תשובה ל- Markup (מהשרשור של הרב זמיר כהן)

ומכאן שאתה כבר השלישי בפורום

שמודה בכך שהעדויות של החווים מוות קליני, אינן מהוות ראיה לדת היהודית. אני כבר מצפה בקוצר רוח לקרוא את עמדתו של הרב בנדון.

וגם שהנצרות נכונה?

או שמא אתה בוחר לאיזה חלק מהסיפורים שלהם להאמין ולאיזה לא לפי מה שנוח לך?

מה הקשר ?

היהודי הנכבד שאל לגבי חיים אחרי המוות: "מי חזר משם לספר ואיך נדע שלא מדובר בעוד סיפור פולקלור עממי כמו בדתות אחרות?" ואני עניתי לו שעד שהרב יענה לו, הוא יכול לצפות במספר אנשים שאכן חזרו משם, כפי שאלתו, ולך עניתי שגם הקליפים שלך מוכיחים את אותה הנקודה שיש אנשים שחזרו משם. איך מזה שכמה אנשים טוענים שהם ראו את יש"ו שקיבל את פניהם בעולם הבא אפשר להוכיח שגם הנצרות נכונה ? הרי גם אנחנו מאמינים שאותו האיש היה קיים והמציא דת מהרהורי ליבו על בסיס היהדות ובסוף מת, כך שזה הוא בא לטענתם לקבל שם את פניהם של אלה שהאמינו בו והתפללו אליו, לא מוכיח עדיין שהנצרות נכונה, אלה רק את זה שאנשים שקרובים לנפטר מבחינה גשמית או רוחנית, באים לקבל את פניו כאשר הוא נפטר.

אם תראה את העדויות

תיווכח שלא זו בלבד שהם ראו אותו, אלא רבים מהם מעידים על כך שהגיע לקבל את פניהם יחד עם בורא העולם, והם מתארים מעמד שבו ניכר היה שהוא בן האלוהים. אם אתה מאמין שמה שהם מתארים אכן אירע, אין לך אלא לקבל את הנצרות כנכונה, ואם אינך מאמין בכך שמה שהם חוו אכן קרה, הרי שנשמטה הקרקע מתחת לכל הנושא.

עניתי לך תשובה לכך לעיל

ורק אוסיף שלאחר צפייה בכ- 3 קליפים מהקישור שלך, הסיפור של יש"ו בכל הווידוי שלהם היה החוליה החלשה, ונראה מפוברק ומאולץ. כי בקליפ אחד הייתה מישהי שהיה נראה שהיא מקריאה מטקסט מוכתב שעומד מולה ליד המצלמה, וכאשר היא דיברה על יש"ו היא התחילה לזוז באי נוחות והתבלבלה קצת בקריאת הטקסט. בשני שראיתי הייתה מישהי אחרי לידה, וכאשר היא סיפרה שאחרי שהיא מתה קלינית היא ראתה את האור שקיבל אותה, אז הכומר המראיין אמר לה: אז ראית את יש"ו, אז גם היא זזה באי נוחות ואמרה: כן האור של יש"ו קיבל אותי. ובשלישי היה כומר שמראיין איש מבוגר, וגם היה נראה שהוא מכתיב לו כל הזמן לומר שמה שהוא ראה זה היה יש"ו. כך שצריך לעשות הבחנה ברורה, בין המוות הקליני שהם באמת עברו והחוויה החוץ גופית שהייתה נלוות לכך, לבין הפירוש שלהם או של המראיינים שלהם של מי הם חושבים שראו.

אהה, תירוץ נפלא

הסיפור על ישו נראה לי לא אמין... אתה יודע מה - לי כל הסיפור נראה לא אמין.

לי יש יתרון עליך

אני בעצמי עברתי חוויה חוץ גופית, כך שלי הסיפור ניראה לא רק אמין, אלה גם אמתי לגמרי !

אהה, זה רק משתפר

אתה פשוט מאלו שלא מסוגלים לעכל את האפשרות, שהחוויות האישיות שלהם הן אשליה בלבד.

