תעשו לעצמכם טובה

hagzi

New member
אויבים= טרוריסטים../images/Emo29.gif

ערבים זו באמת לא המילה המתאימה פה...

צה"ל לא הורג ילדות בנות 5

צה"ל לא הורג נכים הוא מתייחס לנשים שעומדות ללדת ברוחב לב וכן לזקנים , צהל שלנו לא עושה תאונות במיוחד לא באוויר , צהל לא שכח לבדוק אם הרקפות עמידות במדבר. צהל שלי צהל שלנו ישמיד כפר אבל בשבילנו לטובתנו, לצהל שלנו אין אינטרס כלשהו מיותר במיוחד שזה במידה ויהרגו חיילים במיוחד לא. ואלמרט אולמרט בטח לא בדק מה עם הדולרים שלנו בזמן המלחמה ובטח דאג לכל נכי צהל!! ואני אני אתגייס שהמדינה לא תהרס

לא שאני נגד גיוס

להפך, אני נלחמתי כדי להתגייס. אבל אני חושבת שאני הגעתי לצבא עם דעות יותר מגובשות ומוצקות ממה שראיתי סביבי, וראיתי דברים שלא כל אחד רואה, שנולדו מתוך פאשיסטיות לשמה. ואני לא מדברת על המטווחים, שזה סיפור בפני עצמו, ויום אחד אחרי המלחמות בעידן הפוסט מציאותי, יהיה למישהו מספיק אומץ להגיד כמה זה מקולקל שלא נאמר הזוי. אני ארד איתך יותר עמוק, לשיעורים הסטנדרטיים בטירונות, ב9 בערב כשאתה הרוג מעייפות ומת להתקלח, חיילת בת 18 ויומיים מנצלת את הסמכות הזמנית שלה כדי להציג דעות לא קונבנציונליות כאמת גמורה ובקול רם. באמת שהייתי צריכה לצבוט את עצמי באותו רגע, אף אחת סביבי אפילו לא זזה בכיסא, זאת הייתה פשוט שטיפת מוח עם חותמת של "צ". וזה דברים כ"כ שכיחים ושגרתיים, שאם אתה לא בעל אישיות מעוצבת מראש (מה שלא תמיד קורה לפני גיל 18) יכולים לקבוע את האדם שתהיה בלי שתשים לב ע"י כל מיני מסרים תת הכרתיים שנאמרים באותה נשימה והמוח שלך כבר לא מבדיל בין כלום, גם לא בזמן אמת. כמו רובוט עם הוראות צרובות מראש. יש המון דברים שגויים בצבא, אבל המנטרה האיטית בה הוא מחדיר לך ערכים ודעות בלי שתשים לב היא אולי הנוראית מכולם וזה מתבטא בשטח.

yellow cheese

New member
אתה משהו מיוחד רונצ'יק:)

אני מאמינה, מקווה ומייחלת שעם הגישה הזו וכל מה שאתה מאמין בו-תהפוך לטייס הכי מושלם בצה"ל. :)

satlot16

New member
המדינה נותנת לך חרא!! לא טוב

מזה הששטויות האלה!! לדעתי זה שטויות כי המדינה לא נותנת לך כימעט כלום!! הצבא זה חרא לוקח לך תחופש שלך גורם לך לחשוב בצורה מוזרה לוקח את מה שחשוב לך ושם עלייך זין על מה שאתה רוצה ולא אכפת לו ממה שאותך מעניין

תילחמו לעשות שירות לאומי

וכוס אמק מה יהיה אחרי זה.. אתם יודעים מה יותר תורם..

One Echoe

New member
למה יש כאן אנשים שממש חרדים

לעתידם, אם לא יעשו צבא? בבקשה שמישהו יסביר לי על מה מדובר. הדבר היחיד שיזיק לכם, הוא שלא תוכלו להתקבל לעבודות בטחוניות. ואני רק רוצה להבהיר, אני לא משכנע כאן אנשים לא להתגייס, אני מנסה להבהיר כאן שבנאדם שחושב שהצבא לא יתאים לו, לא חייב לעשות צבא.

