תקשור - התחלה

angel 45

New member
יד על הלב

לא חושבת שהבנת למה התכוונתי וביטול עצמי הוא לא בהכרח דבר שלילי דרך אגב אבל ברור שמתקשר נמצא בנוכחות מלאה ויש דו שיח רק מתקשר לא מערב את הפחדים או הרצונות שלו או משאלות הלב שלו במידע שמתקבל, לזה התכוונתי צינור נקי אנחנו בהחלט מנהלים דו שיח כמו כאן בפיזי ולפעמים אפילו מתווכחים אבל כשצריך להעביר למישהו מידע אני לא יכולה לערב תכולה שלי בתוך זה, אלא להעביר אותו נקי כפי שהגיע. לאה

הלוווו אינסטלטור ???../images/Emo18.gif

אוקי בנתי! זאת פשוט המילה הזאת צינורררררר, נשמעת יותר מדי לטעמי בקרב מתקשרים. לגבי ביטול עצמי יש לי הסגות, יענו כי לא רואה החיובי.

maysabel

New member
חח

אינסטלטור מתקן הצפות וסתימות..ובעצם גם חלודה כשהצינור חלוד. בשפתי למעשה צינור=ערוץ cano=צינור canal=ערוץ למה להיתפס למילים? תוכל לפרט "לגבי ביטול עצמי יש לי הסגות כי לא רואה החיובי"? אם נקח את זה בפשטות בינינו-תבקש ממני לענות למישהו ששאל כמה עולה כרטיס לקולנוע ואתה אומר שהכרטיס בקולנוע עולה 30 ש"ח. אני מעבירה למישהו הזה שנמסר לי על ידך שהכרטיס עולה 30 ש"ח-נטו.. אם אוסיף משלי שהכרטיס עולה יקר-שיפוט שלי ומשמעות שלי לעלות הכרטיס האם העברתי את המסר שנשאלת והתבקשת להעביר?אם לאדם הזה 30 ש"ח זה כסף קטן מה הרלוונטיות של דעתי על יוקר הכרטיס?מה שנכון לי לא בהכרח נכון לצד השני. האם זה שמעבירה מסר כמו שמסרת לי-כרטיס לקולנוע עולה 30 ש"ח אני מבטלת את עצמי? אני חייבת להוסיף למסר מה שחושבת לגבי עלות כרטיס לקולנוע? אם חושבת לנכון להוסיף דעתי אעשה זאת בהפרדה מהמסר עצמו. אם נכון בעיניי לגרום לשינוי כלשהו בנושא כלשהו אעשה זאת ביושר ובטוהר מידות ותוך כיבוד וקבלת זה שמולי. אעביר את המסר נקי ואציין שמה שמוסיפה שזאת דעתי ושזה ממני וגם כאן לא רואה תמיד חיובי להשפיע על מקבל המסר מעצמי. כאן נכנס שיקול דעת ושוב - אם אחליט שכן לאמר את דעתי אעשה זאת בכנות וביושר שמה שמוסיפה בא ממני-ובשביל זה בהחלט צריכים מודעות,זה יבוא מתוך הדעת. וגם במקרה זה אעשה פעם אחת ואתן לזה שממולי כבוד ומספיק מרחב לבחור לעצמו כיצד להמשיך..בלי לקבוע לו נתיב. זאת הבנתי ואשמח להבין את כוונתך במה שכתבת. לילה טוב מאיזה

צינור , ערוץ....

