תקראו את זה, תכתבו על זה.

MetalSinagouge

New member
כן הSuper-Dude.

יש לו ספר ספציפית על זה, או שהרעיונות הפופולריים שלו מפוזרים בין כמה כתבים? העיקרון מוכר לי מאליסטר קראולי גם, בעיקרון אני די מזדהה אם מה שזה אומר. הרבה דתות אומרות את זה, שיש סוג של ניצוץ, פוטנציאל שלא ממומש על ידי מרבית האנושות.

0Pandemonium0

New member
דווקא לא בדיוק.../images/Emo6.gif

קודם כל נתחיל בזה שהתרגום ל-superman או אדם עליון הוא לא נכון, לא מילולית ולא רעיונית. über פירושו over. ה-übermensch הוא overman, משהו שנמצא מעל האדם ברמה המחשבתית. לא בדיוק superdude, הייתי אומר. במילים אחרות, מדובר בטרנס-אדם, השלב הבא באבולוציה. ולהיפך, לפי ניטשה אין פוטנציאל. אדם לא יכול לבחור להיות ה-übermensch, אלא הוא ייווצר לבד כאשר התנאים יתקיימו בשטח. כאן אנחנו מגיעים ל"כה אמר זראתוסטרא", ספר עלילתי שמתרכז בעיקרון הזה. מגיע בחור ושמו זראתוסטרא ואומר לאנושות שעליה להתכונן לבואו של ה-übermensch, כלומר ליצור מצב מסוים שבו הוא יוכל להופיע. כאן אנחנו מתחברים ישירות למטריקס: למה המחתרת מונה כל-כך מעט אנשים? גם אם יש אלפים במחתרת שפועלת נגד המטריקס, יש מיליארדים שנותרים מחוברים אליו. למה? אם נתייחס למה שניטשה אמר, אז ככה: רק בסביבה מסוימת מאוד, שבה מתקיימים התנאים, יופיע זה הנקרא ה-übermensch, והוא יכול להיות מכל גזע ומכל מין. האדם הוא רק גשר בין החיה לשלב הבא. אם אתה שואל אותי, לך יש פוטנציאל, לי יש פוטנציאל, כמעט לכל מי שבפורום הזה יש פוטנציאל. אנחנו אלה שרואים דרך האשלייה, אם לנסח את זה בצורה קצת דרמטית. גם אני גדלתי בסביבה מאוד מסוימת שגרמה לי להכיר באמת האבסולוטית, והיא שהחברה האנושית היא היפרמציאות. התנאים נוצרו בשבילי. יפה איך שהכל מתחבר, הא? ומה אמר קראולי? שמעתי עליו הרבה.

MetalSinagouge

New member
קראולי.

קראולי אמר שכל איש ואישה הם כוכב. ז"א אצלו יש את העניין של הפוטנציאל. הוא אמר שיש רצון אמיתי, שהוא מובדל לגמרי מהרצון היום יומי, אותו רצון שאומר לנו לאכול יותר מדי, לעשן יותר מדי (הוא עצמו ניסה ללא הצלחה להראות שבעזרת הפראקטיקה של גילוי הרצון ניתן להתגבר על התמכרויות לסמים, דבר שלא הצליח לו. הסנדלר הולך יחף). כל דבר שנעשה בחוסר מודעות, ויש הרבה כאלה. למשל כשאתה קורא ספר אתה נסחף, תאר לעצמך שאנחנו מבלים את כל החיים ככה. בלי לשים לב לדברים מעניינים. אליסטר כתב כרכים על גבי כרכים של הפראקטיקות שלו, שהוא כינה בתור "The great work"- ידיעה ושיחה של המלאך הקדוש השומר. בעיקרון זה נשמע מפגר וניו אייג'י, לכן ניתן גם להקביל את זה לאני הפנימי, הUber Consciouness ושאר שטויות שנשמאות לא פחות ניו אייג'יות. הפראקטיקה הזו נקראת מאגיה, והרבה סופרים מודרניים כתבו פחות ממנו מבחינת נפח אבל יותר מבחינת תוכן לNoob הממוצע. הוא אוהב חידות. הספרים שלו השפיעו על, למשל, הספר Undoing yourself With Energized Meditation, שקטע (מאוד לא משקף שכן הספר מכיל תרגילים לרוב) ניתן למצוא בתירגום בפורום מד"ב. האם ניטשה מפרט איזה תנאים נחוצים להופעת אדם כזה? ואני לא בטוח שהבנתי, זה קצת נשמע כמו חזון יוחנן, אבל זו אבולוציה רוחנית בעצם, שתקרה לדורות הבאים ועלינו להכין את הקרקע, או שזה "יקרה" גם לנו?

