תרפיה בבישול, או הפגת לחצים באמצעות תכנון תפריטים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תרפיה בבישול, או הפגת לחצים באמצעות תכנון תפריטים

אורני שלחה לי מייל הבוקר ושיתפה אותי בטכניקות שלה להרגע בעת מצבים קשים.

חשבנו שמה שעוזר לאורני, ובעצם גם לי להרגע ונסות להתאזן לשגרה מסוימת, עשוי לעזור לעוד מחברות הפורום.

אני משתפת בדבריה של אורני (ברשותה, כמובן), ומי שמעוניינת מוזמנת להשתתף.

"כשאני מתקשה להירדם, אני מנקה את המחשבות הטורדניות בעזרת התמקדות במשהו – שמות משפחה יהודיים או שמות מאכלים על שם מקומות בעולם,
שמות פרטיים על שם צמחים או בעלי חיים, שמות משפחה על שם מקומות בארץ וכיו"ב.


ומה שמרגיע אותי בתקופות לחוצות, זה להכין תפריט למשהו שמחכה לי מעבר לפינה. למשל כאשר חיפשתי דירה לקנייה לפני כמה שנים, הכנתי תפריט לחנוכת הבית. אמנם לקח חצי שנה עד שמצאתי וקניתי ועברתי והתפריט השתנה בהתאם לעונה, אבל הידיעה שיש לי תפריט מוכן, מאד הרגיעה אותי. וכאשר שכבתי בבית חולים אחרי ניתוח שעברתי לפני 10חודשים, תכננתי תפריט לסעודת יום הולדתי שחל כעבור חודשיים. ביומן שלי רשום כבר, מלפני שבועיים בערך, תפריט לראש השנה...

ובשבוע האחרון מצאתי את עצמי נרגעת ומצליחה להירדם, בעזרת פירוט של תפריטים לארוחות של יומיום.

זה איכשהו נותן לי מין עוגן כזה של יציבות פנימית ומחשבה על ימים יותר טובים ושפויים.

אולי נעשה שרשור כזה בפורום?"

מיד אפתח כמה קטגוריות ומי שמעוניינת מוזמנת להצטרף.

בשורות טובות!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תפריטים לארוחה בשרית


 

אמרלדה

Active member
לאוהבי הבשר

אוכל ביתי פלוס, שלא מחייב עבודה קשה.
חמין קדירה בשרי - רשמתי את המתכון פה כמה פעמים לאחרונה
דורש תוספת של סלט ירקות טוב וגדול
צלחת חמוצים
עוד צלחת של ירקות - רק כדי שיהיה עוד משהו - אנטיפסטי או חצילים בתנור או מה שאוהבים
וזהו. יש תפריט. לאורחים - מוסיפים עוד מנות. לבני הבית זה מספיק, ואחלה.
 

אמרלדה

Active member
עוד מנה בקלי קלות חזה עוף עם בטטות

הרבה בצל, לאדות בסוטאז',
להכניס רצועות עוף, להקפיץ יחד עד שהעוף לבן.
להוסיף הרבה קוביות או פרוסות בטטות, לערבב, להוסיף
מל"פ, מעט מאוד מיץ תפוזים או יין לבן. להרתיח, לכסות,
להנמיך. מבשלים עד שהבטטות מתרככות. 30-40 דק'.
 
הנה כמה תפריטים בשריים שעולים בדעתי

כמובן שכל מנה יש להגיש עם סלט חי כלשהו

עוף עם אורז צהוב/אדום (עם עגבניות ובצל)/עם גזר גמדי או רגיל/סתם לבן - בסיר אחד
עוף בתנור עם תפו"א ואפרסקים/משמשים בתנור
עוף בתנור עם מניפות תפו"א
כדורי בשר ברוטב עגבניות/תירס/זיתים (אפשר עם צימוקים)/פטריות - מוגש עם פסטה או עם קוסקוס או עם אורז או עם פתיתים אפויים
עוף ותפו"א בתנור, מכינים בסיר רגיל או פיירקס, באפייה ממושכת קצת
מדיאס קישואים + קוסקוס מהיר הכנה או עם אורז
טסקבב - תבשיל פרסי בסיר אחד של חזה הודו, תפו"א ואפונה, ברוטב אדום
גרסאות שונות של צלי עוף בסיר, בתוספת אטריות רחבות, אורז לבן או קוסקוס אינסטנט
ובטח אזכר בהמשך בעוד רעיונות ואוסיף בע"ה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ארוחת בוקר-מאפין מתוק/מאפין מלוח

