תקשור - התחלה

neophile

New member
אני לא מבין מה יש לכם

אני תומך בדעתו זו של סיריוס לחלוטין , בן אדם פשוט וצנוע הוא אחד שלא מייחס חשיבות לכוחות שלו . "?ויש רצון לכפות אמונות אלו על אחרים כדרך ה"טובה" וה"נכונה",עם שלטים מזהירים ו"כפיית" דרך/אמונה על אחרים על ידי יצירת פחד בהם וקביעה של טוב ורע?" מוזר...אני לא חשתי שום פחד נוצר בי לדבריו של סיריוס ...מעניין מי כן חש בכך? אני לא מבין מה יש לכם הוציאו אינספור ספרים מתקדמים ואתם עושים סיפור משני סרטים אמריקאים טיפוסיים?

כוח מהו ?

כנראה שבבסיס העיניין טמונה המשמעות של המילה כוח. טוב נו , מילים מילים.....כול אחד מבין על פי פרשנות אישית.... באם ההבנה היא שכוח= שליטה=אגו אזי נשמע בעל קונוטציה שלילית ומבין ההתנגדות. בראיתי את הדברים : כוח= ידע וידע שווה התמצאות בכול תחום ומרחב בהתאמה לאותו הידע. אין לכוח/ ידע דבר וחצי דבר עם שליטה, חוסר צניעות וחוסר פשטות. נהפוך הוא! כאשר מבינים זאת כך ואת היותנו חלק משלם "אי אפשר" שלא לראות את האלוהי בעל הידע ובעל הערך שהוא בכול אחד ובכול דבר את חשיבותו וערכו.

neophile

New member
ביטול האגו

תאר לעצמך שאדם מתקשר עם נשמתו ,מחובר אליה, בשאיפה למלאות אחרי צו נשמתו . הם לפי דעתך במצב הזה האדם לא יכול להיות אגואיסט? כי לפי דעתי זהו מצב האגואיסטיות השלמה ביותר וזה כולל גם את האגו וגם את הסופר אגו לפי תפיסת הפסיכולוגיה הפרוידיאנית. זהו אגו אשר מתפתח . מלבד הנשמה יש רבדים עוד יותר נעלים שדורשים את ביטול האגו. מתקשר הוא אחד שמגיע לתקשור נשמתו ואז עוסק בביטול האגו , לא לפני ! כמובן שהדרך להגיע למצב זה של תקשור עם הנשמה הוא חלק מהמסע ומי שלא הגיע לכך ,כל אחד בדרכו, עליו לפתח את האגו שלו ובאם ירצה יותאמו לו מדריכים לשם כך . כמובן שזה הסבר כללי מאוד ויש יוצאי דופן ,כל אחד עם כשרונותיו ומיומנותיו .

neophile

New member
מעניין שאת חשת בפחד

אני תומך בדעתו זו של סיריוס לחלוטין , בן אדם פשוט וצנוע הוא אחד שלא מייחס חשיבות לכוחות שלו . "?ויש רצון לכפות אמונות אלו על אחרים כדרך ה"טובה" וה"נכונה",עם שלטים מזהירים ו"כפיית" דרך/אמונה על אחרים על ידי יצירת פחד בהם וקביעה של טוב ורע?" מוזר...אני לא חשתי שום פחד נוצר בי לדבריו של סיריוס ...מעניין מי כן חש בכך?

maysabel

New member
גם אני לא חשתי פחד..

