1. מה דעתכם על

M AO R

New member
1. מה דעתכם על

מפלגת "עם שלם" בהנהגתו של הרב אמסלם ?
2. האם יש לו סכוי ראלי ? כלומר האם מוצדק להצביע עבורו או שזה בזבוז ?

תשובות

1) עושה רושם טוב אבל לא ברורה דעתו בנושא הגיור
2) אני חושב שיש לו סיכוי ריאלי כי יש המון אנשים שאין להם למי להצביע ומנגד אין בו את האנטגוניזם שמעורר יאיר לפיד ושו"ת. אני חושב שהוא יקח 2-3 מנדטים לפחות.

1. דעה חיובית מאוד.

הגישה שהרב אמסלם מבטא היא התקווה של היהדות, והיהדות הספרדית בפרט, למי שעדיין לא התייאש...
מאמר של בן דרור ימיני בעניין, מהיום.

2. לדעתי יש לו סיכויים טובים להכניס גם 3 מנדטים.
אבל גם אם הסיכויים שלו לעבור את אחוז החסימה היו קלושים, אני חושב שעד שיש רב, ספרדי, שיצא מתוך ש"ס ואומר את הדברים הנכונים (על תורה ועבודה, תורה והשכלה, שותפות החרדים במטלות הכלליות של הציבור) - שיש לי חובה מוסרית להצביע לו. וחובה מוסרית, כידוע לכולנו, אינה תלויית תוצאות.

אינני רואה חשיבות לענין העדתי

גם הווזווזים היו עובדים בגולה.
הבעיה של הרב אמסלם היא שהוא לא כל כך מוכר. כשאני מספר לאנשים למי אני מתכנן להצביע רובם יוצאים עם הרושם שאני מצביע לש"ס או משהו כזה בגלל שהשם ש"ס עלה. אי"ה הכל אפשרי.

שיוש82

New member
תגיד, אתה רציני?

"עד שיש רב, ספרדי, שיצא מתוך ש"ס ואומר את הדברים הנכונים (על תורה ועבודה, תורה והשכלה, שותפות החרדים במטלות הכלליות של הציבור) - שיש לי חובה מוסרית להצביע לו"?!

אלה קריטריונים בשבילך, רב, ספרדי שיצא מש"ס? אפילו "אומר את הדברים הנכונים" זה חלש.

10moshe

New member
הרמבם היה מצביע

אמסלם. זה ממש ציטוט משידורי התעמולה שלו. אני בהחלט נוטה להצביע עבורו כי ראוי רב כזה לשבת בכנסת.
וצריך לזכור, מהפכות גדולות מתחילות בצעדים קטנים.
ואתם יודעים מה, מגיע לש״ס שיראו אותו שם בכנסת יום יום, על אפם ועל חמתם.

10moshe

New member
בגדול

החלק הראשון עסק בשינוי דעות מקצה לקצה ובזמן קצר. נרמז שזה נעשה בשל אגו מנופח. תגובת אמסלם: עברתי מטמורפוזה. התפקחתי...
החלק השני היה צהבהב. עסק בעניינים של חוסר יושר כביכול. סיפורים שעל פוליטקאי רגיל אתה עובר מיד לסדר היום, אבל לא מצפה לשמוע עליו. תגובת אמסלם: קטנות שלא ראויות להתייחסות.
אם אתה מעוניין צפה בזה באתר נענע10.

10moshe

New member
ראה ״המקור״ 8.1 חלק ב

חלק א, אגב, עוסק במי שאני מאמין שאתה מצביע עבורו :)

ראיתי

זה מסוג הכתבות שאפשר לעשות על כל אחד ואחד מ120 חברי הכנסת. לפני חמש שנים אמרת כך, ועכשיו אתה אומר אחרת.
לא ראיתי שהזמינו את שלי יחימוביץ סמל היושר והטוהר שתסביר איך לפני שבועיים סילקה את אמיר פרץ על שאמר שהוא לא יצטרף לממשלת נתניהו ואמרה שזה אוולת, ועכשיו היא עצמה עושה את אותה אוולת. ואיך הצביעה חדש ועכשיו היא מתחנפת למתנחלים, כדי לקושש קצת קולות מהימין.
לא מצאתי היכן הר' אמסלם אמר: "״חזרתי בתשובה״. שמישהו יעזור לי בבקשה..."?

