תרפיה בבישול, או הפגת לחצים באמצעות תכנון תפריטים

סלט סביח

סלט ירקות קצוץ דק + חציל קלוי + ביצה קשה + גרגירי חומוס+ רוטב טחינה
 
ואלה הן ארוחות הסלט שלי

אוהבת להכין בעיקר בקיץ
סלט פסטה עם זיתים, עגבניות מיובשות וקוביות גבינה מלוחה
סלט טבולה בתוספת קוביות קטנות של טופו להשבחת הערך התזונתי
סלט קוסקוס עם פיצוחים (זה קצת חגיגי ולא כל כך יומיומי)
סלט עדשים ואבוקדו שרקפת שלחה למפגש כלשהו שבו לא השתתפתי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ארוחות ילדים


 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קבנוס עם מקושקשת עם/בלי תוספות

ארוחת צהריים בזק שהייתה אהובה עלי ועל אחיי כשהיינו קטנים (וגם כשגדלנו קצת..)

מצרכים:
קבנוסים/נקניקיות פרוסים, לפי מספר הסועדים
ביצים כמספר הסועדים
מלח, פלפל, פפריקה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מטגנים פרוסות קבנוס/נקניקים קלות בשמן, מוסיפים ביצים ותבלינים, מקשקשים או לא (בהתאם למה שאוהבים).

אפשר ביחד עם הקבנוס להזהיב פרוסות בצל, אפשר להוסיף אפונה/תירס קפואים, פטריות, עגבניות קצוצות - כיד הדמיון.
 

אמרלדה

Active member
בהמשך למלוואח של הבולגרית מלמטה...

אצלנו ארוחת ילדים אהובה היתה מלאווח, במחבת, מצד אחד
להפוך לצד השני אחרי שאפוי, למרוח רוטב עגבניות, לפזר גבנ"ץ,
לפתוח על זה ביצה, מל"פ, לכסות עד שנאפה היטב.
 
פסטה עם ביצה

ארוחת הצהריים המסורתית של ימי שישי כשהייתי ילדה,אצלנו היא הפכה לארוחת הערב הקבועה של יום חמישי

&nbsp
בצל בינוני קצוץ
שאריות פסטה מבושלת מהמקרר-בערך חצי חבילה
2 ביצים בלולות עם מעט מים
שמן לטיגון
&nbsp
מזהיבים את הבצל במחבת גדול,מוסיפים את הפסטה,מטגנים קצת בערבוב,שופכים מעל את הביצים וממשיכים לערבב במרץ עד שפתיתי הביצה מבושלים.
&nbsp
גיוונים:
להוסיף חצי כוס אפונה ירוקה קפואה או תירס קפוא לקראת הסוף
לדלל את בלילת הביצים בחלב,יוגורט,לבן או גבינה לפי מצב השאריות במקרר.
&nbsp
 
השבוע כשהגיעו במפתיע כמה חברים לילדים

הוצאתי מלוואח, מרחתי פסטו/רוטב פיצה ופיזרתי גבינה צהובה/ עגבניות מיובשות, גלגלתי וחתכתי לשבלולים. כשהיה בתנור חתכתי מהר סלט ירקות.
&nbsp
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפה פסטה וטונה של סבתא אסתר (שימורים, פסטה)

את המאפה הזה הכינה סבתא של החצי בפעם הראשונה כשבקרנו אותם, עוד לפני שהתארסנו, כי שמעה שאני אוהבת חלבי. מאז יש לי פינה מיוחדת למאפה הזה.

מדובר במאפה אמריקאי נפוץ, עם קיצורי הדרך הנהוגים שם (שימורי ירקות ורוטב מוכן במקום להכין רוטב לבד, בשמל במקרה הזה). הוא קל להכנה, משביע ו"מנחם".

כאמור, חלק מהמרכיבים לא "בריאים" במיוחד (הרוטב המוכן ואבקת המרק) - מזהירה מראש. אני מכינה את המאפה פעם בשנה, בתשעת הימים. כשיהיה לי זמן אכין עם רוטב בשמל במקום רוטב פטריות לפסטה קנוי, אבל בטוחה שהחצי יאהב פחות כל גרסה עדכנית ואחראית שאנסה להכין..

