מאפה פסטה וטונה של סבתא אסתר (שימורים, פסטה)
את המאפה הזה הכינה סבתא של החצי בפעם הראשונה כשבקרנו אותם, עוד לפני שהתארסנו, כי שמעה שאני אוהבת חלבי. מאז יש לי פינה מיוחדת למאפה הזה.
מדובר במאפה אמריקאי נפוץ, עם קיצורי הדרך הנהוגים שם (שימורי ירקות ורוטב מוכן במקום להכין רוטב לבד, בשמל במקרה הזה). הוא קל להכנה, משביע ו"מנחם".
כאמור, חלק מהמרכיבים לא "בריאים" במיוחד (הרוטב המוכן ואבקת המרק) - מזהירה מראש. אני מכינה את המאפה פעם בשנה, בתשעת הימים. כשיהיה לי זמן אכין עם רוטב בשמל במקום רוטב פטריות לפסטה קנוי, אבל בטוחה שהחצי יאהב פחות כל גרסה עדכנית ואחראית שאנסה להכין..
מאפה פסטה וטונה Tuna Fish Casserole של סבתא אסתר
חומרים לתבנית חד פעמית בינונית:
4 כוסות פסטה קצרה ומסולסלת
3 מעטפות רוטב פטריות לפסטה של אוסם
2 קופסאות שימורי טונה (אפשר במים)
2 בצלים פרוסים ומטוגנים
2 כוסות אפונה וגזר קפואה/קופסת שימורים אחת
2 כפיות אבקת מרק פטריות (אני משמיטה, יש מספיק ברוטב)
גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל הפשטידה
4-5 כפות פירורי לחם לפיזור מעל הפשטידה
(אפשר לטגן עם הבצל סלסלת פטריות שמפיניון או קופסת שימורי פטריות אחת)
אופן ההכנה:
1.מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה ומסננים.
2.מכינים את רוטב הפטריות בהתאם להוראות היצרן. סבתא אסתר ממירה חצי מכמות החלב הנדרשת במים או בנוזלי השימור של הטונה והירקות) להפחתת קלוריות. אני משתמשת בחלב לכל הכמות (3 כוסות).
3.מערבבים פסטה, בצל מטוגן, אפונה וגזר, טונה ורוטב פטריות.
4.יוצקים לתבנית, מפזרים גבינה מגוררת מעורבבת עם פירורי לחם מעל.
5.אופים לא מכוסה כשעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.