כבר הייתי מול הרבה מצבים כאלה..אל דאגה..אבל כמו בדת מסיונרית-יש נסיון להחדיר פחד באמרות שלו כגון: "עכשיו, אדם חכם שעובד עם הראש, יבין ויכול להבדיל. אדם טיפש שאינו עובד עם הראש אלה רק עם הלב לא יבין ויבחר בעירבוב של טוב ורע העיקר שירגיש טוב ותהיה רוח טובה סביבו, העיקר העונג גם כאשר לטווח ארוך הוא משלם מחיר כבד לגבי נשמתו" או: "מתקשר שמלמד אחרים שצריך להאמין שהם עצמם האלוהים והם מתקשרים על עצמם, נפלו בפח של היצר הרע ( שד קטן ושובב שיושב עם האדם עד יום מותו ). " או במסר שמסר למישהי שאם תשאר במקום עבודתה זה מסוכן עבורה או: "מי שטוען שזה שטויות ולא צריך את זה הוא שבוי על ידי כוחות אפלים שרוצים להטעות את האדם אחרי ליבו בלבד ללא חכמה וללא בינה שההם הקשר עם הכתר שלנו שהוא מקור נשמתנו וקיומנו. תזהרו מללכת שבי אחרי לבכם, צריך חכמה ובינה בנוסף לאהבה וזה מתבטא בזהירות ושיקול דעת בעת התקשור הכולל אחזקה שוטפת של הטהרה. אדם שמעשן למשל שבוי אצל המלאך "סמאל" שהוא מקור הסם וכוחו, הוא תלוי בסם וללא הסם הוא יסבול מאוד, מתקשר שמעשן לא אמין ומסוכן עבור אחרים. " או פשוט שיפוט ודוגמא אחת בלבד כי עייפתי ומה שתבין מכל זה -זה שלך: "אני טוען ששיטתי טובה יותר ואת טוענת ששלך יותר טובה, אז בואי נעשה תחרות וככה נשפוט" וציונים של מה נכון ומה מותר ומה טוב ומה רע וכו. שתבין -כל הטענות שהוא במלחמות -ראה בשרשור זה ואחרים וכו וכו- דת= דעת שה-ע' -הפנימיות ומהות הדעת- התעוורה.. בעניין הסרטים הטיפוסיים-לך לארכיון כאן ובדוק מי כל הזמן הלך עם המחשבות ותהיות לגבי אינסוף האפשרויות ומחשבה יוצרת מציאות ומה לא? זאת לא הייתי אני, אבל לי מותר להתחבר למה שנראה לי ולך למה שנראה לך,גם אם לא תבין את זה-לא נורא.. בדבריי שאלתי האם זאת לא הדרך של הדתות ולא ציינתי שאני חשה פחד..לא מעניין? הנה בבקשה:"שנית-האם אלו לא מחשבות שנוצרו מאמונות -היוצרות את מציאות חייך?ויש רצון לכפות אמונות אלו על אחרים כדרך ה"טובה" וה"נכונה",עם שלטים מזהירים ו"כפיית" דרך/אמונה על אחרים על ידי יצירת פחד בהם וקביעה של טוב ורע? מריח לי כמו (מיסיונריות) דת ממש עם עיוורון של ה-ע'..בין ה-ד' ל-ת'" אז אולי תענה לדיון לעניין ולא אליי באופן אישי?זה מה שמעניין-בכל הודעה שלך אליי-כמעט בכולן- אתה מתייחס אליי אישית..ומסיק כי חשתי פחד..נו!זה מה שמעניין..ראה השרשורים ושים אתה לב לדברים.. ומה שעוד יותר מעניין-אם כך הדבר מה האדם הקורא חש מתוך דברי האחר-מעניין מי חש אנרגיה שלילית וערס בדבריי מעלה? או שעליך זה לא עובד?אתה מחוסן ובעל כוחות-על וכו? ניאו..נראה לי מאד שאני מבינה ולכן מרגע זה מפסיקה להתייחס לדבריך ומאחלת לך כל טוב בהצלחה! מאיזה

סיריוס1

New member
תני לי לסכם את דבריך, את אומרת שאני...

