אני ממש אוהב את הסדרה הזאת
לא ברור אבל אם האיילים יודעים שהיא גנבה את הכדור הקסום מהעיר הקדושה שלהם. אם היא מנסה להסתיר את זה אז מעניין עד כמה היא התרחקה כדי שהם לא יראו את מופע האורות הזה.
את שוכחת לפעמים שאנחנו לא יודעים דברים כמו זה שזה אחת האחיות. אם כי באמת יכלתי להניח שזה לא באמת הייתה האמא.
ומגניב לגלות שהיא הגיעה לשם כדי לגייס צבא. והיא הזכירה את העניין שהם הצאצאים של האנשים האלו שהיו לוחמים בעבר שסיפרת לנו עליהם בעונה 1 (את ומוריין סיפרתן עליהם, אבל אותך אני הבנתי יותר בתקופה ההיא)
בכל מקרה נראה שהרבה גלימות לבנות מתים שזה כיף. ונראה לי שזה כולל גם את הבחור שפרין הרג את אבא שלו.
לרוע המזל אני די בטוח שהמניאק העיקרי והרצחני עדיין בחיים. אנחנו לעולם לא נפטר ממנו. (אני ממש מקווה שלפחות נגלה שהוא דארקפרינד - למרות שאולי זה יהיה פחות מעניין)
אבל אם הן משיטות לפעמים אנשים וגורמים להם להשאר מתחת לסיפון עדיין הגיוני שהם יבינו שיש משהו על טבעי אם הם עוברים טווח גדול בזמן קצר (כמו שאליין ראתה).
חוץ מזה מאט מגלה שמין ראתה אותו מת. אבל הוא צודק לציין שהיא גם ראתה אותו הורג את רנד וזה לא קרה (כלומר בערך קרה אבל גם לא קרה). אז הוא לא מתרגש.
ולאשת ים הזאת יש מה לומר על הסיבה שנאיניב תקועה מבחינת תיעול. וזה כנראה קשור גם לזה שהיא מקיאה. (כלומר ממה שהבנתי)
חוץ מזה הן עכשיו כמעט בטוחות שבאמת נותרה לפחות אג'ה שחורה אחת במגדל.
אני ממש ממליץ לך לראות את The Expanse
אבל אלאידה ממש מגעילה שהיא יורדת על סוואן שהיא ממשפחה ענייה.
וסוואן מחזירה לה יפה כשהיא מדברת על ההצבעה ומזכירה לה שהיא נכשלה בזה בעבר.
אגב גם מעניין לגלות שאלאידה משמעותית יותר מבוגרת מסוואן, לאור זה שהיא הייתה מורה שלה.
אהבתי את זה שהוא הזכיר ללנפיר שהוא ראה אותה בעבר.
אבל גם מה פתאום היא כל כך בדיכאון שהיא תמות. כל הזמן היא בסכנת מוות והיא יודעת את זה. המטרה שלה הייתה להביא את הדרקון והיא מצליחה בזה.
(אז מה אם אגוויין למדה את זה לפני שני דקות, היא סופר מוכשרת)(כל האנשים משני הנהרות מאוד מוכשרים)(אולי חוץ מרנד)
אבל צריך לחלק את זה.
קודם כל מוריין נכנסת לחלום של סוואן. שם היא אומרת לה שהמגדל צריך לקבל את רנד בתור הדרקון ולעבוד איתו. כן כן הגיוני. קצת בעייתי שהוא אמור ללכת ולהעשות משוגע יותר ויותר. גם די בעייתי כי רוב האיי סדאי מסכימות אם אלאידה בנושא.
ממש בעיה לי שאני לא ממש זוכר מה היה בנושא בעונה הקודמת. האם סוואן בעצם לא ניסתה לכבול את רנד אז? ומה הייתה הבגידה הגדולה שמוריין עדיין לא מוכנה לסלוח לסוואן עליה? אוף נראה לי שאני אצטרך לחזור לראות את הפרק ההוא (ולנסות קודם לגלות איזה פרק זה היה).
