תעשו לעצמכם טובה

חמדונה

New member
הצבא מטרתו היא הגנה.

זו עובדה. יש אפשרות לתרום לו גם בלי לקחת חלק בלחימה. יש חלקים בצבא שהם לא מיועדים ללחימה, זה לא אומר שהצבא עצמו לא מיועד לכך. אם בנאדם לא מוכן לקחת רובה ולהרוג (וזאת תחושה לגיטימית, לא לרצות להרוג), הוא עדיין צריך להתגייס, לדעתי. זה כמו, בעצם, שקוקה קולה עושים כפר מוזיקה. הרי המטרה של החברה היא לא מוזיקה, נכון? (מצטערת שלקח לי כ"כ הרבה זמן לענות, היתי בלי מחשב)

Hosh17

New member
לא יפה מה שאתה אומר

בלי משמעת חזקה בצבא - כלום לא היה מתנהל טוב. צריך יד קשה כדי להצליח. ולא סתם הצבא שלנו הוא אחד הצבאות הטובים בעולם אם לא הכי טוב. מלחמת ששת הימים נחשבת לאחת המלחמות המוצלחות בהיסטוריה של האנושות, כשישראל הייתה מוקפת כולה במדינות ערביות ובכל זאת הייתה הצלחה. נכון שכל הפסד של אדם אחד זה הפסד של משפחה שלמה, ואין ניצחונות במלחמה, אבל יכולנו להיעלם. ומשפט נכון שאמר לי אלוף משנה לפני מספר ימים - "ברגע שנהיה חלשים, כבר לא נהיה פה". אין לי שום אהבה יתרה כלפי המדינה וכלפי המוסדות הממשלתיים. אני חושבת שהחד הוריות, זקנים וילדים שהולכים לישון רעבים זה כישלון. אבל אני יודעת שליהודים אין מקום אחר. רק פה נמצא שפה משותפת, רק כאן אנשים גונבים מגבות מבתי מלון, רק כאן יש פלאפל כמו שצריך, רק כאן כשתניף דגל על החלון ביום עצמאות יעבור מישהו ויחייך. ושוב, אני לא ציונית כל כך ולא בעד מלחמות, אבל המדינה שלנו חייבת הגנה כי אנחנו מאז ומתמיד בסכנת הכחדה. בשביל ההורים שלך, בשביל הילדים שיהיו לך, בשביל הנכדים, בשביל החברים שלך, בשביל האזרחים המפוחדים באמת, שכל מלחמה,פיגוע או אסון דומה מהווה טראומה בשבילהם וצריכים את ההרגשה של הביחד ואת ההרגשה שאיי שם באיזה מחנה עומד גבר חתיך בן 19 עם רובה בצד ושומר עליהם. אולי נתתי כאן הרבה קיטש אבל הכל נכון בעיני.

