תקראו את זה לפני שאתם מזמינים מאמאזון

Boston Guy

New member
אכן - אלו פני "הכלכלה החדשה" - חזרנו לשנת 1900.

אנשים שנאלצים לעבוד ימי עבודה של 18 שעות בשכר רעב זה לא דבר שהומצא עכשיו.
ולא רק אנשים שעובדים בעבודות "שחורות" צריכים לעבוד ב 2 או אפילו 3 משרות בכדי לקיים את עצמם ואת משפחתם קיום מינימאלי. אני מכיר אישית לא מעט מרצים באקדמייה (בת'כלס - כל מי שאינו במסלול ל"קביעות" - למשל ADJUNCT FACULTY) שעובדים ב 3 או 4 בתי ספר שונים בחלקיקי משרה, ובנוסף גם עושים משמרות כקופאים בסופרמרקט וכיוצ"ב - כדי להיות מסוגלים להאכיל את משפחתם ולקיים גג מעל הראש.

כשהפעילים הליבראלים\פרוגרסיבים דיברו לפני 20 שנה על "שכר מינימום של 15$ לשעה" - כח הקנייה של סכום של 15$ היה כפול ממה שהוא כיום.
המעבידים מרחו את הזמן ונקטו בכל טקטיקת השהייה אפשרית - ועכשיו, כש 15$ של היום בעצם שווה ערך לאותם 7.25$ שהה שכר המינימום לשעה לפני 20 שנה - הם אומרים "הינה - אחנו מעלים את שכר המינימום לסכום המיתולוגי שתמיד צווחתם שצריך. למה אתם ממשיכים להתלונן?".

אבל לדעתי זו אינה הרעה-חולה הכי גדולה שקיימת כיום. יש משהו הרבה יותר משמעותי מזה: המילניאלים קוראים לזה "THE GIG ECONOMY" וחושבים שזה דבר נהדר.
נהגי UBER או LYFT חושבים שהם מרוויחים כסף - אבל מגלים, אחרי שנה או שנתיים של נהיגה, שבעצם - אחרי שהם משלמים על דלק ובלאי של האוטו שלהם מה שנשאר להם בכיס על שעת עבודה זה הרבה פחות משכר מינימום במשק לשעה.
כל אותם אנשים שעובדים בחברות "פרילאנסרים" - מגלים אחרי זמן שבעצם החברות שמנהלות את הפלטפורמות האינטרנטיות של "שוק העבדים" יצרו אקוסיסטם שבו העובדים מתחרים ביניהם מי יציע את השרות בפחות כסף... וזרם תמידי של "פראיירים חדשים" גורם לכך ששכר העבודה אף פעם לא יעלה.

לפחות כשיש מעביד - דוגמת אמאזון - יש על מי לכעוס ואת מי להאזים. לקורבנות של ה GIG ECONOMY יש איזה מפעיל פלטפורמה ערטילאי שמתחמק מאחריות בתירוץ של "מה אתה רוצה - אתה זה שקובע כמה ומתי תעבוד..."
 

gidishemer

New member
רק תיקון קטן

היות וכתבת ״בת'כלס - כל מי שאינו במסלול ל"קביעות" ״.
התיאור שלך בהחלט נכון ותואם לחלק מבעלי המשרות הוראה, כמו חלק מה- adjunct שציינת. עם זאת, רק כדי שלא ייוצר הרושם הלא נכון, זה לא כולל את ״כל מי שאינו במסלול לקביעות״. ישנם לא מעט מסלולי הוראה שאינם במסלול קביעות ומגיעים עם משרה מסודרת, באוניברסיטה אחת, ועם קיום הרבה יותר ממינימאלי.

לא משנה את הנקודה הכללית, רק מעיר כדי לתקן את הנקודה הספציפית הזו.
 
שמח לשמוע שכתבות כאלו משפיעות.