...דמות דוגמתית ומיסיונרית שמשתמשת בפחד ובאימה ככלי לאיים או לשכנע. ובכן את צודקת ! אכן אני דוגמתי שאוהב סדר וחוקיות ואכן הכינוי "סיריוס" מרמז על רדיפת חוק וסדר בתוהו. לגבי השימוש בפחד ואימה, ובכן כיצד את מציעה להסביר שיש אפשרות טובה ויש עוד יותר טובה ? הרי האחת ביחס לשניה הוא טוב ורע, שכן אין סולם של מידות שניתן עלפיו לקבוע טוב ופחות טוב, אלה יש שני אפשרויות והיחס ביניהם. המושגים של גיהנום וגן עדן הם בדיוק ההסבר הזה. לא ניתן להסביר "סבל הנשמה" במושגים של "שלב בהתפתחות" כאשר זה שסובל אכן סובל ומוכן לעשות הכל כדי להגיע לגן עדן. לעיתים צריך להיות "חדים כתער" כדי להקל על הסבל וזאת עושים בעזרת הגן עדן. אולם כדי להבין את קיום הגן עדן האל ברא את הגיהנום, כדי שנבין ונדע את משמעות הגן עדן. לדוגמא: אילו לא היינו צריכים לעבוד כדי להתקיים אז היינו אומרים שאנחנו בגן עדן. אולם אילו לא היינו בגיהנום לפני כן לא היינו יכולים להבין שאנחנו בגן עדן ולהעריך את קיומו. כלומר, הסבל האנושי מטרתו להעריך את העונג ולשאוף אליו. המטרה של קיום רוב עני בעולם הוא כדי ליצור גן עדן מהמעט שכן עשירים. העולם הזה מטרתו היא לדעת לא לבחור בגיהנום אלה בגן-עדן. אז זה נראה מאוד רע ושלישי ואכזרי נכון ? אז אומר כי אין גבול לאכזריות האל כמו שאין גבול לאהבתו וטובו, אנחנו בוחרים לאן ללכת ובדרך יש לנו נפילות לגיהנום כדי לעזור לנו לראות איפה גן עדן עד שנגיע אליו. הדוגמתיות והסדר הם גילוי של חכמה זאת והבאתה לידי שימוש של גם הלא חכמים. לכן, הדתות מספרות על גיהנום וגן עדן, אלו אכן מקומות אמיתיים שנועדו לעזור לנו ולא לפגוע בנו. לכן כך אני נשמע, מספר על היבטים שלליים מול חיוביים כמו צבעי שחור ולבן. כי אין שחור ולבן במציאות יש רק אינסוף צבעים, אז איפה אנחנו נמצאם בספקטרום בלי שניצור ונקבע חוק וסדר שזה קיומם של שחור ולבן ?

maysabel

New member
פשוט מאד-לבן

שחור=אין צבע לבן-כל הצבעים כולם במיזוגם הייחודי לילה מחוייך לך ובהצלחה רבה בדרך נב- ניו צודק אחרי שקרתי דבריך-"אין חדש תחת השמש.." ולא רוצה לחזור כיתה,אבל תודה לך על המאמץ . ד"א -דרך הלב לא אומר כלל כל מה שניסית לאמר ב"ללכת אחר הלב בלבד",ממש ממש לא..

סיריוס1

New member
הכל בהכל ויש הכל = סדר וחוק בתוהו.

לא יתכן שהכל מותר והכל אפשרי. זה פשוט לא נכון. אני לא מליונר עדיין ! אז הכל אפשרי ? אין לי מטוס פרטי. אז הכל מותר ? יש גבולות למה שיכולים לעשות. ולכן ככה גם לתקשר. על פי סדר וחוק. אילו הייתי יכול הייתי מקים אגודה של מתקשרים וקובע אמות מידה למתן רשיונות תקשור, בדיוק כמו ,שיש רשיונות ליועץ השקעות. אז קבעתי: תקשור טהור חוקיותו היא: כך וכך וכו'. זה שזה לא מושלם זה לא אומר שאין יתרון לסדר וחוק על פני התוהו והחופש המוחלט. יש איזון ביניהם. ואני בשרשור הזה מאוד מושך לצד ימין ( חסד= סדר וחוק ). הטבעיות של לעשות מה שבה הוא מצד שמאל (דין = התוהו ואי-סדר ). בסופו של דבר המטרה שלי היא לשכנע את התלמיד החדש בתקשור לשמור על כללים וסדר. אולם, שמתי לב, כי תקשור טוב מתקיים דווקה כאשר התוהו שולט ולא הסדר ( החוקיות ), ולמה ? כי בעולם החוק אין הכרה בחופש הרוח לברוא מה שרוצים, ואילו בעולם התוהו יש הכרה כזאת. היתכן אנחנו ( אנשי התקשור ) שייכים ברמת הנשמה לעולמות התוהו ( צד שמאל של האלוקות ) ??? היתכן שאנחנו "פורחים" "ואוהבים" כאשר כוחות התוהו שולטים בכדור הארץ ? זאת שאלה אמיתית !