אז אגוויין נכנסת לחלום של נאיניב שהוא פשוט נאיניב מסבירה לילדה על הרוח או משהו כמו שהיא עשתה בפרק הראשון של הסדרה לאגוויין (רגע, הילדה אמורה להיות אגוויין?)
ואז היה קטע שהיה לי נורא מוזר כי חשבתי שזה עדיין חלום של נאיניב ושמשום מה בחלום שלה היא רואה את אביינדה מחבקת את המתעלת של הספינה. רק כשעברו אחר כך לחלום של מישהו אחר קלטתי שזה בעצם היה החלום של אליין ושהיא חלמה שהיא בעצמה מתעלת של ספינה בזמן שאביינדה מחבקת אותה. זה ממש חמוד. אני מקווה שהן יתאחדו בהמשך.
ואז היה חלום של פרין עם כל הדברים שהוא אוהב שזה הזאב הקפצן שלו, נפחות ו... פאיל. אוקי זה היה מהיר.
והחלום של מאט היה לחלוטין שובר לב. ואני מתכוון שזה היה שובר לב אפילו אם לא היינו יודעים שאמא שלו בדיוק נרצחה. כי הוא פשוט רוצה לתת לאחיות שלו חיים טובים ושאמא שלו תהיה גאה בו. אבל בהחלט עוד יותר שובר לב כשאנחנו יודעים על אמא שלו.
ואז אם כבר מרגלים אחרי כל החברים שלנו שנמצאים במקומות רחוקים - ואגב זאת דרך מצויינת לשמור על קשר, יותר טוב מדואר יונים שנראה לי הגיוני שיהיה בעולם הזה, אבל זה גם לחלוטין חוצה קווי פרטיות גדולים - אז יאללה בוא נבדוק גם מה שלום רנד אפילו שהוא ישן במרחק של כמה אוהלים. ואופס הוא מתמזמז עם האישה שהיא בדיוק ראתה שמנסה להרוג אותה בחלום.
אבל ציפיתי שגם נראה את רנד רואה את אגווין שם ולא ראינו אז אני מניח שהיא תפתיע אותו למחרת בבוקר (או מיד באותו לילה יותר הגיוני) כשהיא תבוא ותתעמת איתו בנושא.
חוץ מזה ומוקדם יותר בפרק - אביינדה קיבלה את המשימה ללמד את רנד לגבי איך להיות אייאלי. והיא שונאת את העבודה הזאת.
חוץ מזה הפרק יחסית עשה עבודה טובה בללהטט את העלילות השונות - במדבר האייאלים, בספינה בדרך למונצ'וקו (או שם מומצא אחר), במגדל הלבן, בשני הנהרות. והחלומות אפילו חיברו אותם.
מה שלא היה לנו בכלל זה מה קורה עם ליאנדרין ומה קורה עם שאר הארורים (בעיקר מעניין אותי זה שמתחזה לבעל של המלכה)
מאוד מתסכל שנותרו רק 3 פרקים לעונה
כן, זה היה ממש מעצבןאוקיי, הפרק הזה היה חשוך נורא.
זאת הסיבה שהאיי סדאי שרדו אלפי שנים - כובעים חכמים.אז כולם מסתובבים עכשיו עם צעיף על הראש חוץ ממוריין שהביאה כובע מהבית.
זה היה נחמד שזה עשה צורות בחול.היא עושה ריקוד עם הכדור שלה, ומגלה שהוא ממכר ושהיא בקושי שולטת בעצמה איתו.
לא ברור אבל אם האיילים יודעים שהיא גנבה את הכדור הקסום מהעיר הקדושה שלהם. אם היא מנסה להסתיר את זה אז מעניין עד כמה היא התרחקה כדי שהם לא יראו את מופע האורות הזה.