אותה גברת בשינוי אדרת. נתקל בהרבה מתקשרים שמטרתם כנעלה לתיקשור טוב לצמצם עצמם בעת התיקשור למינימום בטענה כי כך יעבור המסר בצורה נקייה ואוביקטיבית יותר ללא התערבות המתקשר עצמו. לטעמי זו התרחקות מהעצמי הפנימי במשמעות האלוהי שבאנושי אשר לו יכולת האבחנה במהות המסר, תוכנו והאם בעצם ראוי להימסר כמסר. זהו מצב של לקיחת אחריות והבנת משמעות הכוח והידע הקיים בתוכנו כחלק מנשמתנו כמסנן , מאבחן ומחליט מה ראוי ומה לא. זאת נקודת התיחסות הנותנת לאדם משקל רב ביותר עם כול הכבוד לכול ישות או אנרגייה "חיצונית". כולנו מהווים חלקים של פאזל בידע המרכיב את השלם, הנ"ל נכון לכול אחד מאיתנו שאוחז בחלקו הוא וכמו כן לאנרגיות אחרות אשר אוחזות ביחודיות משלהן. יש הבדל מהותי בין לבטל עצמי לבין להקשיב יענו להיות בשקט ובמוד הקשבה. מפתח : שיתוף פעולה!!! לגבי הדוגמא של ה30 ש"ח משקפת יפה העברת אינפורמציה טכנית. העניין שבתקשורים מעטים הפעמים שמדובר באינפורמציה פשוטה מעין זו והרבה בעיני המתבונן.

maysabel

New member
מכבדת דעתך

מסכימה מאד לגבי כך שהמתקשר וכל אדם כעצם-לא צריך להתרחק מה"עצמי הפנימי במשמעות האלוהי שבאנושי&quot
אם הבנתי נכון כוונתך לכך) -גם שהוא צריך להיות קשוב לעצמו ומחובר למי שהוא תוך מתן חשיבות לנוכחות של מהותו,תוך ידיעה מתמדת של עצמו. כך הוא לא צריך לדעתי להביא את השני -מקבל המסר-להתרחק מ"עצמי הפנימי האלוהי שבאנושי" שלו..(מלמעלה -מטה,מטה-מטה,היינו אך,ולמעשה אין ממש מעלה ומטה). וכמו שכתבתי לעיל:"כאן נכנס שיקול דעת ושוב - אם אחליט שכן לאמר את דעתי אעשה זאת בכנות וביושר שמה שמוסיפה בא ממני-ובשביל זה בהחלט צריכים מודעות,זה יבוא מתוך הדעת. וגם במקרה זה אעשה פעם אחת ואתן לזה שממולי כבוד ומספיק מרחב לבחור לעצמו כיצד להמשיך..בלי לקבוע לו נתיב. " ושנית-כמה מתקשרים וכל אחדבעצם -נמצאים באמת במודעות לעצמי האלוהי שבאנושי,כדבריך, ופועלים כך באמת מתוך חיבור פנימי ומתוך דעת..ועדיין משאירים מרחב לזה שממול מתוך כבוד אליו בלי לצמצם אותו? עדיין, הכל יהיה כנון בנוסף למסר טהור שמועבר דרכנו וזה לא סותר כלל להבנתי. עניין הכרטיס לקולנוע לצורך הדגמה בלבד ומתלבש יפה לכל מסר בתנועה של הרחבה.. פעם שלישית לילה טוב-גלידה סורבה פסיפלורה בבקשה :))

נכון לא סותר את דברייך

ולגבי כמה בעצם? אז יש למה לשאוף לא? יופייה של הדרך. לילה טוב - שוקולד בננה, תודה.

maysabel

New member
לשאוף

ולנשוף.. פשוט לנשום.. ולהתחבר ליופי בוקר אור!!אחלה סורבה על הבוקר..

neophile

New member
יש בדבריך מן האמת

ואתה אכן הזכרת כמה מן האתגרים של המתקשר . מצד אחד ביטול האגו ...מצד שני "זהו מצב של לקיחת אחריות והבנת משמעות הכוח והידע הקיים בתוכנו כחלק מנשמתנו כמסנן" זה אחד ההבדלים העיקריים בין אנשי דת לבין מתקשרים , אנשי דת הם אלו שלא מבטלים את האגו ומוגבלים על ידו בעוד מתקשרים מבטלים את האגו . איש הדת מדבר על החוקים של העולם הזה , מתקשר מדבר על החוקים הקוסמיים .

maysabel

New member
או קיי נפל האסימון

הבנתי......... אחרי שקראתי את לאה ותשובתך שוב.. כנראה העייפות של הימים האחרונים ועוד ישבתי לכתוב תשובה מפורטת מקודם.... בכל אופן שוב איחולים ללילה טוב ומבורך מאיזה

סיריוס1

New member
יש תקשור שהוא תלוי קבלה ויש שאינו תלוי קבלה..