איך אתה מחליט כ"כ בעקשנות

שאתה כ"כ לא מתאים לצבא, כשלא היית מגויס אפילו יום אחד?.

One Echoe

New member
גם אף פעם לא גרתי בצריף בבקעת הירדן

לא צריך להיות בצבא בשביל לדעת מה זה. נכון שמי שהיה או עודנו בצבא, מן הסתם, יודע יותר טוב ממני מה הוא צבא, ואת הדקויות שבו. אך בגדול, אני חושב שלא כ"כ קשה להבין שצבא הוא גוף בירוקרטי, משמעתי בצורה מחרידה, מלחמתי, שמושלט על שטיפות מוח ועל הרג. מצטער, אני בהחלט לא חושב שמתאים לי להיות בגוף כזה, אף שלא הייתי בו.

One Echoe

New member
אין לי בעיה שישאלו אותי,

אבל שיקבלו את מה שאני אומר. תראי, זה באמת לגיטימי שאנשים ישאלו, בסך הכל רובם של האנשים עושים צבא. לשמחתי הטאבו על הצבא מאוד ירד בשנים האחרונות - בעיקר בשל השירות הלאומי, שמהווה תחליף נפלא, יעיל, ומוצלח לשירות הצבאי - ואנשים יותר ויותר מקבלים את העובדה שהצבא לא מתאים לכולם. מה לעשות.

גם לי אבל..

אנשים מחפשים סיבות למה אני לא רוצה כאילו שהם מכירים אותי יותר טוב מעצמי... אומרים שבגלל אביב, שאני מפונקת או שאני סתם לא רוצה להוריד את הפירסינגים באוזניים והם אשכרה מחפשים לי פתרונות לסיבות האלו שהם בכלל מפגרות וכל כך לא נכונות!!!!! הצבא לא מתאים לכולם ואנשים צריכים להבין את זה ולא לחפור ולנסות לשכנע אנשים להתגייס

One Echoe

New member
אה, מכאלה תתעלמי...הכי פשוט.

טיעונים כאלה מראים על בורות, שכן פירסינגים, וההתחברות לאביב, נובאים בגלל אופייך, ולא להיפך.

LightbuIb sun

New member
היי

אני מאמין שאתה לא תדע את המשמעות האמיתי של צה"ל אם לא שירתת בגוף הזה. לפעמים המידע הפנימי שאזרחים לא אמורים לדעת, הוא המכריע. אני לא מבקר את ההחלטה שלך לא להתגייס, אני אפילו לא מתייחס לעניין... אבל אני לא חושב ש "לא כל-כך קשה להבין שצבא הוא גוף בירוקרטי, משמעתי בצורה מחרידה, מלחמתי, שמושלט על שטיפות מוח ועל הרג". אני באמת לא מבקר את ההחלטה שלך לא להתגייס, אבל תקבל את ההיגיון בכך שלא תדע ה-כ-ל על הארגון אם לא תהיה בתוכו. אחרי הכל, אני חושב שבלי צה"ל באמת לא היה כוח אחר שהיה מגן עלינו, וכן זה על חשבון הפלסטינים שמסביבנו... אבל בוא נגיד ככה...: אתה, ועוד מישהו עומדים בכיכר העיר. לשניכם יש אקדח ביד. אתה יכול להחליט אם להרוג אותו- או שהוא יהרוג אותך. מה היית מחליט? (שאלה היפוטתית...אתה לא באמת חייב לענות אם לא תרצה)

