1. מה דעתכם על

אני מציע שנתאים את רמת הפרקטיקה

בחיי היום יום למצב המוסרי בעם. שנהיה צדיקים הקב"ה יעשה לנו מלחמות. כרגע איננו צדיקים אם להתבטא בעדינות. אין מנהיגות אפילו פורמלית. יש ספרדים ואשכנזים שלא רוצים לשבת יחד. ועוד ועוד. במצב כזה אין מה לעשות אלא ללכלך את הידיים גם בביטחון וכלכלה ועוד.

ומנגד יש את ע"ז פ"ט הלכה יא

היו ישראל שוכנין ביני הגויים, וכרתו להן ברית--מותר להן למכור כלי זין לעבדי המלך וגייסותיו: מפני שעושין בהן מלחמה עם צרי המדינה להצילה, ונמצאו מגינין עלינו--שהרי אנו שרויין בתוכם.

פיקסעלע

New member
אני עקרונית בעד גיוס לצה"ל

ובכל זאת אני מזדהה עם מאבק הציבור החרדי נגד גיוס בניו לצבא שיש לו גם "חיל חינוך" והזהות הציונית היא זהות שהוא מנסה להוריש לחייליו. ובמילים אחרות, ברגע שהצבא יתעסק אך ורק בהגנה החיונית יהיה מקום לדבר על נחל חרדי אמיתי. בפועל הוא מגן על מדינת הלאום שהזהות הישראלית הוא מטרת מדינה זו וצבא זה, וזהות זו היא אויב הדת כתופעה קולקטיבית.

3 שנים הייתי בצבא ועוד עושה מילואים

ומעולם לא ניתקלתי בשום חיל חינוך שניסה לכפות עלי ציונות. אתה כן ?
אחד הדברים שיועילו מאוד לאדם זה להבדיל בין עיקר לטפל !

פיקסעלע

New member
לא היו לכם ימי חינוך?

ביקורים במוזיאון הפלמ"ח וכיוצא, וכאילו המפקדים לא מפמפמים את ערכיהם כל הזמן. גם ל' ראה בעיה בלהיות תחת פיקוד אדם חילוני.

לי אישית לא היה

אבל יכול להיות בגלל שעברתי יחידה. אתה מחפש צדק מושלם לא תמצא אותו. בשביל זה לא להתגייס ? ואם יורידו 3 ימי חינוך ? ומה לגבי שירות לאומי. זה נשמע תירוצים קלושים (למרות שאני יודע שזו לא דרכך אבל אני חושב שאתה פשוט מנסה בדוחק להצדיק את אחיך).
איפה ל' ראה בעיה בזה ?

פיקסעלע

New member
חוץ מזה

אצלנו ברמת השרון בתי הכנסת שלכם מוצפים באברכים שבאים לחזק וללמד תורה.

טוב לשמוע

תראה אתה אומר שלכם אבל אתה מכיר לפחות את חלק מדעותיי ויודע שאני לא מחשיב כלל את התפילה לשלום המדינה וכו'. ולא את הקבלה ועוד. אבל איפה אתה רוצה שאני אתפלל ? איפה אתה רוצה שהזקנים שבקושי זזים יתפללו. אתה יודע יש גם פרקטיקה.
בקשר למה שאמרת על כל התפילה פטפטת - חיים אני מאוד מבקש ממך להפסיק עם לשון הרע או שלא אוכל להמשיך בשיחה זו. אני מציע לך לשוב ולעיין בהלכות תשובה פרק ד הלכה ג דברים שהעושה אותן אי אפשר לו שישוב תשובה גמורה !

פיקסעלע

New member
בא נעבור מעולם ההצהרות לעולם המציאות

הסיבה האמתית שחרדים לא מתגייסים היא בגלל שהם רוצים שבניהם יישארו דתיים. הסיבה שהמזרחניקים מתגייסים למרות זאת היא בגלל שהזהות הישראלית חשובה להם יותר. מי שיש לו דבר חשוב יותר מהתורה הוא עובד עבודה זרה שאין איסור לדבר עליו לשון הרע.

למעלה