תשובה לטלמון

מגהמוח

New member
רון, לא נעים להגיד אבל....הובסת!

איך אפשר ליטעות בכלל?(גם אם יש יותר מ- 125 דרגות) הוא מסביר שהוא עלה ל"חדרו" של ר´ חייא הצדיק והמלאך המופקד על "חדר" שכרו של ר´ חייא הצדיק אמר לו:" אינך מורשה "לעלות למדרגות חדרו - אינך ברמה שלו, לא תיזכה ליראות אפילו את רמת שכרו" (שנאמר:"עושר שמור לבעליו") אז לכאן אתה לא יכול להיכנס". אז לומר ש: "רבי יהושוע שלך זיהה קורלציה מסויימת בין מה שהוא חושב כשכר ועונש, לבין 125 דרגות נשמה" - זה פשוט לא נכון להגיד אז אני שוב חוזר על מה שאמרתי קודם: לא נעים להודות אבל... הובסת! ואני חוזר שוב פעם על מילותי הקודמות: בסופו של דבר יש שכר ועונש בעולמות הרוחניים על מצוות התורה וכאמור רק ה´ יכול ליצור עולמות רוחניים לשכר ועונש הנשמות ואז תיאוריית החייזרים נפלה בפח לצמיתות!!!

רון סי

New member
תגיד לי, המלאך הזה

שדיבר אל רבי יהושוע, יש לך מושג מי זה? תחשוב... יש גזע חייזרי שמבין היטב את מנגנון הנשמות, יותר מאשר אנחנו... מישהו מאיתנו מתקרב בשביל ממש לראות בקשר אליהן דברים... פתאום מופיע איזה מלאך ועוצר בעדו... למי יש אינטרס למנוע מהאנושות הבנה של עולם הנשמות? לא רק שלא הובסתי, אלא שבהודעה זו נתת לנו בעצמך ראיה נוספת לאמיתות תאוריית החייזרים...

מגהמוח

New member
תגיד לי אתה שומע את עצמך?

אתה אומר כך: "יש גזע חייזרי שמבין היטב את מנגנון הנשמות, יותר מאשר אנחנו... מישהו מאיתנו מתקרב בשביל ממש לראות בקשר אליהן דברים... פתאום מופיע איזה מלאך ועוצר בעדו..." שכחת שר´ יהשוע בשלב זה הוא רוחני ומדבר עם מלאך שהוא עצמו רוחני ולרגע שכחנו שהחייזריים הם חומריים!!!! כך שהמלאך הוא חייזר ודאי שלא מתקבל על הדעת. ולשאלתך השניה לגבי והאינטרס של המלאך הוא הוראת ה´ שהי ציווה את המלאך כך:"עושר שמור לבעליו" - כלומר רק הבעלים של העושר (ר´ חייא) יראו ויהנו משכרם המגיע להם. - אך ורק הם ללא שום גורם חיצוני - אין צורך שהנשמות האחרות יראו מה השכר של אחרים כי אם יראו מה מצפה להם זה כבר לא חכמה אלא ה´ רוצה שיבטחו בו ויקיימו את המצוות ושכר המצוות המובטח בתורה בכוונה אינו מוגדר אלא נאמר רק שיקבלו שכר בעולם הבא וזהו הניסיון הגדול של האדם ללא ידיעת גודל שכרו יקיים מצוות" הובסת , הובסת , הובסת!!!

רון סי

New member
ברור שהם רוחניים

זה רק מוכיח שלחייזרים יש שליטה הרבה יותר טובה בעולם הנשמות: הם מסוגלים לעבור לשם בלי למות פיזית. ההסבר האלוהי שלך לענין צפוי, אבל הוא בעייתי, משום שלא הוכח שאלוהים בכלל מתעסק עם שכר ועונש. החייזרים הם אלה שרוצים שנחשוב שאלוהים מתעסק בזה. כדי להוכיח שאלוהים מתעניין במעשיו של האדם וגומל לו או מעניש אותו, היית צריך להוכיח שהוא זה שהופיע במעמד הר סיני ונתן שם את ההנחיות שלו בנידון. אבל זה לא הוכח... מה שבינתיים קרה רק, זה שתאוריית החייזרים קיבלה חיזוקים בלתי צפויים ממקורות היהדות. מה יהיה? נראה לי שאתה קצת במצוקה...

מגהמוח

New member
מצוקה? זה לא הסטייל של בני תורה:

אם גם זה לא הספיק לך הגמרא מספרת על 4 שעלו לפרד"ס - זהו ר"ת - פשט רמז דרש וסוד: ר´ עקיבא היה אחד מהם שנכנס לעולם הרוחני הגבוה ביותר שבתורת הסוד - הוא מספר שראה את גדולי ישראל נהנים מזיו "השכינה" ומתורת ה´ הרחבה שאין לה סוף - הצדיקים מגלים עוד ועוד סודות בתורה שלא זכו בחייהם - הנאה רוחנית אינסופית- הנאת הנשמה מזיו ה"שכינה" היא דבר עילאי ביותר ויחידי סגולה נהנים כל-כך מזיו השכינה וזה היה שכרם של הצדיקים ברמה הגבוהה ביותר. אז לומר שאין שכר ועונש בגין מצוות ועבירות? לא בא בחשבון!!! מתי כבר תיכנע ידידי העקשן? אולי עכשיו?!