מאפה פסטה וטונה Tuna Fish Casserole של סבתא אסתר

חומרים לתבנית חד פעמית בינונית:
4 כוסות פסטה קצרה ומסולסלת
3 מעטפות רוטב פטריות לפסטה של אוסם
2 קופסאות שימורי טונה (אפשר במים)
2 בצלים פרוסים ומטוגנים
2 כוסות אפונה וגזר קפואה/קופסת שימורים אחת
2 כפיות אבקת מרק פטריות (אני משמיטה, יש מספיק ברוטב)
גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל הפשטידה
4-5 כפות פירורי לחם לפיזור מעל הפשטידה
(אפשר לטגן עם הבצל סלסלת פטריות שמפיניון או קופסת שימורי פטריות אחת)

אופן ההכנה:
1.מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה ומסננים.
2.מכינים את רוטב הפטריות בהתאם להוראות היצרן. סבתא אסתר ממירה חצי מכמות החלב הנדרשת במים או בנוזלי השימור של הטונה והירקות) להפחתת קלוריות. אני משתמשת בחלב לכל הכמות (3 כוסות).
3.מערבבים פסטה, בצל מטוגן, אפונה וגזר, טונה ורוטב פטריות.
4.יוצקים לתבנית, מפזרים גבינה מגוררת מעורבבת עם פירורי לחם מעל.
5.אופים לא מכוסה כשעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קציצות טנה/מישמיש

2 קופסאות של טונה בשמן - 170 גרם (120 גרם מסונן)
זר קטן של פטרוזיליה
3 שיני שום
3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
1 כפית שטוחה של אבקת מרק עוף או בטעם עוף
1 בצל מגורר (לא גדול מאוד)
2 ביצים

ההכנה:
לשפוך כמעט את כל השמן מקופסאות הטונה (להשאיר קצת)
למעוך את הטונה להוסיף פטרוזיליה קצוצה ושום כתוש
לערבב ולהוסיף את שאר החומרים ולערבב שוב.
יוצרים קציצות מעט שטוחות ומטגנים .
זה הכל!
קל וטעים
 

honey32

New member
אני מוסיפה לתערובת גם ירקות מגוררים דק כגון גזר,קישוא ותפח"א

מוסיף עסיסיות רבה לקציצות (וגם מנפח את התערובת..)
את הקציצות אני אופה בתנור ואח"כ מבשלת ברוטב אדום כ-10 ד'.
יוצאות מאוד עסיסיות וטעימות.
 

אמרלדה

Active member
סלט קופסאות עם או בלי פסטה

קופסה תירס
קופסה תירס גמדי
קופסה זיתים מגולענים פרוסים, השחורים משתלבים טוב יותר
קופסה לבבות דקל, חתוכים לפרוסות
קופסה או שתיים טונה
שמנז, מל"פ, לטעום ואם צריך גם טוויסט לימון
אפשר להוסיף: ביצה/ביצים קשות
אפשר להוסיף: פסטה מבושלת
 

לאה סי

Active member
מאפה דגים ותפוחי אדמה בפירורי לחם


3-4 בצלים גדולים, פרוסים דק
שמן, לטיגון
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
6 עגבניות,קלופות ופרוסות לרוחב, (אפשר מקופסא-אבל שלמות)(*אני לא קלפתי)
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס או בקלה, פרוס לעובי 1 ס"מ
6 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
מלח ופלפל
1/2 כוס פירורי לחם
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס שמן זית

מטגנים את הבצל בשמן כ-5 דקות עד שהם שקופים. (**טגנתי יותר זמן)משמנים תבנית אפיה בינונית עמוקה מעט ומסדרים בה חצי מהבצל המטוגן, את כל השום ושליש המעגבניות. מסדרים מעל חצי מפרוסות הדג ועליהן חצי מתפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ובמלח. מניחים עוד שליש מהעגבניות, את שארית הדג ועליו את שארית תפוחי האדמה. שוב מתבלים במלח ובפלפל.לבסוף מניחים את שארית העגבניות והבצל.
מערבבים את פירורי הלחם עם הפטרוזיליה ומפזרים על הכול. מערבבים את היין, השמן ורבע כוס מים, יוצקים על הכל ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (***אפיתי בחום גבוה יותר) שעה ורבע(****אפיתי עוד כמעט חצי שעה נוספת). מסירים את הניר ויוצקים רבע כוס מים. אופים ללא כיסוי כ-10 דקות (*****אפיתי עוד כשעה) עד שהכל מזהעב. חותכים לקוביות ומגישים.

מקור:אורחת לשבת/אביגיל מייזליק
 
למעלה