תקראו את זה לפני שאתם מזמינים מאמאזון

danakama10

New member
כאמור, הם ממלאים אחר

כל החוקים הפדרלים ושל הסטייטס.
אם יש לך טענות, אמזון היא לא הכתובת אלא המחוקקים של הסטייטס בהם אמזון נמצאת.

vinney

Well-known member
אז את טוענת שאין להם שום זכות להתלונן?

בתור מתלוננת סדרתית פה בפורום הייתי נזהר במקומך מקביעות כאלה.

danakama10

New member
אגב, שיהיה ברור

העובדים הקבועים של אמזון נהנים מתנאים סוציאליים טובים.
המתלוננים הם בעיקר העובדים הזמניים שמגויסים לתקופות העמוסות של אמזון. גם הם נהנים משכר מינימום של 15 $, והשאיפה של כולם שאמזון תיקח אותן כעובדים קבועים (למרות שמלכתחילה אמזון מבהירה להם שהסיכויים לכך קטנים מאוד). אלו שמפוטרים בסוף התקופה מנסים להתנקם ע״י בכיינות על ניצול.

vinney

Well-known member
״שכר נאה״? עובדה היא שלא.

אמזון בהחלט יכולים לשלם שכר יותר גבוה ועדיין להשאר רווחיים. בכתבה מביאים דוגמא של מתחרה שמשלם יותר ונותן תנאים הרבה יותר טובים באותו תחום העסקה. אמזון מנצלים את העובדה שיש כמות מוגבלת מאוד של העובדים שיכולים להיות מועסקים על ידי המתחרה וכל השאר - מקבלים את הtake it or leave it שלך, דהיינו: תעבוד בשכר רעב או אל תעבוד בכלל.
&nbsp
נכון, הם מקבלים שכר נאה כשמשווים את זה לאלטרנטיבה של שכר $0. השאלה היא האם זה שיקול הוגן לעובדים, וזה לא נראה שאת מתאמצת לענות על השאלה הזאת.

בוא נניח שמ2020 בזוס מחלק מילאירד דולרים מהונו לעובדיו בתור

שכר. אם השכר שלהם טוב, זאת דעה אישית קשה להתכווח :)

danakama10

New member
אם כך חלק אתה 15% מהונך

לעניים, מצבם גם יהיה טוב יותר.
העובדים מרוויחים בהתאם לתפוקה ולשווי השוק שלהם, לא על פי כמה החברה מצליחה.חברות מצליחות הרבה פעמים נוהגות לצ׳פר את העובדים, בדיוק כפי שאמזון עושה (חילקה מניות לכל העובדים, כעת המירה זאת בשכר מינימום של 15 $), וזה עוד מבלי לדבר על כמה אמזון תורמת לחברה כולה.
אמזון מחוייבת לבעלי המניות שלה, והתפקיד שלה הוא למקסם עבורם את הרווחים.
עד עכשיו השיטה הקפיטליסטית הוכיחה שהיא עובדת נהדר עבור הכלל, ולא בכדי ארה״ב מוצפת מהגרים.

vinney

Well-known member
את מדברת על שכר של 15 דולר לשעה כאילו זה הון עתק

אבל שאלתי אותך אם את עצמך מסוגלת לקיים את משפחתך משכר כזה ולא ראיתי שום תשובה.

danakama10

New member
לא היה לי ספק שאתה תורם לעניים ומעביר זקנות את הכביש

וגם אוסף כלבים נטושים. תמשיך לתרום כספים, כי כל תרומה עוזרת לעני.
לשמחתך אמזון גם תורמת סכומים (אדירים) להמון causes, כך שתנוח.

vinney

Well-known member
ואם במקום לתרום לעניים היו משלמים שכר יותר גבוה מה היה קורה?

placid1

New member
זה לא על חשבון העובדים ואין פה שאלת מוסר גדולה

יותר מאשר האם זה מוסרי שעל חשבון האזרחים, שמשלמים מסים שהם חובה ואין אפשרות להתפטר ולעבור לחברה המתחרה, הממשלה מאפשרת ליצרני נשק להתעשר, לאלפי פקידים מיותרים לקבל תגמול עבור תפוקה מינימלית, לפנק את השכבה ששולטת במנעמי שלטון, כפי שתמיד קורה בכל משטר, קפיטליסטי או קומוניסטי.....

