תעשו לעצמכם טובה

One Echoe

New member
אז מה את טוענת,

שכולן מתאימות לצבא? ז"א, שלא יכולה להיות אפילו מישהי אחת שהצבא לא מתאים לה, ושלא תוכל לעבור את השירות הצבאי? זה לא הגיוני, אין שום גוף או מוסד שמתאים לכל החברה. תמיד יהיו יוצאי דופן, בגלל שהצבא הוא גוף כ"כ קשה, בירוקרטי וטיפשי (אם תרצי), יש אחוז די גבוה בחברה שהצבא לא מתאים לו. מבלי להיכנס לשאלה האם הצבא הוא גוף כ"כ חשוב (עובדה, יש כאלה שחולקים על הקביעה הזאת), אנחנו צריכים להפסיק לכפות על אנשים שהצבא לא מתאים להם לשרת בגוף הזה. אז הצבא התאים לך, אבל באותה מידה גוף אחר לא יכל להתאים לך, ואת היית נופלת בין הכיסאות...ואז, לא היה נעים לך אם היו אומרים לך ש "כולם יכולים".

yellow cheese

New member
רוב הבנות והבנים שלא מתגייסים

מסיבת ה"לא מתאים לי" מקוממים אותי. לא מתאים לך? ולגור במדינה הזו מתאים לך? צבא לא אמור להיות נושא של 'מתאים' או 'לא מתאים'. אם ישנם אנשים שלא מסוגלים מסיבות בריאותיות ו/או נפשיות מוצדקות ומוכחות- אין לי בעייה עם זה. האמן לי, שאם כל אחד היה עושה את המקסימום בשביל להתגייס ולהשאר במסגרת- הצבא שלנו היה במגמת עלייה. הצבא שלנו היה פחות אטום, הרופאים היו באמת מקשיבים כי לא היו חושבים שמולם נמצא חייל שרק רוצה גימלים, הקב"ן היה מקשיב למצוקות ולא מסמן לעצמו "עובד עליי" או "לא עובד עליי". יש כל כך הרבה דברים בצבא, אבל בגלל כל המשתמטים וכל המתחמקים למינהם- נהרסים ומאבדים את זה. ויש כל כך הרבה זכויות לחיילים משוחררים, המדינה באה ומחזירה טובה למי שעשה את חובתו.

One Echoe

New member
אבל גם אנשים שלא יכולים להתגייס

בגלל סיבות בריאותיות או נפשיות מוגדרים ככך ש "הצבא לא מתאים להם". מצטער שזה מקומם אותך, שירלי. אין מה לעשות, את לא יכולה לכפות על אנשים שלא יכולים (או רוצים! אם תרצי) להתגייס לשרת שירות צבאי. זה פשוט בלתי דמוקרטי בעליל. יש שיטות רבות לפיהן נוכל לגרום לאחוז גיוס גבוה גם אם הגיוס לא יהיה חובה (למשל, הטבות רציניות למתגייסים, או משכורת גבוהה).

וואו,איזה קטע

עושים צבא בשביל לתת למדינה הזאת שנותנתתתת לנו כל כך הרבה לפני זה,ועכשיו הגיע הזמן להחזיר לה ואז,כשמשתחררים המדינה נותנתתת לנו כל כך הרבה על זה שנתנו לה. ממש אידיאלי. אני אמרתי את זה כבר,ואני אגיד את זה כל פעם שיעלה אותו דיון זהה על הצבא-אני לא מבינה למה כולם צצים עם האידאלים שלהם וקוראים לסיבה לשירות הדגול שלהם בצה"ל הרצון לתת למדינה. אתם לא רוצים לתת למדינה,והמדינה לא צריכה תרומות. אתם רוצים לעזור לארגון שתפקידו הוא להגן על המדינה? סבבה. תגידו את זה כמו שזה. שירות לאומי,עם כמה שחלק מהתפקידים הם מאוד מעניינים ותורמים לקהילה,וחלקם מאוד מאוד ל-א,תמיד נראה לי כאילו הוא קצת בא לטהר את אלה שלא עשו צבא מסיבות אלה או אחרות,כדי שכל המדינה לא תעקם עליהם פרצוף כמו על חוטאים,וכדי שהמצפון שלהם יהיה נקי. כי שוב,לא שאני מזלזלת בחשיבות של חלק מהתפקידים האלה...אבל הם נעשים מסיבות מאוד מאוד שונות מהמטרה שבגללה האנשים האלה היו אמורים להתגייס לצה"ל.. אם צורת ההסתכלות על הצבא לא הייתה כל כך כמו שהיא היום,או שלמשל הצבא לא היה חובה כחוק כבר לא הייתם רצים להכריז שאתם רוצים לתת למדינה ולתרום לה. כמובן שאם הצבא לא היה חובה,המשמעות של זה הייתה שהמדינה שלנו לא צריכה הגנה,וזה לא יקרה..אבל רק כדי להבהיר נקודה

One Echoe

New member
מסכים איתך בקשר לצה"ל,

לא בקשר לשירות לאומי. עשית שירות לאומי? את צריכה להכיר את המערכת מבפנים, זה דבר דגול.