...מתקשרים רבים בשבטים שונים ואנשי רוח רבים מתקשרים כתלות בסם כלשהו או הסכמה לסם כלשהו או תלויים בקבלת עונג כלשהו לאחר התקשור. זהו תקשור לא טהור, הוא תלוי ומותנה בשכר שהמתקשר מקבל/יקבל. לעומת הדרך הזאת, ישנה הדרך של תקשור ללא תנאים וללא קבלה, שהוא תקשור אינטואיטיבי ללא תלות במזון או עישון או הסכמה עם מהות נמוכת תדר כלשהי ( חומר פיזי או מעשים ודעות לטובת חומר פיזי כלשהו ). מתקשרים מהסוג הזה אינם שיפוטיים ואינם "מסננים" תוכן ולרוב הם נראים כמערבבים אגו. הם נוטים להעברים מסרים ללא שיפוטיות. אם יש אגו, אז יש אגו, המתקשר עובד על אישיותו בלי קשר או תלות בתקשורים שהוא מעביר. ניתן ולומר שרוב האנשים התמימים שאינם קוראים לעצמם מתקשרים הם הם המתקשרים הטהורים האמיתיים, שכן הם מעבירים רעיונות ודעות ללא תלות או קשר לאני העצמי שלהם. יש להיזהר מלהרגיש שהתקשור הוא מהאני העליון האלוהי של המתקשר שכן כאן זה מלכודת של צד האופל, כאשר אדם מאמין שהוא צינור לאל והוא מאמין שזה הוא עצמו באופן מודע, המודע שלו שבוי בעונג שבדבר וזה תקשור מותנה ותלוי דבר, כלומר לא טהור. תקשור טהור בה מאדם שמאמין באופן מודע שהוא אדם פשוט וצנוע ללא יכולות על כלשהם ובמקרה הוא מצליח להתחבר לכל מיני ישויות חיצוניות לו שהוא נעזר בהם. מתקשר שמלמד אחרים שצריך להאמין שהם עצמם האלוהים והם מתקשרים על עצמם, נפלו בפח של היצר הרע ( שד קטן ושובב שיושב עם האדם עד יום מותו ). מתקשר טהור לא יקרא לעצמו מתקשר.

השד הקטן.....

הוא אותו זה שמחליש ומרחיק האדם מעצמו מהאמונה וההכרה בכוחו, מהחיבור לידע המקור הקיים בתוכו. הוא זה שמרחיקו מדעת ולוחש באוזנו גן עדן עלי אדמות, עלי תאנה ושלוות אשליות. הוא זה המספר סיפורים על הנחש "הרע" שפיתה את חווה לנגוס בתפוח למען תפתח את עיניה, דעתה וידעה. נחש - חשן = המפתח לאותה ידיעה לאותה הכרה. עץ הדעת טוב ורע , דואליות וקונפליקט מקדמת דנן, לופ שהגיע הזמן להשתחרר ממנו.

סיריוס1

New member
נכון ולא נכון. בחקירה שכלית בסיסית מגיעים ל..