אין שיטת שלטון מושלמת, בכל שיטה יהיו פועלים/עובדים/עבדים ושכבה של העשירים/שליטים/קובעים. בשיטה הקפיטליסטית, לעומת הקומוניסטית, יש לפועלים סיכוי גדול יותר לטפס למעלה, על סמך כישורים ולא רק על סמך קשרים. הבעיה של הפועלים היא לא אמזון, אלא המחוקקים שלא מבצעים את עבודתם ולא מגינים על הפועלים (שכר מינימום, יוקר המחיה, מדיניות רווחה וכו).

אגב, עבדים אין רק באמזון ועבדים לא עובדים רק בשכר מינימום. עבדים יש גם בוול סטריט ובהייטק..... גם אם מישהו מרוויח 200K בשנה הוא יכול להיות סוג של עבד, שכל חייו סובבים סביב העבודה, גם כשהוא אמור להיות בשעות הפנאי שלו, אבל הוא זמין 24/7 כי תמיד יש איזשהו קרייסיס שצריך לטפל בו. גם עליו מרוויחים מליארדים שלא מגיעים אליו וכשמחליטים לפטר אותו מלווים אותו אנשי בטחון למעלית וברגע אחד הכל נגמר. זה יותר מוסרי?

אגב 2, אני לא לקוחה גדולה של אמזון, משתדלת תמיד לקנות בחנות פיזית ולשלם בקופה מאוישת כי חבל לי שהכל הופך לאלקטרוני ואונליין. ברור שזה הכוון והמקסימום שאפשר לעשות זה לדחות את הקץ, אבל בכל זאת....

randomwinds

New member
מול "תרבות המגיע לי" את מציגה את תרבות ה"לא מגיע להם"

בזוס מצליח כי אמזון מצליחה. אמזון מצליחה בזכות העובדים שלה, בזכות ציבור הקונים ובזכות רמיסת המתחרים. לא בזכות יכולתו הפלאית. בזוס מצליח כי אמזון שייכת לו. הוא הבעלים של "אמצעי היצור".

לא היתי ממהר לקבוע שכל 125 אלף עובדי המחסנים של אמזון הם אנשים שאין להם כישורים. אף אחד מאיתנו לא מכיר את הסיפור של כל אחד מהם.

אבל הנקודה היא לא רמת הכישורים שלהם או של הבעלים של החברה, אלא תנאי העבודה שלהם. זה שזה חוקי לא הופך את זה ל'בסדר'. אבל 'בסדר' או 'לא בסדר' זה שאלה של ערכים. ואידך - זיל גמור.

danakama10

New member
אמזון מצליחה בזכות בזוס

ואכן יש לו יכולת פלאית. הוא הקים חברה שמשכה אליה לקוחות בזכות השירות, המודלים העסקיים והפיתוחים הטכנולוגים שלו, וכך גדל והצליח לקנות מתחרים. כל הקרדיט שייך לו.
העובדים תורמים את חלקם ומתוגמלים מעולה על כך, השכר המינימלי באמזון הוא 15 $, ובמקרים רבים זה מהווה שכר כפול משכר המינימום.
אנשים מתוגמלים על פי כמה התרומה שלהם קריטית לארגון. אני לא צריכה לספר לך שיש רמות תגמול שונות, נכון? עבודה שאינה דורשת השכלה והכשרה וכל אחד מסוגל לבצע אותה, תתוגמל בשכר מינימום בדר״כ.
שאלה של ערכים, את זה צריך לקבוע המחוקק.

vinney

Well-known member
תסבירי לי איך את תקיימי את משפחתך מ28 אלף דולר לשנה

״עבודה שאינה דורשת השכלה״ - חשבת פעם למה אין להם השכלה? זאת שאת חושבת שכל אחד יכול לקבל למרות שאת עצמך קיבלת אותה במדינה אחרת ומישהו אחר שילם עבורך כשקיבלת אותה? את בטח חושבת שמה שלך בא בקלות חייב לבוא לכולם בקלות וההנחות שאת קיבלת מגיעות רק לך.

randomwinds

New member
בזוס מצליח בזכות אמזון

ואמזון מצליחה ובזכות יותר מ600 אלף עובדים, וקצת מזל. שרותי הענן (AWS) מהווים יותר מ 70% מההכנסות אבל נולדו די במיקרה בזכות יוזמה של עובדים בחברה ולא מיכולתיו הפלאיות של בזוס. אבל הוא כבעלי החברה גורף את רוב הרווחים. רעיון ה next-day delivery לשם השוואה עלה לחברה 1.5 מיליארד ברבעון האחרון, פי שתים מהרבעון השני.