דודים מחו"ל עברו דרכינו בדרך משדה התעופה צפונה לאחר טיסת לילה.
הכנתי מאפין גבינת פטה וזיתים לאוהבי המלוח ומאפינס ריקוטה סילאן ותמרים לאחרים (ועוגת שיש עבור הילדים שלא נגעו בחלופות המתוחכמות), שטפתי ענבים ופירות נוספים, הכנו קפה/תה ומיצי פירות והיה טעים, קל ומקורי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים/שי לי ליפא אנג'ל

חד המאפים שהכנתי לקראת ביקור הדודים מהממלכה המאוחדת. רציתי מאפינס טריים, אחד מלוח ואחד יותר מתוק.

שמתי עין על שני מתכונים מהחוברת לשבועות שקיבלנו עם גלובס, מתכונים של שי לי ליפא אנג'ל עבור מחלבות "גד".

לקחתי סיכון והכנתי בפעם הראשונה לקראת האורחים ושמחה שהעזתי כי היו נהדרים – מליחות עדינה, עיקצוץ מהזיתים. אני אכלתי עם הקפה והתאים בול.

אני מניחה שאפשר לשחק עם הגבינות (לי במקרה היה את הנדרש), לא השמטתי את תבלין הראס-אל-חנות ובעיני הוסיף מאד, למי שאין, מאמינה שאגוז מוסקט יעשה את העבודה.

מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים/חוברת שבועות של "גד", שי-לי ליפא אנג'ל

חומרים ל12 מאפינס:
3 ביצים גדולות(L)
200 גרם יוגורט כבשים*
1/4 כוס שמן זית
11/2 כוסות קמח תופח **
חצי כפית תבלין ראס אל חנות
חצי כפית מלח
1 קופסה (200 גרם) קוביות גבינה בולגרית ***
11/2 כוסות גבינת קאשקבל מגוררת גס
חצי כוס זיתי קלמתה מגולענים וחצויים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים/מרפדים בעטרות נייר תבנית שקעים.
2.טורפים בקערה ביצים מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח, תבלין ראס אל חנות ומלח.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים גבינות וזיתים לתערובת ומערבבים עד פיזור אחיד.
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7.אופים בתנור החם 25-20 עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות המתהוללת:
*השתמשתי ביוגורט 3% רגיל (200 מ"ל).
**השתמשתי בקמח רגיל והמרתי כפית וחצי קמח בכפית וחצי אבקת אפיה.
***השתמשתי ב 5%.
 

אמרלדה

Active member
ארוחות בוקר שלנו

כשרוצים לארח ולהשקיע, זה בדרך כלל בוצריים.
על כל פנים: ביצים כאלה או אחרות, סלט כמובן, לחם טוב, קוטג',
חמאה.
בנוסף: מאכלים חמים מירקות: כרובית אפויה בציפוי שניצל, תפוחי
אדמה מבושלים חמים בתוספת רוטב יוגורט, בצל ירוק או עירית ומל"פ (לפעמים צריך להוסיף טוויסט לימון), חצילים בצורת שניצל בתנור או קלויים בשלמותם, חצויים בתוספת טחינה ורוטב עגבניות חריף, ולעתים אחרי שחוצים אותם מוסיפים להם מעט גבינה בולגרית ורוטב כנ"ל ומחזירים לחמש דקות לתנור...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן/שי-לי ליפא אנג'ל

ניצלתי את ביקור הדודים לאפיית מאכלים שבני משפחתי לא אוכלים, וזה היה אחד מהם. הם היו להיט וכמובן שגם החצי והנסיכה אכלו. יותר מאחד.

