תשובות פרופ' בידרמן על שאלותינו

תשובות:

1. : כבר השבתי חלקית על כך לעיל. וודאי שיש אור, והוא איננו רק בקצה... קיצוץ אדיר? לא מיניה ולא מקתיה? היפוכו של דבר, הצלחנו לשמר כמעט על כל תחומי הלימוד שהיו בתוך הפקולטה (להוציא לימודי אפריקה שנסגרו, לצערי הגדול) וכמו כן לפתוח מסלולים, הקצבים וכיווני הוראה חדשים 2. מספר המילגות שמוענקות לתלמידי התואר השלישי של הפקולטה עלה בארבע השנים האחרונות מ-40-50 ל150-160!! זוהי עלייה מבורכת ואנו עושים כל מאמץ כדי להמשיך בה! משימה נוספת שהטלנו על עצמנו היא להגדיל את כמות המילגות ופ]רסי הלימודים שניתנים לתלמידי התואר השני. אני מקווה שיחול בכך שינוי לטובה בשנתיים הבאות. על היתר - כבר השבתי בשאלות קודמות.

שאלה לפרופסור בידרמן

מה דעתך האישית בעניין חשיפת פרוטוקולים באוניברסטאות של ועדות מינויים? האם לא ראוי שתהה שקיפות בנושא טעון זה? נושא זה הינו נושא חם לאחר שורה של פסקי דין הן בבית הדין הארצי לעבודה (למשל הוראת בית הדין הארצי לעבודה לאוניברסיטת בר אילן חשוף את הפרוטוקולים של ועדת המינויים בעניין ד"ר צמח קיסר וד"ר חיים שטרן לאחר שהם טענו כי הם הופלו מחמת גילם המבוגר) והן בעניין הוראת בג"ץ לחשוף את הפרוטוקולים של ועדת הבדיקה בעניין אברהם עוז.

דעה אישית

דיונים בוועדות מינויים הם פרסונליים מאד ועוסקים ב"דיני נפשות". בשל כך אין לנו סמכות ואין לנו רשות לחשוף אותם לציבור. ברור שההחלטה עצמה היא פומבית, ובמקרה של דחייה גם הנימוקים נמסרים למועמד או המועמדת. אבל אין הדברים אמורים בדיון עצמו. באותו אופן לא תצפה לפירסום התייעצויות ודיונים בין שופטים של בית משפט, בבואם לגבש הכרעת הדין. הווה אומר – הדיון חסוי, אבל ההחלטה וההנמקות – גלויים. ביקשת את דעתי האישית ופרשתי אותה כעמדה שאני מוכן להגן עליה. ייתכנו כמובן דעות אחרות.

p i t e r פן

New member
שאלה לגבי ספרייה וספרות אקדמית

שלום, אני עדיין לא התחלתי את שלב הלימודים המתקדמים, אך חברים ומכרים שנמצאים בשלבי ה - MA והד"ר במדעי הרוח מתלוננים על כך שקשה להם להשיג בספריות האקדמיות בארץ (כולל באת"א) את הספרות הנחוצה להם לצורך עבודתם. יש לציין שלרוב אין מדובר בתחומים מאד-מאד איזוטריים או בספרים מאד נדירים או ישנים. בסופו של דבר, תלמידי מחקר רבים נאלצים לרכוש ספרים מכספם, בעלות של מאות ואף אלפי שקלים. אני חושב שמצב כזה אינו תקין. האם אתם, באוניברסיטת ת"א, מודעים לבעיה מעין זו, והאם יש ניסיון לפתור אותה, לכל הפחות באופן חלקי?

להפתעתך

New member
כסטודנט לתואר מ.א

אני יכול לספר לך שכאשר אני לא מוצא ספר בספריית האוניברסיטה שלי (לא רק ספר, בעיקר ג'ורנלים אלקטרוניים ומודפסים) אני הולך לאונ' ת"א שיש לה את הספריות הכי מצויידות באזור המרכז (אם כי בר אילן משתפרת בקצב מדהים בשל כניסת תורמים לכל התחומים ופתיחת מרכז גונדה והפקולטה להנדסה שחייבו רכש מסיבי) -וגם שם, קרה לי פעם אחת שלא מצאתי ג'ורנל שחיפשתי וגם הספרנית לא הועילה בהקשר-אבל זה קרה רק פעם אחת לעומת פעמים רבות באונ' בה אני לומד.