מעניין אם זה משהו שקיים גם אצל הפחחים או שזה מהדברים שהם אימצו רק אחרי שהם עזבו את הדרך של העלה. (אני לא בטוח אם דרך של שלום הולכת עם בני זוג מרובים) (או אולי דווקא ההפך)מגיעים למצודה של האיאלים, ואנחנו פוגשים את האישה השנייה של רוארק ולומדים עוד קצת על האיאלים.
אופסי. לפחות אגוויין סוף סוף רואה את הפרצוף של לנפיר ומבינה שזאת מישהי מארורות שרודפת אחריה בחלום.אגווין הולכת לשיעור על עולם החלומות, וזה נחמד עד שכולן מבינות שלנפיר רודפת שם אחרי אגווין.
מזל שהוא לא חיכה לרגע האחרון והגיע בזמן לחלץ את כולן. אה רגע...בשני נהרות פרין סוף סוף הולך לחלץ את אימא של מאט והאחיות שלו.
אוקי, זה לא היה ברור מי תיעל שם. אני הנחתי בהתחלה שזאת האיי סדאי הירוקה שהגיעה להציל אותם, אבל אז היא לא הופיעה אז הבנתי שזאת הייתה מישהי מהן.האחות של מאט מתעלת בטעות והזבלים הורגים את אימא שלו בגלל זה.
את שוכחת לפעמים שאנחנו לא יודעים דברים כמו זה שזה אחת האחיות. אם כי באמת יכלתי להניח שזה לא באמת הייתה האמא.
אני חשבתי שהוא באמת יעזוב והיא תהיה בלעדיו לכמה זמן. אבל אז כשהיא התחילה להפגע מחצים אז היה לי ברור שהוא יחזור ויציל אותה. המריבה בינהם באמת הייתה מעצבנת, אבל גם לחלוטין יכלתי לראות אותם נפרדים אחרי מוות כזה קשה.יש קטע דרמתי ומיותר להחריד עם אלנה לעוצר שלה(אבל לפחות למדנו למה היא שם, וזה כדי לחפש אנשים שיוכלו להילחם ברעים), היא שולחת אותו רק כדי שיחזור בזמן להציל אותה מהגלימות הלבנות, קלאסי.
ומגניב לגלות שהיא הגיעה לשם כדי לגייס צבא. והיא הזכירה את העניין שהם הצאצאים של האנשים האלו שהיו לוחמים בעבר שסיפרת לנו עליהם בעונה 1 (את ומוריין סיפרתן עליהם, אבל אותך אני הבנתי יותר בתקופה ההיא)
פאיל מאוד נלחצת כשפרין נפצע. קצת מוזר לאור זה שהיא מכירה אותו איזה יומיים. מה שגורם לי לחשוב שיש לה קשר יותר גדול אליו. או משהו.היא עוזרת לפרין לחץ את הילדות ופרין ופאיל רבים מכות עם כמה גלימות לבנות.
בכל מקרה נראה שהרבה גלימות לבנות מתים שזה כיף. ונראה לי שזה כולל גם את הבחור שפרין הרג את אבא שלו.
לרוע המזל אני די בטוח שהמניאק העיקרי והרצחני עדיין בחיים. אנחנו לעולם לא נפטר ממנו. (אני ממש מקווה שלפחות נגלה שהוא דארקפרינד - למרות שאולי זה יהיה פחות מעניין)
לפני כמה ימים התפתתי להציץ לשניה בדף ויקיפדיה של הספרים כדי להבין איך העולם הזה נראה וגיליתי שם על אנשי הים. אז היה לי מצחיק שבדיוק ראינו אותם עכשיו. מגניב שיש להם מתעלות משלהן שגורמות לספינות לשוט מהר יותר.נאיניב ואליין על סירה, אליין ילדה טובה עושה שיעורים בזמן שנאיניב מקיאה ומאט סובל משתיהן. אחר כך הוא בורח לסיפון אחרי שאמרו להן לא להתקרב רק כדי לגלות שזה היה בגלל שהן לא רצו שיידעו שיש שם אישה שיודעת לתעל. גם מין שם והיא מוכנה לעזור להם להסתדר, כי הן הולכות למקום מסוכן.
