🧙‍♀️מחזור כישור הזמן - The Wheel of Time 🧙‍♂️עונה 3 ☸️

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני ממש אוהב את הסדרה הזאת

אוקיי, הפרק הזה היה חשוך נורא.
כן, זה היה ממש מעצבן
אז כולם מסתובבים עכשיו עם צעיף על הראש חוץ ממוריין שהביאה כובע מהבית.
זאת הסיבה שהאיי סדאי שרדו אלפי שנים - כובעים חכמים.
היא עושה ריקוד עם הכדור שלה, ומגלה שהוא ממכר ושהיא בקושי שולטת בעצמה איתו.
זה היה נחמד שזה עשה צורות בחול.
לא ברור אבל אם האיילים יודעים שהיא גנבה את הכדור הקסום מהעיר הקדושה שלהם. אם היא מנסה להסתיר את זה אז מעניין עד כמה היא התרחקה כדי שהם לא יראו את מופע האורות הזה.
מגיעים למצודה של האיאלים, ואנחנו פוגשים את האישה השנייה של רוארק ולומדים עוד קצת על האיאלים.
מעניין אם זה משהו שקיים גם אצל הפחחים או שזה מהדברים שהם אימצו רק אחרי שהם עזבו את הדרך של העלה. (אני לא בטוח אם דרך של שלום הולכת עם בני זוג מרובים) (או אולי דווקא ההפך)
אגווין הולכת לשיעור על עולם החלומות, וזה נחמד עד שכולן מבינות שלנפיר רודפת שם אחרי אגווין.
אופסי. לפחות אגוויין סוף סוף רואה את הפרצוף של לנפיר ומבינה שזאת מישהי מארורות שרודפת אחריה בחלום.
בשני נהרות פרין סוף סוף הולך לחלץ את אימא של מאט והאחיות שלו.
מזל שהוא לא חיכה לרגע האחרון והגיע בזמן לחלץ את כולן. אה רגע...
האחות של מאט מתעלת בטעות והזבלים הורגים את אימא שלו בגלל זה.
אוקי, זה לא היה ברור מי תיעל שם. אני הנחתי בהתחלה שזאת האיי סדאי הירוקה שהגיעה להציל אותם, אבל אז היא לא הופיעה אז הבנתי שזאת הייתה מישהי מהן.
את שוכחת לפעמים שאנחנו לא יודעים דברים כמו זה שזה אחת האחיות. אם כי באמת יכלתי להניח שזה לא באמת הייתה האמא.
יש קטע דרמתי ומיותר להחריד עם אלנה לעוצר שלה(אבל לפחות למדנו למה היא שם, וזה כדי לחפש אנשים שיוכלו להילחם ברעים), היא שולחת אותו רק כדי שיחזור בזמן להציל אותה מהגלימות הלבנות, קלאסי.
אני חשבתי שהוא באמת יעזוב והיא תהיה בלעדיו לכמה זמן. אבל אז כשהיא התחילה להפגע מחצים אז היה לי ברור שהוא יחזור ויציל אותה. המריבה בינהם באמת הייתה מעצבנת, אבל גם לחלוטין יכלתי לראות אותם נפרדים אחרי מוות כזה קשה.
ומגניב לגלות שהיא הגיעה לשם כדי לגייס צבא. והיא הזכירה את העניין שהם הצאצאים של האנשים האלו שהיו לוחמים בעבר שסיפרת לנו עליהם בעונה 1 (את ומוריין סיפרתן עליהם, אבל אותך אני הבנתי יותר בתקופה ההיא)
היא עוזרת לפרין לחץ את הילדות ופרין ופאיל רבים מכות עם כמה גלימות לבנות.
פאיל מאוד נלחצת כשפרין נפצע. קצת מוזר לאור זה שהיא מכירה אותו איזה יומיים. מה שגורם לי לחשוב שיש לה קשר יותר גדול אליו. או משהו.
בכל מקרה נראה שהרבה גלימות לבנות מתים שזה כיף. ונראה לי שזה כולל גם את הבחור שפרין הרג את אבא שלו.
לרוע המזל אני די בטוח שהמניאק העיקרי והרצחני עדיין בחיים. אנחנו לעולם לא נפטר ממנו. (אני ממש מקווה שלפחות נגלה שהוא דארקפרינד - למרות שאולי זה יהיה פחות מעניין)
נאיניב ואליין על סירה, אליין ילדה טובה עושה שיעורים בזמן שנאיניב מקיאה ומאט סובל משתיהן. אחר כך הוא בורח לסיפון אחרי שאמרו להן לא להתקרב רק כדי לגלות שזה היה בגלל שהן לא רצו שיידעו שיש שם אישה שיודעת לתעל. גם מין שם והיא מוכנה לעזור להם להסתדר, כי הן הולכות למקום מסוכן.
לפני כמה ימים התפתתי להציץ לשניה בדף ויקיפדיה של הספרים כדי להבין איך העולם הזה נראה וגיליתי שם על אנשי הים. אז היה לי מצחיק שבדיוק ראינו אותם עכשיו. מגניב שיש להם מתעלות משלהן שגורמות לספינות לשוט מהר יותר.
אבל אם הן משיטות לפעמים אנשים וגורמים להם להשאר מתחת לסיפון עדיין הגיוני שהם יבינו שיש משהו על טבעי אם הם עוברים טווח גדול בזמן קצר (כמו שאליין ראתה).
חוץ מזה מאט מגלה שמין ראתה אותו מת. אבל הוא צודק לציין שהיא גם ראתה אותו הורג את רנד וזה לא קרה (כלומר בערך קרה אבל גם לא קרה). אז הוא לא מתרגש.
ולאשת ים הזאת יש מה לומר על הסיבה שנאיניב תקועה מבחינת תיעול. וזה כנראה קשור גם לזה שהיא מקיאה. (כלומר ממה שהבנתי)
יש גם דרמה במגדל הלבן, תככים, סוואן שולחת את אלאידה לאג'ה השחורה כדי לגלות אם היא אחת מהן (היא לא) ואלאידה כמעט נהרגת מאיש אפור. אופס.
היה לי ברור שאלאידה היא לא אג'ה שחורה. זה היה עושה את זה קל מידי בשביל סוואן.
חוץ מזה הן עכשיו כמעט בטוחות שבאמת נותרה לפחות אג'ה שחורה אחת במגדל.
*צריך להגיד שהסצנה בין אלאידה ולסוואן בהתחלה הייתה משולמת, איזו רמה של משחק.
כי Shohreh Aghdashloo היא שחקנית מדהימה.
אני ממש ממליץ לך לראות את The Expanse

אבל אלאידה ממש מגעילה שהיא יורדת על סוואן שהיא ממשפחה ענייה.
וסוואן מחזירה לה יפה כשהיא מדברת על ההצבעה ומזכירה לה שהיא נכשלה בזה בעבר.
אגב גם מעניין לגלות שאלאידה משמעותית יותר מבוגרת מסוואן, לאור זה שהיא הייתה מורה שלה.
רנד מתנשק עם אגווין ואז עם לנפיר בחלום. ואיך אני שונאת את הטרופ הזה שאחד הוא רע/מתוסבך והשני מרגיש צורך לתקן אותו. הבחורה בת 3000! א' תמצא מישהי בגילך. ב' אתה לא תצליח לתקן אותה ולא נראה שיש בן אנד ג'ריס ונטפליקס בשממה בשביל לטפל שיברון הלב שיהיה לך אחר כך.
רנד מתוסבך בכל כך הרבה רמות. לפחות יש לו שני דרקונים על הזרועות. כשהוא מראה את זה לילדה נראה כאילו הוא מרגיש צורך לראות את ההוכחה של זה שוב לפני שהוא מודה שהוא הקארקאן.
אהבתי את זה שהוא הזכיר ללנפיר שהוא ראה אותה בעבר.
מוריין מספרת ללאן על מה שהיא ראתה. הפתרון של לאן: להשתכר. גוד בוי!
תכלס פתרון הגיוני.
אבל גם מה פתאום היא כל כך בדיכאון שהיא תמות. כל הזמן היא בסכנת מוות והיא יודעת את זה. המטרה שלה הייתה להביא את הדרקון והיא מצליחה בזה.
אגווין מצליחה משום מה להיכנס לעולם החלומות יחד עם מוריים למרות שהיא למדה את זה רק לפני חמש דקות ואז גם נכנסת לחלומות של כולם(חצופה!!!) וכמובן שרואה את רנד מתמזמז עם לנפיר|פנים|.
וואי ממש אהבתי את כל עניין החלומות.
(אז מה אם אגוויין למדה את זה לפני שני דקות, היא סופר מוכשרת)(כל האנשים משני הנהרות מאוד מוכשרים)(אולי חוץ מרנד)
אבל צריך לחלק את זה.
קודם כל מוריין נכנסת לחלום של סוואן. שם היא אומרת לה שהמגדל צריך לקבל את רנד בתור הדרקון ולעבוד איתו. כן כן הגיוני. קצת בעייתי שהוא אמור ללכת ולהעשות משוגע יותר ויותר. גם די בעייתי כי רוב האיי סדאי מסכימות אם אלאידה בנושא.
ממש בעיה לי שאני לא ממש זוכר מה היה בנושא בעונה הקודמת. האם סוואן בעצם לא ניסתה לכבול את רנד אז? ומה הייתה הבגידה הגדולה שמוריין עדיין לא מוכנה לסלוח לסוואן עליה? אוף נראה לי שאני אצטרך לחזור לראות את הפרק ההוא (ולנסות קודם לגלות איזה פרק זה היה).