moriboy66

New member
תקשיב ילד

כל פעם שיש שרשור כזה זה מביא לי תסעיף.. זה חפירה על כלום אתה רוצה לצאת ורע לך .. לך לקבן. אל תטיף לנו על השתמטות כל אחד יעשו מה שהוא רוצה כשהיגיע זמנו ואולי באמת נפלת על זמן לא טוב (אחרי מלמחה פאקינג כושלת- תקופה של אי ודעות ומתח) ועל מפקדים חראות ומצאת גיזעות (וכן לומר לך דמיין שזה ערבי זה אפילו גרוע יותר מגזעות זה נשמע יותר נאציות מגעזנות) ואני הייתי אפילו מגיש על זה תלונה.. אני כן מאמין שיקשיבו לך שם ואם לא שם אז איפה שהו.. כי בסופו של דבר אתה צהל. אתה נחשב צהל כשרואים אותך אנשים באוטובוס ונחשב צהל כשאתה יוצא מבית ואומר בוקר טוב לשכנה ממול אתה אפילו נחשב צהל לאנשים שרואים אותך מתנשק עם החברה בגג בעזריאלי (לצורך הדוגמא) ועכשיו שאתה מטיף לנו אתה מטיף בתור צהל ואמרתי כבר..אם לא טוב לך ואתה רואה שאין לך על מי לדבר שם על זה..לך לקבן נכון שהמערכת שם מזדיינת בתחת של עצמה אבל זה מה שיש ואם זה לומדים להתמודד זה נכון שיש שם הרבה טיפשות ובורות וזה גורם תכלס לאיבוד אמון ולחשוב פעמיים אבל זה באמת מה שיש ובאמת זה הדבר היחיד שנותן לנו לישון בשקט ולא. זה לא קלישאה..זה המצב. ותקשיב, חודשיים בצבא מה כולה גרמת טירונות אחי יש כלכך הרבה תפקידים שם שחלק מהם הוזכרו.. אתה באמת לא צריך לבזבז את הזמן שלך מול מסך מחשב (אם אתה פקיד או משהו) .. אני מאמין שאתה עושה את זה גמ לא בצבא תתעניין, תבקש לצאת ללמוד משהו..קורסים או כל דבר אחר..תנצל את זה שאתה שם כמה שאתה יכול כך הכל בקלות...נכון שזה קשה בהתחלה ובמיוחד בהתחלה.. זה קשה שפתאום אתה לא בעל הסמכות של המעשים שלך זה קשה שפתאום אתה זרוק באיזה אוהל מזוין וקר לך זה קשה שאתה יודע שאתה צודק...אבל פאקניג מי אתה בכלל..כולה מספר..(בעצם זה נשמע יותר מדי קיצוני אולי) בן דוד שלי מתגייס השבוע ואמרו לו תכלס. תהיה ראש קטן בטירונות תעשה מה שאומרים לך וזהו.. אל תשאל למה כמה עד מתי... וכשתעבור את זה ותגיע לתפקיד שלך תוכל יותר להיות אתה כך מזה גמ.. אגב אתה יכול גמ לעבור תפקיד אם ממש רע לך עם מה שאתה עושה כרגע.. אני מתנדב. זה אומר שהיית לי אפשרות (באמת) לבחור אם להתגייס או לא וברחתי שכן. ולא בגלל שאני פתריות (אואיך שלא כותבים את זה) ולא בגלל שאני רוצה לתרום למדינה כי היא עשתה בשבילי כלום..אני מקבל בחסד מה שמגיע לי בתוך נכה וגמעל זה עושים את המוות.. אז זה לא הסיבה וזה לא שאני חושב על העתיד שלי וחושב איך הסתכלו עלי שאני אומר שעשיתי צבא (אני באמת לא רואה כלכך רחוק) ולא כי חסר לי מה לעשות באזרחות..(ללמוד לעבוד...) אני התגייסתי רק כי זה חשוב לי (ולא שיש לי עכשיו הערכה עצמאית גבוה יותר) אני התגייסתי כי ראיתי לנכון ולחובה כן להלחם בהם ולהתגייס כי נראה לי מוזר שבגלל שאני קצת צולע וקצת לא רואה טוב ומגמגם אז לא מגיע לי להתגייס כמו כולם ונכון עכשיו תגיד אבל אתה לא כמו כולם ..לא עשית טירונות רגילה ויש לך פתורים והטבות... ..בולשיט. זה נכון שיש לי פתור מנעליים צבאיות ומלהחזיק נשק ושירות קרוב לבית (שאגב. אפשר לבטל אותם) אבל זה לא אומר שמתחייסים אלי אחרת בתור חייל בתור חייל אני נעצר ומקבל דוחות ונשפט ונענש ממש כמו כולם את אפחד לא מעניין השם היפה שלי אם אני לא מסופר (לצורך העניין) ואגב גמ בלהקה אפחד לא רואה אותי שם כשונה ואפחד לא מחרם עלי שם כי לוקח לי קצת יותר זמן לגלגל כבלים או דברים כאלה... אז נכון שעוזרים לי להרים ציוד והכל אבל זה לא בא ממקום של "הוא נכה אז נעזור לו" ואגב שם אני כן ראש גדול ועושה דברים הרבה מעבר לתפקיד שלי ורק כי אני רוצה התהליך גיוס שלי היה מייגע ומשפיל ברמות שאין לתאר נתקלתי באטימות שחשבתי שלא קיימת ובאנשים רעים ומצ'ואיסטים ואני עדיין נורא פגוע ממנו אבל זה היה שווה את זה בראייה כוללת ולא בגלל התפקיד שיש לי והתנאי שירות שיש לי (ויש לי אחי.. יש לי).. זה היה שווה רק בשביל לנצח את אותם אנשים ששמו לי רגליים בדרך ואת אותם אנשים שלא האמינו בי ואותם אנשים שאמרו לי "אתה חמוד אבל אנחנו לא רוצים אותך פה" ואמרו לי לא פעם... מי שמכיר אותי יגיד לך שאני ביישן שאני מפחד מעצמי ושאני ממש חסר ביטחון עצמי אבל למרות זאת אני כן יודע לא לותר על מה שמגיע לי.. וכן הרגשתי שמגיע לי להתגייס כמו שמגיע לך וכמו שמגיע לכל אחד כן לעשות את זה. זה הכל. אני מקווה שלא שיכנעתי אפחד פה להתגייס עכשיו או לא להתגייס .. אבל מקווה שקצת נתתי נקודה אחרת למחשבה שיהיה לכולם שבוע מעולה להתראות. גל.

שוקיסט רצח,אה?

מה קרה באת מהאזרחות מהבית של אמא פתאום כולם זונות? או שבגלל שאתה אפילו לא מבין את הבעיה שך אז אתה מקלל את כל העולם? המפקדת שלי בטירונות דאגה לי יותר מאמא שלי,כן בצבא יש המון חרא,אבל חרא צף,למטה יש גם הרבה טוב,תפסיק ליהיות שוקיסט,ולזיין תסכל לאנשים בגלל הבעיות שלך שאתה בעצמך לא רוצה לפתור,כי אם היית רוצה לפתור אותם תאמין לי שכל עוד אתה לא בחילהים,יש מי שיפתור אותם,גם לי יש בעיה רצינית אם נשק ,ואני נהג בגדוד קרבי ,דיברתי אם המפקד שלי ,דבר ראשון שהוא עשה זה דיבר אם המגד שיפתור אותי מלירות באימונים הקרובים(וזה עוד לפניי שיש לי פתור רפואי) ורק אחכ הפנה אותי לקבן,שעוד לא ראיתי,בקיצור מה שבאתי להגיד שצבא זה לא רק שזה לא נורא זה אפילו סבבה,ואם ישך בעיות ,תנסה לפתור אותם במקום לקלל את כל העולם ,ולזיין לאנשים תסכל

תינוקי כולם עברו אצה

וגם אתה תעבור אצה ומי שלא עובר אצה אז הוא גם יראה בהתאם לצה!

למעלה