הייתי אולי מסכים איתך אם לא היו מליונים..

נוספים שחוו את אותו הדבר וראו כמעט את אותו הדבר עם ניואנסים קטנים לפה ולשם בזמן היציאה מהגוף. אבל מה לעשות שלא כך היא המציאות.

deathcaster

New member
אין מיליונים

במקרה הטוב יש אלפי מקרים מתועדים וכיוון שאנחנו מנהלים דיון רציני, לא נתייחס לאפשרות של מקרים לא מתועדים, כי לא מתועד= לא רלוונטי. אפשר להסביר את החוויה החוץ גופית בצורה מאוד פשוטה, שאינה כלל מטאפיזית. גם אם אתה חשבת שעברת אותה, לא בהכרח היא הייתה כפי שאתה מתאר, בהחלט ייתכן שהיא הייתה כפי שאתה מדמיין. נכון?

שמתוכם הרוב המוחץ פגש את ישו

אה, שכחתי שהחלק הזה בעדות שלהם לא אמין בעיניך, בעוד החלק הראשון בעדות שלהם וכמוהו כל העדות שלך חייבים משום מה להיות אמינים בעיני. זה נראה לך רציני? בכל מקרה, אם זה מה שישנה לך, אני יכול לספק לך סדרה ארוכה של דוגמאות, לתחושות חזקות ביותר שחשו מיליוני אנשים, שכולן התבררו כאשלייה קוגנטיבית זו או אחרת.

זו כבר תוספת שלך ושל המיסיונרים מהכנסייה

בספר ובראיונות של ד"ר מודי ביוטיוב, הוא מספר שהוא כבר ראיין וחקר אלפי מקרים של מוות קליני עם חוויה חוץ גופית, וכולם סיפרו את אותו הדבר על מפגש עם האור, לא עם יש"ו ולא עם משה רבנו, אלה עם אור בהיר וזוהר מלא אהבה ורוגע אין סופיים (וזה גם מה שאני חוויתי), שלא ניתן לתאר את זה במילים, או לחוש כזו חוויה בעולם שלנו, ושגרם לכולם לא לרצות לחזור לכאן (כולל אותי), עד שבעל כרחינו החזירו אותנו חזרה. ואין חכם כבעל נסיון.

לביא4

New member
כולם סיפרו בדיוק אותו דבר

מינהרה, אור בקצה המינהרה, וכו' ואלו דברים שכתובים במפורש מה אדם רואה אחרי שהוא נפטר, פרשנויות מדתות אחרות, רואים שלא נכונות, בינתיים היהדות היא אם כל הדתות ואם כל האמיתות.

nini132

New member
אוקיי אז בעצם

מדבריך יש אלוהים שלא אכפת לו בעצם אם אתה נוצרי מוסלמי כופר אתאיסט או אשכנזי מימים ימימה פשוט מקבל אותך ב "אור בהיר וזוהר מלא אהבה ורוגע אין סופיים"

לביא4

New member
הדברים שהוא הביא מסולפים

כדאי לדייק במה שהוא אמר, ולא להמציא דברים שיהיו נוחים לאמונה אחרת, אלוקים ברא את כולם ,כולל גויים וכולל עובדי עבודה זרה, הבחירה שלו שהוא בחר לו לעם - זה עם ישראל, החיזיון שראו אלו שמתו מוות קליני, זה את האור שהוא מתאר, מבחינת האלוקים, גם גויים מחוייבים בשבע מצוות בני נוח, כמו שהובא נכון, יש בחירה חופשית לאדם, ולכל אדם, ויש כאלו שבחרו בדעות ואמונות של כפירה, ואלוקים בתורה שלו הציע לבחור את הבחירה הנכונה, בוודאי שאיכפת לו מאחד כזה שהוא מוסלמי, נוצרי, אתיאיסט וכו', זה שהוא לא חושב נכון זה ענין פרטני שלו.

למעלה