אז אגוויין נכנסת לחלום של נאיניב שהוא פשוט נאיניב מסבירה לילדה על הרוח או משהו כמו שהיא עשתה בפרק הראשון של הסדרה לאגוויין (רגע, הילדה אמורה להיות אגוויין?)
ואז היה קטע שהיה לי נורא מוזר כי חשבתי שזה עדיין חלום של נאיניב ושמשום מה בחלום שלה היא רואה את אביינדה מחבקת את המתעלת של הספינה. רק כשעברו אחר כך לחלום של מישהו אחר קלטתי שזה בעצם היה החלום של אליין ושהיא חלמה שהיא בעצמה מתעלת של ספינה בזמן שאביינדה מחבקת אותה. זה ממש חמוד. אני מקווה שהן יתאחדו בהמשך.
ואז היה חלום של פרין עם כל הדברים שהוא אוהב שזה הזאב הקפצן שלו, נפחות ו... פאיל. אוקי זה היה מהיר.
והחלום של מאט היה לחלוטין שובר לב. ואני מתכוון שזה היה שובר לב אפילו אם לא היינו יודעים שאמא שלו בדיוק נרצחה. כי הוא פשוט רוצה לתת לאחיות שלו חיים טובים ושאמא שלו תהיה גאה בו. אבל בהחלט עוד יותר שובר לב כשאנחנו יודעים על אמא שלו.
ואז אם כבר מרגלים אחרי כל החברים שלנו שנמצאים במקומות רחוקים - ואגב זאת דרך מצויינת לשמור על קשר, יותר טוב מדואר יונים שנראה לי הגיוני שיהיה בעולם הזה, אבל זה גם לחלוטין חוצה קווי פרטיות גדולים - אז יאללה בוא נבדוק גם מה שלום רנד אפילו שהוא ישן במרחק של כמה אוהלים. ואופס הוא מתמזמז עם האישה שהיא בדיוק ראתה שמנסה להרוג אותה בחלום.
אבל ציפיתי שגם נראה את רנד רואה את אגווין שם ולא ראינו אז אני מניח שהיא תפתיע אותו למחרת בבוקר (או מיד באותו לילה יותר הגיוני) כשהיא תבוא ותתעמת איתו בנושא.

חוץ מזה ומוקדם יותר בפרק - אביינדה קיבלה את המשימה ללמד את רנד לגבי איך להיות אייאלי. והיא שונאת את העבודה הזאת.

חוץ מזה הפרק יחסית עשה עבודה טובה בללהטט את העלילות השונות - במדבר האייאלים, בספינה בדרך למונצ'וקו (או שם מומצא אחר), במגדל הלבן, בשני הנהרות. והחלומות אפילו חיברו אותם.
מה שלא היה לנו בכלל זה מה קורה עם ליאנדרין ומה קורה עם שאר הארורים (בעיקר מעניין אותי זה שמתחזה לבעל של המלכה)

מאוד מתסכל שנותרו רק 3 פרקים לעונה

dilly snake

Active member
אם היא מנסה להסתיר את זה אז מעניין עד כמה היא התרחקה כדי שהם לא יראו את מופע האורות הזה.
הם לא ראו, היחידות שמסוגלות לראות או להרגיש מה היא עושה אלו אגווין ובייר שמסוגלות לתעל.
מעניין אם זה משהו שקיים גם אצל הפחחים או שזה מהדברים שהם אימצו רק אחרי שהם עזבו את הדרך של העלה
נראה לי זה רק קטע של איאלים.
את שוכחת לפעמים שאנחנו לא יודעים דברים כמו זה שזה אחת האחיות. אם כי באמת יכלתי להניח שזה לא באמת הייתה האמא.
זה היה 100% ניחוש/תחושת בטן. אם האימא הייתה יודעת לתעל היא הייתה הולכת בתור ילדה להיות אאס סדאי.
*רק אחר כך נזכרתי ותוך כדי סיכומים של אחרים בחו"ל שבעצם בספרים אלנה (וגם ורין, שבסדרה עושה בכלל כרגע דברים במגדל) נשלחו ע"י סוואן לחפש באזור נערות שמסוגלות לתעל ואחת הבנות שהן איתרו הייתה אחת מהאחיות של מאט ואז הן נשאבו לעלילה של פרין וכל הבלאגן עם הגלימות הלבנות.
אני חשבתי שהוא באמת יעזוב והיא תהיה בלעדיו לכמה זמן. אבל אז כשהיא התחילה להפגע מחצים אז היה לי ברור שהוא יחזור ויציל אותה. המריבה בינהם באמת הייתה מעצבנת, אבל גם לחלוטין יכלתי לראות אותם נפרדים אחרי מוות כזה קשה.
כן, נו. ברגע שהיא הסתבכה היה ברור שהוא יבוא להציל אותה. זה כזה קלישאה.
ולאשת ים הזאת יש מה לומר על הסיבה שנאיניב תקועה מבחינת תיעול. וזה כנראה קשור גם לזה שהיא מקיאה. (כלומר ממה שהבנתי)
זה קשור לעובדה שנאיניב היא קונטרול פריק וכדי לשלוט בכוח את צריכה להיכנע לו. ובשביל להיות על הספינה את צריכה ללמוד לשחרר וללמוד לוותר על השליטה שלך בסביבה או משהו כזה. ככה אני מבינה את זה.
כן, כאילו הקטע הוא שכשאת מגיעה למגדל הלבן להיות חניכה את שווה לכולן(כמו שראינו שגם אליין עושה ניקיונות ולא מקבלת יחס מיוחד) ושכול אחת יכולה להיות אמירלין(זה דווקא מרשים שסוואן הפכה מכלום להיות האישה הכי חזקה בעולם של כישור הזמן).
כאילו הוא מרגיש צורך לראות את ההוכחה של זה שוב לפני שהוא מודה שהוא הקארקאן.
זה לא כדי להשוויץ נראה לי, רק כי הילדה הסתקרנה. וזה היה חמוד לראות אותו מתנהג ככה לילדה.
ממש בעיה לי שאני לא ממש זוכר מה היה בנושא בעונה הקודמת. האם סוואן בעצם לא ניסתה לכבול את רנד אז? ומה הייתה הבגידה הגדולה שמוריין עדיין לא מוכנה לסלוח לסוואן עליה? אוף נראה לי שאני אצטרך לחזור לראות את הפרק ההוא (ולנסות קודם לגלות איזה פרק זה היה).
כן, זו הייתה הבעיה שסוואן הייתה צריכה להשתמש בכוח שלה ועוד לפני כן להתחיל להכין את המגדל לזה שהדרקון נולד ולגרום להן להבין שאי אפשר לשלוט בו ושהוא צריך לרוץ חופשי בעולם(שוב, להיכנע כדי לשלוט. אם רנד יידע בוודאות שהמגדל בצד שלו ושהן לא יעשו שום דבר כדי לפגוע בו או יכלאו אותו וינסו להפוך אותו לבובה, יהיה להן יותר לשים לידו מישהי שהוא יהיה מוכן לקבל ממנה עצות ולהקשיב לה ואז גם יהיה להן קל למנוע ממנו לעשות נזקים גדולים יותר. *רק פרשנות שלי* ). הקטע הוא שסוואן נסחפה בעונה הקודמת ונתנה לתפקיד להשתלט עליה, במקום לעשות את מה שנחוץ.
נראה לי זה היה פרק 7 כי אחרי זה היה כל המלחמה בסונצ'נים והסוף של העונה.
הילדה אמורה להיות אגוויין?
לדעתי הבת שלה מהמבחן.
אבל ציפיתי שגם נראה את רנד רואה את אגווין שם ולא ראינו אז אני מניח שהיא תפתיע אותו למחרת בבוקר (או מיד באותו לילה יותר הגיוני) כשהיא תבוא ותתעמת איתו בנושא.
לא, בשנייה שראו רק את הגב שלו היה לי ברור שלנפיר עדיין שם ושהיא תנצל את ההזדמנות לדחוף לאגווין אצבע בעין. כי זו כזאת קלישאה. אבל כן זה ברור שהיא תלך להתעמת איתו כשהיא תוכל. אני ממש מקווה שהדבר הראשון שהיא תדחוף לו זה שלנפיר כבר שבועות מתעללת בה. שלא נדבר על הבגידה שלו בה.
חוץ מזה ומוקדם יותר בפרק - אביינדה קיבלה את המשימה ללמד את רנד לגבי איך להיות אייאלי. והיא שונאת את העבודה הזאת.
לרגל אחרי רנד, אבל לא נהוג לרגל לפי הכבוד האיאלי, אז קוראים לזה ללמד/לעשות בייביסיטר.
בספינה בדרך למונצ'וקו (או שם מומצא אחר)
טנצ'יקו! :-D
מה שלא היה לנו בכלל זה מה קורה עם ליאנדרין ומה קורה עם שאר הארורים (בעיקר מעניין אותי זה שמתחזה לבעל של המלכה)
דווקא מזל, גם ככה היה המון מה להספיק בפרק.

didalf

Well-known member
פרק 3X05

אבל למההההההההההה כל הפרק בחושך לא ראיתי כלום 90% מהזמן!!