כן אמרתי

שאני לא מזלזלת ושיש תפקידים כאלה וכאלה.. לא עשיתי שירות לאומי...ואתה צודק צריך להכיר את המערכת מבפנים אבל אם אני מדברת על שירות לאומי בהקשר של הצבא אני נשארת עם מה שאמרתי..

S h A b i T

New member
איך אתה יכול להגיד לה שהיא לא יכולה

לקבוע עובדות על שירות לאומי מבלי לעשות אותו, בעוד שאתה קובע עובדות על צה"ל מבלי לשרת?

One Echoe

New member
אני באמת, אבל באמת לא מעוניין

לדון איתך. בבקשה, עזבי אותי לנפשי! פשוט חדלי לקרוא הודעותי, או להגיב להן.

shmuelr

New member
חבוב אתה לא יכול לרשום משהו בפומבי

בלי שזה יפריע לאנשים. שאתה רושם הודעה בפומבי אתה צריך לדעת שיגיבו לך עליה לטוב ולרע. ולא חשוב שלך ולאלמוג אין הסטוריה טובה בדיונים. זאת זכותה המלאה להגיב לך אם זה מציק לה.

אבל היא לא צודקת?

גיל אתה סותר את עצמך ברמות קשות. ואתה מכיר את המערכת הצה"לית מבפנים, שאתה מדבר?

One Echoe

New member
סותר את עצמי?

איפה ראית שאמרתי לה שהיא לא יכולה להגיד שום דבר על השירות הלאומי מבלי להכיר את המערכת מבפנים? נראה שאת וחברותייך עיוורות, ובטח שאני אינני סותר עצמי.

../images/Emo45.gif

אין לי כוח לפרט - אבל אני כ"כ איתך
אמנם אני "רק" שנה ו-5, אבל גם אני עברתי חוויות לא קלות בצבא. ולא משנה כמה היה קשה - צריך לזכור שבסופו של דבר אנחנו משרתים את המדינה שלנו שלא נמצאת במצב מזהיר מבחינה בטחונית גם הג'ובניקים וגם הלוחמים ובחיים לא חשבתי על להשתמט. אם היינו במצב של שוויץ אז אולי הייתי מבינה את ההשתמטות ההמונית הזאת, שרק גדלה משנה לשנה אבל אנחנו לא!

חמדונה

New member
אתם יודעים מה,

תלכו פעם אחת ללשכת גיוס ושיגידו לכם "הצבא לא מוכן לקבל אתכם", נראה איך תרגישו לגבי הצבא. וכשאתם חוזרים הביתה מבואסים, שכל החברים שלכם יגידו לכם "אבל מה אכפת לך, את במילא שמאלנית". נראה מה תחשבו. אתם חיים בסרט, אתם יודעים? הצבא זה לא פיקניק. וואלה, גם האזרחות. הצבא לא נועד כדי להיות קל, או כדי לבגר אתכם, או כדי להכין אתכם לחיים. הצבא נועד לשמור על המדינה. אם הצבא מבגר אתכם, או נותן לכם תואר או כסף או קריירה- זה תופעת לוואי, לא מטרה. וכן, אני שמאלנית. אבל זה שאני מאמינה בשלום לא אומר שאין פיגועים. זה שאני נגד הרג לא אומר שאין לאיראן גרעין. תתעוררו, ותסתכלו על איפה שאתם חיים. אתם חיים במלחמה. כן, זה עצוב, וזה קשה, וזה מבאס, וזה לא בסדר, אבל זאת המציאות. ישראל צריכה צבא, וזה לא כדי להפגין כח, וזה לא כדי לכבוש שטחים, וזה לא כדי שנוכל להיות הבובות של בוש. ישראל צריכה צבא, בגלל שיש איום ממשי על ישראל. עדיין, לא נוח לכם, אתם שמאלנים יפי נפש. אין בעיה, הצבא זה כ"כ הרבה יותר מלעלות על מדים ולירות. לכו לתאטרון צה"ל, או ללהקת פיקוד צפון, או לתזמורת צה"ל, או גל"צ או "במחנה" או דו"צ, לעזעזאל לכו לעזור לחיילים שצריכים את זה, לכו ללמד בבתי ספר שצריכים את זה, אבל דירבאלק תתרמו למדינה שלכם. אני לא אומרת שהצבא מתאים לכולם. אם בנאדם באמת לא מסוגל לעשות צבא, בסדר, כל עוד הוא תורם את חלקו למדינה. אבל להיכנס לפורום ולהטיף בעד השתמטות- זה נוראי. ואני גם חושבת שזה לא חוקי, האמת.

לא אמרת שהצבא הוא כאן

כדי להגן ולשמור על המדינה,וכל השאר זה תוצר שהוא לא המטרה?! אז איך את מסיימת את ההודעה שלך ב"תתגייסו לתזמורת צהל וכו' ותתרמו למדינה שלכם" כשלתפקידים שציינת אין כלללללל קשר להגנה על המדינה?..

למעלה