maysabel

New member
ובעניין הזה לפני שהולכת

אין שמאל ואין ימין..יש את המרכז-של היותך. כשאומרת זאת לא אומרת ללא הבנה עמוקה ותאמין לי אני לא מצטמצמת למנטרות ניו אייג'יות כשאני אומרת כך,אני אומרת מתוך ידיעה ממש. אדם הזקוק לחוקים חיצוניים כמו ריטמות הוא בדיוק אותו האדם שלא מחובר מבפנים ולא פועל מהבפנוכו. זה אשר זקוק לתכתיבים בשביל לא "להזיק".. אדם שפועל באמת ממקום של חיבור להיותו,לליבו, יפעל תמיד בדרך האור ומתוך אהבה כי אין דבר אחר ממשי מלבד זה. זה כל ההבדל, איפה בדיוק אתה נמצא? ד"א כתבתי פעם מאמר על המעגל השטוח,הקונוס וקודקוד הקונוס וראית הנשר. נשר-הטוטם שלי מלמעלה(לשם הסבר מדוע חיברתי במאמר ראית הנשר) כשיו באמת לילה טוב מאיזה

maysabel

New member
לכן אין ימין ואין שמאל

אין טוב ורע,אין חלוקה ואין הפרדות ואין צורך בתכתיבים "חיצויים" כשאין פנים וחוץ באמת.. השאיפה היא לחיבור ואלה רק עושים הפרדות..והפחדות.. מאד נוח לבוא ולטעון כך כשנוח לך, וכשנוח בעניין אחר לטעון שאין הפרדה לעשות כך.. אילו חוקים וסדר חיצוניים צריכים בשביל להשתלט על היצר הרע הנובע מתוך האדם כדבריך למעלה? אם הפנים והחוץ הוא אחד................ לכן סיריוס יקר,כל מה שכתבת כאן והחוקים וההגבלות וכו וכו וכו נובע מחוסר אימון מזוויע באדם ובליבו.מחוסר אימון בכך שהכל אחד. זה ממש אחד בפה ואחד בלב. זה מתקשר להבנתי לכל נושאי ה"מלחמות" שטענת גם,וההגנות עם יתר "זהירות" בהרבה מדבריך.. האיום ה"חיצוני" וההפרדות הללו..אם הפנים והחוץ אחד-עם מי אתה נלחם באמת? איפה תום הלב?איפה האימון והחיבור?איפה??איפה הטוהר והלב הטהור סיריוס? בעניין מורהרוחני-פעם כתבתי מאמר על מורה ומוראה-אף אחד לא צריך ים של ידע שמורה ילמד אותו..להיפך..זה רק יבנה עוד חומות סביב ליבו..מה שכן מור-א-ה המביא אדם מחשיכת המערה לאור -הוא מראה דרך ולא קובע דרך,הוא מאיר על החשיכהולא להיפך..הוא שם כשצריך והוא מביא את התלמיד שלו למצוא בעצמו את דרכו אל האור,לעצמאות,לאימון בעצמו ובלבטוח בעצמו,לא להיפך עם איומים והפחדות ומשני זהירות-מי יפסע בתוך מערה עם כל ההפחדות של הסכנות האורבות לו בדרך החשוכה? מורה מסתיר בו המילה-פחד מוראה יש בו המילה אור מ-ה'. הפנים והחוץ הוא אחד כלומר,תחיה ממרכזך..באיחוד..תחיה כאן כשאתה גם "שם" בוקר טוב

maysabel

New member
אופסיי..נשמט לי ה-א' מורא ולא מורה

זה מה שקורה כשממהרים לעבודה בבוקר,אבל נראה לי כי הראיון מובן.. :))

maysabel

New member
יש בהודעה כמה נקודות המזמינות אותך

לעשות עבודה אישית על זה.. אבל למעשה לא חשבתי שתשים לב אליהן. ימים יבואו והן יעלו מולך שוב, עד שתראה אותן. חיבוק לך ,איש יקר :)

למעלה