שניה שאני אבין פרין הכריז שהוא הולך לשחרר את האחיות של מאט ואז חיכה שבועיים לעשות את זה? נובאמת|פנים|
אוי והרגו את האמא שלהן:-(
ומסתבר שאלאנה מסתובבת שם כי היא מחפשת עוד אנשים חזקים כי הכפר הזה מייצר כאלה בכמות מפתיעה.
מסכן העוצר שלה הוא רק רוצה את החבר שלו;-( ידעתי שבסוף הוא יחזור להציל אותה.

נאיניב גירל אני ככ מבינה אותך מסכנה גם לי יש מחלת ים לא הייתי בחיים שורדת על ספינה כזאת 5 דקות. מעולם היא לא הייתה יותר ריטלייבל:-D (אוקי בעצם היא רילייטבל גם בזה שהיא מאוהבת בלאן חחחחח)
מגניב הן מסיעות את הספינה מהר בכוחות קסם.

מה עוד היה? אה במגדל האחות האדומה הבוחשת ממשיכה לבחוש אבל גם האחרות תחמניות.
אז היא לא אג'ה שחורה נכון? אבל לא הבנתי אם היא מתה או לא.
ויש שם איש אפור מסתובב ודוקר כל מי שמנסה לדעת משהו על האג'ה השחורה.

מוריין מתאמנת עם הכדור שהיא גנבה עד שזה חזק מידי ולאן בא להרגיע אותה. די הם כאלה חמודים|לב|
ואז הם מגיעים לעוד עיירה אאילית ומסתבר שהצ'יף ואשתו חיים בטרופל חחחחחחחח
מוריין כזאת לא מנומסת איך היא קמה מהארוחה באמצע:-D
אה והחכמות לוקחות את אגווין לשנצ. כלומר לאינספשן. כלומר לטיול בעולם החלומות.
אני גם רוצה שמישהו יקח אותי "להתאמן בשינה":-D
אז אגווין הבינה שמי שמתעללת בה זאת לנפיר ורנה לא חיה? אוקי כבר טוב.

לאן מדבר עם ההיא מהממלכה שלו על הממלכה האבודה. היא אסס אדיי ופספסתי? כי היא נראית פלוס מינוס בגילו למה יש לה זכרונות של הממלכה שנפלה כשהוא היה תינוק? יוו אני לא יכולה לדמיין את לאן תינוק סיני קטן הוא כזה רציני:-D
הצחיק אותי שהוא שאל אותה למה היא מתגעגעת והיא כזה "לצחוק" ואני חושבת "הוא לא יודע מה זה בכלל":-D
אבל מסתבר שהוא כן אחכ כשהוא הביא למורין איזה משקה חזק וצחק עליה חחח די הם חמודים כאלה|לב|

אז מוריין מבקשת מאיגוואין שתיקח אותה לסוואן בחלום יופי מצאנו דרך לקשר בין כולם במרחקים שהם נמצאים.
ובינתיים אגווין יוצאת לטייל בחלומות של אחרים חח זה די חוצפה זה להציץ לסודות שלהם.
נאניב עדיין חולמת על הילדה מהקשתות.
אליין חולמת על להשיט ספינה בקסם עם אביינדה.
פרין חולם על הזאב החמודיי|מאוהב|
מאט חולם שהוא לא לוזר. אוי מסכן הוא לא יודע שאמא שלו מתה.
ואופסי דופסי היא מגיעה לחלום של רנד שבו הוא בוגד בה עם לא אחרת מהארורה שרודפת אותה בחלומות. אאוצ'. היה ברור אבל שהיא תגיע לשם.
האם לנפיר באמת אבל מאוהבת ברנד? נראה ככה. יש לה קינק לדרקונים.

אוקיי, הפרק הזה היה חשוך נורא.
יאוו זה היה בלתי נסבל!

אז כולם מסתובבים עכשיו עם צעיף על הראש חוץ ממוריין שהביאה כובע מהבית.
סופסוף כולם למדו להיות חכמים בשמש. ומורין הכי! כובע יותר טוב מצעיף.

היא עושה ריקוד עם הכדור שלה,
אולי היא מתאמנת לאוליפידאדה. אם יש משהו שאנחנו מוצלחים בו זה התעמלות אומנותית.

הבחורה בת 3000! א' תמצא מישהי בגילך. ב' אתה לא תצליח לתקן אותה ולא נראה שיש בן אנד ג'ריס ונטפליקס בשממה בשביל לטפל שיברון הלב שיהיה לך אחר כך.
:-D:-D:-D

מוריין מספרת ללאן על מה שהיא ראתה. הפתרון של לאן: להשתכר. גוד בוי!
נכון:-D
זאת הסיבה שהאיי סדאי שרדו אלפי שנים - כובעים חכמים.
חכם בשמש ראש גדול חכם בשמש תחיה המון.

לא ברור אבל אם האיילים יודעים שהיא גנבה את הכדור הקסום מהעיר הקדושה שלהם. אם היא מנסה להסתיר את זה אז מעניין עד כמה היא התרחקה כדי שהם לא יראו את מופע האורות הזה.
כן אני גם תהיתי.

אוקי, זה לא היה ברור מי תיעל שם. אני הנחתי בהתחלה שזאת האיי סדאי הירוקה שהגיעה להציל אותם, אבל אז היא לא הופיעה אז הבנתי שזאת הייתה מישהי מהן.
מה למרות החושך זה היה ברור שזאת אחת האחיות.

זה קשור לעובדה שנאיניב היא קונטרול פריק וכדי לשלוט בכוח את צריכה להיכנע לו. ובשביל להיות על הספינה את צריכה ללמוד לשחרר וללמוד לוותר על השליטה שלך בסביבה או משהו כזה. ככה אני מבינה את זה.
כן וסליחה אבל בולשיט. אנשים פשוט רגישים לתנודות של סירה. זה קורה. זה משהו באוזניים. לא הכל מיסטי!

היה לי ברור שאלאידה היא לא אג'ה שחורה. זה היה עושה את זה קל מידי בשביל סוואן.
נכון.

וואי כן זה היה ממש דושי!

אני גם לא זוכרת.
ונראה לי שבסוף היא סלחה.
אני מקווה שאגווין לא תעיר אותה באמצע עכשיו:-P:

אז אגוויין נכנסת לחלום של נאיניב שהוא פשוט נאיניב מסבירה לילדה על הרוח או משהו כמו שהיא עשתה בפרק הראשון של הסדרה לאגוויין (רגע, הילדה אמורה להיות אגוויין?)
לא נו זאת הבת שלה מהקשתות.

ואז אם כבר מרגלים אחרי כל החברים שלנו שנמצאים במקומות רחוקים - ואגב זאת דרך מצויינת לשמור על קשר, יותר טוב מדואר יונים שנראה לי הגיוני שיהיה בעולם הזה,
חחחחח כן, יעיל.

הם לא ראו, היחידות שמסוגלות לראות או להרגיש מה היא עושה אלו אגווין ובייר שמסוגלות לתעל.
שמעי זה היה חתיכת מופע אורות כל עובר אורח יכול לראות את זה.

זה לא כדי להשוויץ נראה לי, רק כי הילדה הסתקרנה. וזה היה חמוד לראות אותו מתנהג ככה לילדה.
נכון.

לרגל אחרי רנד, אבל לא נהוג לרגל לפי הכבוד האיאלי, אז קוראים לזה ללמד/לעשות בייביסיטר.
:-D

dilly snake

Active member
שמעי זה היה חתיכת מופע אורות כל עובר אורח יכול לראות את זה.
כן, אבל זה היה זרמים של כוח, ורק מי שיכולה להשתמש בכוח יכולה לראות מארגים.
אולי היא מתאמנת לאוליפידאדה. אם יש משהו שאנחנו מוצלחים בו זה התעמלות אומנותית.
:-D :-D :-D

dilly snake

Active member
בסוף כן ראיתי היום כי זה חשוב, אבל רק עכשיו כותבת.

בתחילת הפרק הייתי עצבנית כי הם שוב מראים דברים שלא היו בספרים אבל בסוף אני מרוצה.

מתחילים בליאנדרין שהורגת את הבעל הדוחה שלה, בורחת הבית, אף אחד ברחובות לא רוצה לעזור לה ולבן שלה חוץ מישמעאל.

