דווקא התגובה שלי היא שאני בהחלט מבין אותך..
ומאיפה אתה בא (מניהול פורום חופש
), כי בסה"כ אני דיברתי וחשבתי בדומה מאוד אליך עד לפני 10-12 שנה, כי גם אני באתי במקור מרקע חילוני אקדמי כמוך. רק נראה לי שבשונה ממך, תוך כדי למודי האוניברסיטאיים בארה"ב (ואולי דווקא מפני ששם אין את הלחץ החברתי האנטי דתי של מדינתנו הקטנטונת), החלטתי לבדוק מה זה אומר להיות נשמה יהודית כחלק מעם ישראל על פי המקורות שלנו (שכל כך דאגו להסתיר מאיתנו במערכת החינוך הממלכתית מאז קום המדינה ולהשמיץ אותה בתקשורת), והתחלתי לקחת קורסים בחכמת הקבלה, ומשם לתורה ושאר היהדות, שפתחו לי צוהר לאוצר בלום ובלתי נילאה של חכמה אין סופית, סדר מופתי, הגיון צרוף, יופי ושלמות של תורתנו הקדושה וחכמינו זיכרונם לברכה. ודווקא בשל כך, עם רקע של לפחות 12 שנה של לימוד רציני של חכמת הקבלה והתורה בנוסף לחינוך החילוני המקורי ואקדמי, אנסה להציעה לך צורת הסתכלות נוספת על היהדות והנאמר בהרצאה שבקישור, שאתה יכול להסכים איתה או לא, אבל זו דעה לגיטימית שאנשים רבים (לא פחות חכמים ומלומדים ממך) מחזיקים בה ומאמינים בה בלב שלם, היא דעת התורה וחכמי ישראל. ראשית אין דבר כזה ביהדות מחזירים בתשובה (מחב"תים), כי כל רב מרצה ליהדות מתחיל יודע שעל פי היהדות בכלל וחכמת הקבלה בפרט, אי אפשר להחזיר בתשובה אף אדם (בלי קשר להשכלתו חכמתו או גילו) שלא התעורר בו איזשהו זיק מבחינה רוחנית מקודם, ועכשיו בעקבות אותה ההתעוררות שהייתה לו מתוך עצמו הוא מתחיל לחפש לימוד רוחני, ופה נכנסים אותם רבנים שמוסרים את נפשם (לרוב ללא שום תמורה הולמת), שאחרי יום שלם שהם לומדים ומלמדים בישיבות והכוללים שלהם, הם לא נשארים בד' אמותיהם כמו רוב הציבור, אלא יוצאים כמעט מדי ערב להרביץ תורה לכלל ישראל, לאותם אנשים שכבר התעוררו מעצמם ומחפשים לשמוע דברי רוחניות והכוונה רוחנית. שנית, הדברים שהרבנים הללו (כולל הרצאה שראית) מדברים עליהם לרוב, זה מושגים אמיתיים חכמים ומבוססים היטב מהתורה וחכמת הקבלה, שמאחר שהם חלק ממציאות רוחנית שלא מוכרת לאדם החילוני המצוי (שעל פי חכמת הקבלה כל המציאות שלנו פה בעולם הגשמי היא רק תוצאה נגזרת ממערכת שורשים רוחניים עליונה שמנהל את כל ההוויה המציאותית הגשמית של עולמינו שנגזר ממנה כאמור, לכן כאשר אין עדיין ידע מספיק רחב במשגים הנ"ל או פתיחות רוחנית ללמוד את הדרך והשלמות של המערכת הזו, זה באמת יכול להראות למתבונן מהצד האמור כאנדרלמוסיה ובלגן ללא קשר בין הדברים, וכמכבסת מילים ואוסף של טענות מעגליות כדבריך, אבל לא כך היא. והמסקנה שאמורה הייתה לצאת מההרצאה שצפית בה שרציתי שתראה, היא שבעצם בלתי אפשרי בכמה עשרות שנות חיינו, וכמה מאות שנות צפייה ומחקר מדעי, להבין מציאות אין סופית שאנחנו רק חוליות קטנות מימנה, ולכן כל כך חשוב לבדוק לאשורם בצורה רצינית ויסודית מה התורה וחכמת הקבלה (שכן מתיימרים לתת לנו הסבר) מציעים לנו להבנת המציאות, לפני שפוסלים אותם על הסף מבלי להתחיל אפילו להבין מה יש להם באמת להציע. סליחה על האריכות.