הם קלי הכנה כ"כ שלמרות שאמרתי שלא אספיק להכין כלום לקראת המפגשון בצפת, הכנתי אותם מהר שוב עבור המפגשון.

בפעם השנייה העזתי להמיר כוס מהקמח בקמח מלא ורבע מהשמן בטחינה. יצאו קצת פחות קלילות אך בעיני מוצלחות יותר.

מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן/שי-לי ליפא אנג'ל מחוברת מתכונים לשבועות של "גד".

חומרים ל 12 מאפינס:
2 ביצים גדולות
300 גרם ריקוטה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה *
1/3 כוס (100 גרם) סילאן
1 כפית תמצית וניל
11/2 כוסות (210) קמח תופח **
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
10 תמרים מיובשים מזן מגהול, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות חום ומשמנים תבנית שקעים.
2. טורפים בקערה ביצים מוסיפים גבינת ריקוטה שמן קמולה וסילאן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח וסוכר.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים תמרים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7. אופים בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות הבת המתהוללת:
*3 כפות טחינה והשלמה לחצי כוס שמן.
**1/2 כוס קמח רגיל+ 1 כוס קמח מלא +כפית וחצי א אפיה

יצלתי את ביקור הדודים לאפיית מאכלים שבני משפחתי לא אוכלים, וזה היה אחד מהם. הם היו להיט וכמובן שגם החצי והנסיכה אכלו. יותר מאחד.

הם קלי הכנה כ"כ שלמרות שאמרתי שלא אספיק להכין כלום לקראת המפגשון בצפת, הכנתי אותם מהר שוב עבור המפגשון.

בפעם השנייה העזתי להמיר כוס מהקמח בקמח מלא ורבע מהשמן בטחינה. יצאו קצת פחות קלילות אך בעיני מוצלחות יותר.

מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן/שי-לי ליפא אנג'ל מחוברת מתכונים לשבועות של "גד".

חומרים ל 12 מאפינס:
2 ביצים גדולות
300 גרם ריקוטה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה *
1/3 כוס (100 גרם) סילאן
1 כפית תמצית וניל
11/2 כוסות (210) קמח תופח **
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
10 תמרים מיובשים מזן מגהול, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות חום ומשמנים תבנית שקעים.
2. טורפים בקערה ביצים מוסיפים גבינת ריקוטה שמן קמולה וסילאן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח וסוכר.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים תמרים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7. אופים בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות הבת המתהוללת:
*3 כפות טחינה והשלמה לחצי כוס שמן.
**1/2 כוס קמח רגיל+ 1 כוס קמח מלא +כפית וחצי א אפיה

יצלתי את ביקור הדודים לאפיית מאכלים שבני משפחתי לא אוכלים, וזה היה אחד מהם. הם היו להיט וכמובן שגם החצי והנסיכה אכלו. יותר מאחד.

הם קלי הכנה כ"כ שלמרות שאמרתי שלא אספיק להכין כלום לקראת המפגשון בצפת, הכנתי אותם מהר שוב עבור המפגשון.

בפעם השנייה העזתי להמיר כוס מהקמח בקמח מלא ורבע מהשמן בטחינה. יצאו קצת פחות קלילות אך בעיני מוצלחות יותר.

מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן/שי-לי ליפא אנג'ל מחוברת מתכונים לשבועות של "גד".

חומרים ל 12 מאפינס:
2 ביצים גדולות
300 גרם ריקוטה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה *
1/3 כוס (100 גרם) סילאן
1 כפית תמצית וניל
11/2 כוסות (210) קמח תופח **
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
10 תמרים מיובשים מזן מגהול, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות חום ומשמנים תבנית שקעים.
2. טורפים בקערה ביצים מוסיפים גבינת ריקוטה שמן קמולה וסילאן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח וסוכר.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים תמרים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7. אופים בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות הבת המתהוללת:
*3 כפות טחינה והשלמה לחצי כוס שמן.
**1/2 כוס קמח רגיל+ 1 כוס קמח מלא +כפית וחצי א אפיהיצלתי את ביקור הדודים לאפיית מאכלים שבני משפחתי לא אוכלים, וזה היה אחד מהם. הם היו להיט וכמובן שגם החצי והנסיכה אכלו. יותר מאחד.