תשובה

למען האמת, לא הייתי מ ודע לבעיה כפי שאתה מציג אותה, כלומר: חסר של ספרים בסיסיים לצורך לימוד ומחקר. אבל לא נוכל לפעול לתיקון המצב אלא אם התלונות תהיינה מפורטות – אל התלמידים לנקוב בדיוק בשמות הספרים שחסרים ונעשה כל מאמץ כדי להשלים את מה שניתן להשלימו

d a p h n a

New member
אם כך זה מצער מאוד

גם בתור סטודנטית להיסטוריה לתואר ראשון באוניברסיטת תל אביב נאלצתי תדיר לרכוש ספרים מכספי על מנת לכתוב עבודות סמינריוניות, ולא בנושאים אזוטריים במיוחד. ישנם תחומים מסויימים (למשל היסטוריה יהודית) שבהם האוסף מספק. ברוב התחומים האחרים הספריות בארץ באופן כללי (זו לא בעיה ייחודית לאוניברסיטת תל אביב) חסרות מאוד, וגם אמצעי ההשאלה הבין ספרייתית מאוד חסרים.

שינוי במועד....../images/Emo4.gif

שלום לכולם טוב, הודיעו לי כי מסיבות אקדמיותת לא יוכל הדקן לענות לנו היום. אינ מעבירה לו את כל השאלות במרוכז עד הערב, והוא מצדו - ישיב לנו עליהן במהלך סוף השבוע. כתוצאה מכך - אפשר יהיה להעביר עוד שאלות , עד הערב (סביבות 20:00) עד שאני אקבץ ואשלח לו אותן. מתנצלת על האכזבה. גם מבחינתי זה "לא עובר" ואמרתי את עמדתי... הוא הבטיח שיקדיש זמן ומאמץ לתשובות מלאות ומקיפות ככל האפשר, אז אולי לפחות את זה נרוויח... תודה בינתיים לכל השואלים

מממאיה35

New member
למה זה "לא עובר"?

הכי תכלס לא מדובר בצאט שבו מדברים תקשורת סינכרונית. מדובר באירוח א-סינכרוני אז מה זה משנה אם הוא בשעה כזו או אחרת? תכלס, אפעם לא הבנתי את ההתעקשות על השעות ב"אירוחים" שונים בפורומים. אם מדובר היה בצאט - סיפור שונה כי מדברים אוןליין, אבל בפורום?.. העיקר שיענה, זה מה שחשוב.
על היוזמה.

לא עובר מכל מיני סיבות

בעיקר - משום שזה נקבע מזמן, ומבחינתי - זה מייצג מידת מחויבות של מישהו למשהו, ומידת העניין שלו במשהו. וזו , מבחינתי , אמירה . ייתכן שאני מגזימה ומקצינ,ה ובכל זאת... זו עמדתי.

בשמחה|4ו|

ושלא תחשוב שאני אל התאכזבתי קשות... (אף שהיה לי ברור שיש לזה פוטנציאל, אבל קיוויתי, שלפחות השאלה של טולקין ושלך - שהיו מנוסחות מראש ככאלה שכבר נשאלו ולא זכו לתשובות הגונות - יגרמו לו להיות קצת יותר מדויק, שלם, מלא). ו.. מסתבר שבאמת כנראה יש משהו שקורה לאנשים כשהם מגיעים לתפקידים מסוימים (או שאולי דווקא האנשים האלה מגיעים לתפקידים האלה?)

תודה רבה לכולכם ו...

ראשית, אני מתנצל על שלא עלי בידי להשיב "און-ליין" ביום רביעי. אני מצרף כאן תשובות לשאלות – כיוון שכמה מהן חוזרות על אותה נקודה, הפניתי את השואל(ת) לתשובה קודמת. אני מקווה שהתשובות תתקבלנה באותה רוח טובה שבה נכתבו. אשמח להמשיך את הדיאלוג עם שובי מחו"ל, "אחרי החגים" ובינתיים, ברכת שנה טובה לכל חברי הפורום, שגורל ההשכלה הגבוהה ומדעי הרוח יקרים לליבם. להתראות, שלמה

p i t e r פן

New member
מעניין אם יש מישהו שאינו מאוכזב מהתשובות...