חוזרים להווה, לנפיר רוצה שליאנדרין תגלה מי מהאג'ה השחורה בכלל עובדת אצל ראווין. בהמשך הפרק היא תהרוג סתם את ניומי.

בשממה רנד ממשיך ללמוד על האיאלים והוא נורא חמוד עם הילדה ההיא ונראה לי הוא מתחיל לצבור נקודות חיוביות אצל אביינדה. אגווין ממשיכה להתאמן אצל החכמות. ולפיר ממשיכה להתעלל בה...

יש לרנד ומוריין שיחה מעניינת על השימוש בכוח ומסתבר שהוא יודע שהיא לקחה את הכדור ההוא.

בשני נהרות אנחנו לומדים ששתי האחיות של מאט יודעות לתעל ושהן מסוגלות לרפא למרות שזה מסובך אחרי שתי דקות, אבל הן מרפאות את אלנה.

פרין ופאיל מדברים ביניהם, הם מספרים אחד לשנייה את סיפור המקור שלהם(ורק חצי נצמדים לספר, פאיל באמת ממקום שנקרא סלדיאה שזו גם ארץ-גבול ואבא שלה באמת גנרל חשוב, אבל השאר זו המצאה של הסדרה, מצד שני גם האישה של פרין זו המצאה של הסדרה אז הם שווים) וזה נגמר בזה שהם מתנשקים, יופי (y).

אנחנו נתקלים ברוכל עם חברי אופל וטרולוקים ואז הרוכל והחבר'ה שלו מתחזים לילדי אור. או כמו שאומרים מצא מין את מינו.

בטנצ'יקו הם משחקים בבלשים הם נתקלים בתום(יאיי!!!!!!!!! זה הזמר מעונה אחת שעזר לרנד ומאט למי שלא זוכר) והם נצמדים לפורמט של הספרים שאומר שאליין לא יודעת לשתות ועושה בושות. אבל היא שרה ממש יפה8-* . מין ונאיניב גם מתחברות להן.

אהבתי שמוגהיידין משחקת אותה משרתת ואז יורקת הורסת לאג'ה השחורה את האוכל:-D.

הן מוצאות את הצמיד.

ואז מוגהיידין מוצאת את הבנות ומפעילה עליהן כפייה בסצנה שהיא כמעט אחד לאחד מהספרים(y)(y)(y)(y).

ואז רנד ואגווין מתעמתים ואלוהים אדירים שבשמיים הגיע הזמן לסיים את היחסים ביניהם שבקושי קיימים בספרים. אני לא מאמינה אבל שאגווין חשבה שרנד יודע שלנפיר מתעללת בה ובכול זאת ממשיך את היחסים ביניהם, אבל זה מה יש. ואולי זה יסגור גם את הרומן בין רנד ללנפיר.

יש התקפה, רנד מנצח ארור אבל הילדה מתחילת הפרק מתה ויש סצנה נוראית שהוא מנסה להחזיר אותה לחיים באמצעות הכוח.
*בספר יש משהו דומה, בתחילת ספר 4 במצודה של טיר והילדה היא לא איאלית. אבל אתה בראש של רנד והסצנה הזאת נוראית גם כאן וגם כאן😭.

didalf

Well-known member
פרק 3X06

יאוו עוד פרק חושך מה יהיה??????????????

מתחילים עם ליאנדרין הקטנה ומה שעבר עליה. תכלס מסכנה ילדה בת 13 עם תינוק ובעל מתעלל.
אז היא הורגת את מי שמתעלל בה ומתגלים בה הניצנים של הפסיכופטיות כשהיא מדריכה עליו שוב ושוב אחרי שהוא מת.
והיא בורחת ושם ישמעאל מוצא אותה לראשונה. אז מסתבר שהיא חברה אופל ממש מההתחלה, עוד לפני שהיא נכנסה למגדל.
ולנפיר מציקה גם לליאנדרין המבוגרת שתמצא מי מהחברות שלה נאמנה לארורים אחרים.
אז היא הורגת את הגמדה אבל מסתבר שיש עוד אחת בוגדת. והעכבישה הורגת אותה. אז ליאנדרין להבנתי עדיין לא יודעת שהבנות שלנו שם?
אבל היא גם רוצה להיות ארורה. איך נהיים ארורים?

החבורה מתכוננת לצאת לרגל בלבוש מסורתי. וואי אני מתה על הלבוש המוזר של העיר הזאת חחח
הם יוצאים לבר/שוק לילה.
מאט פוגש את טום הטרובדור מהעונה הראשונה שחשבנו שמת. אוקי נחמד לפגוש אותך שוב.
איליין... לא הבנתי מה היא עושה ובעיקר למה היא מורידה את הרעלה אבל שתהיה בריאה. מתישהו מתחילים לחשוד בה שהיא הנסיכה ולמזלה טום מציל אותה ואומר שהיא השוליה שלו. אז היא נאלצת לשיר שיר. וכמובן שהיא שרה יפה. איך אני אוהבת קטעים כאלה של שירה ספונטנית. ואיזה שיר חמוד. אולסו "הגבעות של טנצ'יקו" וכל הנשים נוגעות בחזה שלהן חחחחחחחחח זה כמו השיר של שאקירה
"Lucky that my breasts are small and humble So you don't confuse 'em with mountains" :-D
ושמח בבר ווהו.
מין ונאיניב בבר אחר בינתיים. חחחח נאניניב "אני לא כועסת זה הפרצוף שלי" באמת יש לה רסטינג ביץ' פייס:-D
אבל בסוף הן קצת משתכרות ונאנינב אפילו נהנית! וווהו! גוד פור יו גירלי.
והן מגלות מידע על ליאנדרין יופי.
ומישהו גם משיג למאט את הצמיד הנוסף.
אבל אופסי דופסי בלילה מגיעה אשת העכביש ועושה על אליין ונאניב איזה כישוף שגורם להן לגלות לה הכל. אוי לא. והיא גם לוקחת את הצמיד. איך אבל? נאיניב לא החזיקה אותו חזק איכשהו?

בשני הנהרות פרין וזאתי מתנשקים גוד פור יו.
אה שכחתי שהיא מחפשת את הקרן. הוא מספר לה שהיא כבר נמצאה.
אה ואלנה כמעט מתה אבל האחיות של מאט מרפאות אותה.
אולסו אם הבנתי נכון אז התגבורת שהגיע לגלימות הלבנות זה לא התגבורות שלהם אלא אנשים רעים (נראה לי אחד היה ידיד אופל בעונה הראשונה?) שאני מניחה הרגו את התגבורת האמיתית. אבל כולם רעים אז שיהרגו אחד את השני ויניחו לנו.
ומגיע איזה צבא לאיים על שני הנהרות?

בשממה גם קורים דברים.
אגווין רבה עם לנפיר בחלום ואז עם רנד במציאות. הוא כן מזועזע לגלות שלנפיר התעללה באגווין בחלומות הוא באמת לא ידע את זה.
לאן היה ברקע של שתי סצנות בלי להוציא מילה למה שילמו לו בכלל לבוא לפרק הזה?:-D
רנד יודע שמוריין גנבה את הכדור וזה בסדר?
רנד היה כזה חמוד עם הילדה בהתחלה.
אבל אז לנפיר אמרה שהיא שולחת מתנה. היא רוצה כאילו לגרום לו לתעל הרבה כדי לזרז את תהליך ההשתגעות שלו? זה הקטע שלה?
אז בא איזה מישהו עם הפטיש של ת'ור להרוג אותו אז רנד מתעל מלא והורג את כולם ומפיל איזה מבנה. אבל אבוי הילדה החמודה הייתה שם. אוי לא הוא הרג אותה;-(
וזה גורם לו להתחרפן והוא מנסה להחיות אותה אבל יש דברים שאפילו הדרקון לא יכול לעשות. אוי לא הוא מאבד את זה:-(

ונראה לי הוא מתחיל לצבור נקודות חיוביות אצל אביינדה
חחח כן בסוף היא תחבב אותו.

אנחנו נתקלים ברוכל עם חברי אופל וטרולוקים ואז הרוכל והחבר'ה שלו מתחזים לילדי אור. או כמו שאומרים מצא מין את מינו.
חחחחחחח בדיוק. יאללה מכות תהרגו אחד את השני ותשחררו אותנו.

איכס

ואז מוגהיידין מוצאת את הבנות ומפעילה עליהן כפייה בסצנה שהיא כמעט אחד לאחד מהספרים(y)(y)(y)(y).
יפה אני שמחה שאת מרוצה
זה כאילו נעשה טוב אבל רציתי לצרוח עצרווווווווווווווווווווו

ואז רנד ואגווין מתעמתים ואלוהים אדירים שבשמיים הגיע הזמן לסיים את היחסים ביניהם שבקושי קיימים בספרים.
אה וואלה? הם לא דבר בספרים? זה נראה כאילו הם הזוג האפי של הסאגה למרות שבאמת אין ביניהם כלום חוץ ממחויבות לנוסטלגיה.
. ואולי זה יסגור גם את הרומן בין רנד ללנפיר.
אמן
תתרחק ממנה היא משוגעת
למרות שאולי עדיף לה לחשוב שהוא אוהב אותה גם כי היא די מאוהבת בו אולי היא תהיה לטובתו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בתחילת הפרק הייתי עצבנית כי הם שוב מראים דברים שלא היו בספרים אבל בסוף אני מרוצה.

