תקראו, זה חשוב

לירוי25

New member
נשמה שלי,

(שלא יעצרו אותי על דיבור פרחי בטעות..) אל תתעצבן למה יהיה לך אולכוס בסוף!

MARMELAD

New member
וואו

מדהים. כמה תגובות, כמה כעס, כמה שרשורים - ועל מה? על בחורה שכולה רוצה להשתחרר מהצבא. זאת זכותה. עשיתי צבא. אתם כבר יודעים. אפילו הייתי קרבי. וכמוני עוד הרבה אחרים. אבל, יש כאלה שלא עושים צבא. אתמול ישבה אצלי במרפסת אחת כזאת. היא בת 18, חכמה, מצחיקה, ולא מוכנה לשרת בצבא. זאת זכותה. ברור, שאם כל אחד שיירצה להשתחרר מהצבא יוכל להשתחרר, היחידים שישרתו בצבא הם הדרוזים. זאת בעייה. מי לא יעדיף ללמוד, או לעבוד, או לטייל בעולם במשך שלוש השנים האלו? אבל אלה שיש להם מצפון-פטריוטי, מרגישים חובה מוסרית לשרת. לעומתם, אלה עם המצפון החברתי, הרבה פעמים מוצאים את עצמם בדילמות נוראיות. אז טוב לי שאין לי יותר מדי מצפון. אני את שלי עשיתי יותר מחובה מאשר מרצון לתרום למדינה. בדרך למדתי עד כמה חשוב מה שעשיתי בצבא. והיום אני יכול להגיד שאם הייתי חוזר כמה שנים אחורה הייתי מתגייס שוב. למרות שקשה ולא כיף ומי יכול לישון 6 שעות לעזאזל? אז ברוך השם שלא כל כך קל להשתחרר מהצבא. אם זאת הייתה פרוצדורה פשוטה ברור לי שלא הייתי עושה צבא ולא יודע מה אני מפסיד. ואח"כ עוד מתנשא על אלו שכן התגייסו ב"תראו מה אני עשיתי כשאתם עשיתם תורנויות מטבח". הייתי מציע לקונשיינס גירל לחשוב טוב למה היא לא רוצה לשרת בצבא. אם הסיבה היא מצפונית כמו שהשם מרמז - לבריאות. אני מעריך אנשים שעושים דברים נגד כל העולם אם הם מאמינים בהם. אם זה סתם פחד או חוסר רצון "לבזבז" תקופה, חבל. הצבא תורם המון להתפתחות האישית. אני את כל ההשלמה שלי עם עצמי עברתי בצבא. כשהגעתי מקום שלישי בריצת שלושה קילומטרים עם אפודי הנדסה - כבדים - הייתי הכי גאה בעולם. כי אני, האוחצ´, הגיע לפני כל הגברים החסונים. ואיזה בום לאגו זה נתן לי! גם שמירות ארוכות ומתישות, מסעות שלא נגמרים, מטווחים ומטבחים... כל דבר שעשיתי גרם לי להבין שאין גבולות למה שאני מסוגל לעשות. ואם לא הייתי עושה את הצבא.. לא נעים לי לאמר אבל כנראה שהייתי סתם בנאדם שלא מודע לעצמו. אז אני בעד צבא. גם מה שקשה ומרגיז הוא לפעמים ברכה בתחפושת. איך אמרו חכמים - מה שלא הורג מחשל.. ומה שהורג.... YOU KNOW. ודבר נוסף. קצת תרבות דיבור. למה לקפוץ? אנחנו צריכים לנסות לפחות לנהל דיון. ממריבות לא יוצא כלום - היא לא שומעת ואתה לא שומע וכל אחד מטיח כל מה שיש לו להגיד - אל אוזניים סגורות. לא חבל? (יצא לי קצת ארוך... סליחה על הברברת.. אבל התכוונתי לכל מילה) גיא

מרמלד... ../images/Emo120.gif

אתה מבין למה התכוונתי כשדיברתי על שלושת ה-לאווים?

