים שלוש שנים בעוד שבנות עושות שנתיים בלבד, ובמקרה יצא לי לשאול אותך, מתוך ההקשר ומזה שההודעה שלך היא זו שגרמה לי לחשוב על זה. אני לא מחפש בהודעה שלך מה לא נכון, ואני לא מתאמץ להוכיח שאת לא בסדר ושמה דגש רק על מה שנוח לך או שאת מפלה, זו ממש פרשנות מוטעית שלך.. יכול להיות שהדיון הזה לא מתאים בהקשר הזה, אלא הוא צריך להישאל אחרת, ולהתנהל בהקשר אחר ובנסיבות אחרות, ובכל זאת, אני יודע שבסך הכל נימקת למה זה ככה בצה"ל. השאלה שלי היא מדוע זה לא מפריע לך, למרות שהאמת שהייתי צריך לשאול האם זה מפריע לך. בכל אופן, עזבי, איבדתי כבר את חוט המחשבה שלי.

One Echoe

New member
מצטער, אבל אתה פשוט טמבל.

בעיקר בגלל מה שרשמת על ישראל. אידיוט.

למעלה