One Echoe

New member
האמת שזו שאלה היפותטית

ברמה המעשית ביותר, והיא בהחלט חשובה. אני לא פציפיסט. אם מישהו ינסה לירות בי ותהיה לי הזדמנות להגן על עצמי, אני אהרוג אותו מבלי לחשוב פעמיים. לא על כך אני מדבר. אני גם לא מדבר על כמה הצבא חשוב. הדגשתי את זה בהודעותי הקודמות. אני לא רוצה להיכנס לשאלה האם צה"ל הוא אינטגרלי, או חשוב, או אפילו פועל בצורה יעילה. אני בסך הכל רוצה להבהיר, אחת ולתמיד, שהצבא לא מתאים לכולם. מאוד מעצבן אותי הביקורת שיש כלפי אנשים שלא עושים צבא. כאמור, למזלי זה מאוד דעך בשנים האחרונות. מלבד זאת, אני חושב ששירות לאומי, כאמור גם כן, מהווה תחליף נהדר ומוצלח לשירות צבאי, ואף מועיל יותר בהרבה מקרים (ואף בממש הרבה). בעניין זה שאני לא אדע אף פעם מה זה צה"ל באמת, שים לב מה כתבתי טרום הציטטה שציטטת: "נכון שמי שהיה או עודנו בצבא, מן הסתם, יודע יותר טוב ממני מה הוא צבא, ואת הדקויות שבו". אין לי ספק שאנשים שבתוך צה"ל מכירים את הצבא יותר ממני. אבל אתה מוכרח להסכים איתי שאני לא חייב להיות במקום כלשהו בשביל לדעת שהוא לא מתאים לי(לפחות עד מידה מסוימת), בין אם זה צה"ל, ובין אם זה בצריף בבקעת הירדן.

Hosh17

New member
מזה השטויות האלה?

קודם כל היום החברה מסתכלת בעין לא יפה בכלל על משתמטים... מה לעשות. בכל מקום עבודה, בטחוני או לא, ישאלו אותך בראיונות אישיים אם עשית צבא וזו לא סתם שאלה. אם תענה שלא ולא תתן תשובה הגיונית (וגם אם כן תתן תשובה הגיונית -אף אחד לא רוצה למקום העבודה שלו בנאדם עם קושי נפשי או פיזי) - הסיכויים שלך להתקבל למקום העבודה ירדו. בקורות חיים לקבלת עבודה אנשים מציינים את העיסוק שלהם בצבא. ככל שהיית ברמה גבוהה יותר, עם השכלה ויכולת פיקוד, הסיכוי שלך לקבל משרה טובה גדול יותר. ככה או ככה צבא זה התשתית של המדינה ומעיד לפני הירי והמלחמה על ערכים.

One Echoe

New member
תשובה.

בעניין החברה; בתור אחד שלא עושה צבא, נראה לי שאני קצת מבין בזה. רוב האנשים שאני אומר להם שאני עושה שירות לאומי מסתכלים על זה בעין סבירה מאוד. נכון שיש גם את האנשים שזה לא מוצא חן בעיניהם, אך הם מיעוט, כמיטב ניסיוני. בכל אופן, אין ספק שזה השתנה מאוד בשנים האחרונות. ואגב, גם אין בזה בשביל לגרום למישהו להתגייס, לדעתי. אם מישהו יתגייס רק בגלל החברה, לדעתי הוא עושה טעות, ושוגה מאוד, אבל זה נושא לדיון אחר. בעניין העבודה, אצטט לך מערך "פרופיל 21", ויקיפדיה: "בשנת 1994, בעקבות ללחץ ציבורי הולך וגובר, שהתבטא בין השאר בהקמת עמותה לנפגעי פרופיל 21, הוציא שירות המדינה תקנה לפיה ייאסר על מוסדות המדינה לשאול דורשי עבודה על הפרופיל הצבאי שלהם, ובהמשך אותה שנה הוכנס איסור זה לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה (סעיף 2א לחוק) והוחל על כלל המעסיקים בישראל, למעט שירות הבטחון הכללי והמוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים. באותה שנה תוקן גם חוק שירות בטחון, ובו נקבע (בסעיף 44א לחוק) איסור על כל אדם שלא הורשה לכך, לדרוש, בכל הקשר שהוא (להבדיל מדרישה בקשר לעבודה) "נתון אישי צבאי", שהגדרתו היא "הסימול המספרי המציין את מידת התאמתו של אדם לשירות הצבאי, או מסמך צבאי הקובע כושר לשירות צבאי או את מידת ההתאמה לשירות, וכן כל נתון אחר ששר הבטחון קבע בצו לענין זה". בהגדרה זו כלול גם נושא הפרופיל הרפואי. דרישת מידע על נתון אישי צבאי היא עבירה פלילית שדינה קנס כספי. בשנת 2003 קבע בית הדין לעבודה כי הדרישה לשירות צבאי כתנאי לקבלה לעבודה, כאשר תנאי זה אינו רלבנטי למשרה המוצעת, מהווה אפלייה אסורה. החוק אינו אוסר לשאול מועמד לעבודה על שירותו בצה"ל, ומתיר להביא תשובה זו במכלול השיקולים של המראיין, כל עוד מיוחס לה המשקל הראוי." מלבד זאת, אף אחד לא יכול לדעת אם התגייסת לצבא או לא, מלבד 3 מוסדות מדינה, שאיני זוכר בעל פה איזה מוסדות אלה. בכל אופן, כמעט שום מקום שבו תעבוד לא יכול לדעת אם התגייסת או לא. בעניין קורות החיים, תתפלא לדעת דווקא שהרבה מעסיקים מעדיפים אנשים שלא התגייסו, עם כל הרוע שבדבר, בגלל שאנשים שהתגייסו צריכים לעשות מילואים. בכל אופן, יש לציין כי גם אם כן ישאלו אותך בעבודה אם שיררת בצבא, אם תגיד שעשית שירות לאומי, ברוב המוחלט של המקרים לא תהיה לך שום בעיה.