...לנקודה שבה יש או טוב או רע. כמו צומת, או לשם או לשם. או שאנחנו עושים כך וכך או שלא. בנקודה הזאת, אנחנו נעזרים או בזריקת קובייה, או בלשאול את עצמנו או בלשאול מישהו אחר. אני מעדיף לשאור מישהו אחר שאני סומך עליו או שהוא נר לרגלי ונערץ, כי אני לא סומך על עצמי. ולמה צריך לסמוך רק על עצמנו כאשר ברור שאנחנו לא כל יכולים ולא נשגבים אלוהיים אדירי חן ויופי וחכמה עליאיים, בעלי עומק אינסופי ויכולות עליונים שאין לאף אחד אחר ?! ( זאת שאלה רטורית ). האמת, שאנחנו אנשים פשוטים שחיים חיים פשוטים ומשתדלים לפתח כשרונות ולהנות מהם לאורך זמן. להאחז בהאני העליון כהסבר לכל ומהות הכל זה קצת לא מספיק חכם עבורי, במיוחד כאשר יש הרבה יותר מפותחים ממני... יש גבול ותנאים כיצד ומתי להיאחז באני העליון לצורך בחירה או הבנה. לעיתים זה שובה את לבבנו באמת לחשוב שאנחנו בשיא יכולתנו. הסיפור של הנחש ובכלל הדתות הם סיפור שעומד בזכות עצמו ולא השתקפות רק של עצמנו, חוץ "מאני העצמי" יש עוד הרבה "אני עצמיים" של אחרים מסוגים שונים וצבעים שונים... אז נתעלם מהם ?! לדעתי יש לשלול לחלוטין את השלב בו מלמדים מתקשרים להאמין ולהיאחז באני העליון כי רבים מהם באמת מאמינים שזה כל מה שיש ואין חוץ מהאני העליון שלהם שום דבר יותר עליון...

או "פנימי" או חיצוני" ?

קיצוניות ! " או בלשאול את עצמנו או בלשאול מישהו אחר" "אני מעדיף לשאול משהו אחר....... כי אני לא סומך על עצמי" אהההההההההה על זה בדיוק ועוד מדבריך....... מדוע הבנת מדברי כי כוונתי היא שאין חוץ מהאני העליון שום דבר עליון? אם תקרא שוב את השתלשלות הדברים שכתבתי מקודם ועוד איך מכוון לחלקי פאזל של בריאה , ישיויות ואנרגיות למיניהן חלקי עצמי בעלות ידע. מה פתאום להתעלם מהם? השורה התחתונה מבחינתי הוא שיתוף פעולה וזאת כבר כתבתי..... אך בכדי לשתף פעולה על האנושי להכיר בידע ,בכוח שלו ובערך שלו במערך הכול כך אינסופי הזה של בריאה. ביטול הנ"ל אינו קרוי מערכת יחסים מפרה ( כמו ל"מטה" כך "למעלה" ) לא הכוונה שאנו בעלי יכולות וידע שאין לאף אחר -פאזל! וכמו בכול פאזל אין חלק חשוב יותר או חשוב פחות ( גם אם מדובר בפאזל שחלקיו לא שווים בגודלם) כול החלקים הכרחיים בכדי להרכיב את התמונה השלמה, גם אם יחסר החלק הקטן ביותר תושפע כול התמונה במשמעות לא שלמה.

אין לי כוח

לחזור אחורה בדפים ואני לא יודעת להביא קישורים אבל אני זוכרת טוב את המשפט שלך באחד הדיונים שבו אמרת "אבל אני באמת מתקשר"...

סיריוס1

New member
נכון, אני לא טהור אמיתי. אני...

...שואף להדריך אחרים להיות יותר טובים ובאמת להיות מתקשרים טהורים יותר.

maysabel

New member
"תקשור מותנה ותלוי דבר, כלומר לא טהור"

אז אתה אומר שתקשור טהור אמור להיות לא מותנה ולא תלוי בדבר אך אתה בעצם מתנה אותו בדבר/ים: -"תקשור טהור בה מאדם שמאמין באופן מודע שהוא אדם פשוט וצנוע ללא יכולות על כלשהם ובמקרה הוא מצליח להתחבר לכל מיני ישויות חיצוניות לו שהוא נעזר בהם."ועוד.......... שנית-האם אלו לא מחשבות שנוצרו מאמונות -היוצרות את מציאות חייך?ויש רצון לכפות אמונות אלו על אחרים כדרך ה"טובה" וה"נכונה",עם שלטים מזהירים ו"כפיית" דרך/אמונה על אחרים על ידי יצירת פחד בהם וקביעה של טוב ורע? מריח לי כמו (מיסיונריות) דת ממש עם עיוורון של ה-ע'..בין ה-ד' ל-ת' יש לנו אינסוף אפשרויות,ניתן להגביל את האפשרויות של מציאות חייך כמו שניתן להרחיבן.עד איזה עומק אתה רוצה להגיע במחילה של השפן?

למעלה