לניצת הגפן - כל הכבוד לך על היוזמה ועל העדכון, והטענה אינה מכוונת כלפייך, חלילה, אבל התחושה היא כי אלה לא יותר מתשובות PR שטחיות. נראה כי השקעת חברי הפורום בשאלות עלתה לאין שיעור על ההשקעה בתשובות. אני מבין את האילוצים השונים, אך בכל זאת - יש כאן ממד בולט של החמצה ואכזבה, לפחות מבחינתי.

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שמה שהכי בולט זה הפער הגדול

בין התשובות האופטימיות שלו לבין דברים של אלו שנמצאים בפקולטה כותבים. לפי מה שהוא אומר הכל אופטימי וטוב, הפקולטה בצמיחה ומשגשגת. הרושם הבדיוק הפוך מתקבל מכתיבה של אחרים.

בדיוק.

הכרזות עולצות שהכל בסדר, יש ועדה, הכל בשיפור - בלךי קשר למה שקורה בפקולטה הזו. בלי נתונים שיגבו את טענותיו. בלי התייחסות של ממש לשאלות. ניצת, גם אני רוצה להדגיש שאני לא באה אליך בטענות. זה פשוט מעליב לקבל התייחסות כל כך שטחית ומזלזלת.

22ק ו ס ם

New member
אני לא חושב שאפשר היה לצפות למשהו אחר

אולי פשוט שווה להזמין אאוטסיידרים כמו חוקרים ביקורתיים או עיתונאים שכותבים על הנושאים הללו ושמשוחררים מכל מיני מחויבויות פנימיות.

בדיוק מזה חששתי

ובדיוק בגלל זה התעקשתי שיהיה מפגש לצורך מענה, ושהאירוח יהיה במועד שבו הוא נקבע, כך שאפשר יהיה שאני אהיה שם ואנסה "לדייק אותו" לדיוקים הקטנים, ולא לתת להתחמק, אבל... אני אתן לו את הקרדיט- שהוא על סף נסיעה, ולכן עשה את הדברים שיכול היה במהירות המתבקשת לו. כבר אמרתי לו (מייד כשקראתי את כל התשובות שלו, אגב) שאני מניחה שיהיו כאן הרבה הערות ושאלות המשך לתשובות שלו, ושאני בהחלט חושבת שיש מקום וצורך להמשך של דיון גם אמרתי - שאנחנו אמורים "לשלב ידיים" למען הפקולטה למדעי הרוח ולמען ההשכלה הגבווה, וכי תשובות כאלה לא ממש נותנו את הפתח לזזה.. נחכה שישוב, ונקבע איתו אירוח נוסף. אשמח אז אם תהיו ב"אוון-ליין" כדי להגיב במיידי. לעמים התגובות המיידיות הן אלה שעושות את ההבדל. אני כן מסכימה אתכם על זה שזה קצת מעליב (בעיקר את האינטליגנציה), אבל -אני נותנת כאמור קרדיט... את ההמשך - נבחן... ולגבי ההצעה להזמין אאוטסיידרים- שכותבים וכו- זה רעיון טוב, אבל - לטעמי - א ממש מועיל. זה שיש אנשים ביקורתיים, אנחנו יודעים. זה שהם צודקים ברוב ביקורתם, אנחנו גם יודעים,א בל - הם לא ממש יכולים להשפיע, בטח לא מבפנים. אז מה - אנחנו רוצים לשמוע עוד אנשים שחושבים בדיוק כמונו? ואיך בדיוק תצא בשורת השינוי מאירוח של אנשים כאלה? שוב, אני לא אומרת שזה לא נכון לארח אותם, זה אולי נכון, אף רצוי. אבל - זה , לטעמי, לא יכול לבוא במקום אירוח של הפונקציונרים בתוך האקדמיה. אתם יודעים מה, מבחינתי - גם התשובות האלה אומרות לנו משהו, ומלמדות אותנו על האקדמיה.....

למעלה