תרפיה בבישול, או הפגת לחצים באמצעות תכנון תפריטים

ביזול

New member
דג על מצע תרד ואורז ברוטב אסייתי / בישול בזול

ארוחה פשוטה בתבנית אחת, בריאה, מהירה וטעימה באופן מפתיע. אחד האהובים עלי. מהיר עוד יותר למי שיש לו סיר אורז מוכן במקרר.
&nbsp
מרכיבים
4-6 כוסות אורז מבושל, מהסוג האהוב עליכם (משתמשת בדרך כלל בלבן פרסי רגיל, אבל הכנתי פעם עם אורז חום וגם יצא טעים)
10 פילטים של דג סול, או כל דג לבן (אמנון, נסיכה, זהבון...), טרי או קפוא, מופשר ומסונן מנוזלים
1 חבילה עלי תרד טריים (800 גרם), שטופים ומנוקים
חצי צרור בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 כפות שמן
4 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן סומסום
1/2 כפית צ'ילי גרוס (לחריפות קלה עד בינונית)
&nbsp
הוראות הכנה
מסדרים את האורז המבושל בתבנית גדולה. מפזרים מעליו את עלי התרד, מעליהם מסדרים את פרוסות הדג, ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ.
קוצצים את השום והג'ינג'ר, מערבבים בצנצנת עם השמן, הסויה, שמן הסומסום והצ'ילי ושופכים את הרוטב באופן (פחות או יותר) אחיד מעל תכולת התבנית.
מכסים היטב בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות.
&nbsp
שימו לב - עם השוני בעובי פרוסות הדג, בכמות האורז שתשתמשו, בחוזקם של תנורים שונים וכו' וכו', קשה לתת זמנים שיהיו נכונים לכולם. אם אתם יודעים שהתנור שלכם חזק בדקו את הדגים קצת לפני הזמן. אם הוא לא חזק במיוחד ו/או אתם משתמשים בפרוסות דג עבות יותר, ייתכן שתצטרכו להחזיר את התבנית לעוד 10 דקות בתנור.
&nbsp
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/08/blog-post_16.html
 

לאה סי

Active member
קסרול טונה


1/4 כוס שמן זית
1 כוס בצל קצוץ דק
1 כפית שום קצוץ דק
3 עגבניות בינוניות, מקולפות וקצוצות דק
5 תפו"א בינוניים, מקולפים ופרוסים
2 גזרים פרוסים
1 פלפל ירוק בהיר פרוס
1/4 כפית פפריקה
2 כפיות מלח
פלפל
עלה דפנה
2 כוסות מים רותחים
1/2 ק"ג טונה טרי, או דג פילה בקוביות (השתמשתי ב-2 קופסאות של טונה בשמן)

משחימים את הבצל והשום בשמן. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד התעבות התערובת.
מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר והפלפל הירוק. מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל. יוצקים את המים הרותחים לכיסוי תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים לאט עד שתפוחי האדמה והגזר מתרככים. בוחשים פנימה את הדגים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה ככל האפשר במשך 5 דקות.

מקור:הבישול המשובח,מסדרת טיים-לייף
 
דג אמנון אפוי

לארוחה מהירה בשתי דקות הכנה.
לערבב: 2 כפות מיונז, 2 כפות קטשופ, כף אבקת שום, מעט מל"פ . למרוח על הדגים , לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ולאפות.
&nbsp
בזמן שזה בתנור להכין אורז עם ירקות. טעים.
 
ארוחת צהריים ליום שישי בתשעת הימים - לא יודעת למה זה

התקבע אצלנו כמסורת שאין לוותר עליה.
פילה קוד או בקלה מטוגן, ולילדים קציצות מטוגנות.
מגישים עם סלט ירקות, טחינה וחלה מרובעת פשוטה של מאפייה.
זו גם הייתה ארוחת צהרי שישי בקיץ בבית הורי.
 
למעלה