DJNYC

New member
אני מסכים עם גיא

זו בחירה שלה, אתם לא חייבים להסכים עם הבחירה הזאת, אבל די להכללות. אף אחד מכם לא יודע מה גרם לה לעשות את הבחירה הזאת, ובכל מקרה זוהי בחירה שלה. Live and Let Live, אולי במקום לכעוס ולרטון, תעצרו רגע, ותנסו להבין שיש אנשים שונים עם "אני מאמין" שונה, וזכותם לחשוב שונה מכם. שכל אחד יעשה את מה שהוא מאמין בו, וכל אחד ייצא מורווח.

amir100

New member
אז זהו....

שזה לא זכותה. לעשות צבא זו חובה כמדומני. בגלל הרבה מאוד אנשים שלא מוכנים לעשות צבא אני ואתה "אוכלים אותה" במילואים.

e_male

New member
סיפור שיסכם הכל ../images/Emo18.gif

היו היה נער אחד מהתיכון , לא ממש דברנו באותה תקופה. ואז בצבא איכשהו הצטלבו הדרכים שלנו, לא האמנתי כמה אותו פאנקיסט עם עגיל באוזן (אז לפחות זה נחשב למשהו יותר מרדני) הפך להיות הדבר הכי מורעל שראיתי. אפילו לא זיהיתי אותו, הוא זיהה אותי וסתם בא לשאול מה אני עושה וכו. השיער היה קצוץ, הסיכות והכנפיים כבר ישבו טוב על הגוף (הוא הפך לשרירי משהו מפחיד) ובקיצור - הבנאדם נהיה מכונה צבאית מתופעלת היטב (וחתיך בטירוף). זו היתה אולי הפעם היחידה שדברנו וראיתי אותו, ושמעתי כמה הוא מרוצה, הוא כבר היה קצין, מפקד וכו וכו בקיצור - הבנאדם מצא את יעודו. לפני כמה חודשים פתאום ראיתי אותו לידי במדרכה בדרך לאוניברסיטה. שיער קצר (כבר לא קצוץ), תיק במקום נשק, (גוף עדיין מדהים) אבל לא כזה מאושר כמו שנראה אז. שאלתי אותו מה קרה שהוא לא חתם, ושהייתי בטוח שהוא רוצה להשאר בצבא לכמה שנים טובות אם לא יותר. הוא סיפר איך מפקד שלו זרק עליו איזה תקלה שהייתה (מאד מפורסמת והגיעה לתקשורת אבל אני לא אפרסם מה כדי לא לחשוף אותו) והוא היה בכלא, ו"היה בלאגן, ומישהו היה צריך לחטוף". שאלתי אותו למה לא עשה משהו, סיפר את האמת וכו והוא חייך חיוך מריר " בגלל המילואים". לא כל כך הבנתי את הקשר אבל אחרכך הוא הסביר לי שהמפקד שלו פחות או יותר "סידר" אותו כך שיקח את האשמה ויבלה בכלא וכן שיזרק מהיחידה שלו גם במילואים שלו, ל יחידה אחרת - כזו שמשרתת כמה ימים בשנה. אמרתי לו שלכאורה הוא היה צריך להיות שמח. פחות מילואים. הוא חייך "אתה באמת חושב שאני הולך לעשות מילואים?" ואחרכך הוא הסביר לי בדיוק עד כמה רמסו אותו, ושהוא סיים לשרת את המדינה הזאת גם אם משמעות הדבר להכנס לכלא כל שנה. ואיתו יחד עוד עשרות חיילים מאותה יחידה שהוענשו על התקלה ההיא או שראו מה עשו לחברים שלהם. ומדובר באחת היחידות היותר טובות בצבא. מה הלקח פה? תסיקו בעצמכם. מי שדיבר על לשחוט פרות קדושות? הצבא עושה את זה יופי. מפקיר את חייליו (קרב יוסף), מכסת"ח נהלים (מוצב טרמית), מאשים את מי שלא אשם (במקרה של הבחור שסיפרתי) ומוריד את המוטיבציה גם לטובי חייליו. אני בטוח שלכל אחד יש סיפור שהוא יכול להביא כמו שהבאתי. כי זה הפך לנורמה. נכון שמכאן ועד לא להתגייס או לסרב לשרת זה מרחק גדול. אבל אם פתאום אחוזי המוטיבציה בסקרים של צה"ל של מי רוצה להגיע לקרבי יירדו מ80 אחוז ל40 אחוז - הם יבינו שנמאס לאנשים להיות פריירים ומשהו רקוב במערכת. ומדובר לא רק על קרביים, אלא בנות, חרדים שלא מתגייסים, ערבים שלא עושים אפילו שירות לאומי לקהילה, ספורטאים מצטיינים שמקבלים כל מיני עדיפויות מוזרות והרשימה עוד ארוכה בהחלט. זה מזמן לא צבא שוויוני. זה מזמן לא צבא של כולם. מי שאומר זאת מתחסד במקרה הטוב ומשלה את עצמו שככה אפשר להמשיך במקרה הרע! אני בעד כל אחד שעושה משהו בנידון, גם אם זה להחליט שהוא לא מתגייס. החובה הזו מזמן הפכה לבחירה, וההשתמטות מזמן הפכה לנורמה בקרב רוב בני ה18 בארץ (הנתונים מראים כי מבין סך כל בני ה18 בארץ מתגייסים היום 49 אחוז.. כן כן. 49 אחוז בלבד!!). אז מה אני בא להגיד? הפכנו למדינה שאיש הישר (והעקום) בעיניו יעשה. ועד שלא ישנו פה סדרי עולם כדי שיהיה כדאי שכ-ו-ל-ם יתגייסו, ומי שלא יוענש בצורה מחמירה וישללו ממנו זכויות - אז אני תומך במי שלוחם בעניין הזה, גם אם זה משיקוליו הפרטיים ותוך דאגה לאינטרסים הצרים שלו. מה לעשות, זאת ישראל 2001.

