חחח כן, במקרה הזה קראתי תיאור קצר שהיה עליו ברשימה של ספרים מצחיקים (לא את התיאור "הרשמי" של אמאזון או של הכריכה האחורית או משהו).
אז זה היה לי קצת ספוילר, אבל במקרה הזה לא נורא.
אוקיי אז זמן וידוי: ניסיתי כבר את ה-Sample שלו לפני כן, בעקבות השיחה שלכם פה.
וזה כולו היה בתוך משחק של גיימרים כזה, ולא שהיתה לי בעיה עם הפורמט או משהו (לעיל ההוכחה שקראתי ספר שלם של מסרים בסלאק), אבל בתור לא-גיימרית היה לי קשה להתחבר לזה, כאילו ממש כל החלק הראשון הזה הוא אירועים בתוך המשחק... אני לא הצלחתי לסיים את זה, כל עוד זה היה התכתבויות בין חברי ה"גילדה" הזאת זה היה סבבה, אבל כשזה התחיל לתאר לי עלילה של המשחק אז נשברתי.
אני אולי אתן לזה צ'אנס נוסף אם תגידו שזה שווה את המאמץ להמשיך וזה לא רוב הספר ככה.
התכוונתי לישראלים. אגב, אני עד היום זוכר שהייתי בצה"ל לקראת סיום השירות, בשיא האינתיפאדה השנייה- וכולם כולל הקצינים ומתאם הפעולות בשטחים דאז (אלוף במיל' עמוס גלעד) עצרו את שגרת היום המדממת על מנת לצפות באלכס אברבוך מתחרה באליפות העולם בגמר הקפיצה במוט במינכן. ממש "צפינו בפקודה".
אוקיי אז זמן וידוי: ניסיתי כבר את ה-Sample שלו לפני כן, בעקבות השיחה שלכם פה.
וזה כולו היה בתוך משחק של גיימרים כזה, ולא שהיתה לי בעיה עם הפורמט או משהו (לעיל ההוכחה שקראתי ספר שלם של מסרים בסלאק), אבל בתור לא-גיימרית היה לי קשה להתחבר לזה, כאילו ממש כל החלק הראשון הזה הוא אירועים בתוך המשחק... אני לא הצלחתי לסיים את זה, כל עוד זה היה התכתבויות בין חברי ה"גילדה" הזאת זה היה סבבה, אבל כשזה התחיל לתאר לי עלילה של המשחק אז נשברתי.
אני אולי אתן לזה צ'אנס נוסף אם תגידו שזה שווה את המאמץ להמשיך וזה לא רוב הספר ככה.
כן, אני קראתי את זה ומאוד מאוד נהניתי.
נכון שחלק מזה בתוך משחק של גיימרים, אבל לי זה ממש לא הפריע (ואני אף פעם לא הייתי גיימר).
אבל אני יכול להבין איך זה יפריע לאחרים.
בכל מקרה בהמשך יש פחות קטעים שהם ממש בתוך המשחק, אבל זה עדיין חלק.
אז אומנם אני לא מכיר את זה בחוויה אישית אבל זה כמו שזה שאני לא הפלגתי בספינת מפרשים אף פעם לא יפריע לי לקרוא ספר שהעלילה שלו עוסקת בחובלים על ספינת מפרשים שחלק מהזמן הם עושים פעולות של ספינות. כנ"ל לגבי אם אני קורא ספר מד"ב או פנטזיה.
אז כאן זה פשוט שהדמויות הראשיות לפעמים נמצאים בעולם דימיוני שבו הם מתקשרים ועושים כל מיני דברים. אם זה היה נכתב לפני 50 שנה זה היה מד"ב, היום זה פשוט מציאות.
בכל מקרה אני אסביר חלק מהסיבה שממש אהבתי את זה, אבל זה טיפה ספוילרי. אם כי זה הכל דברים שכתובים בתיאור של הספר באמזון.
מה שישר משך אותי לסיפור זה הרעיון שהגיבור של הסיפור בכלל לא נמשך אף פעם לבנים, אבל אז הוא מתאהב בשחקן אחר שהוא מכיר רק מתוך המשחק (משהו שאני לחלוטין לא יכול לדמיין כי לא שיחקתי בדברים כאלו, אבל אני יכול לדמיין כמו בסיפור מד"ב) והוא מניח שזאת בחורה. אבל כשהוא מגלה שזה בעצם בחור הוא בכל זאת רוצה להמשיך את הקשר כי הוא התאהב בבן אדם. וזה אפילו לא כל כך מטריד אותו.
ברמה שזה בכלל לא מרכז עלילת הספר. כלומר זה לא שהספר נגמר כשהוא מבין שהוא רוצה להמשיך מערכת יחסים עם הבחור הזה. יש עלילה שלמה אחר כך על הקשר שלהם וקשיים ודברים שבכלל לא קשורים לעניין משיכה מינית כזאת או אחרת ועוסקת בסוג האנשים שהם ומה מתאים ומה לא.
קראתי את הראשון באנגלית (עוד לפני שהם תורגמו) וממש לא התחברתי. למרות שעל פניו זה נשמע ממש טוב, אבל משהו בזה הרגיש לי יבש וממש לא נכנסתי לעלילה. (וזה קשה לי קצת להסביר אבל לא הצלחתי לדמיין אותם בראש שלי באופן משכנע)
אבל אם בהמלצות ספרים עסקנו אז נזכרתי עכשיו בעוד ספר (הומואים כמובן) שקראתי וממש אהבתי: Whatever.: or how junior year became totally f$@ked
מאוד מצחיק וחמוד.
ובחמוד מאוד אבל הרבה יותר מדכא: The Five Stages of Andrew Brawley. לדעתי הוא מרתק וגרם לי לקרוא עוד כמה ספרים של הסופר הזה אבל אף אחד מהם לא היה טוב כמו זה לדעתי.
ובחמוד ואפילו יותר מדכא More Happy Than Not
ויש את Autoboyography שגם תורגם לעברית
Date Me, Bryson Keller שהוא חמוד מטופש
Wolfsong שהוא חמוד ויפה ומרגש ומרתק וממש קראתי בנשימה עצורה ואף פעם לא ידעתי שאנשי זאב יכולים להיות כל כך סקסיים. וזה ספר ראשון בסדרה של ארבעה, אבל כל אחד פחות טוב מהקודם אז כדאי פשוט לעצור עם הראשון.
נ.ב. זה מה שהיה קורה לי הרבה פעמים עם עדי שהיא הייתה מבקשת המלצה על ספר ואז הייתי ממליץ על כמה במכה אחת והיא פשוט לא הייתה קוראת אף אחד מהם.
אז פשוט תקראי את boyfriend material
נ.ב. זה מה שהיה קורה לי הרבה פעמים עם עדי שהיא הייתה מבקשת המלצה על ספר ואז הייתי ממליץ על כמה במכה אחת והיא פשוט לא הייתה קוראת אף אחד מהם.
אז פשוט תקראי את boyfriend material
Wolfsong שהוא חמוד ויפה ומרגש ומרתק וממש קראתי בנשימה עצורה ואף פעם לא ידעתי שאנשי זאב יכולים להיות כל כך סקסיים. וזה ספר ראשון בסדרה של ארבעה, אבל כל אחד פחות טוב מהקודם אז כדאי פשוט לעצור עם הראשון.