מגהמוח

New member
סליחה. אני ורון יוצאים

"מנקודת הנחה שיש נשמה. ועכשיו הויכוח הוא עד כמה בכלל החיזרים מבינים את הנשמה אז בבקשה דעתך כרגע אינה נחוצה. תודה.

G o v er n o r

New member
OK, זו הנחה רק לצורך הדיון ביניכם,

כדי שתוכלו להתקדם. קיום נשמה אינו מוכח רק מכוח זה שהסכמתם כי זו הנחת המוצא...

G o v er n o r

New member
הבאתי את דעת הרמב"ם, לפיה לא ראה

משה דבר. טרם ראיתי הוכחה שבני ישראל היו במצרים, יצאו משם וקבלו תורה...

מגהמוח

New member
משה היה על ההר במשך 40 יום!

ה´ אמר :"פה אל פה דיברתי איתו במראה ולא בחידות" - רש"י מסביר שמדובר בכך שמשה היה בעולמות העליונים ולמד את סודות מעשי בראשית ומתוך כך הגיע למיצוי המכסימלי של השגת האדם את האלוקים. דברי הרמב"ם מובאים כדרך פרפרת נאה בקשר לש"צ עם ציצית אך לא פרשנות הסותרת את המקובל מדברי רש"י. (ודאי שמשה לא ראה דבר - אלא למד סודות תורה כסודות מעשי בראשית וכיוצא בזה) ההוכחה למעמד הר סיני תובא בקרוב!

G o v er n o r

New member
אל תצטט לי מן המעשיות המיתולוגיות

שבמנוסקריפטים. חבל"ז. "ההוכחה למעמד הר סיני תובא בקרוב!" חה, חה, חה. אני מת לראות...

מגהמוח

New member
נכנעת כבר?

לגבי מעמד שני? לגבי שינוי מצוות בתורה? לגבי החייזרים וכדומה?

רון סי

New member
אתה מפספס את הפואנטה

החייזרים משקרים במצח נחושה לבני האדם. שום דבר ממה שכתוב על אלוהים, מעשיו, אופיו, מבניהו וכולי איננו אמת. הכל המצאה בשביל לשכנע את בני האדם שיש כוח עליון. הם יגידו שהוא אחד, בזמן שהם רבים. הם יגידו שזה הם כוח עליון, בזמן שהם בני תמותה, אולי מאד מוכשרים, אבל בכל זאת לא שום כוח עליון.

מגהמוח

New member
לא ניתן להשתמש בפירוש רש"י

לא ניתן להשתמש בפירוש רש"י על הדמות האגדית שהחייזרים המציאו כיוון שבהמשך הכתובים נאמר: "ויאמר אלוקים...פה אל פה אדבר איתו (עם משה) במראה ולא בחידות" - לפי דברים אלו החייזרים אומרים שמשה ראה אותם (את החייזרים) פנים אל פנים - אז אם הוא רואה את הדמות שהמציאו החייזרים (את אלוקים) אז הוא מיד הבין שאין כח עליון הנקרא אלוקים אלא הוא ממש ראה שאלו חיזרים ומיד היה מגלה את התרמית שלא מדובר בכל עליון אלא הכל המצאה. הכיצד נאמר שמשה ראה את הכח עליון הניקרא אלוקים. כי אם אכן ראה אז מה הוא ראה למעשה אם לא את החיזרים ומיד גילה שזו תרמית. הייתכן הדבר?

preacher

New member
לחייזרים יש מקרן הולוגרמות.

הם הראו למשה מה שרצה שיראה. חוץ מזה, משה חי לפני אלפי שנים. איך יבדיל בין חייזרים לאלים? הוא גם היה חושב שטלויזיה היא קסם.

מגהמוח

New member
תגיד לי אתה? היש בכלל צורה

לא-ל שאותו משה ראה? הרי אחד מ-13 עיקרים ביהדות הוא: "אינו גוף (צורה) ואין לו דמות הגוף" אז איך לדעתך מן הכתובים ניתן להבין את מה שראה משה?

מגהמוח

New member
תגיד לי אתה? היש בכלל צורה

לא-ל שאותו משה ראה? הרי אחד מ-13 עיקרים ביהדות הוא: "אינו גוף (צורה) ואין לו דמות הגוף" אז איך לדעתך מן הכתובים ניתן להבין את מה שראה משה?

למעלה