MARMELAD

New member
../images/Emo46.gif לא. הודעה שתסכם את הכל.

אימייל יקירי, תסלח לי שזה מופיע כתגובה להודעה שלך - זה לא מכוון אליך ספציפית. עד עכשיו נמנעתי ממחיקות של הודעות בגלל תוכן זה או אחר. אם אתם זוכרים היו פה הודעות של הומופובים, משתמטים, מורעלים, בנים, בנות, זקנים וילד בן 10. מעולם לא מחקתי הודעה כי התוכן שלה לא נראה לי. כן מחקתי פרסומות. כן מחקתי הודעות כפולות. כן מחקתי הודעות שלא קשורות לכלום. לא נראה לי בכלל שהדיונים פה יהפכו לבמת ויכוחים. רוצים לריב - תריבו. בנימוס. הודעות ששולחות אנשים לקיבינימט, הודעות שנכתבות עם יותר מדי סימני קריאה, השמצות, העלבות, לכלוכים - יימחקו. לידיעתכם.

זורבבל

New member
אכן ה"דיון" שהתפתח לא שיגרתי

וממש לא מאפיין את רוח הפורום ואת איכות הכתיבה בו (שגרמו לי להפסיק לסרוק ולהתחיל לכתוב) אבל לא צריך להיסחף גם לכיוון השני. שנפתח שירשור על חופש הביטוי
? ב
זורבבל

MARMELAD

New member
שרשור על חופש הביטוי....

אז אני לא אוהב את הכיוון שנוצר פה. ואני לא אוהב להיכנס אל המקום הזה שהוא בערך הדבר שהכי מעסיק אותי ביומיום ולהרגיש לא נוח. אז אני מבקש - דורש - צורת דיבור כמצויין למעלה. אתה לא חושב שכדאי לשמור על צורה מסוימת כזו של דיבור?

זורבבל

New member
אני חושב שאכן

"שכדאי לשמור על צורה מסוימת כזו של דיבור". אתה צודק ב 100%. תקלות קורות (או שבעצם הן נגרמות?). פשוט הרתיע אותי טון הדיבור המליטריסטי בהודעתך. אני חושב שעניינים כאלה אמורים לדעוך לבד ואם הם לא דועכים בגלל שהמשתתפים הקבועים (ולא כח מיני טרולי פורומים) לא נותנים להם לדעוך אז כנראה שיש להם מקום למרות שהם לא נעימים לעיין. אני לא יודע אם אמרתי לך אבל באמת כל הכבוד על הזמן, האנרגיה וההשקעה בניהול הפורום - אתה עושה את זה מצויין

זורבבל

New member
טרול מהו:

פשוט התאהבתי בביטוי ולכן "גנבתי" אותו מפורום סהר. להלן הגדרת הטרול (כפי שהיא מובאת בפורום סהר): טרול: "אדם שמגיע לקבוצה ומטרתו להטריד, להתחזות ולהפריע לדיון בכל דרך אפשרית. זכרו, טרולים ניזונים מהודעותכם. אם לא תענו להם ותתעלמו מהם, הם יעברו למרום אחר, שבו יאכילו אותם. על כן אל תתפתו להאכיל את הטרול ולהעכיר את הדיון בפורום."