היה יותר טוב לו היו חוקים שמגינים על עובדים במשרות חלקיות, מאפשרים יותר ימי חופש בשנה וכו...
 

vinney

Well-known member
חוקים לא בהכרח פותרים בעיות, וגם אם כן - מייצרים בעיות אחרות

השוק החופשי הוא הקובע. אם אנשים לא רוצים לשלם דולר אחד יותר בשביל לקנות בחנות השכונתית - זה מה שיקרה. ואנשים לא רוצים לשלם דולר אחד יותר.
&nbsp
אז עשו חוק שדורש מתן ביטוח בריאות לכל מי שעובד יותר מ30 שעות בשבוע - פועל יוצא הוא שהעובדים נאלצים לעבוד בשתי משרות כל אחת פחות מ30 שעות בשבוע.
&nbsp
בארץ עשו חוק שמי שעובד דרך קבלן יותר משנה הופך להיות עובד חברה אוטומטית. מה אתה חושב שקרה? נכון, עובדי קבלן מפוטרים כל שנה ומועסקים מחדש.
&nbsp
חוקים זה פתרון מאוד גס, ולא תמיד פותרים את הבעיות שנועדו לפתור.
&nbsp
&nbsp
 
אבל ללא חוקים, אמאזון היו מחזיקים עבדים לייצור ואריזה.

לעיתים חוקים כן מצליחים, כמו העלאות שכר המינימום בישראל, חוק הכסאות, וחוק פנסיה חובה.
 

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי - חוק זה כלי מאוד גס

עובדי אמזון לא מהווים פרומיל מכלל העובדים במשק האמריקאי, לחוקק חוקים כדי לתקן את מצבם ייצור הרבה מאוד מצבים בעייתיים במקומות אחרים.
&nbsp
הכלי הנכון במקרה הזה, בעיניי, הוא התאגדות העובדים וניהול משא ומתן מעמדת שוויון מול המעסיק.
 
כל הכבוד
אבל האם באמת חרם צרכנים עובד?

אני קונה הרבה באמזון, למרות שהם מנצלים את העובדים בצורה מחפירה, כי השרות שלהם נוח לי ופותר לי בעיות יומיומיות פשוטות וחוסך לי ריצה לחנויות, שבהן יותר יקר, הסחורה לא בהכרח יותר איכותית ויש פחות מבחר על המדף.
ברוב עוונותי אני משתמשת גם באפל, שלשמחתי, לפחות הפסיקו להשתמש ב "יהלומי הדמים" ממדינות מרכז אפריקה והסכימו לפרסם את רשימת הספקים והמתיכים שאיתם היא עובדת ומספקים לה מינרלים ומחצבים, ואת מקור המחצבים האלו. אבל הם עדין מנצלים
https://www.davar1.co.il/171443
https://www.mako.co.il/news-world/international/Article-dd6e44f71941721004.htm
ויש לא מעט תפוחים רקובים בסל הזה...

הייתי רוצה לקנות רק מיקרוסופט, אבל אני בקושי משתמשת במוצר שלהם... גם את מעט השימוש שאני עושה בוורד העברתי לגוגל וורד כי ככה זה תמיד זמין לי מכל מחשב ומהטלפון.
הייתי רוצה לחזק את ביל ומלינדה גייטס שבחרו לשים חלק ניכר מכספם לפיתרון של הבעיה הכי פחות סקסית בעולם - בעית הביוב של העולם השלישי והמחלות שזה גורם לאוכלוסיה המקומית... (כן הפוליו לא נעלם... הוא עוד קיים במדינות העולם השלישי יחד עם ה TB, אבולה, איידס וחולרות אחרות).

ובואו לא נכנס בכלל לניצול בעולם הטקסטיל ועל מקור הבגדים שאנחנו קונים בענקיות האופנה
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3688402,00.html
עד כמה, אני הצרכן הקטן, בת המעמד הבינוני, משפיעה, כשאני קונה מוצר מסויים על העולם? האם זה שאני צימחונית 80% מהחיים שלי הציל חיות? פגע בתעשיית הבשר? או שסתם נמנעתי מסטייק עסיסי? (איכס...)