מתחילים בליאנדרין שהורגת את הבעל הדוחה שלה, בורחת הבית, אף אחד ברחובות לא רוצה לעזור לה ולבן שלה חוץ מישמעאל.
ישמעאל הזה הוא נשמה טובה.
היה ברור לי שהוא יופיע וככה נגלה איך היא הפכה לדארקפרינד.
אהבתי שגילינו עוד על העבר שלה.
*זה מה שבספרים לא ראו? דווקא נראה לי נחמד שהסדרה נותנת לך משהו שלא היה בספרים.

אגב, בפריוויסלי ראו שלאנפיר הרגה את הבן של ליאנדרין בעונה שעברה. אני לחלוטין לא זכרתי את זה. בכלל לא זכרתי שהיה קשר בין לאנפיר וליאנדרין. טוב לפני עונה 4 אני אהיה חייב לראות את כל העונות הקודמות שוב.
חוזרים להווה, לנפיר רוצה שליאנדרין תגלה מי מהאג'ה השחורה בכלל עובדת אצל ראווין. בהמשך הפרק היא תהרוג סתם את ניומי.
מי הבוגדת מתוך הבוגדות...
יש ממש יתרון כשהרעים בוגדים זה בזה והורגים זה את זה. (לרוע המזל גם הטובים עושים את זה לפעמים)
בשממה רנד ממשיך ללמוד על האיאלים והוא נורא חמוד עם הילדה ההיא ונראה לי הוא מתחיל לצבור נקודות חיוביות אצל אביינדה. אגווין ממשיכה להתאמן אצל החכמות. ולפיר ממשיכה להתעלל בה...
הקשר שלו עם הילדה היה ממש חמוד. הייתי צריך לדעת שזה סימן רע לבאות.
יש לרנד ומוריין שיחה מעניינת על השימוש בכוח ומסתבר שהוא יודע שהיא לקחה את הכדור ההוא.
מעניין. ולא מפריע לו כי הוא גם יודע שהכדור שייך לאיי סדאי.
לא לחלוטין הצלחתי לעקוב אחרי השיחה. הוא אומר לה שלא להכנע לפיתוי או שכן להכנע לפיתוי?
בשני נהרות אנחנו לומדים ששתי האחיות של מאט יודעות לתעל ושהן מסוגלות לרפא למרות שזה מסובך אחרי שתי דקות, אבל הן מרפאות את אלנה.
אלנה היא מורה מעולה. והן שתיים אז אולי זה יתרון. וגם אח שלהן הוא החצוצרן המיתי וכל זה.
אבל הכי חשוב זה שלא יכלנו לאבד את אלנה.
פרין ופאיל מדברים ביניהם, הם מספרים אחד לשנייה את סיפור המקור שלהם(ורק חצי נצמדים לספר, פאיל באמת ממקום שנקרא סלדיאה שזו גם ארץ-גבול ואבא שלה באמת גנרל חשוב, אבל השאר זו המצאה של הסדרה, מצד שני גם האישה של פרין זו המצאה של הסדרה אז הם שווים) וזה נגמר בזה שהם מתנשקים, יופי (y).
מעניין שכאן אמא שלה היא דארקפרינד שהרגה את אחיה. זה חתיכת סיפור רקע.
היה מצחיק כשפרין מספר לה שהחבר שלו, מאט, מצא את החצוצרה הקסומה ותקע בה כבר. אני בכלל לא זכרתי שנאמר שהיא במסע למצוא אותה. יש יותר מידי מידע כל פרק ומיליון דמויות משנה.
מה? הגנרל של הגלימות הלבנות שהגיע היה הרוכל המגעיל הזה (שחשבתי שמת עונה שעברה משום מה). בכלל לא קלטתי את זה. זה היה נראה מוזר איך שהם הגיעו מכוסי דם, אבל חשבתי שזה פשוט מבשר רע על מה שיקרה לאנשי הכפר.
בטנצ'יקו הם משחקים בבלשים הם נתקלים בתום(יאיי!!!!!!!!! זה הזמר מעונה אחת שעזר לרנד ומאט למי שלא זוכר)
דווקא זכרתי אותו טוב.
אבל אני חשבתי שהוא ירצה לעזור להם. לא היה קטע שהgleemen הם בעצם לוחמי טוב או משהו כזה?
והם נצמדים לפורמט של הספרים שאומר שאליין לא יודעת לשתות ועושה בושות. אבל היא שרה ממש יפה8-* .
זה היה שיר מגניב ובכלל קטע יפה.
מין ונאיניב גם מתחברות להן.
גם נחמד. ונאיניב שותה יותר מידי.
איכסה. וזה רק בהתחלה. אחר כך היו עוד קטעים הזויים ומוזרים שבהם היא פולטת מזון ומכניסה לתוך עוגה וגם משחקת בבדים. משהו ממש לא בסדר עם הבחורה הזאת.
הן מוצאות את הצמיד.
זה הרגיש קל מידי באופן מוזר. מאט פשוט תיאר לאנשים את מה שהוא מחפש ואז מישהו הביא לו. גרם לי לתהות האם יש פשוט המון כאלו מסתובבים שם.
וואי זה היה קריפי ברמות.
וממש נחמד שמוגהיידין הורגת את אחת מנשות האג'ה השחורה כי היא עובדת עבור אחד הארורים האחרים, אבל את הבנות שלנו היא משאירה בחיים.
בין זה ובין זה שלאנפיר כמעט חברה טובה של רנד ומוריין אפשר לחשוב שהארורים הם חלק מהטובים.
ואז רנד ואגווין מתעמתים ואלוהים אדירים שבשמיים הגיע הזמן לסיים את היחסים ביניהם שבקושי קיימים בספרים.
אבל הוא מאוהב בה. זה לא קל. היה מעניין שהוא מרגיש שלמרות שהוא בוגד בה, היא בעצם זאת שלא מתעניינת בו. זה בעצם איך שהוא הרגיש עוד מתחילת הסדרה.
אני לא מאמינה אבל שאגווין חשבה שרנד יודע שלנפיר מתעללת בה ובכול זאת ממשיך את היחסים ביניהם, אבל זה מה יש. ואולי זה יסגור גם את הרומן בין רנד ללנפיר.
אני יכול להבין למה היא לא הייתה בטוחה שהוא לא יודע. אחרי שהוא הסתיר ממנה שיש לו רומן עם ארורה. מעניין מה יהיה לו לומר ללנפיר בפעם הבאה שהוא יראה אותה.
אגב, מה שהיה לי מוזר זה שאגוויין חיכתה כמה זמן לפני שהיא התעמתה איתו לגבי לנפיר. כאילו היו עוד כל מיני דברים שהיא חשבה שהגיוני לעשות לפני שהיא מספרת לו.
יש התקפה, רנד מנצח ארור אבל הילדה מתחילת הפרק מתה ויש סצנה נוראית שהוא מנסה להחזיר אותה לחיים באמצעות הכוח.
הולי שיט רנד במתקפה הזאת.
יש קטע בחלק גדול מהסדרה שרנד לא עושה הרבה אלא דברים נעשים עבורו. כאן הוא לחלוטין לקח את המושכות והרג בעצמו את הארור הזה (שכחתי את שמו)
וזה היה מגניב מאוד. איך הוא עושה את זה בלי אפילו להסתכל עליו אחורנית וברגע האחרון מופיע מין חיוך כזה על הפרצוף שלו.
וכנראה לנפיר היא זאת שאמרה לארור ההוא איפה רנד נמצא על מנת שיתקוף אותו כי היא ידעה שרנד יוכל לחסל אותו. הרבה אמונה יש לה בו.
מעניין איך רנד יגיב אם הוא יגלה שמוריין יודעת על כל הדברים האלו שלנפיר עושה.
*בספר יש משהו דומה, בתחילת ספר 4 במצודה של טיר והילדה היא לא איאלית. אבל אתה בראש של רנד והסצנה הזאת נוראית גם כאן וגם כאן😭.
זה היה נורא עצוב. וחצי ציפיתי שהוא יצליח להחזיר אותה לחיים. ותהיתי אם הוא יצליח האם היא תחזור לא בסדר ויהיה צריך להרוג אותה שוב.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
יצא יותר מידי תוים אז נאלצתי לפצל

