תשובה ל deathcaster

אורלנה

New member
תשובה ל deathcaster

אתה טועה היהדות היא היחידה שאומרת שהבורא התגלה לעם שלם. תבדוק. לגבי איך זה מוכיח אם היא אמיתית? תקרא את התשובה שלי בהקשר למה שנאמרה, בכל אופן לעצם העניין: אם אדם מרגיש ,מבין,חושב,שיש רוחניות , והוא מעוניין לעשות עבודה רוחנית, והוא שואל למי להאמין? אז הוא מתחיל לברר איפה האמת? ואז הוא מגלה ש: רק ביהדות אומרים שהבורא התגלה לעם שלם ונתן תורת חיים, ומצוות , וזוהי הדרך הרוחנית האמיתית. ואלו בקצרה עיקרי תפיסות האלוקות השגויות: 1.או שאומרים שהכל טבע 2.או שאומרים שיש בורא שברא בריאה אבל עזב אותה 3.או שאומרים שיש שתי רשויות 4.או שאומרים שהבורא בחר בעם היהודי ואחכ זה התחלף 5.או שאומרים שיש כוחות רוחניים אלילים. עכשיו תחשוב לבד, אם היית רוצה לעשות עבודה רוחנית ,למי היית מקשיב? ליחיד שקיבל מסרים? ליחיד שאולי דמיין דימיונות? או לעם שלם שחווה התגלות אלוקות???

תודה על התשובה הבהירה והמבהירה

היטיב את השקרים של כל השאר, לגבי התפיסות השגויות האלו,איפה אפשר לקרוא על זה יותר לעומק?

אורלנה

New member
יש ספר של הרמח"ל הקדוש שנקרא "דעת תבונות"

בספר הזה הוא מביא את כל התפיסות המוטעות של האלוקות, וכמובן מסביר את התפיסה האמיתית, שאנחנו העם היהודי מאמינים בבורא אחד שנתן תורה לעם שלם במעמד הר סיני.

מציק לי

נגיד שאני מאמינה בבורא אחד ,מה זה קשור לתורה ומצוות? זתומרת מה המצוות האלה ייתנו לי?

לביא4

New member
ככה מתחברים עם הקב"ה

הרי הקב"ה הוא דבר רוחני, ומופשט, אז איך נתחבר אליו? התורה היא חוכמתו של הקב"ה, והמצוות הן הציוויים שלו, ע"י שמירת שני הדברים אנחנו מתקשרים ומתחברים אליו. וגם לאדם עצמו, זה מעמיד אותו באור אחר, יותר תוכן וענין לחיים עצמם, כמו שנאמר "מותר האדם מהבהמה - אין..."

ינוקא1

New member
שאלה גדולה שאלת.

ואלו דברי הרמח"ל בתחילת ספר מסילת ישרים : "יסוד החסידות ושרש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו ולמה צריך שישים מבטו ומגמתו בכל אשר הוא עמל כל ימי חייו. והנה מה שהורונו חכמינו זכרונם לברכה הוא, שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו שזהו התענוג האמיתי והעידון הגדול מכל העידונים שיכולים להמצא. ומקום העידון הזה באמת הוא העולם הבא, כי הוא הנברא בהכנה המצטרכת לדבר הזה. אך הדרך כדי להגיע אל מחוז חפצנו זה, הוא זה העולם. והוא מה שאמרו זכרונם לברכה (אבות ד): העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא. והאמצעים המגיעים את האדם לתכלית הזה, הם המצוות אשר צונו עליהן האל יתברך שמו. ומקום עשיית המצוות הוא רק העולם הזה. על כן הושם האדם בזה העולם בתחלה כדי שעל ידי האמצעים האלה המזדמנים לו כאן יוכל להגיע אל המקום אשר הוכן לו, שהוא העולם הבא, לרוות שם בטוב אשר קנה לו על ידי אמצעים אלה. והוא מה שאמרו, זכרונם לברכה (עירובין כב א): היום לעשותם ומחר לקבל שכרם. וכשתסתכל בדבר תראה כי השלמות האמיתי הוא רק הדביקות בו יתברך, והוא מה שהיה דוד המלך אומר (תהלים עג): ואני קרבת אלקים לי טוב. ואומר (שם כז): אחת שאלתי מאת ה' אותה אבקש שבתי בבית ה' כל ימי חיי וגו', כי רק זה הוא הטוב. וכל זולת זה שיחשבוהו בני האדם לטוב, אינו אלא הבל ושוא נתעה. אמנם לכשיזכה האדם לטובה הזאת, ראוי שיעמול ראשונה וישתדל ביגיעו לקנותה, והיינו שישתדל לידבק בו יתברך בכח מעשים שתולדתם זה הענין והם הם המצות."