רק לשם המחשה, בזוס 'שווה' כ 100 מיליארד. מהנדס תכנה באמזון מקבל $84k - $142k. כלומר מפתח תכנה צריך כ700 אלף שנים להגיע לשווי דומה. Maintenance Engineer מקבל $24k - $58k, ויקח לו כ 2 מיליון שנים להגיע לשווי הזה. שלא לדבר על Amazon Warehouse Worker שמקבל בין 9 ל 18 לשעה (מישהו אמר 15 ולא קיבל?)

אבל כל זה בסדר. זו לא הנקודה (שלי, לפחות). הנקודה היא שעובדי המחסנים עובדים בתנאים קשים במיוחד ולרובם עושים זאת בלית ברירה. התנאים הקשים האלה משרתים את רעיון ה next-day/two days delivery שבתורו נועד למגר את המתחרים.

וזה צריך להיות אכפת לכולם.

עובדים לא צריכים לעבוד מחוסר ברירה בתנאים כל כך קשים ובשביל כל כך מעט. זו נקודה ערכית והחוקים בארה"ב לא יגנו על העובדים - החוקים הם מזמן כבר לא by the people for the people. מיגור המתחרים צריך להפריע לכולנו כי בסופו של דבר כולנו ניפגע ממנו

אני לא יכול (קרי: רוצה) להיגמל מאמזון. אבל את הארון לחדר שינה קניתי ב wayfair. היה צריך להגיע תוך שבועים. הגיע תוך 3 וחצי שבועות והעולם לא התמוטט.

placid1

New member
מיגור המתחרים צריך להפריע לכולנו כי בסופו של דבר כולנו ניפגע

danakama10

New member
היכולת הפלאית של בזוס

היא לזהות מה יעבוד ומה לא, ולכן הוא אולי המנהל מספר 1 כיום. הוא זה שעשה את אמזון לאמזון.
וזו באמת לא הנקודה.
"עובדים לא צריכים לעבוד מחוסר ברירה בתנאים כל כך קשים ובשביל כל כך מעט".
אז תתמוך ב- AOC שטוענת שלאנשים מגיעה קיצבה חודשית בין אם הם רוצים לעבוד ובין אם לא. הרי הרבה מאוד אנשים עובדים מחוסר ברירה, וכולם ישמחו אם תהיה להם ברירה לא לעבוד.
בעולם כיום, תודה לאל, אנשים צריכים לעבוד כדי שיהיה להם כסף. לעבוד קשה. חלק עובדים קשה מבחינת מאמץ פיזי, חלק מאמץ מנטלי/נפשי, ועוד. תנאי המחסן של אמזון אינם "תנאים כל כך קשים". מדובר בעבודה פיזית שמתאימה לאנשים בריאים, זה לא משהו שאי אפשר לעבוד בו. אני אחזור בפעם האלף, האנשים האלו מרוויחים משכורת התחלתית שהיא כפול משכר המינימום בחלק מהמקומות.

בכל מקרה, יש לי סוד: מי שרוצה שתהיה לו ברירה ולא לעבוד בעבודה פיזית ולקבל יותר משכר מינימום (דבר שאמזון כבר עושה, וכל הכבוד לה!), צריך להקפיד על שני דברים:
(1) לא לעשות ילדים מחוץ למסגרת נישואין, ובוודאי שלא בגיל צעיר.
(2) ללכת ללמוד.
אין ארץ שקל בה לשנות את גורלך כמו ארה"ב. אז מי שרוצה ברירה, שיעבוד קשה ויצור עבורו את הברירות.

למעלה