תראו מי שמדברת
בינתיים כל הודעתה קישקוש אבל רק בשבילך אני אנסה להתייחס לכל קישקושיה: רוחניות אמיתית תשאף לעולם מאוזן שבו כולם יהיו מאושרים, אך הדרך לאותו עולם מאוזן מהי? ומפה נובע הבלבול שיש לרוב האנשים שלא לומדים לימודי אלוקות, אין לי בלבול. אני יודע בדיוק מהו עולם מאוזן. וזאת האמת שיש ביהדות יש הבדלה בין המצב שאליו אנו שואפים, לבין מה צריך עכשיו לעשות ולתקן כדי להגיע אל העולםהמאוזן. זו דוגמא למכבסת מילים. א. מה הקשר לאמת שיש ביהדות. ב. ברור שיש הבדל בין המצב שאנו שואפים אליו (עולם מאוזן) למה שצריך לעשות כדי להגיע לזה (כלומר הפעולות בדרך לאותו מצב) המשפט הזה הוא כמו להגיד שיש הבדל בין הסלט שהכנתי לפעולות שנדרשות כדי להכין אותו... ורוחניות לפי תורת הרב אשלג זהו מצב בתוך האדם שהוא משיג מהאלוקות על ידי עבודתו, כל שאר הההשגות וההנאות נקראות גשמיות. והאם יצאה בת קול משמיים שאמרה לך שהרב צודק? אבל לפני שאתה שואל מהי רוחניות ומהי גשמיות, תשאל: מהו טוב ומהו רע? אני שאלתי וגם קיבלתי תשובה - לא מספר ולא מאדם, את התשובה קיבלתי מהמקור עצמו (קרי אלוהים). מהו שקר ומהי אמת? על השאלה הזו מאוד קל לענות - משפט אמת הוא משפט המקיים כל אחד ואחד מתנאי האמת של המשפט. במשפט שקר - מספיק שאחד מתנאי האמת לא מקוים, הרי שהוא משפט שקר. לשמחתי את הרב זמיר כוהן למשל תפסתי בשקרים רבים... "מונותואיזם טוב מפוליתאיזם כיון שהפוליתאזים הוא המצאה. המצאה של יחידים. האמונה בבורא אחד מבוססת על כך שעם שלם חווה התגלות אלוקית. ואף אחד לא טוען זאת חוץ מהיהדות. אני אתייחס רק לטענה האחרונה - אף עם לא טוען זאת חוץ מהיהדות זוהי כמובן דוגמא למשפט שקר משום שיש עמים נוספים שטוענים (או טענו) להתגלויות אלוהיות. חוץ מזה גם ישנם יחידים שטענו להתגלויות אלוהיות - את טוענת שהם משקרים? אוקיי בשלב הזה אני אעצור. לא בגלל שאני לא יכול להמשיך לפסול את מכבסת המילים המקושקשת הזו אלא בגלל שיש לי הרגשה שבמוצ"ש, יחליטו למחוק לי את ההודעה הזו (מי יודע אולי מנהל הפורום יחליט גם לחסום אותי כי אני חושב שונה מהרבה אנשים כאן וזה כמובן אסור באיסור חמור לפי הדת) אז נראה ביום ראשון. אם עדיין תהיה כאן הודעה, ותרצי להמשיך לקבל התייחסות פשוט צפצפי (פיפ פיפ)