תשובה ל- Markup (מהשרשור של הרב זמיר כהן)

תשובה ל- Markup (מהשרשור של הרב זמיר כהן)

שאלת: "‫ על מה מתבססת ההנחה שיש חיים אחרי המוות?‬ מי חזר משם לספר ואיך נדע שלא מדובר בעוד סיפור פולקלור עממי כמו בדתות אחרות? " אז הנה מספר אנשים שהיו שם וחזרו לספר: שרון נחשוני המת שחזר לחיים חותם אמת שעטת הנצח הסוף1 (ביוטיוב חלק 1 מתוך 7)

וואו יופי של סרטים

רק שצריך להזהיר, שצריך לקחת נשימה עמוקה ,זה לא פשוט הסרט חותם האמת.

ינוקא1

New member
ומה השאלה ?

זה השורש הטמא שלהם , והם הולכים לשורשם. פעם ראיתי שהרב וואלי כתב על הפסוק "ואת אחיך תעבוד" שעשיו התקלל בכך שאפילו העבודה זרה שלו זה יהודי . . .

ואיך אני יכול לשכנע מישהו

ששיטען לי שהיהדות היא חלק מהדמיונות, ודווקא אחת הדתות האחרות היא מהבורא?

תענה לו ככה:

שרק היהדות אומרת שהבורא התגלה לעם שלם, כל השאר לא אומרים את זה, אז מי שרוצה להשאר בדימיונות שיישאר, מי שמחפש אמת ,מניסיון שלי, יקבל את זה.

זו כבר הוכחה אחרת

ממה שאני מכיר - הרב טוען שניתן להוכיח את נכונות היהדות מכוח סיפורי המוות הקליני בפני עצמם, וכעת את מודה למעשה שלא זה המצב. אני תוהה אם גם הוא מסכים לאמירה הזו.

לביא4

New member
ממש לא נכון

ראשית היהדות היא אם כל הדתות, כל מי שנולד ממנה, ניסה לתת כל מיני חיקויים ודימויים כולל המצוות, (רק ביהדות יום השבת הוא היום השביעי כמו שכתוב בתורה). נכון מאד אמרה שירי שהיהדות היא חלק מהבורא, התורה היא "חוכמתו של הקב"ה", יהדות לא מוכחת מסיפורי מוות קליני, נכון מאד שהם מוכיחים את אמיתותה, אבל בשונה מדתות אחרות , ביהדות - בקבלת התורה, כל עם ישראל עמד וקיבל את התורה, נשים, ילדים, גברים, וכו', וגם נשמות כל הדורות העתידות "את אשר ישנו פה - ואשר איננו פה עמנו היום"... לעומת דתות אחרות, שקם איש אחד בודד, וטען שהוא "קיבל כל מיני דברים" ואין שום עדים הוא הוכחה , יכול כל אחד היום לקום ולטעון שהוא "מקבל" כל מיני דברים משמים...

הכותרת של הודעתך היא

"ממש לא נכון", אך מה שאתה עושה בה הוא לחזור בדיוק נמרץ על ההודעה הקודמת, לפיה ניתן להוכיח את נכונות היהדות בדרכים שונות, אך לא באמצעות סיפורי מוות קליני.

לביא4

New member
זה גם לא מה שהרב אומר

סיפורי מוות קליני מוסיפים לאמת דברים קיימים.

nini132

New member
ואם הוא יגיד

שרק הדת שלו אומרת שהבורא היא פיל ורוד מעופף וכל השאר לא אומרים את זה? ~משעשע~

אורלנה

New member
זה לא בדיחה

תיאולוגיה זה לימוד לא על רגל אחת, וזה לא משחק, אף אחד לא אומר פיל ורוד, רובם בכלל מאמינים בריבוי אלילים. אם את צריכה לבחור רופא שינתח אדם קרוב אליך, ואת חייבת למצוא רופא טוב,שוב דבר לא מוחלט, את תבחרי רופא לפי הניסיון שלו,ומה ששמעת עליו וכו' אם אין לך צורך ברופא ,חבל עלהזמן, כך גם פה מי שמחפש אחר האלוקות סופו שימצא אמת, ומי שאין לו צורך חבל על הזמן לדבר איתו. בהצלחה......

deathcaster

New member
הודעה מעניינת...אבל

אם היהדות אומרת שהבורא התגלה לעם שלם (ואגב, היא לא היחידה שאומרת זאת, היא רק חושבת שהיא היחידה)- איך זה מוכיח שהיא אמיתית?!

