תקראו, זה חשוב

the_new_guy

New member
מה קרה כאן?! ../images/Emo2.gif

למישהו יש הסבר למה שקרה כאן בסופ"ש האחרון? הפורום הזה תמיד הצטיין בפתיחות לכל מיני דיעות בכל הצבעים
, ברמתו הגבוהה
ובתרבות הדיון. הרבה מזה נעלם כאשר עלו כאן נושאים שנויים במחלוקת
בימים האחרונים. אולי אנחנו לא כ"כ סובלניים כמו שאנחנו רוצים לחשוב? אני בעד מגוון של דיעות (משתמטים לצד מורעלים לצד גרפולוגים וכו´), אבל לא ככה.קריאת ההודעות מהימים האחרונים פשוט מעציבה. ככה אני לפחות מרגיש.

אני איתך... ../images/Emo120.gif

אכן, גילינו שאנשים מגלים פתיחות וסובלנות לספקטרום צר מאד של אפשרויות, כשהספקטרום לא כולל את השונות הספיציפית שלהם. נורא מצער שכקבוצה שעסוקה מכורח המציאות בהוכחה לחברה שאנחנו שווים, דווקא לנו יש בעיה רצינית עם קבלת כל דבר שהוא שונה מהנורמה. זה באמת דיי עצוב.

אתה צודק ../images/Emo127.gif קבל ../images/Emo24.gif

אנחנו צריכים יותר צבע למרות שתרבות הדיבור נפלאה
. להתחלת השבוע המעצבן, אני מאחלת לכולכם שיעבור כמה שיותר מהר
אוהבת ולא מתאהבת מיכל

ניצול ציני של תרבות שאינה תורמת דבר

, זה כל מה שיש לי להגיד על הSO CALLED "אידאולוגיה" מאחורי השתמטות משירות צבאי. מובנות לי בהחלט סיבות לא לשרת בצבא בשל קשיים אובייקטיבים (נכות, בעיות בריאותיות וכו´) אבל אני בהחלט בז לכל אלו המצדיקים בתרוצים אלו או אחרים השתמטות מהצבא בנימוקים כאלו או אחרים שאינם רלוונטים: אז חרדים לא משרתים, ביג דיל. מי שיבחן טוב טוב את הנושא של שירות חרדים בצה"ל יראה שיש בו יותר טרחה מאשר תועלת. מישהו כתב פה על חבר שלו שטפלו עליו איזו אשמה בצה"ל. אZ מה? את כולם מפלילים פתאום בצבא? והכי מכעיס, הסוגייה ההומואית. "אני בתור הומו ובתור שמאלני... בלה בלה בלה" - למה לעזאזל לשייך נטייה מינית לאידאולוגיה כזאת. מי שלא רוצה שלא יתגייס, אבל שלא יבוא להשליך את הסוגייה על כל ההומואים, אף אחד לא מינה פה אף אחד לדובר ההומואים באשר הם. חוצמזה, זו לא זכות לא להתגייס, חובה על כל אזרח ישראלי להתגייס ומי שלא עושה זאת שלא יקשור לו כתרים. יש אנשים ששירתו במקומות אולטרה-שובניסטים והומופוביים ולא חשבו לרגע להסתתר בארון זה או אחר. תתפלאו כמה אחרי שמכירים מישהו נוטים לקבל אותו להבין שהשד לא כזה נורא. הסתגרות בגיטאות ומאחורי סיסמאות נבובות ומתנשאות (כן, אני שירתתי בצבא, קרי: אין לי מצפון. סו מי) לא משרתת אף אחד, בטח שלא את המדינה שאתם חיים בה. אחרי זה אל תתפלאו שדובר צה"ל זה או אחר, מסרב לשדר קטעים מסויימים מתוכניות מסויימות, והמבין יבין.