אבל אם הן משיטות לפעמים אנשים וגורמים להם להשאר מתחת לסיפון עדיין הגיוני שהם יבינו שיש משהו על טבעי אם הם עוברים טווח גדול בזמן קצר (כמו שאליין ראתה).
חוץ מזה מאט מגלה שמין ראתה אותו מת. אבל הוא צודק לציין שהיא גם ראתה אותו הורג את רנד וזה לא קרה (כלומר בערך קרה אבל גם לא קרה). אז הוא לא מתרגש.
ולאשת ים הזאת יש מה לומר על הסיבה שנאיניב תקועה מבחינת תיעול. וזה כנראה קשור גם לזה שהיא מקיאה. (כלומר ממה שהבנתי)
היה לי ברור שאלאידה היא לא אג'ה שחורה. זה היה עושה את זה קל מידי בשביל סוואן.יש גם דרמה במגדל הלבן, תככים, סוואן שולחת את אלאידה לאג'ה השחורה כדי לגלות אם היא אחת מהן (היא לא) ואלאידה כמעט נהרגת מאיש אפור. אופס.
חוץ מזה הן עכשיו כמעט בטוחות שבאמת נותרה לפחות אג'ה שחורה אחת במגדל.
כי Shohreh Aghdashloo היא שחקנית מדהימה.*צריך להגיד שהסצנה בין אלאידה ולסוואן בהתחלה הייתה משולמת, איזו רמה של משחק.
אני ממש ממליץ לך לראות את The Expanse
אבל אלאידה ממש מגעילה שהיא יורדת על סוואן שהיא ממשפחה ענייה.
וסוואן מחזירה לה יפה כשהיא מדברת על ההצבעה ומזכירה לה שהיא נכשלה בזה בעבר.
אגב גם מעניין לגלות שאלאידה משמעותית יותר מבוגרת מסוואן, לאור זה שהיא הייתה מורה שלה.
רנד מתוסבך בכל כך הרבה רמות. לפחות יש לו שני דרקונים על הזרועות. כשהוא מראה את זה לילדה נראה כאילו הוא מרגיש צורך לראות את ההוכחה של זה שוב לפני שהוא מודה שהוא הקארקאן.רנד מתנשק עם אגווין ואז עם לנפיר בחלום. ואיך אני שונאת את הטרופ הזה שאחד הוא רע/מתוסבך והשני מרגיש צורך לתקן אותו. הבחורה בת 3000! א' תמצא מישהי בגילך. ב' אתה לא תצליח לתקן אותה ולא נראה שיש בן אנד ג'ריס ונטפליקס בשממה בשביל לטפל שיברון הלב שיהיה לך אחר כך.
אהבתי את זה שהוא הזכיר ללנפיר שהוא ראה אותה בעבר.
תכלס פתרון הגיוני.מוריין מספרת ללאן על מה שהיא ראתה. הפתרון של לאן: להשתכר. גוד בוי!
אבל גם מה פתאום היא כל כך בדיכאון שהיא תמות. כל הזמן היא בסכנת מוות והיא יודעת את זה. המטרה שלה הייתה להביא את הדרקון והיא מצליחה בזה.
וואי ממש אהבתי את כל עניין החלומות.אגווין מצליחה משום מה להיכנס לעולם החלומות יחד עם מוריים למרות שהיא למדה את זה רק לפני חמש דקות ואז גם נכנסת לחלומות של כולם(חצופה!!!) וכמובן שרואה את רנד מתמזמז עם לנפיר.
(אז מה אם אגוויין למדה את זה לפני שני דקות, היא סופר מוכשרת)(כל האנשים משני הנהרות מאוד מוכשרים)(אולי חוץ מרנד)
אבל צריך לחלק את זה.
