תקראו, זה חשוב

טל קר

New member
זה שזה "באופנה" גם לא אומר שזה

לא נכון. קשה לומר על משהו שהוא "באופנה" כשכל מיני אנשים, כמוך, חושבים שזה ענין "מאוס". ולא, לדעתי אין רגע מוקדם מדי להתחיל לחשוב על מהותו של חלק מרכזי בהוויה שלנו, כמו הצבא. מה הוא עושה לנו. מה אנחנו רוצים לעשות לו. יש לנו צורך רב וסיבה משמעותית להיות עם יד על הדופק לגבי מה שעושים. בתכנון אסטרטגי מלמדים שאת המטרות הגדולות מחלקים לאבני דרך, ליעדים, שבהם בודקים עד כמה אנחנו רחוקים מהמסלול שיעדנו לעצמנו. צא אתה בעצמך מהבועה המילטריסטית שלך. לא כל האנשים בנויים לשרת בצבא. אני בעד שרות לאומי לכל מי שלא יכול.

טאצי

New member
אני מאוס גאה!!!

יאפ...גם אני משתמט. גם אני גאה בבחירה שעשיתי. ואולי הסטיקר הבא יהיה "אני מאוס גאה"???

טאצי

New member
גיאצ´וק

סיפור ארוך ארוך... במשך שנתיים דחיתי את השירות בגלל פציעה (התעקשתי על דחייה למרות שהמערכת רצתה לתת לי פטור) אחרי שנתיים, החלטתי שלא להתגייס למרות שהייתה לי הצעה מפתה (מאוד). מעבר לעובדה שיש לי עבודה נחמדה ומשכורת שאני לא רוצה לאבד, יש נימוקים שהם עקרוניים ואידיאולוגיים. את עניין המשכורת פתרו בשבילי ע"י כך שהצבא יכיר בי כאזרח עובד צה"ל.

rumple

New member
יש הבדל טאצי

במקרה שלך לפחות הראית נכונות ורצון לקבל דחיה במקום פטור, ועכשיו אתה מוגדר כאזרח עובד צה"ל. אם לאדם ישנה סיבה שבעטיה הוא לא יכול להתגייס, וכאן אני מכליל בעיות רפואיות קשות או לחלופין בעיות ת"ש רציניות, מקובל עלי במידה מסוימת. אני מדגיש במידה מסוימת וזאת מאחר שבשירותי הצבאי תפקדתי כמפקד של טירוני 02 ויצא לי לראות חיילים נלחמים על מקומם בצבא חרף המצב הגרוע בבית כך שאין דבר שהוא אינו אפשרי. בנוגע לבעיות רפואיות מגבילות במיוחד, זה כבר ענין אחר ועליו אין עוררין.

טאצי

New member
לא הבנת נכון...

בתחילה הבעתי נכונות. אך בהמשך, נמלכתי בדעתי והחלטתי שלא לשרת למרות שהייתה לי (ועדיין קיימת) הצעה לשרת כאזרח עובד צה"ל. כך שעדיין, אתה לא סובל אותי

משנה אהובי היקר לי מכל ../images/Emo120.gif

לא עניתי לך עד עכשיו כי לא רציתי להוסיף לרוחות המלחמה שנושבות כאן בימים האחרונים, אולי מתוך אותו פצפיזם שלי (או "פלצנות" כמו שאתה קורא לזה).... אז רק רציתי להגיד שאני אוהב אותך גם, ובוא בינתיים נסכים שלא להסכים. אני בטוח שאם מאד נרצה, נוכל למצוא את הזמן והמקום לדיון בעד ונגד גיוס (מי יודע, אולי בסוף יפתחו פורום כזה...).
(קיוויתי למצוא יונה באייקונים, אבל זה מה יש)

טל קר

New member
תקראי זה חשוב. אני מאוד מאוד מציעה

לך ש*לא להתחתן* בשביל להשתחרר מהצבא. עדיף לצאת על 21, או להיות סרבן מצפון (ע"ע עמותת פרופיל חדש שטרמפיסט שם אליה קישור). הבעיה המשמעותית עם נישואים בישראל זה שאת הופכת להיות שבויה של הבעל. וזה לא לשנתיים. זה לכל החיים אם זה מה שבא לו. ומה כוונתי שבויה? שאם תרצי פעם להתחתן "על אמת" או להתגרש ממנו, את צריכה את הסכמתו. הוא יכול לסחוט אותך כאן בנקודה זו שחבל על הזמן. כי הגירושים בישראל הן רק על פי ההלכה. ועל פי ההלכה, עד שהבעל לא מסכים לתת גט, את יכולה לעשות שמיניות באוויר, את נשארת נשואה לו, לא יכולה להתחתן עם אחר, וכל ילדיך נחשבים ממזרים (הוא לעומת זאת יכול ללדת ילדים כרצונו, שכולם יחשבו כשרים, ואם את עושה בעיות אז להשיג היתר לנישואים שניים). בקיצור, את עשויה להתחבר למישהו שיכול לדרוש הרבה מאוד כספים כדי להפסיק את ההתחברות הזאת. חבל להכניס את עצמך לצרה הזו. יש דרכים אחרות להשתחרר מצה"ל.

yoavon1

New member
אני חייב להגיב מכמה סיבות...