הם קלי הכנה כ"כ שלמרות שאמרתי שלא אספיק להכין כלום לקראת המפגשון בצפת, הכנתי אותם מהר שוב עבור המפגשון.

בפעם השנייה העזתי להמיר כוס מהקמח בקמח מלא ורבע מהשמן בטחינה. יצאו קצת פחות קלילות אך בעיני מוצלחות יותר.

מאפינס תמרים, ריקוטה וסילאן/שי-לי ליפא אנג'ל מחוברת מתכונים לשבועות של "גד".

חומרים ל 12 מאפינס:
2 ביצים גדולות
300 גרם ריקוטה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה *
1/3 כוס (100 גרם) סילאן
1 כפית תמצית וניל
11/2 כוסות (210) קמח תופח **
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
10 תמרים מיובשים מזן מגהול, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות חום ומשמנים תבנית שקעים.
2. טורפים בקערה ביצים מוסיפים גבינת ריקוטה שמן קמולה וסילאן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח וסוכר.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים תמרים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד בתערובת
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7. אופים בתנור החם 20-25 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות הבת המתהוללת:
*3 כפות טחינה והשלמה לחצי כוס שמן.
**1/2 כוס קמח רגיל+ 1 כוס קמח מלא +כפית וחצי א אפיה
 

אמרלדה

Active member
לא מרבים בארוחות חלביות

יש לנו כמה רגישים. וגם, בגלל שהן באות בדרך כלל עם בצק.
אז כשרוצים חלבי קונים גבינות קשות טובות ומגישים על מגש, לצד
לחם טוב, ירקות חתוכים ומאכלים צמחוניים. אה. ופיצה תוצרת בית.
על זה הבנים שלי לא מוותרים.
 
מאכל חובה בתשעת הימים - פשטידת פסטה וגבינות

נתתי את המתכון כמה פעמים בפורום של וויינט ואשמח לתת אותו שוב
 

אמרלדה

Active member
ארוחה צמחונית

מרק עדשים - השלם שלי מכין גם בקיץ
חצאי דלעות ערמונים ממולאים באורז עם גודיז, רצוי חצי מבושל,
בסיר או בתנור עם מים מתובלים בקרקעית וקצת בתוך כל חצי.
אפשר לבשל בסיר ולהכניס לתנור בסוף לדקה השחמה.
לאפות תפוחי אדמה גדולים בתנור ב-200 מעלות, כשעה.
להוציא, לחצות לאורך, להוציא המילוי לקערה, למעוך. להוסיף
גבינת טופוטי וכל הירוקים שיש לכם בבית ואתם אוהבים, קצוצים
ומעוכים פנימה. להוסיף מל"פ ושמן זית. להחזיר לתפוחים
ליצור סירות עם גבעה מהמילוי, ואפשר להדביק שניים כאלה זה
לזה, והגבעה מציצה ביניהם.
לאפות כ-20 דקות נוספות.
סלט עלים או סלט צרפתי בשכבות.
עלים: בייבי ו/חסה קצוצה
גזר מגורר
אגוזים
מנגו קוביות
צרפתי: גזר מגורר
ביצים קשות - קוביות חלבונים בלבד
קוביות עגבניות
חלמונים מפוררים
שכבות: לפרוש שכבה על צלחת, את השכבה הבאה יותר קטנה כדי
שייראו שוליים, את השכבה הבאה עוד יותר קטנה וכולי.
רטבים: לסלט עלים האולטימטיבי שלי הוא תפוז סחוט. אתם יכולים לשים כל ויניגרט שתרצו.
לסלט הצרפתי - כרגיל - שמנז, מיצלימון, מלח.
 
למעלה