0Pandemonium0

New member
מתוך וויקיפדיה:

Zarathustra assigns to his contemporary civilization the task of preparing the venue for the Übermensch. Mankind could prepare this coming of the Übermensch through the following steps: 1. By using his will to power destructively, in the rejection of, and rebellion against, societal ideals and moral codes. 2. By using his will to power creatively, in overcoming nihilism and re-evaluating old ideals or creating new ones. 3. By a continual process of self-overcoming.​
וכן, זו אבולוציה רוחנית. לפי ניטשה, אף-פעם עדיין לא היה קיים ה-übermensch, ואפילו הוא עצמו לא היה כזה. ברגע שיתרחשו התנאים שלמעלה הוא אמור להופיע. לדעתי אנחנו צריכים לקחת את ה"הוראות" האלה ו"להשתמש" בהן על עצמנו. מבין? ואז, אני חושב, שזה "יקרה" גם לנו. אני מפרש קצת אחרת את המושג הזה, אני מודה, ואני מאמין שבכל-זאת לאדם כן יש השפעה על התהליך, אלא שכדי להתחיל אותו צריך איזשהם תנאים מוקדמים. זה הפוטנציאל, והאדם יכול להגשים אותו בעצמו.

MetalSinagouge

New member
הראשון והשני ברורים.

הראשון זה הרס אידיאולוגי, השני בנייה אידיאולוגית והשלישי? אולי זה אותו דבר רק שזה מיוסד על הנפש, "מיקרוקוסמוס"? השלישיה הזו הזכירה לי עוד משהו שהיה אצל קראולי. הוא חילק את מה-שזה-לא-יהיה לעידנים. קודם היה עידן האם, מטריארכי, של פוליתאיזם, אח"כ עידן האב המונותאיסטי, ועכשיו זה עידן הילד המשתובב ששובר דברים בבית. בברית החדשה יש גם אימרה שאומרת "רק אם תנהג כמו הילד, תזכה לעבור בשערי גן עדן", או משהו כזה.

0Pandemonium0

New member
נכנסנו כאן לסיבוך.

שמישהו ייתן את דעתו ו"ישבור" כיוון, זה מתחיל להיות מונוטוני מדי, ואני מתחיל להיות משועמם!
+אני עייף. מאוד. @@

MetalSinagouge

New member
כן אה...

הפורום הזה היה ממש פעיל כשהגעתי אליו. OMG. נראה לי שזיהיתי תבנית. איפה הדיונים על האם הסרט בליפ נכון מבחינה מדעית? איפה אה... איפה... דרך אגב, פורום פילוסופיה לכל עבר ממש מהפך.

0Pandemonium0

New member
פורום פילוסופיה לכל צריך להיסגר../images/Emo31.gif

נראה לי שכבר דיברנו בפורום הזה על מה שהולך שם. אני אקפוץ לבקר מיד אחרי ההודעה הזאת. מטאל, סכם את הדיון בכמה מילים. אני אהיה ב-69

MetalSinagouge

New member
OMG

סיכום הדיון: החיים הם סבל. למישהו יש תרופה? אבל ברצינות, פורום פילוסופיה לא רע עכשיו. לנצח כמעט ולא מציף, ויש אדמין! יש שם אנשים שאפילו לומדים את המקצוע בצורה אקדמאית.

MetalSinagouge

New member
תן לי "פא" תן לי "תט" מה יצא?

החלטתי להקדיש את נפשי למלך האופל לוציפר *יש להגות במבטא רוסי כבד*

למעלה