אז היא הורגת את הגמדה אבל מסתבר שיש עוד אחת בוגדת. והעכבישה הורגת אותה. אז ליאנדרין להבנתי עדיין לא יודעת שהבנות שלנו שם?
כן, זה בהתחלה לא היה ברור לי כי הנחתי שהבוגדת האחרת אמרה לליאנדרין מיד. רק אחר כך הבנתי שהיא שמרה את זה בסוד על מנת לספר לארור שהיא נאמנה לו, אבל אז מסרה את המידע לעכבישה. אז ליאנדרין עדיין לא יודעת.
אבל היא גם רוצה להיות ארורה. איך נהיים ארורים?
יש תהליך אירור ארוך, אני מניח.
או שפשוט הדארק וואן צריך לבחור בך.
מאט פוגש את טום הטרובדור מהעונה הראשונה שחשבנו שמת. אוקי נחמד לפגוש אותך שוב.
אני זוכר שזה מאוד נראה כאילו הוא מת. חוץ מהעובדה שעדי|נחש| התלהבה ממנו יותר מידי בשביל מישהו שמת כל כך מהר.
איליין... לא הבנתי מה היא עושה ובעיקר למה היא מורידה את הרעלה אבל שתהיה בריאה. מתישהו מתחילים לחשוד בה שהיא הנסיכה ולמזלה טום מציל אותה ואומר שהיא השוליה שלו.
לא ברור לי איך כולם יודעים בדיוק איך נראית הנסיכה. כלומר זה לא שהיא מופיעה על מסכי טלוויזיה.
אז היא נאלצת לשיר שיר. וכמובן שהיא שרה יפה. איך אני אוהבת קטעים כאלה של שירה ספונטנית. ואיזה שיר חמוד. אולסו "הגבעות של טנצ'יקו" וכל הנשים נוגעות בחזה שלהן
חחחח הקטע שהן נוגעות בחזה.
וכן, זה היה שיר ממש יפה.
מה שחשבתי אבל זה שהן מושכות המון תשומת לב ומתבקש שהאג'ה השחורה יגלו שהן שם (הרי הן בטוח יודעות איך הן נראות). ואז זה באמת קרה.
מין ונאיניב בבר אחר בינתיים. חחחח נאניניב "אני לא כועסת זה הפרצוף שלי" באמת יש לה רסטינג ביץ' פייס:-D
חחחחח
ומישהו גם משיג למאט את הצמיד הנוסף.
מה? הפריט הקסום הסופר נדיר הזה? כן, אני השתמשתי בו בתור מעצור דלת...
אבל אופסי דופסי בלילה מגיעה אשת העכביש ועושה על אליין ונאניב איזה כישוף שגורם להן לגלות לה הכל. אוי לא. והיא גם לוקחת את הצמיד. איך אבל? נאיניב לא החזיקה אותו חזק איכשהו?
נראה שנאיניב כמעט הצליחה להתנגד לכישוף שליטה. אבל לא מספיק בסופו של דבר.
אולסו אם הבנתי נכון אז התגבורת שהגיע לגלימות הלבנות זה לא התגבורות שלהם אלא אנשים רעים (נראה לי אחד היה ידיד אופל בעונה הראשונה?) שאני מניחה הרגו את התגבורת האמיתית. אבל כולם רעים אז שיהרגו אחד את השני ויניחו לנו.
כנראה רק אני לא קלטתי שאלו רעים (כלומר רעים רעים ולא רעים מהסוג של הגלימות הלבנות)
ומגיע איזה צבא לאיים על שני הנהרות?
בהתחלה חשבתי שזה צבא של גלימות לבנות, אבל אז הבנתי שזה צבא של אופל.
וזכור לי שנאמר משהו באחת העונות הקודמות לגבי זה שזה לאאמור להיות אפשרי לאנשי אופל לנווט בדרכים הקסומות האלו וזה שהם כן מצליחים אומר משהו.
יש כל כך הרבה דמויות שאי אפשר לתת לכולם שורות.
רנד יודע שמוריין גנבה את הכדור וזה בסדר?
כי הוא יודע שזה כדור של איי סדאי.
רנד היה כזה חמוד עם הילדה בהתחלה.
אבל אז לנפיר אמרה שהיא שולחת מתנה. היא רוצה כאילו לגרום לו לתעל הרבה כדי לזרז את תהליך ההשתגעות שלו? זה הקטע שלה?
אני באמת לא יודע אם זה הקטע שלה. או שהיא רצתה שרנד יהרוג את הארור המתחרה הזה.
אז בא איזה מישהו עם הפטיש של ת'ור להרוג אותו אז רנד מתעל מלא והורג את כולם ומפיל איזה מבנה. אבל אבוי הילדה החמודה הייתה שם. אוי לא הוא הרג אותה;-(
וזה גורם לו להתחרפן והוא מנסה להחיות אותה אבל יש דברים שאפילו הדרקון לא יכול לעשות. אוי לא הוא מאבד את זה:-(
בהחלט מרגיש שהוא כבר משתגע. אבל יש עוד המון עונות בדרך.

אגב, איך זה שהדרקון הישן לא הצליח להרוג את הארורים אלא רק לכלוא אותם, אבל רנד כבר הצליח להרוג שניים מהם?

אם הבנתי נכון היו 11 בנות אג'ה שחורה שיצאו במרד במגדל (וכנראה אחת שעדיין חבויה)
כנראה שרדו את המרד רק חמש. הבנתי את זה רק בפרק הזה כשאמרו משהו על חמישה, ואז קלטתי שזה בעצם הגיני כי חלק מתו במהלך הקרב (ושתיים נלכדו)
אבל עכשיו ליאנדרין הרגה את נעמי, ומוגהיידן הורגת את אחת האחרות. אז עכשיו הן רק שלושה. זה כמעט מתחיל להרגיש כמו פחות משימת התאבדות בשביל אליין ונאיניב.

didalf

Well-known member
ישמעאל הזה הוא נשמה טובה.
היה ברור לי שהוא יופיע וככה נגלה איך היא הפכה לדארקפרינד.
וואי לגמרי שכחתי ממנו אז קצת הופתעתי חח
אגב, בפריוויסלי ראו שלאנפיר הרגה את הבן של ליאנדרין בעונה שעברה. אני לחלוטין לא זכרתי את זה. בכלל לא זכרתי שהיה קשר בין לאנפיר וליאנדרין. טוב לפני עונה 4 אני אהיה חייב לראות את כל העונות הקודמות שוב.
אה לא זכרתי גם וגם לא קלטתי בפריווסלי (שבסדרה הזאת אני דווקא כן משאירה כי קשה לזכור הכל)

יש ממש יתרון כשהרעים בוגדים זה בזה והורגים זה את זה.
חחחח כן אה?
הקשר שלו עם הילדה היה ממש חמוד. הייתי צריך לדעת שזה סימן רע לבאות.
וואי תכלס. לא חשדתי;-(
מעניין. ולא מפריע לו כי הוא גם יודע שהכדור שייך לאיי סדאי.
לא הבנתי למה החלטת שזה שייך לה זה שייך לעץ הן שמו את זה למשמרת שם.
לא לחלוטין הצלחתי לעקוב אחרי השיחה. הוא אומר לה שלא להכנע לפיתוי או שכן להכנע לפיתוי?
לא להכנע.

בין זה ובין זה שלאנפיר כמעט חברה טובה של רנד ומוריין אפשר לחשוב שהארורים הם חלק מהטובים.

הולי שיט רנד במתקפה הזאת.
יש קטע בחלק גדול מהסדרה שרנד לא עושה הרבה אלא דברים נעשים עבורו. כאן הוא לחלוטין לקח את המושכות והרג בעצמו את הארור הזה (שכחתי את שמו)
הא מעניין|תוהה|
ורגע זה היה הארור שהתחזה לחבר של המלכה? לא קלטתי.
מעניין איך רנד יגיב אם הוא יגלה שמוריין יודעת על כל הדברים האלו שלנפיר עושה.
וואי כן

לא ברור לי איך כולם יודעים בדיוק איך נראית הנסיכה. כלומר זה לא שהיא מופיעה על מסכי טלוויזיה.
לאדעת הם יודעים הרבה דברים כאילו יש להם טלוויזיה8-*

מה שחשבתי אבל זה שהן מושכות המון תשומת לב ומתבקש שהאג'ה השחורה יגלו שהן שם (הרי הן בטוח יודעות איך הן נראות). ואז זה באמת קרה.
חחח כן אבל דווקא לא בגלל איליין וההצגה שלה אלא נאיניב ומין בבר שהיו הרבה פחות רועשות.

כנראה רק אני לא קלטתי שאלו רעים (כלומר רעים רעים ולא רעים מהסוג של הגלימות הלבנות)
טוב היה מאד חשוך

אני באמת לא יודע אם זה הקטע שלה. או שהיא רצתה שרנד יהרוג את הארור המתחרה הזה.
אה אתה חושב?

אגב, איך זה שהדרקון הישן לא הצליח להרוג את הארורים אלא רק לכלוא אותם, אבל רנד כבר הצליח להרוג שניים מהם?
וואלה|תוהה|
הדרקון הקודם לא ניסה מספיק.