yellow cheese

New member
וול...

בתור אחת שמשתחררת בעוד חודש וחצי מצה"ל ועברה קצת יותר מטירונות בצבא אני מרשה לעצמי לחלוק עליך, מרשה לעצמי לנסות ולהעביר את מה שאני עברתי בשירות. נכון, כשהייתי בטירונות ירינו ירי חי על מטרות דמות. גם במטווחים שעשיתי בשירות הסדיר. איש מעולם לא אמר לי "דמייני שזה ערבי", אלא רק "את רואה את זה שם? נסי לכוון כשאת יורה". בהמשך, לא ליקקתי דבש רוב הזמן, התמודדתי עם קשיים של נסיעות יומיום במרחק של 118 ק"מ כל כיוון. ישנתי בבסיס לילה כל שבוע, ביצעתי תורנויות מטבח מטורפות שהרסו לי ת'בריאות. כן, סבלתי חלק מהזמן, התלוננתי חלק מהזמן. אבל למדתי להכיר את עצמי, למדתי המון מעצם היותי חיילת בצה"ל. הרגלתי את עצמי למוסר עבודה גבוה, לחוסר פינוק, למשמעת (בעיקר עצמית), לחשיבה מסויימת, להבנה שזה צבא-שהיושב מולך ונותן לך פקודות הוא המפקד שלך, שאם תעשי דבר לא במקום שעשוי לפגוע בערכי צה"ל- תעמדי למשפט ותקבלי לחיקך 14 ימי ריתוק (או כל עונש שתלמדי ממנו לקח). אין מה לעשות, זה צבא. ואם כל ילד בן 18 יבוא ויעשה בלאגן- איך הצבא שלנו ייראה? ואם כל ילד בן 18 ישתמט או כל ילדה בת 18 תצהיר דת-איך הצבא שלנו ייראה? נכון שלא כל חייל עושה יותר מדיי, בעיקר כשמדובר בתפקידי פקידות ולוגיסטיקה- אבל זה הבסיס, בשביל שבעלי הפרופיל הגבוה יוכלו להגן עלינו כמדינה, כעם- צריך את אותם אנשים שיעשו את התפקידים "השחורים". אז עובדה, אם אני עברתי (ונשאר עוד טיפה) כולם יכולים. להשתמט, רוב הזמן, הוא לוותר לעצמכם. הוא ללכת על הפשוט ביותר. הצבא הוא לא גוף שנועד להתעלל בכם, הצבא הוא גוף שבא להגן על המדינה, להקנות לחייליו ערכים רבים. תסתכלו על זה במובן הזה ותשרדו, תעברו ואף תהנו בצבא. ואת כל זה כתבה מישהי שהייתה אפסנאית בצבא. שירתה בת"א וגרה בב"ש. נסעה יומיום את הנסיעות האלו ועדיין עברה שנה ו-11 בצבא.

למעלה