טל קר

New member
ה"סו קולד" הוא רק לדעתך. קשיים

יכולים להיות מאוד אוביקטיבים, ממשיים ומוחשיים, גם בלי שיהיו פיזיים כמו נכות, בעיות בריאותיות וכו´. קרא למשל את הודעתו של מרמלד על איזה יום חרא היה לו היום. ולא קרה לו שם שום דבר "אובייקטיבי" או פיזי כמו נכות, בעיות בריאות וכו´. אנחנו לא רק גוף, יכולים להיווצר קשיים ממשיים ומוחשיים גם בגלל סיבות שקשורות לנפש או לדעות. כמו פציפיזם. כמו אידיאולוגיה. כמו התנגדות למיליטריזם בארץ. ואפילו על חוסר התאמה. לא לכל אחד מתאים ללמוד באוניברסיטה. לא לכל אחד מתאים לעבוד בבניין. לא לכל אחד מתאים (פיזית, נפשית, וואט אבר) להתגיס לצבא. ההוכחה היא כל אלו שרואים בצבא חוויה טובה מסוג כל שהוא (חוויה של פעם בחיים/הכרתי חברים נפלאים/הרגשתי שתרמתי/ גילית שאני יכול להתגבר על הקשיים/חוויה מעצבת) לבין אלו שזה גורם להם טראומה ברמות שונות לכל החיים. לא "באסה שאפשר איכשהו להעביר בסבבה" אלא טראומה. וסבל. שאין תחושה שמחפה עליו. מרמות נמוכות של תסכול ויאוש (שזה מה שאני וחברותי חשנו כפקידות בקריה), ועד לתסמונת פוסט טראומטית ונזקים נפשיים לכל החיים. ואני לא מתכוונת להלם קרב, אלא לנזקים נפשיים ל*ג´ובניקים* בגלל יחס המערכת. הצבא זו מיטת סדום. יש כאלה שמתאימים, או שמצליחים איכשהו להתיישר ויש כאלו שלא. הדבר היחיד שאני מסכימה בו איתך זה שזו לא סוגיה הומואית.

זורבבל

New member
מסכים ב 100% ולכן

מי שבאמת יש לו בעיה נפשית, אדיאולוגית או אחרת לא צריך ללכת ולחפש קומבינות כדי להשתחרר, לא? בשביל זה לצבא יש מערכת שמנפיקה פטורים למי שזקוק להם ולצערי יש אנשים שמנצלים זאת לרעה.

טל קר

New member
הצבא די הולך הפוך הרבה פעמים.

אפשר להתחרפן עד כמה הוא מנסה להערים קשיים להכנס על כמה שמאוד מאוד רוצים להכנס (התנדבות/גיוס), וההפך, עד כמה הוא מערים קשיים על כמה שמאוד מאוד רוצים לצאת. כך שלצבא אין בדיוק מערכת שמנפיקה פטורים למי שזקוק להם. לפעמים מי שזקוק לא מקבל, ולפעמים מי שנורא לא רוצה, מקבל בכוח. אין כיום למיטב ידיעתי פטור על פציפיזם או אידיאולוגיה או אחרת. הפטורים הם כדלקמן: פרופיל 21 רפואי - על בעיה רפואית (עם כל מיני "מטעמי בריאות" למיניהם) פרופיל 21 נפשי שחרור על חוסר התאמה. אין שחרור על סמך טיעון אידיאולוגי של פציפיזם או התנגדות למיליטריזם של המדינה. לכן יש כל מיני סרבני מצפון בבתי כלא צבאיים. ולכן כל מיני אנשים נואשים מנסים לחפש קומבינות. ומה שקורה, שבגלל שיש אנשים שמחפשים קומבינות, למשל מתחלים, אלו שבאמת חולים נדפקים עוד יותר כי חושבים שגם החולים מתחלים (ע"ע חר"פ 542 מרפאה אורטופדית), ואז יותר אנשים נואשים ומחפשים קומבינות. לדעתי מי שמספיק נואשת כדי להתחתן! על מנת להשתחרר, סימן שהיא כנראה לא מתאימה למסגרת הצבאית. וזה לגיטימי שאנשים לא יתאימו למסגרת הצבאית. כמו שהמסגרת האקדמאית לא מתאימה לכולם. מה שחבל זה שאין שירות אלטרנטיבי, כמו מעין עבודות שירות לכל מי שלא מתגייס. עוד לא ממש נתקלתי במקרה של ניצול לרעה. אשמח אם מישהו מעונין להציע את הדרך שלי לאיך צריך להראות צה"ל... כי חשבתי על זה די הרבה אחרי השחרור. אפילו שלחתי מכתב ארוך כאורך הגלות לקצין רפואה ראשי על כל הבעיות במערכת הרפואה שיש בצה"ל, שלצערי נתקלתי בה דחופות, עם הצעות לפתרון וקיבלתי מכתב תודה חזרה.