לביא4

New member
בינתיים היא הראשונה וגם היחידה

ואיך מוכיחים? מה פירוש המושג "מסורת"? מלשון "למסור" התורה וכל מה שכתוב בה, "משה קיבל תורה מסיני - ומסרה ליהושע, ויהושע לזקנים וכו' וכו'" היא נמסרה כולה בשלמותה מדור לדור עד לדורנו אנו ועד סוף כל הדורות, בלי שום הפסקה!! זוהי ההוכחה הניצחת לעומת טענות אחרות שאין להם את הנתונים האלו.

nini132

New member
הוכחה ניצחת שלא מחזיקה מים

כמו שאמר מילטון: "וַיָּמָת יְהוֹשֻׁעַ בִּן-נוּן, עֶבֶד יְהוָה, בֶּן-מֵאָה וָעֶשֶׂר, שָׁנִים. ב,ט וַיִּקְבְּרוּ אוֹתוֹ בִּגְבוּל נַחֲלָתוֹ, בְּתִמְנַת-חֶרֶס בְּהַר אֶפְרָיִם, מִצְּפוֹן, לְהַר-גָּעַשׁ. ב,י וְגַם כָּל-הַדּוֹר הַהוּא, נֶאֶסְפוּ אֶל-אֲבוֹתָיו; וַיָּקָם דּוֹר אַחֵר אַחֲרֵיהֶם, אֲשֶׁר לֹא-יָדְעוּ אֶת-יְהוָה, וְגַם אֶת-הַמַּעֲשֶׂה, אֲשֶׁר עָשָׂה לְיִשְׂרָאֵל" והגמרא אומרת בכמה מקרים: מנצפך צופים תיקנו? אלה שכחו וחזרו ויסדו

לביא4

New member
אולי לא מחזיקה את המים שאתה שותה, כמו שכתוב:

כז וַיֹּאמֶר יְהוֹשֻׁעַ אֶל-כָּל-הָעָם הִנֵּה הָאֶבֶן הַזֹּאת תִּהְיֶה-בָּנוּ לְעֵדָה כִּי-הִיא שָׁמְעָה אֵת כָּל-אִמְרֵי יְהוָה אֲשֶׁר דִּבֶּר עִמָּנוּ וְהָיְתָה בָכֶם לְעֵדָה פֶּן-תְּכַחֲשׁוּן בֵּאלֹהֵיכֶם. כח וַיְשַׁלַּח יְהוֹשֻׁעַ אֶת-הָעָם אִישׁ לְנַחֲלָתוֹ. {פ} כט וַיְהִי אַחֲרֵי הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה וַיָּמָת יְהוֹשֻׁעַ בִּן-נוּן עֶבֶד יְהוָה בֶּן-מֵאָה וָעֶשֶׂר שָׁנִים. ל וַיִּקְבְּרוּ אֹתוֹ בִּגְבוּל נַחֲלָתוֹ בְּתִמְנַת-סֶרַח אֲשֶׁר בְּהַר-אֶפְרָיִם מִצְּפוֹן לְהַר-גָּעַשׁ. לא וַיַּעֲבֹד יִשְׂרָאֵל אֶת-יְהוָה כֹּל יְמֵי יְהוֹשֻׁעַ וְכֹל יְמֵי הַזְּקֵנִים אֲשֶׁר הֶאֱרִיכוּ יָמִים אַחֲרֵי יְהוֹשֻׁעַ וַאֲשֶׁר יָדְעוּ אֵת כָּל-מַעֲשֵׂה יְהוָה אֲשֶׁר עָשָׂה לְיִשְׂרָאֵל.

nini132

New member
דבר ראשון

אני שותה קפה אז אתה אומר שכל המסורת המפוארת שעברה מדור לדור ללא הפסקה מבוססת על עדות של אבן? נֵּה הָאֶבֶן הַזֹּאת תִּהְיֶה-בָּנוּ לְעֵדָה כִּי-הִיא שָׁמְעָה אֵת כָּל-אִמְרֵי יְהוָה אֲשֶׁר דִּבֶּר עִמָּנוּ וְהָיְתָה בָכֶם לְעֵדָה פֶּן-תְּכַחֲשׁוּן בֵּאלֹהֵיכֶם

למעלה