10moshe

New member
אל תשכח שאנו רואים בו רב יותר מאשר פוליטיקאי

והכתבה מעוררת חוסר נוחות לצופה בה בהיבט הזה.
האמירה ״שמישהו יעזור לי״ מיוחסת לי ולא לאמסלם. ביקשתי שמישהו מהפורום יעזור לי לצאת מהמבוכה שחשתי לאחר שצפיתי בתחקיר.
אז תודה על הנסיון לעזור :) אני עדיין מתלבט...

חוסר נוחות במה?

ששינה את דעתו? איך אמרו רק חמור לא משנה את דעתו. (אפילו ליבוביץ שינה את דעתו...) וגם אמר שהדבר מצוי מאוד בפסקי הלכה של הרבנים הכי חשובים.
כרב חשוב שנמוקיו יהיו מבוססים על ההלכה וכך הוא נוהג.

10moshe

New member
השאלה היא מהי באמת המוטיבציה של אמסלם.

בכתבה נרמז שיחסיו עם ש״ס עלו על שרטון בשל אגו מנופח. שהוא ביקש לעצמו מקום מכובד יותר בסיעה ולא נעתר ומאז דעותיו התהפכו. שמטרתו היא להיכנס בהם ומטרה זו מקדשת את האמצעים. גם החלק הצהבהב לא כל כך מחמיא לו. ואני מחפש מוטיבציה טהורה שלא מונעת מאינטרס אישי (נקמה).
מצד שני, יכול להיות שבאמת מדובר בהתפכחות.
בקיצור, מבוכה (שלי).

אף אחד לא חוקר כליות ולב

גם לא אנשי "המקור".
מההיבט האישי היה יותר משתלם לו אם היה יושב בשקט.
על כל פנים גם אם יש כאן חשש למניע לא כ"כ טהור, מתוך שלא לשמה יבוא לשמה. ואם יכנס לכנסת סביר להניח שלא יתכחש לבוחרים שלו.
אגב דעתו על ההנאה מיגיע כפים, ולא מהתורה, ועל השוויון בנטל, ובנושא הגיור, היא לא חדשה.

M AO R

New member
אם הכל כל כך טוב

איפה כל המצביעים הפוטנציאליים שלו ?+ למה רק 2 מנדטים ?
האם הוא נתמך גם ע"י אשכנזים ?
מה מדיניות הבטחון שלו, החזרת שטחים ? שיחות עם הפלסטינים ?

מה הוא עשה "בשביל מדינה" עד כה ?

10moshe

New member
ועכשיו כתבה מביכה עליו בערוץ 10

שבסיומה הוא טוען על שינוי עמדותיו ״חזרתי בתשובה״.
שמישהו יעזור לי בבקשה...

פיקסעלע

New member
1. מגמתו הפוכה מלייבוביץ'

בעוד של' שאף למאבק דתי חילוני הוא שואף לאחדות. אני רוצה להזכיר לכל מי שמתלהב ממאבקו למען תורה ועבודה (למרות שהוא עצמו לא נהג כך...) את דברי ל' שבניגוד לבורג שנאבק למען הפרדת דת ממדינה למען המדינה הרי של' עצמו נאבק על כך למען הדת. אמסלם לא נאבק למען תורה ועבודה בשביל קדושת התורה אלא בשביל התועבה ששמה "מתינות". האדם הזה הוא מאמין בשילוש היהודי. חוצמזה, מה הוא מתכוון לעשות בכנסת חוץ מאשר להצטלם ולקבל קצת כפיים מכמה פתאים? מישהו באמת חושב שאם הוא יעביר חוק המחייב בחורי ישיבות להתגייס (כמובן - לא את העילויים כמוהו) החרדים יתגייסו ונזכה לדור של תלמידי חכמים הלומדים תורה לשמה?

למעלה