קודם כל מוריין נכנסת לחלום של סוואן. שם היא אומרת לה שהמגדל צריך לקבל את רנד בתור הדרקון ולעבוד איתו. כן כן הגיוני. קצת בעייתי שהוא אמור ללכת ולהעשות משוגע יותר ויותר. גם די בעייתי כי רוב האיי סדאי מסכימות אם אלאידה בנושא.
ממש בעיה לי שאני לא ממש זוכר מה היה בנושא בעונה הקודמת. האם סוואן בעצם לא ניסתה לכבול את רנד אז? ומה הייתה הבגידה הגדולה שמוריין עדיין לא מוכנה לסלוח לסוואן עליה? אוף נראה לי שאני אצטרך לחזור לראות את הפרק ההוא (ולנסות קודם לגלות איזה פרק זה היה).
אז אגוויין נכנסת לחלום של נאיניב שהוא פשוט נאיניב מסבירה לילדה על הרוח או משהו כמו שהיא עשתה בפרק הראשון של הסדרה לאגוויין (רגע, הילדה אמורה להיות אגוויין?)
ואז היה קטע שהיה לי נורא מוזר כי חשבתי שזה עדיין חלום של נאיניב ושמשום מה בחלום שלה היא רואה את אביינדה מחבקת את המתעלת של הספינה. רק כשעברו אחר כך לחלום של מישהו אחר קלטתי שזה בעצם היה החלום של אליין ושהיא חלמה שהיא בעצמה מתעלת של ספינה בזמן שאביינדה מחבקת אותה. זה ממש חמוד. אני מקווה שהן יתאחדו בהמשך.
ואז היה חלום של פרין עם כל הדברים שהוא אוהב שזה הזאב הקפצן שלו, נפחות ו... פאיל. אוקי זה היה מהיר.
והחלום של מאט היה לחלוטין שובר לב. ואני מתכוון שזה היה שובר לב אפילו אם לא היינו יודעים שאמא שלו בדיוק נרצחה. כי הוא פשוט רוצה לתת לאחיות שלו חיים טובים ושאמא שלו תהיה גאה בו. אבל בהחלט עוד יותר שובר לב כשאנחנו יודעים על אמא שלו.
ואז אם כבר מרגלים אחרי כל החברים שלנו שנמצאים במקומות רחוקים - ואגב זאת דרך מצויינת לשמור על קשר, יותר טוב מדואר יונים שנראה לי הגיוני שיהיה בעולם הזה, אבל זה גם לחלוטין חוצה קווי פרטיות גדולים - אז יאללה בוא נבדוק גם מה שלום רנד אפילו שהוא ישן במרחק של כמה אוהלים. ואופס הוא מתמזמז עם האישה שהיא בדיוק ראתה שמנסה להרוג אותה בחלום.
אבל ציפיתי שגם נראה את רנד רואה את אגווין שם ולא ראינו אז אני מניח שהיא תפתיע אותו למחרת בבוקר (או מיד באותו לילה יותר הגיוני) כשהיא תבוא ותתעמת איתו בנושא.
חוץ מזה ומוקדם יותר בפרק - אביינדה קיבלה את המשימה ללמד את רנד לגבי איך להיות אייאלי. והיא שונאת את העבודה הזאת.
חוץ מזה הפרק יחסית עשה עבודה טובה בללהטט את העלילות השונות - במדבר האייאלים, בספינה בדרך למונצ'וקו (או שם מומצא אחר), במגדל הלבן, בשני הנהרות. והחלומות אפילו חיברו אותם.
מה שלא היה לנו בכלל זה מה קורה עם ליאנדרין ומה קורה עם שאר הארורים (בעיקר מעניין אותי זה שמתחזה לבעל של המלכה)
מאוד מתסכל שנותרו רק 3 פרקים לעונה