דג על מצע תרד ואורז ברוטב אסייתי / בישול בזול
ארוחה פשוטה בתבנית אחת, בריאה, מהירה וטעימה באופן מפתיע. אחד האהובים עלי. מהיר עוד יותר למי שיש לו סיר אורז מוכן במקרר.
 
מרכיבים
4-6 כוסות אורז מבושל, מהסוג האהוב עליכם (משתמשת בדרך כלל בלבן פרסי רגיל, אבל הכנתי פעם עם אורז חום וגם יצא טעים)
10 פילטים של דג סול, או כל דג לבן (אמנון, נסיכה, זהבון...), טרי או קפוא, מופשר ומסונן מנוזלים
1 חבילה עלי תרד טריים (800 גרם), שטופים ומנוקים
חצי צרור בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 כפות שמן
4 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן סומסום
1/2 כפית צ'ילי גרוס (לחריפות קלה עד בינונית)
 
הוראות הכנה
מסדרים את האורז המבושל בתבנית גדולה. מפזרים מעליו את עלי התרד, מעליהם מסדרים את פרוסות הדג, ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ.
קוצצים את השום והג'ינג'ר, מערבבים בצנצנת עם השמן, הסויה, שמן הסומסום והצ'ילי ושופכים את הרוטב באופן (פחות או יותר) אחיד מעל תכולת התבנית.
מכסים היטב בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות.
 
שימו לב - עם השוני בעובי פרוסות הדג, בכמות האורז שתשתמשו, בחוזקם של תנורים שונים וכו' וכו', קשה לתת זמנים שיהיו נכונים לכולם. אם אתם יודעים שהתנור שלכם חזק בדקו את הדגים קצת לפני הזמן. אם הוא לא חזק במיוחד ו/או אתם משתמשים בפרוסות דג עבות יותר, ייתכן שתצטרכו להחזיר את התבנית לעוד 10 דקות בתנור.
 
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/08/blog-post_16.html
ארוחה פשוטה בתבנית אחת, בריאה, מהירה וטעימה באופן מפתיע. אחד האהובים עלי. מהיר עוד יותר למי שיש לו סיר אורז מוכן במקרר.
 
מרכיבים
4-6 כוסות אורז מבושל, מהסוג האהוב עליכם (משתמשת בדרך כלל בלבן פרסי רגיל, אבל הכנתי פעם עם אורז חום וגם יצא טעים)
10 פילטים של דג סול, או כל דג לבן (אמנון, נסיכה, זהבון...), טרי או קפוא, מופשר ומסונן מנוזלים
1 חבילה עלי תרד טריים (800 גרם), שטופים ומנוקים
חצי צרור בצל ירוק קצוץ
3 שיני שום
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 כפות שמן
4 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן סומסום
1/2 כפית צ'ילי גרוס (לחריפות קלה עד בינונית)
 
הוראות הכנה
מסדרים את האורז המבושל בתבנית גדולה. מפזרים מעליו את עלי התרד, מעליהם מסדרים את פרוסות הדג, ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ.
קוצצים את השום והג'ינג'ר, מערבבים בצנצנת עם השמן, הסויה, שמן הסומסום והצ'ילי ושופכים את הרוטב באופן (פחות או יותר) אחיד מעל תכולת התבנית.
מכסים היטב בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות.
 
שימו לב - עם השוני בעובי פרוסות הדג, בכמות האורז שתשתמשו, בחוזקם של תנורים שונים וכו' וכו', קשה לתת זמנים שיהיו נכונים לכולם. אם אתם יודעים שהתנור שלכם חזק בדקו את הדגים קצת לפני הזמן. אם הוא לא חזק במיוחד ו/או אתם משתמשים בפרוסות דג עבות יותר, ייתכן שתצטרכו להחזיר את התבנית לעוד 10 דקות בתנור.
 
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/08/blog-post_16.html