האחת - אני פשוט מזועזע... אין לי בעיה עם אנשים שלא רוצים לשרת. אני בחרתי לשרת ונלחמתי על כל דקה בשירותי הצבאי בשיניים (בגלל היותי נכה, ולא בגלל היותי הומו), אבל אני יכול להבין אנשים שמסיבות אלו ואחרות לא יכולים או לא רוצים לשרת. אבל יש לי בעיה עם אנשים שמוציאים את זה החוצה כ"כ ויוצאים בהכרזות (ומציעים פרס כספי
) לגבי חוסר השירות שלהם... השניה - כי המידע שמסרת מוטעה עד כדי גיחוך, ובתור קצין שלישות לשעבר, הייתי רוצה לשפוך קצת אור על הדברים... צה"ל הפסיק לקצר שירות לגברים שמתחתנים תוך כדי שירות כבר לפני שנה וחצי... כך שאם בשביל זה תרצו להתחתן... תחסכו מעצמכם... חוצמזה - תעשי לכולנו טובה, ובאמת בימים שכ"כ חשוב לתת מעצמנו ולו קצת קצת קצת , תשתדלי להצליח לעבור את השנה ותשעה חודשים שאת משרתת ולפחות תחשבי מה את תורמת למדינה שלך... לתת זה טוב את יודעת...

זורבבל

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

אני בקרוב מאוד עומד ל
במצב של המדינה שלנו מישהו חושב בכלל לא להתגייס
ועוד להקים עמותה
זה הרבה יותר ממרתיח
מי שחושב שלא יאה לו להגן על המדינה הזאת שפשוט יקום וילך לשוויץ
פעם משתמטים היו מתביישים להראות הפרצוף שלהם והיום... אני מפסיק לפני שאני באמת מתפוצץ. התגובה שלי חסרת נימוקים כי זה דבר שאמור להיות כל כך ברור מאילו שאני אפילו לא יודע איפה להתחיל.

raniboy

New member
אני... בתור סטרייט...

קראתי מההתחלה את התגובות להודעה המוכיחה את טיפשותה של מי שכתבה אותה... בהתחלה זה באמת נראה טוב וגם מקרב ההומאים יש מורעלים... תכונה שאני כל כך אוהב! אבל ככל שירדתי עם התגובות למטה ראיתי יותר ויותר תגובות שלא בדיוק תואמות את המאמץ של הקהילה שלכם לשכנע ש"הומואים הם לאו דווקא משתמטים"... אני לא יעשה כאן הכללות אבל בהחלט יש בקירבכם כמה אנשים מגעילים ביותר, שלא בטוח שהייתי רואה בפורומים אחרים... וכן מצטער על הבוטות... אבל השתמטות מגעילה אותי... לא משנה אם מדובר בסטרייט, הומו,חרדי,חילוני... ואני ממש לא דוגל בפוליטקלי קורקט ככה שהביטויים שלי לא באו לפגוע באף אחד (חוץ מהמשתמטים...) אני פשוט לא מאלה שברגע שמדובר בפרות קדושות (הומוסקסואלים) מוריד את הטונים...

MARMELAD

New member
אתה... בתור סטרייט...

כנראה לא מבין שאין שום סיבה שכל ההומואים יהיו "מורעלים". בדיוק כמו שאין סיבה שהם יהיו "משתמטים". הם בני אדם ולכל אחד יש את הדעות שלו והתכונות שלו. אחת מהן היא הנטייה המינית שלו. יש לו עוד כמה בדרך. ו"יש כאן כמה אנשים מגעילים.. שלא בטוח שהייתי רואה בפורומים אחרים"... תסתכל שוב.

Yaniv-DC

New member
מתוך מאתיים הפורומים שיש בתפוז

זה שייך לטופ 5 בניקיונו ובאנשיו הטובים.

pomelit

New member
עם כל המצב שיש לנו בארץ

אני ממש לא חושבת שהגיוס שלה יציל אותו, או ישנה ולו כהוא זה. עם כל הכבוד לשירות נשים בצה"ל, עוד לא נולדה החיילת שתציל את המצב הבטחוני שיש היום. זה לא אומר שהבקשה לא בעייתית, זה לא אומר שאין כאן דילמה מוסרית (מצפון לעומת השתייכות חברתית, קידום עצמי לעומת קידום החברה ועוד), ועוד הרבה דברים. אבל לתקוף אותה בקלישאה "בגלל אנשים כמוך המדינה נראית ככה" זה פשוט קלישאתי. המדינה נראית ככה בגלל כמה גנרלים שדוודא כן שירתו בצבא (לא משנה באיזה צד), והיו בצבא המון שנים, ועל הרקע הזה גם הפכו להיות קברניטי המדינה של היום, ושל חמישים השנים האחרונות.

pomelit

New member
דוודא=דווקא

ובאותו עניין, שמתם לב שמדינות ערב ומשינת ישראל הן המדינות היחידות בהן ראשי השלטון הם לעולם (אבל לעולם) יוצאי צבא וגיבורי קרבות עטורי הילת מלחמה? לא בכדי אנחנו שכנים כנראה

זורבבל - כל מה שנותר לי להגיד הוא

שאני מחזק את דבריך. כל מילה נכונה. מי שלא מתאים לו, שיעוף לקבינימאט - שמעתי ששם לא עושים צבא. במיוחד אם זה מצפוני.

MARMELAD

New member
תקרא בבקשה את ההודעה למטה

אני לא מבין על מה הכעס. יש אנשים שהם שונים ממך. תמיד יהיו. אתה יכול להתעצבן, ואתה יכול להקשיב. אז למה להתעצבן? לא חבל על הלחץ דם?

אני לא מתעצבן, אני מביע את דעתי

בכלל, די קשה לעצבן אותי. ומבלי לפגוע כמובן, אם אני כבר מתעצבן, אז זה במצבים שלי מול בנאדם, ולא מול האינטרנט.

למעלה