אז מה עושים בשביל להשפיע באמת? רעיונות יתקבלו בשמחה...
 

xbuffalomen

New member
כל אחד בחלקת האלוהים הקטנה שלו ... אף אחד לא נקי

מעוונות ... אני משוכנע שגם אנחנו חוטאים ברכישת מוצרים מחזירים קפיטליסטים ... אבל לפחות את הפינה הזו סגרנו
 

danakama10

New member
עכשיו נשאר לסגור את הפינה

של הג’יפ הענק שפרסמת פה פעם שגומע אינסוף דלק.
 

Ani15

New member
רק לגבי אמזון

מעבר לניצול המחפיר, הם גם משתמשים בהמון אריזות (פסולת) ושינוע למרחקים עצומים (דלק), כך שלהימנע מהם זה דווקא מהמעשים היותר משפיעים שאת יכולה לעשות. אם את רוצה לקנות ברשת, אולי יש ספקים באזורך שיכולים לספק את אותם מוצרים רק בלי הניצול והשינוע? (לפחות החלק המיותר של השינוע מהיצרן למחסנים הרחוקים ומשם אליך).
לחשוב שהמעשים שלנו לא משפיעים זה קצת כמו לא ללכת להפגנה כי "כמה זה כבר ישפיע".
 

danakama10

New member
הפוטפרינט של מי שקונה אונליין באמזון

(או בכל חנות אונליין אחרת) הוא נמוך בהרבה מהפוטפרינט של מי שמתגלגל לחנויות וקונה שם.
 
לקנות מספקים מקומיים, לקנות יד שנייה, לא לקנות בכלל

בחיים לא לקנות מוצר עם שמן דקלים, תמיכה בכריתת יערות גשם הרבה יותר גרוע מבשר.
 

danakama10

New member
עבודה קשה

הפך לביטוי מאוס עם עליית תרבות ה"מגיע לי".
אמזון אינה מפירה אף חוק פדרלי ושל הסטייט בהן היא נמצאת, ואפילו כל עובד בכל מקום בחברה מקבל שכר מינימום של 15 $, גם במקומות בהם שכר המינימום הוא כ- 7.5 $.
אנשים מתבלבלים וחושבים שאם אמזון מצליחה, מגיע לכל העובדים להנות מהפירות באופן אוטומטי. כשמדובר באנשים שאין להם כישורים, אין שום סיבה. הם מקבלים את התנאים המתאימים למה שיש להם להציע (ויותר, כפי שציינתי לגבי ה- 15 $ לשעה).
אמזון מושכת אליה אש כי היא חברה מצליחה וחדשנית, ואנשים חושבים שהעובדים אמורים לקבל תנאי הייטק. בנוסף, אמזון עובדת על תוכנה לזיהוי פנים עבור משרדי ממשלה אמריקאים, כולל ICE, וזה כמובן מעורר את חמת AOC ומעריציה, שחושבים שכל מי שנלחם בלא-חוקיים הוא EVIL.
מי שלא מסוגל לעבוד עבודה פיזית תמורת 15 $ לשעה, שימצא עבודה אחרת שמתאימה לדרישות שלו. בהרבה מקומות מה שהוא ימצא זה עבודה שנותנת 7.5 $ לשעה עם תנאים קשים לא פחות, רק שהפעם העיתונות לא תתעניין בקיטורים שלו על נצלנות.
 

vinney

Well-known member
איך, אבל איך, גם פה הצלחת לערב פוליטיקה?

איפה בכתבה הזכירו את AOC או את הדמוקרטים? למה כל כך קשה לך להתייחס לעניין עצמו מבלי לערב את החסכים האישיים שלך?
 

xbuffalomen

New member
אולי בגלל זה ...

רַק עַל עַצְמִי לְסַפֵּר יָדַעְתִּי.
צַר עוֹלָמִי כְּעוֹלַם נְמָלָה,
&nbsp
ושלא יהיו אי הבנות את המשוררת (הדיכאונית משהו) אני אוהב
 
למעלה