deathcaster

New member
לא ברור לי מדוע היה צריך דיון נפרד

"אתה טועה, היהדות היא היחידה שאומרת שהבורא התגלה לעם שלם. תבדוק."- בדקתי, זה טיעון מחב"תי ישן ושגוי. "לגבי איך זה מוכיח אם היא אמיתית? תקרא את התשובה שלי בהקשר למה שנאמרה,"- קראתי, לא הצגת שום טיעון מלבד טיעון מעגלי, לא משכנע. "בכל אופן לעצם העניין: אם אדם מרגיש ,מבין,חושב,שיש רוחניות, והוא מעוניין לעשות עבודה רוחנית, והוא שואל למי להאמין? אז הוא מתחיל לברר איפה האמת? "אז הוא מגלה ש: רק ביהדות אומרים שהבורא התגלה לעם שלם ונתן תורת חיים ומצוות, וזוהי הדרך הרוחנית האמיתית" - בואי נניח לרגע שהאדם רוחני.... מדוע הרוחניות של היהדות טובה יותר מהרוחניות ההינדית? דת עתיקה יותר מהיהדות, ומונה הרבה יותר מאמינים מהיהדות בכמה סדרי גודל? את חושבת שהטענה שהבורא התגלה לעם שלם ונתן לו תורה ומצוות היא ייחודית ליהדות (מה שלא נכון, היהדות לא ייחודית) אמורה לשכנע את אותו אדם - ואני שואל: מדוע? מדוע המעמד הזה עושה את היהדות לאמיתית יותר מדת אחרת? אבקש תשובה עניינית ולא לחזור שוב לטיעון המעגלי. "עכשיו תחשוב לבד, אם היית רוצה לעשות עבודה רוחנית ,למי היית מקשיב? ליחיד שקיבל מסרים? ליחיד שאולי דמיין דמיונות? או לעם שלם שחווה התגלות אלוקות???" נשאלת השאלה כיצד את יודעת שעם שלם שחווה התגלות אלוקות ולא גם הוא "קיבל מסרים או דמיין?" (ובבקשה אל תגידי לי שזה כתוב בתורה, כי זה כשל לוגי)- האם לא ברור לך שהעובדה שנולדת יהודית וקיבלת חינוך יהודי מגיל אפס עושה אותך לממש לא אובייקטיבית? ולשאלתך: הייתי בודק טוב מאוד את רוב אם לא כל הדתות המרכזיות האחרות, ולו היית עושה זאת בעצמך, לא היית אומרת שהיהדות היא כל כך ייחודית.

אורלנה

New member
כי בשרשור הקודם כבר לא מבינים מי עונה למי מה

אל תכתוב שבדקת ושזה טיעון ישן. תכתוב איפה מצאת מישהו שכך אומר. תבדוק .לא תמצא. אתה חוזר על הטענות שלך בוריציאות שונות, ועיקרן הוא: תוכיחי. ואני עונה לך: אני לא מעוניינת להוכיח כלום . אני יוצאת מנקודת הנחה אחרת . מי שרוצה לעשות עבודהה רוחנית ,ויבדוק את כל הדתות והכתות למינהם בעולם, יגיע למסקנה שרק היהדות היא אמת, כי הבורא התגלה לעם שלם. ואל תשאל שוב איך את יודעת? זה לא משנה. כי אותו הדבר, איך אתה יודע שכת כזו או אחרת אומרת אמת? לכן תתפוס את זה לוגית : אם אדם רוצה-דגש על הרוצה לעשות עבודה רוחנית והולך ללמוד תיאולוגיה וחקר כתות ומתיייחס ברצינות לכל מה שכולם אומרים,הוא יגיע למסקנה שהוא רוצה לעשות מה שהתורה אומרת, בגלל שאמיתותה הועברה בהתגלות אלוקית לעם שלם והיא הועברה מדור לדור. ואת האמת הזאת אין לאף אחד. מי שרוצה לקבל את זה שיהיה לו בהצלחה, מי שרוצה להמשיך לטעון טענות של את כותבת מעגלית,בדקתי, אחרים אומרים,פיל וורוד,וכו' מבלי לשאול שאלה אחת ,אבל אחת אמיתית אין אפשרות להתדיין איתו כיון שטענותיו אינן רציניות מתוך רצון אמיתי לדעת ולהבין אמת מהי. ולסיום תשמע חבוב אני באה מתל אביב, ולמדתי שנים חקר דתות וכתות, ולמדתי שנים יהדות ואת כתבי בעל הסולם, לפני שנהייתי דתיה, ומה שכתבתי מתבסס על כך, אז מספיק להפריח משפטים ריקים חסרי כל תוכן.

