סיפור שיסכם הכל ../images/Emo18.gif
היו היה נער אחד מהתיכון , לא ממש דברנו באותה תקופה. ואז בצבא איכשהו הצטלבו הדרכים שלנו, לא האמנתי כמה אותו פאנקיסט עם עגיל באוזן (אז לפחות זה נחשב למשהו יותר מרדני) הפך להיות הדבר הכי מורעל שראיתי. אפילו לא זיהיתי אותו, הוא זיהה אותי וסתם בא לשאול מה אני עושה וכו. השיער היה קצוץ, הסיכות והכנפיים כבר ישבו טוב על הגוף (הוא הפך לשרירי משהו מפחיד) ובקיצור - הבנאדם נהיה מכונה צבאית מתופעלת היטב (וחתיך בטירוף). זו היתה אולי הפעם היחידה שדברנו וראיתי אותו, ושמעתי כמה הוא מרוצה, הוא כבר היה קצין, מפקד וכו וכו בקיצור - הבנאדם מצא את יעודו. לפני כמה חודשים פתאום ראיתי אותו לידי במדרכה בדרך לאוניברסיטה. שיער קצר (כבר לא קצוץ), תיק במקום נשק, (גוף עדיין מדהים) אבל לא כזה מאושר כמו שנראה אז. שאלתי אותו מה קרה שהוא לא חתם, ושהייתי בטוח שהוא רוצה להשאר בצבא לכמה שנים טובות אם לא יותר. הוא סיפר איך מפקד שלו זרק עליו איזה תקלה שהייתה (מאד מפורסמת והגיעה לתקשורת אבל אני לא אפרסם מה כדי לא לחשוף אותו) והוא היה בכלא, ו"היה בלאגן, ומישהו היה צריך לחטוף". שאלתי אותו למה לא עשה משהו, סיפר את האמת וכו והוא חייך חיוך מריר " בגלל המילואים". לא כל כך הבנתי את הקשר אבל אחרכך הוא הסביר לי שהמפקד שלו פחות או יותר "סידר" אותו כך שיקח את האשמה ויבלה בכלא וכן שיזרק מהיחידה שלו גם במילואים שלו, ל יחידה אחרת - כזו שמשרתת כמה ימים בשנה. אמרתי לו שלכאורה הוא היה צריך להיות שמח. פחות מילואים. הוא חייך "אתה באמת חושב שאני הולך לעשות מילואים?" ואחרכך הוא הסביר לי בדיוק עד כמה רמסו אותו, ושהוא סיים לשרת את המדינה הזאת גם אם משמעות הדבר להכנס לכלא כל שנה. ואיתו יחד עוד עשרות חיילים מאותה יחידה שהוענשו על התקלה ההיא או שראו מה עשו לחברים שלהם. ומדובר באחת היחידות היותר טובות בצבא. מה הלקח פה? תסיקו בעצמכם. מי שדיבר על לשחוט פרות קדושות? הצבא עושה את זה יופי. מפקיר את חייליו (קרב יוסף), מכסת"ח נהלים (מוצב טרמית), מאשים את מי שלא אשם (במקרה של הבחור שסיפרתי) ומוריד את המוטיבציה גם לטובי חייליו. אני בטוח שלכל אחד יש סיפור שהוא יכול להביא כמו שהבאתי. כי זה הפך לנורמה. נכון שמכאן ועד לא להתגייס או לסרב לשרת זה מרחק גדול. אבל אם פתאום אחוזי המוטיבציה בסקרים של צה"ל של מי רוצה להגיע לקרבי יירדו מ80 אחוז ל40 אחוז - הם יבינו שנמאס לאנשים להיות פריירים ומשהו רקוב במערכת. ומדובר לא רק על קרביים, אלא בנות, חרדים שלא מתגייסים, ערבים שלא עושים אפילו שירות לאומי לקהילה, ספורטאים מצטיינים שמקבלים כל מיני עדיפויות מוזרות והרשימה עוד ארוכה בהחלט. זה מזמן לא צבא שוויוני. זה מזמן לא צבא של כולם. מי שאומר זאת מתחסד במקרה הטוב ומשלה את עצמו שככה אפשר להמשיך במקרה הרע! אני בעד כל אחד שעושה משהו בנידון, גם אם זה להחליט שהוא לא מתגייס. החובה הזו מזמן הפכה לבחירה, וההשתמטות מזמן הפכה לנורמה בקרב רוב בני ה18 בארץ (הנתונים מראים כי מבין סך כל בני ה18 בארץ מתגייסים היום 49 אחוז.. כן כן. 49 אחוז בלבד!!). אז מה אני בא להגיד? הפכנו למדינה שאיש הישר (והעקום) בעיניו יעשה. ועד שלא ישנו פה סדרי עולם כדי שיהיה כדאי שכ-ו-ל-ם יתגייסו, ומי שלא יוענש בצורה מחמירה וישללו ממנו זכויות - אז אני תומך במי שלוחם בעניין הזה, גם אם זה משיקוליו הפרטיים ותוך דאגה לאינטרסים הצרים שלו. מה לעשות, זאת ישראל 2001.