זורבבל

New member
דווקא אני חושב שהוזכרה

באחת הכתבות וועדה לסרבני מצפון... אבל זו לא הנקודה. אנחנו די מתחילים לטחון פה מים אז אני חושב שהרבה יסכימו איתי בנקודות הבאות: 1. המערכת הצבאית רחוקה מלהיות מושלמת מנהלית ו/או מבצעית. 2. מי שיש לו בעיה אמיתית ראוי שלא ישרת. 3. זה לא לגיטימי לא לשרת רק כי זה לא נעים או כי לא רוצים "לבזבז" 3 שנים ומעדיפים ללכת ללמוד/לעבוד. ועכשיו, מרמלד, אתה יכול לקחת את כל השירשור הרעיל הזה ולשרשר אותו לפורום מתגייסים

זורבבל

New member
אופס

לא שמתי לב איפה אני נמצא. התכוונתי לשרשור של זו שרצתה להתחתן.

MARMELAD

New member
לצערי

בתור מישהו שאת שמונת החודשים האחרונים שלו בצבא בילה במסדרונות קרפ"ר ואפילו היה לו משרד במרחק 20 מטרים מהקרפ"ר עצמו... מכתבים מגיעים עד אין סוף, ובדרך כלל הם נענים ב"תודה". השינוי צריך לבוא מבפנים. המערכת הצבאית - כפי שראיתי אותה לפני שנתיים - נאבקת בינה לבין עצמה על הצרך בגיוס של כמה שיותר חיילים אבל גם מתן תשומת לב ראויה למי שצריך לקבל אותה. וזה מאוד קשה. גם אני כשהייתי חובש לקיתי בעצימת עיניים מסויימת לבעיות של חיילים בגלל השחיקה, ובגלל שרוב רובם של החולים היו מתחלים. עוד בעייה היא המחסור הגדול ברופאים ואנשי מקצוע - מה שאומר שהרבה חיילים שלא צריכים לשרת בצבא מוצאים את עצמם בצבא, ולעומת זאת מתי מעט שמכירים את המערכת יכולים להשתחרר בלי שום בעייה.

אריק!

New member
המום כמוך

שמי אריק, ואני מפורום גרפולוגיה, בחור פשוט ולא מזיק, נהנה עד מאד לקרוא את המשתתפים והכותבים החכמים שלכם, וגם למדתי מכך המון, ולכן כזה העציב והבהיל מבול הדעות הקדומות וההתנגדויות שעטפתם בהמון הסברים. בפרט שחלקכם, לפחות בנושא זה לא ממש יודעים על מה הם מדברים. אנא, תשיבו עטרה וכבוד למקומם, וקבלו אותנו עם יתר רספקט וצ´אנס - גם אם הסקפטיות רבה ויש לכם בקורת. קצת יותר סובלנות וטאקט, אנחנו נחמדים ומתחשבים ולפעמים גם מדייקים.

MARMELAD

New member
לגבי המשתתפים החכמים.. אני מסכים!

וגם לגבי השאר האמת..

למעלה