אורלנה

New member
דוגמא לחוסר ידע

- בואי נניח לרגע שהאדם רוחני.... מדוע הרוחניות של היהדות טובה יותר מהרוחניות ההינדית? דת עתיקה יותר מהיהדות, ומונה הרבה יותר מאמינים מהיהדות בכמה סדרי גודל? 1.דווקא הדת ההינדית היא אחת הדתות שכלל לא ידוע מתי היא התחילה. 2.הדת ההינדית אינה דת מונותיאיסטית כי אם פוליטאיסטית או פאנטיאסטית, כלומר אין אמונה בבורא אחד, אלא 1.או אמונה באלילים רבים 2.או הטבע הוא הכל לוגית: 1.מי הקים את הדת הזאת ומתי? לא ידוע. 2.בתפיסות מוטעות של האלוקות הדת הזאת נתפסת כעבודת אלילים או כאמונה שהטבע הוא הכל. אברהם אבינו לפני אלפי שנה מכר בחנות של אבא שלו אלילים, יום אחד נכנסה זקנה בת תשעים וקנתה אליל והוא שאל אותה את בת תשעים איך את קונה ועובדת לאליל שעשו לפני מספר שעות? לאחר מכן הוא כבר ניתץ את כל האלילים, אז אנחנו לא רוצים לחזור אחורה לעבודת אלילים, כי עם שלם חווה התגלות אלוקות ובה הוא קיבל תורה ובתורה כתוב שאחד מעיקרי האמונה היא שהבורא לכל הבריאה, הוא בורא אחד, טוב ומיטיב נצחי ומוחלט וזאת התפיסה האמיתית.

deathcaster

New member
תגובה

"1.דווקא הדת ההינדית היא אחת הדתות שכלל לא ידוע מתי היא התחילה." - אין אמת היסטורית/ארכיאולוגית באשר להתחלת הדת היהודית, אם יש אחת כזו... והיא קודמת לתקופה יאשיהו, אשמח אם תספקי אחת כזו. 2."הדת ההינדית אינה דת מונותיאיסטית כי אם פוליטאיסטית או פאנטיאסטית" - אז? מדוע אמונה באל אחד נכונה יותר מהאחרות? "לוגית: 1.מי הקים את הדת הזאת ומתי? לא ידוע. - מי ומתי הקימו את היהדות? מבחינת אמת היסטורית וארכיאולוגית, גם לא ידוע. כמובן שלוגית לא ניתן להסתך על הכתוב בתורה בשביל להוכיח את אמיתותה, זה כשל לוגי, כל ילד בכיתה ח' שלומד גיאומטריה יגיד לך שבכדי להוכיח משהו, לא ניתן להשתמש במה שצריך להוכיח. 2."בתפיסות מוטעות של האלוקות הדת הזאת נתפסת כעבודת אלילים או כאמונה שהטבע הוא הכל."- נתפסת בעיני היהודים, האם היהודים הם הקובעים מה נכון ומה לא? "כי עם שלם חווה התגלות אלוקות ובה הוא קיבל תורה ובתורה כתוב שאחד מעיקרי האמונה היא שהבורא לכל הבריאה, הוא בורא אחד, טוב ומיטיב נצחי ומוחלט וזאת התפיסה האמיתית." - תרשי לי לצטט אותך: "מספיק להפריח משפטים ריקים חסרי כל תוכן." כי את משתמשת במה שאת נדרשת להוכיח... אבל כבר רשמת שאינך רוצה להוכיח דבר. אז הדיון נגמר.