אם הבנתי נכון היו 11 בנות אג'ה שחורה שיצאו במרד במגדל (וכנראה אחת שעדיין חבויה)
כנראה שרדו את המרד רק חמש. הבנתי את זה רק בפרק הזה כשאמרו משהו על חמישה, ואז קלטתי שזה בעצם הגיני כי חלק מתו במהלך הקרב (ושתיים נלכדו)
אבל עכשיו ליאנדרין הרגה את נעמי, ומוגהיידן הורגת את אחת האחרות. אז עכשיו הן רק שלושה. זה כמעט מתחיל להרגיש כמו פחות משימת התאבדות בשביל אליין ונאיניב.
שלוש. וכן אני גם עשיתי את החישוב הזה חחח

dilly snake

Active member
הפרק היה כ"כ חשוך שלא קלטתי את לאן ברקע :-D :-D :-D :-D אני תוהה אם אני צריכה להתחיל לראות כשהמחשב הנייד מתחת לשמיכה8-*.
אה וואלה? הם לא דבר בספרים? זה נראה כאילו הם הזוג האפי של הסאגה למרות שבאמת אין ביניהם כלום חוץ ממחויבות לנוסטלגיה.
כאילו, הם היו סוג של מאורסים בספרים. אבל הם לא באמת היו יחד.
*זה מה שבספרים לא ראו? דווקא נראה לי נחמד שהסדרה נותנת לך משהו שלא היה בספרים.
מצד אחד זה טוב כי ליאנדרין נורא שטחית בספרים. אבל אני רוצה שהם יראו דברים שאהבתי בספרים.
יש ממש יתרון כשהרעים בוגדים זה בזה והורגים זה את זה. (לרוע המזל גם הטובים עושים את זה לפעמים)
זה כזה קטע גם מהספרים, הארורים ושאר חברי האופל כל הזמן עסוקים במזימות ולתקוע סכינים מאחורי הגב..
לא להיכנע ולהילחם בכוח.
אבל אני חשבתי שהוא ירצה לעזור להם. לא היה קטע שהgleemen הם בעצם לוחמי טוב או משהו כזה?
בפעם האחרונה שהוא עזר להם תקף אותם פייד למה לו להסתכן?
אני זוכר שזה מאוד נראה כאילו הוא מת. חוץ מהעובדה שעדי|נחש| התלהבה ממנו יותר מידי בשביל מישהו שמת כל כך מהר.
אני כבר לא אומרת לכם דברים כאלה, אני אפילו מפחדת לומר לכם את מי אני אוהבת ואת מי לא.
אבל היא באה ממלכה גדולה וחשובה, אז אפשר להחליק את זה קצת.
ורגע זה היה הארור שהתחזה לחבר של המלכה? לא קלטתי.
לא הגבר הנמוך יותר עם המדים כמו של צבא.

didalf

Well-known member
פרק 3X07

אוי פרק שלם רק על פרין בטו ריברס?

טוב כולם מתכוננים למלחמה.

אנשי העלה מגיעים איכשהו גם (בעצם הם האייאלים המקוריים?) (האייאליות קוראות להן האבודים או משהו, כאילו הן יודעות שהם התפצלו מהן ולא אוהבות את זה?).

לויאל והאייליות הולכים לסגור את השער. מסתבר שיש מלא מלא טרולוקים בפנים.
בסוף אין לו ברירה ובשביל להרוג אותם הוא גם הורג את עצמו וכולם נופלים. אוי חבל הוא היה כזה איש טוב.

פרין מנסה לעשות עסקה עם הגלימה הלבנה שיעזרו להם אבל הוא דוש. דה.

אלנה והעוצר שלה שוכבים לראשונה בלי החבר השלישי שלהם וזה קצת מוזר להם.

יאללה מתחילים להלחם. חברינו בשני הנהרות התאמנו יפה והם יורים חיצים כל הכבוד.
אבל אישה אחת >>>>>>>>>> מאה גברים ואלנה מורידה גשם של סכינים בעזרת האחיות של מאט ועוד אחת. חחחחח נייס.

אז כולם נסוגים אבל זה קל מידי אז כמובן שהם מגיעים מאחורה ותוקפים את אלנה. שוב היא כמעט מתה זאת.

ואז מלא מלא מלחמה בכפר וכמובן בחושך כי למה שאני אראה משהו. אני תמיד תוהה איך במצב כזה אתה יודע בכלל את מי להרוג ושזה לא האנשים שלך?
במיוחד שאז גם הגלימות הלבנות באות לעזור אבל יש איתם גם מסתננים. פחח סתומים. אז בכלל איך הם ידעו מי גלימה ומי מתחזה?

אנשי העלה בורחים עם הילדים במנהרה. לא שזה עוזר להם כי יש גם טרולוקים ביער. יש אחד שנראה קצת מהסס לגבי דרכי השלום הקיצוני שלהם אז ברור שעד סוף הפרק הוא יהרוג ואכן כך. כשטרולוק תוקף אותו ואת התינוק שהוא מגן עליו אין לו ברירה והוא הורג אותו. די נו וההיא מסתכלת עליו בזעזוע בחייאתתתתתתת די עם הפילוסיפיה המטומטמת הזאת!! זה אפילו לא בנאדם זה איזה יצור מפלצת!!!!!! שרצה להרוג תינוקי!!! מה את עושה לו פרצוף מאוכזב מהההההההההההה הם מעצבנים אותי אלה.
אז עכשיו המסכן כרנאה ישאר בטו ריבר. יאללה עדיף לך.

אה המגעול הזה מהגלימות הלבנות מגיע איכשהו לאלנה והילדות והן הורגות אותו הללויהההההההההההההההההה ביייייייייייי
זה כנראה גם החזיר להן את המוג'ו לרפא את אלנה. שוב.

פרין מגיע אל פדן פיין אבל לא הורג אותו מיד במקום זה הוא שואל מה ישך אחי למה ככה?
מסתבר שאדון האופל נטפל לכפר שלהם כדי לשלוח מסר לדרקון כלומר רנד. תמיד עושה צרות זה.
אז פרין מסכים לעסקה שהוא יתן לו לחיות אם הם יעזבו אותם בשקט ועושה את הסקאר:

אבל מה ימנע מאדון האופל לשלוח פרייאר אחר?

מגיע הבוקר וכולם צוהלים ווהו ניצלנו.
אבל אז אנשי הגלימות הנודניקים באים לעצור את פרין והוא הולך איתם כי הוא כזה אצילי ועכשיו הוא לורד פרין הגיבור של שני הנהרות.
טוב הוא ימצא איך לצאת מזה איכשהו.

dilly snake

Active member
ועל זה נאמר הללויה.

אני לא יכולה להסביר לכם, אולי בעצם אתם מבינים לבד, כמה ספר 4 חשוב. כאילו מבחינת הפאנדום והמעריצים של הסדרה ספר 4 הפך את כישור הזמן מעוד פנטזיה למשהו אחר לחלוטין, הוא העלה את סדרה הספרים למאה רמות מעל. ותודה לאל שבינתיים העונה הזאת עושה צדק עם הספרים. קודם פרק 4 שהיה חשוב ועכשיו זה. הפרק לא היה מושלם, חלק מזה בגלל שיש להם רק 8 פרקים והיו תהליכים כמו בניית פרין בתור מנהיג שהם קצת חיפפו ונראו לא אורגניים מספיק.

אבל זה היה הקרב על שני נהרות, ואני מרוצה!

כן הציק לי העובדה שלמשל הם לא ניצלו להרוג כמה שיותר טרולוקים כשהם נסוגו זה היה מטומטם לחלוטין. והעובדה שפרין החליט להסגיר את עצמו בסוף הפרק במיוחד אחרי הקטע עם הגלימות הלבנות שלא שמו לב שמסתובבים ביניהם אנשים שלא ממש שייכים להם.

ו-וולדה מת! יאיי!(פאן פאקט מבדיקה בויקי הוא בכלל מופיע בפעם הראשונה רק בספר 6 ובפעם האחרונה בספר 11).

פרק מעולה.

(אין לי ממש מה לומר חוץ מזה, כאילו גם ככה הרוב היה קרבות וכאלה).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני לא יכולה להסביר לכם, אולי בעצם אתם מבינים לבד, כמה ספר 4 חשוב.
אז ספר 4 מתמקד בעניין של הטו רירבס?
ומשום מה חשבתי שהעלילה של פרין היא לא פופולרית. את לא אמרת משהו כזה?

ואז מלא מלא מלחמה בכפר וכמובן בחושך כי למה שאני אראה משהו.
אני לחלוטין הייתי מוכן להיות מתוסכל מהעניין הזה.
אבל הקרב התחיל דווקא ביום עדיין. וגם בהמשך יחסית הצלחתי לראות.
אני תמיד תוהה איך במצב כזה אתה יודע בכלל את מי להרוג ושזה לא האנשים שלך?
במיוחד שאז גם הגלימות הלבנות באות לעזור אבל יש איתם גם מסתננים. פחח סתומים. אז בכלל איך הם ידעו מי גלימה ומי מתחזה?
זה באמת היה לחלוטין לא ברור. במיוחד עם כל הגלימות הלבנות המתחזים.
חבל שלא ניצלו את ההזדמנות להרוג כבר את כל הגלימות הלבנות. הרי גם הטובים מהם הם רעים.
אבל אז אנשי הגלימות הנודניקים באים לעצור את פרין והוא הולך איתם כי הוא כזה אצילי ועכשיו הוא לורד פרין הגיבור של שני הנהרות.
טוב הוא ימצא איך לצאת מזה איכשהו.
וואי באמת חארות. ועוד אחרי שבגלל שהם היו טמבלים הם הכניסו המון רעים פנימה.
אני תוהה איך הוא ייצא מזה בלי אלימות. הייתי מקווה שהבחור הזה מהגלימות מספיק חכם כדי לקלוט שהוא אדיוט, אבל כנראה שלא.