MARMELAD

New member
אויש.. אני מצטער על העצבים אתמול..

אבל אתה יודע שהייתי עצבני עוד מהבוקר.. ובגלל זה אולי הטון המאיים משהו. אבל הכוונה נשארה, ואני בהחלט אשתדל למנוע מריבות אצלי בפורום. לא כיף. דרך אגב - טרול פורום - מונח מאלף. אימצתי.

rumple

New member
לא סיכם שום דבר ! ../images/Emo88.gif

אי מייל, עם כל הכבוד לאותו בחור ובאמת צר לי שהמצב הגיע לאן שהגיע, גם אני ורבים כמותי נתקלנו בצבא בילדים שקבלו ארונות ותפסו תחת, חסר כאלו? למה באזרחות זה באמת שונה? ככה זה החיים ולא רק הצבא! אבל יחד עם זאת מקרה אחד לא אומר הכל, אולי הוא אכל אותה אבל רבים אחרים כן מרוצים וחותמים לעוד שנים כי סך הכל טוב להם! היתה לי מכרה שעבדה איתי בעבר בחברת "YES". הבחורה היתה אחמשי"ת והחזיקה מוקד שלהם על הכתפים שלה! גם שהנציגים שלה פוטרו כי המנהלת שלה לא אהבה אותם היא דפקה שם שעות כמו כלב. מישהו התייחס אליה? חשב להעלות לה את השכר עקב החתונה המתקרבת? כשראו שהילדה מתחילה להביע את דעתה בנדון ולהתלונן שלחו לה מכתב התפטרות במייל!!! בכלל לא טרחו לדבר איתה, להבין כלום!! ויש לה פז"ם של שנתים בעבודה!! אז זה אומר שכל "YES" על הפנים? לא, יש שם הרבה עובדים שכן מרוצים. אסור לעשות הכללות. חוץ מזה תאר לעצמך מצב שבו כולנו מוציאים פטור מהצבא? מי יגן עלינו? אלוהים?? תחשוב על זה ידידי!

e_male

New member
תגובה - ושאלה למרמלד

1) אולי יגן אלינו ה´ צבאות באוהלה של תורה 2) חברת YES היא באמת גועלית, כמו כל החברות שנותנות שירות בארץ כי תודעת השירות פה היא כל כך מתח לכל ביקורת שאפילו כואב לדבר על זה. 3) לצערי זה מאפיין את הצבא שלנו הרבה יותר ממקומות עבודה אזרחיים ועכשיו שתי שאלות למרמרלד: א) האם זהו לא השרשור הגדול בהיסטוריה של המועדון? ב) האם זה לא הזמן להעיף אותו לכל הרוחות כי אין בינו ובין הפורום הזה שום קשר (קשר מקרי בהחלט?) - לדעתי - תעיף!

MARMELAD

New member
להעיף שרשור? אין מצב.

הוא יותר מדי מעניין בעיניי. והוא גם אומר עלינו משהו.

e_male

New member
אני חושב ש..

אם בצבא היו רואים את כמות המהומה שיצרנו פה סביב המסכנה ההיא (כן כן, זאת מההודעה הראשונה, זוכרים אותה?) - הם כבר היו משחררים אותה וזהו. די די התעייפתי מנקניק התגובות על שירות בצה"ל. שמישהו יוציא כבר את הנושא הזה משטח איי!

לירוי25

New member
מסכים איתך גיא! ../images/Emo66.gif

חרף חילוקי הדעות בינינו (אימייל, טאצי, אנוכי ושאר המשתתפים) יש בשרשור הזה הרבה קשר אלינו ואיך אנו מראים ונראים בינינו ובעיני הסביבה.

לירוי25

New member
אימייל, ממך ציפיתי ליותר... ../images/Emo2.gif

אבל אני לוקח אחריות על הציפיה..

למעלה