אורלנה

New member
הדיון נגמר? עדיין לא הבאת את מה שכתבת שקיים

1.כתבת שהדת ההינדית יותר עתיקה,אז עניתי לך שזה לא ידוע, אין קשר לשאלה שכתבת עכשיו. 2.עניתי בתשובה "ננסה שוב" 3.אתה בסתירה פנימית. לא כתבתי שהיהדות יותר עתיקה. מי דיבר על יהדות בכלל? כתבת שהדת ההינדית עתיקה יותר אז עניתי שבכלל לא יודעים כמה זמן היא. לא עסקתי בהשוואה . אלא בחוסר יידע לגבי עתיקות הדת ההינדית. למה אתה לא קורא בסבלנות? 4.עניתי בתשובה "ננסה שוב" 5.תפוס את זה לוגית: אני לא נדרשת להוכיח דבר. כיון שאי אפשר להוכיח דבר!!! אפשר רק ללמוד לימודי תיאולוגיה ולעשות ייחוס. והייחוס הכי גבוה במציאות שיש זה שרק ואך ורק העם היהודי טוען שהיתה התגלות אלוקית לעם שלם, וזה ידע שעובר מדור לדור מאז אותו מעמד. בדיוק כמו שאתה לא פגשת את גלילאו גלילי או ארכימדס,ובכל זאת יודע שהם היו קיימים בזכות כתביהם שנשמרו מאז. וזה בכוונה שאי אפשר להוכיח, כי בסופו של דבר היהדות רוצה לעורר אותנו להאמין. כיהאמת היא שכל מה שיש סביבנו מתקיים רק מתוך אמונה. וככה עובדים על אנשים בכל הכתות לא אומרים להם צריך להאמין אלא: בואו נמכור לכם את הידע האמיתי, ותאמין לי שראיתי בכתות האלה אנשים שנהיו זומבים מהשקרים האלה. תורתנו היא תורת אמת מעוררת אותנו אל האמונה. האמונה בבורא אחד.

deathcaster

New member
לסיכום

אינך מעוניינת להוכיח כלום, וכל טיעונייך כנגדי הם טיעוני אד הומינם ו"איש קש".... אז מי מפריח משפטים ריקים חסרי תוכן? "יגיע למסקנה שרק היהדות היא אמת, כי הבורא התגלה לעם שלם." - מה זה מוכיח? עדיין לא ענית מדוע זה נותן עליונות על דת אחרת? את מניחה שהיהדות היא אמיתית, אז ניתן להניח כי הדתות האחרות גם אמיתיות. מדוע מונותיאיזם טוב יותר מפוליתאיזם? באת מתל אביב? נו אז? איך זה תורם לדיון? "אין אפשרות להתדיין איתו כיון שטענותיו אינן רציניות מתוך רצון אמיתי לדעת ולהבין אמת מהי"- מה לא רציני בטענותיי? מהי אמת?

אורלנה

New member
ננסה שוב

מונותואיזם טוב מפוליתאיזם כיון שהפוליתאזים הוא המצאה. המצאה של יחידים. האמונה בבורא אחד מבוססת על כך שעם שלם חווה התגלות אלוקית. ואף אחד לא טוען זאת חוץ מהיהדות. מהי אמת? ובכן קליברציה=כיול כלומר כל טענה שנטענת מבוססת על איפוס המערכת והיחוס לאיפוס זה, כלומר הכל יחסי, אמת אמורה להיות אמת מוחלטת לכל המצבים בכל הדורות,בגשמיות ברוחניות, במדע,בחלל,בארץ בשמים,בגוף בנפש,בדומם בצומח בחי במדבר וכו' ואיך נדע מהי האמת? 1.או שנתבסס על החמש חושים שלנו, שכל,רגש,דימיון, 2.או שנתבסס על תורה גבוהה אלוקית שניתנה לנו על ידי בורא העולם אם אתה מתבסס על 1. צפה שכל טענות ההמשך שלך יהיו תמיד סביב החושים שלך,שכל רגש,דימיון אם אתה מתבסס על 2. צפה שכל טענות ההמשך שלך יהיו לפי האמת האלוקית שלפיה נברא העולם. עכשיו חבוב הבחירה בידך לבחור. הרב אשלג זצ"ל אמר ש"אין כפיה ברוחניות" אפשר לתת לך את הידע רק אתה תבחר מה לעשות איתו. יפה שאתה מנסה להתמודד.

אני אומר לך מה זה מוכיח, זה מאוד פשוט...