ו-וולדה מת! יאיי!(פאן פאקט מבדיקה בויקי הוא בכלל מופיע בפעם הראשונה רק בספר 6 ובפעם האחרונה בספר 11).
חחחחח מצחיק.
אבל כן, מאוד משמח שהוא מת. הקטע הוא שאני חשבתי שהוא מת גם בעונה 1 וגם בעונה 2 אז אני כבר מתקשה להאמין.

אגב, קצת מאכזב אותי שלא היו בכלל זאבים בפרק.

אוי פרק שלם רק על פרין בטו ריברס?
הנחתי משלב מוקדם שזה יהיה רק שם,
מצד אחד זאת דרך טובה להעביר את הסיפור הזה כי זה עניין שלם ומצדיק פרק שלם.
מצד שני אני רוצה לראות עוד ממה שקורה עם רנד והארורים.
חוץ מזה נשאר רק פרק אחד לעונה וזה מרגיש ממש לא מספיק.

לויאל והאייליות הולכים לסגור את השער. מסתבר שיש מלא מלא טרולוקים בפנים.
בסוף אין לו ברירה ובשביל להרוג אותם הוא גם הורג את עצמו וכולם נופלים. אוי חבל הוא היה כזה איש טוב.
לא נראה לי שכל הטרולוקים נופלים, אבל השער נופל. ומהצד השני השער מתפוצץ.

היה קטע מצחיק שלויאל גורם לאייליות "להציל את חייו" כדי לגרום לכך שהם יעזבו כי הן שילמו את החוב שלהן. אבל האחרת תוקעת לו חזרה שבכך הוא הציל את חייהן ואז הן חייבות לו שוב.

אנשי העלה מגיעים איכשהו גם (בעצם הם האייאלים המקוריים?) (האייאליות קוראות להן האבודים או משהו, כאילו הן יודעות שהם התפצלו מהן ולא אוהבות את זה?).
שמחתי לראות אותם.
היה ברור שהם יופיעו כי הם היו בפריוויסלי.
וגם היה ברור מוקדם בפרק שהבחור הצעיר יהרוג מישהו.
אני באמת לא יודע אם האייליות יודעות שהעם שלהם התפצל מהם. כי עכשיו אנחנו יודעים שהמנהיגים שלהם יודעים את זה כי הם רואים את העבר. אבל אולי הם לא אומרים לאנשים שלהם על זה.

באופן כללי עוד פרק טוב, אבל יחסית לשאר העונה זה בין הפרקים הפחות חזקים.

didalf

Well-known member
ותודה לאל שבינתיים העונה הזאת עושה צדק עם הספרים.
אני שמחה שאת מרוצה

אבל הקרב התחיל דווקא ביום עדיין. וגם בהמשך יחסית הצלחתי לראות.
כן מתישהו היה שעת בן ערביים כזה שלא לגמרי חושך אבל עדיין די חשוך.

חבל שלא ניצלו את ההזדמנות להרוג כבר את כל הגלימות הלבנות. הרי גם הטובים מהם הם רעים.
וואי לגמרי

אבל כן, מאוד משמח שהוא מת. הקטע הוא שאני חשבתי שהוא מת גם בעונה 1 וגם בעונה 2 אז אני כבר מתקשה להאמין.
למה? ראינו שהוא מת בצורה משמעותית בעונות הקודמות?
אגב, קצת מאכזב אותי שלא היו בכלל זאבים בפרק.
נכון? חשבתי שברגע נואש כזה פרין יזמן אותם איכשהו ומלא זאבים חמודים יבואו לעזור.

הנחתי משלב מוקדם שזה יהיה רק שם,
מצד אחד זאת דרך טובה להעביר את הסיפור הזה כי זה עניין שלם ומצדיק פרק שלם.
כן האמת שבהתחלה ממש התבאסתי כשהבנתי את זה אבל בסוף היה סבבה דווקא. זאת עדיין העלילה הפחות מעניינת ופרין הכי פחות מעניין מהחבורה אבל היה נחמד יותר משציפיתי. (קצת מצחיק לקרוא לפרק כזה "נחמד":-D)
מצד שני אני רוצה לראות עוד ממה שקורה עם רנד והארורים.
חוץ מזה נשאר רק פרק אחד לעונה וזה מרגיש ממש לא מספיק.
בדיוק!! וואי וואי פרק אחרון הולך להיות 3 שעות הא?:-D

לא נראה לי שכל הטרולוקים נופלים, אבל השער נופל. ומהצד השני השער מתפוצץ.
הכל קרס כזה לא?

היה קטע מצחיק שלויאל גורם לאייליות "להציל את חייו" כדי לגרום לכך שהם יעזבו כי הן שילמו את החוב שלהן. אבל האחרת תוקעת לו חזרה שבכך הוא הציל את חייהן ואז הן חייבות לו שוב.
אני לא מבינה את הצמד הזה בחיי

אני באמת לא יודע אם האייליות יודעות שהעם שלהם התפצל מהם. כי עכשיו אנחנו יודעים שהמנהיגים שלהם יודעים את זה כי הם רואים את העבר. אבל אולי הם לא אומרים לאנשים שלהם על זה.
לפי איך שהן דיברו עליהם אני חושבת שכן.

dilly snake

Active member
אז ספר 4 מתמקד בעניין של הטו רירבס?
שני נהרות, רנד והאיאלים וטנצ'יקו.
ומשום מה חשבתי שהעלילה של פרין היא לא פופולרית. את לא אמרת משהו כזה?
אמרתי משהו כזה? בשני נהרות היא כן פופלרית, אחר כך זה נהיה דיי נורא. אבל הם בסדרה סטו מזה לפי הפרק האחרון אז יש מקום לאופטימיות.
כעקרון הבעיה עם פרין בניגוד לאחרים, שהוא הרבה יותר מופנם בספרים והקונפליקטים שלו הם פנימיים וזה הופך להיות מייגע בשלב מסוים.
ת'כלס.
אבל ראו בפרק 3 שהאיאלים לא אוהבים את הפחחים. ושוב, רק הצ'יפים וחכמות יודעים את האמת על הסיפור האמיתי של האיאלים ומותר לדבר על מה שרואים ברוהידין רק עם אנשים שהיו שם וראו את ההיסטוריה.
כן מתישהו היה שעת בן ערביים כזה שלא לגמרי חושך אבל עדיין די חשוך.
דווקא ראו הפרק הזה ממש טוב, אבל את שני הקודמים ראיתי במחשב הנייד ועכשיו יכולתי לחבר את הנייד למסך מחשב ואין לי מושג אם זה כי הפרק היה מואר יותר או שזה בגלל שהאיכות תמונה במסך מחשב טובה יותר(ואין לי כוח לראות שוב את 5+6 ולבדוק איך זה על מסך גדול).

didalf

Well-known member
שני נהרות, רנד והאיאלים וטנצ'יקו.
אה אז ממש העונה הזאת.
אוף פתאום קלטתי שיש רק עוד פרק אחד וכל אחד נמצא בקצה אחר של העולם אז בטח לא יהיו איחודים בקרוב.
אני אוהבת כשכל החבורה ביחד.

אמרתי משהו כזה? בשני נהרות היא כן פופלרית, אחר כך זה נהיה דיי נורא. אבל הם בסדרה סטו מזה לפי הפרק האחרון אז יש מקום לאופטימיות.
בספר הוא לא מסגיר את עצמו? או שהגלימות בכלל לא מעורבים בחלק הזה של העלילה?

אבל ראו בפרק 3 שהאיאלים לא אוהבים את הפחחים. ושוב, רק הצ'יפים וחכמות יודעים את האמת על הסיפור האמיתי של האיאלים ומותר לדבר על מה שרואים ברוהידין רק עם אנשים שהיו שם וראו את ההיסטוריה.
אה זה היה נראה שהן כן יודעות כי הן קראו להם "דה לוסט וואן" משהו כזה.
אז אייאלים סתם לא אוהבים פחחים כי האיילים מאד לוחמניים והפחחים פציפטים בקיצוניות?

dilly snake

Active member
בספר הוא לא מסגיר את עצמו? או שהגלימות בכלל לא מעורבים בחלק הזה של העלילה?
אם אתם רוצים לדעת אני אגיד לכם איפה הם סטו מהספרים. אבל כעקרון הגלימות לבנות היו שם, הם רק עשו דברים אחרים.
אז אייאלים סתם לא אוהבים פחחים כי האיילים מאד לוחמניים והפחחים פציפטים בקיצוניות?
(y) משהו כזה.

למעלה