מליצים מתווכים נ נח-ים והתקשרות לצדיקים
א. אני שוב מדגיש שאני מדבר על המצע שלהם ולא עליהם!
ב. לעצם העניין - שים לב שהאיסור במליצים לא נכלל בהגדרת עבודה זרה בהלכות ע"ז אלא בהגדרת מינות בהלכות תשובה! מדובר במישור של דעות ולא במישור של מעשים! זה נקרא בשפה ההלכתית "שיתוף" שלבני נוח למשל זה מותר.
ג. מסופקני אם הרעיון של התקשרות לצדיקים - התקשרות = אהבה, הצדיק = לא גופו אלא רוח הקודש שלו המביאה לאמונה היא בכלל איסור שיתוף.
"בראש השנה האחרון שקודם הסתלקותו אמר רבינו, ז"ל, התורה הנוראה "תיקעו תוכחה". מבואר שם, שצריכין לבקש ולחפש מאד מאד את הרוח הקודש, רוח נבואה של הצדיק המנהיג האמיתי, שעיקר שלמות האמונה, שהיא עיקר היהדות, על ידו דיקא. ואז, אחר אמירת התורה הנזכרת לעיל, הזהיר אותי ביותר לכתוב אזהרה הגדולה הזאת, שכל אדם שבעולם, מגדול ועד קטן, צריכין לזהר בזה מאד, וצריכין להזהיר ולהזכיר אותם אזהרה זאת אלפים פעמים, שיזכרו מאד בכל יום ויום לחפש ולבקש הרבה את הצדיק המנהיג האמת, שיש לו רוח נבואה, רוח הקודש, שיוכל לתקנם באמת לנצח.
כי בודאי אין החיפוש והבקשה אחרי גוף הגשמי של הצדיק, כי אם אחרי רוח הקודש שלו, שעל ידי זה עיקר תיקונו. וזה צריכין לחפש ולבקש תמיד... ועל ידי שנתקשר להצדיק האמיתי, היינו שיאהב את הצדיק אהבה שלמה שיהיה נפשו קשורה בנפשו"
http://ibei-ha-nachal.blogspot.co.il/search/label/חלק א- מכתב א'