בס"ד כמובן רק למי שמחפש את האמת ולא רק רוצה להתנגח כדי להצדיק את אורח חייו. זה שרק ביהדות הבורא התגלה לעם שלם מוכיח שזו הדת היחידה שבאמת התקבלה מבורא העולם מול קהל שלם, כי דבר כזה לא ניתן לשתול בהיסטוריה של שום עם או קבוצת מאמינים שאבותיהם לא קיבלו את זה בפרהסיה וסיפרו לבניהם שסיפרו לבניהם עד ההווה. וההוכחה הגדולה ביתר לכך היא בעובדה ששום עם או קבוצת מאמינים שלא קיבלה באמת תורה מהבורא עולם בפרהסיה, לא מעיזה לטעון שהיא כן קיבלה את התורה שלהם בפרהסיה מול עם שלם, כי כאמור אף אחד מהעם או קבוצת המאמינים הזאת לא היה מאמין למי שיינשא לשתול סיפור כזה בהם שלא באמת קרה, וסופר ע"י הדורות הקודמים לבניהם. כך שהיא הנותנת, ולכן כל הדתות הגדולות נאלצים להשתמש בסיפור שלנו שבאמת קרה ולאמין בתורה שלנו, ואחרי זה לבוא ולטעון שהם קיבלו תוספת לתורה שלנו, ע"י יחיד שקיבל בהחבא מאחורי השיחים את השקר שהוא המציא מבלי שאף אחד אחר ראה, ורק פתי מאמין לכל דבר יאמין לבדיות כאלו. לילה טוב.

deathcaster

New member
מממממ...

"זה שרק ביהדות הבורא התגלה לעם שלם מוכיח שזו הדת היחידה שבאמת התקבלה מבורא העולם מול קהל שלם, כי דבר כזה לא ניתן לשתול בהיסטוריה של שום עם או קבוצת מאמינים שאבותיהם לא קיבלו את זה בפרהסיה וסיפרו לבניהם שסיפרו לבניהם עד ההווה."- העדות היחידה למעמד הר סיני היא מין התורה, התורה לא נכתבה ע"י 600 ריבוא, אלא ע"י סופר אחד (נניח, כי די ברור שהיא נכתבה לפחות ע"י 3 אנשים בתקופות שונות), איך מספר מניחים שאכן התרחש מעמד מתן תורה כאשר אים שום עדות לכך מלבד התורה? זהו שוב, טיעון מעגלי. לאדם המאמין אין בעיה, כל מה שהוא צריך זה להאמין, לכך אני יותר ממסכים. לאדם הלא מאמין או זה שמאמין ויש לו ספקות באשר לאמינות הדברים, יש בעיה רצינית לקבל את זה. "וההוכחה הגדולה ביתר לכך היא בעובדה ששום עם או קבוצת מאמינים שלא קיבלה באמת תורה מהבורא עולם בפרהסיה, לא מעיזה לטעון שהיא כן קיבלה את התורה שלהם בפרהסיה מול עם שלם, כי כאמור אף אחד מהעם או קבוצת המאמינים הזאת לא היה מאמין למי שיינשא לשתול סיפור כזה בהם שלא באמת קרה, וסופר ע"י הדורות הקודמים לבניהם. "- שוב, אין כאן שום הוכחה מלבד זו הקיימים במוחם של המאמינים בכך. אתה מסכים איתי שלו היינו בבית משפט ואתה היית מציג טיעון כזה כטיעון הגנה, השופט היה אומר לך: "סיפור נחמד חביבי, אבל איפה הראיות לטענה שלך?" "כך שהיא הנותנת, ולכן כל הדתות הגדולות נאלצים להשתמש בסיפור שלנו שבאמת קרה ולאמין בתורה שלנו, ואחרי זה לבוא ולטעון שהם קיבלו תוספת לתורה שלנו, ע"י יחיד שקיבל בהחבא מאחורי השיחים את השקר שהוא המציא מבלי שאף אחד אחר ראה, ורק פתי מאמין לכל דבר יאמין לבדיות כאלו."- דתות ההינדו, שינטו, טאו, בודהיזם ודתות אפריקניות, כולן וכל אחת לבד מונות יותר מאמינים מהיהדות, ואף אחת מהן לא נשענת על היהדות מדוע הן בדיות והיהדות לא? גילוי נאות: אינני מאמין באף אחת מהדתות שהוזכרו כאן על ידי, אבל אני באמת לא מצאתי בדברים של שניכם שום טעם שמסביר מדוע ליהדות יש עליונות על דתות אחרות.

למעלה