1. מה דעתכם על

פיקסעלע

New member
אמסלם לא בעד הפרדת דת ממדינה

כרב מטעם ותיק זה חשוב לו. רק שיוציאו את זה משליטת ש"ס.

למה אתה מכחיש דברים מפורשים שהוא אמר ?

חוץ מזה תפסיק לצפות שהכל יהיה מושלם. תסתכל על צורת החשיבה שלו. קודם כל הוא מפעיל את הקלבסה וזה חשוב. דבר שני פיו וליבו שוים והוא הראה שיש לו לב רחב מאוד. אני מאמין שהוא יהיה סביר.
אתה מעדיף את נ נח נחמ נחמן מאומן ? לא יודע אם הרמב"ם היה מצביע אמסלם אבל בטח שהיה נגד מליצים בינינו ובין הקב"ה.

פיקסעלע

New member
אני לא ראיתי שהוא מפעיל קלבסה

איפה ראית במצע שלהם מליצים? ותזכור, אני לא מצביע.
הוא בפירוש בעד הקצבת לומדים. זה הפרדת דת ממדינה? הוא מדבר על גיור כפרוייקט של המדינה. זה הפרדת הדת ממדינה?

ר' ס' מטרות הסיעה

וכן הם בעד סמים קלים (לא שאני כל כך מיסנגד אבל זה דברים הרבה דברים שבאים לפני שאלת הסמים הקלים).
הוא בעד תיקצוב של עילויים ואני שב ואומר לך שזה לא בכפייה אלא רצון רוב העם לפי התרשמותי. כל מה שנעשה בהסכמה זה סבבה. גם גיור כפרויקט לאומי. אני לא בעד הפרדה הדת מהמדינה אלא בעד הפרדת הדת מהחילוניות. אבל אם בכנסת יש אנשים דתיים או לפחות שחלק מהדת יקרה להם ועושים זאת ממניעים דתיים - סבבה.

פיקסעלע

New member
אני לא יודע מה אתה בעד או נגד. הנושא היה ל'

שרצה להפריד את הדת מהמדינה וראה בפרנסה מהתורה גם אם זה בהסכמה חילול ה'.

לשים מליץ או סרסור

בינינו ובין הקב"ה זוהי הע"ז היחידה שאני רואה בדיון הנוכחי

אני יודע שאתה לא מצביע אבל אתה מדקדק

כחוט השערה עם מאמינים תמימים ופה יש לך הפרה בוטה ואתה חושב שהם הכי טובים. אעזוב את זה אבל בעיניי זה משמעותי. מה שאני רואה כאן זו כנראה הטיה בגלל שהם מהגווארדיה שלך.

פיקסעלע

New member
מליצים מתווכים נ נח-ים והתקשרות לצדיקים

א. אני שוב מדגיש שאני מדבר על המצע שלהם ולא עליהם!
ב. לעצם העניין - שים לב שהאיסור במליצים לא נכלל בהגדרת עבודה זרה בהלכות ע"ז אלא בהגדרת מינות בהלכות תשובה! מדובר במישור של דעות ולא במישור של מעשים! זה נקרא בשפה ההלכתית "שיתוף" שלבני נוח למשל זה מותר.
ג. מסופקני אם הרעיון של התקשרות לצדיקים - התקשרות = אהבה, הצדיק = לא גופו אלא רוח הקודש שלו המביאה לאמונה היא בכלל איסור שיתוף.
"בראש השנה האחרון שקודם הסתלקותו אמר רבינו, ז"ל, התורה הנוראה "תיקעו תוכחה". מבואר שם, שצריכין לבקש ולחפש מאד מאד את הרוח הקודש, רוח נבואה של הצדיק המנהיג האמיתי, שעיקר שלמות האמונה, שהיא עיקר היהדות, על ידו דיקא. ואז, אחר אמירת התורה הנזכרת לעיל, הזהיר אותי ביותר לכתוב אזהרה הגדולה הזאת, שכל אדם שבעולם, מגדול ועד קטן, צריכין לזהר בזה מאד, וצריכין להזהיר ולהזכיר אותם אזהרה זאת אלפים פעמים, שיזכרו מאד בכל יום ויום לחפש ולבקש הרבה את הצדיק המנהיג האמת, שיש לו רוח נבואה, רוח הקודש, שיוכל לתקנם באמת לנצח.

כי בודאי אין החיפוש והבקשה אחרי גוף הגשמי של הצדיק, כי אם אחרי רוח הקודש שלו, שעל ידי זה עיקר תיקונו. וזה צריכין לחפש ולבקש תמיד... ועל ידי שנתקשר להצדיק האמיתי, היינו שיאהב את הצדיק אהבה שלמה שיהיה נפשו קשורה בנפשו"
http://ibei-ha-nachal.blogspot.co.il/search/label/חלק א- מכתב א'

אינני מבין כיצד זה לקולא

אדרבא זה מחמיר את כל המצב.
מה שהבאת כאן מראה עד כמה מעוות המצב של החסידים. אני גם התרשמתי שמה שקורה בפועל הינו חמור. אנשים מדברים על הרבה בהזיות. טוענים שראו אותו כאן וראו אותו שם, שהוא מחיה מתים וכו' וכו'.
להגיד אני מסתכל על המצע ולא על האנשים זו שטות.

תגיד קראת את הדברים ?? קראת את המצע שלהם ??

"לאחר מיכן בדקנו במקורות, אם זה אכן ראוי לנו בכלל להכניס את עצמינו למהלך כזה. בדקנו בספרי רבי נחמן ובשיחות של ר' ישראל דב אודסר, וגילנו שזה המהלך הנדרש."
ועל כך מדבר הרמב"ם בפרק יא. וכן הוא מדבר בהלכות ע"ז על המינים בפרק ב הלכה ט.

אני ממשיך מתוך הראיון:
"מהו הרעיון מאחורי המפלגה ?
הרעיון העיקרי הוא למסד את הדעת של רבי נחמן, שזה אור השם יתברך בעצמו, "

תשמע אם אתה לא רואה פה משהו לא בסדר אתה פשוט ירדת מהפסים ! לא תשא פנים !
ואגב כדאי שתציץ בקליפ הרעשני שהם עשו ותראה שיש להם פטיש קל לטנקים ושאר כלי מלחמה.

פיקסעלע

New member
אדוני, הם לא בדקו בצורה סגולית

הם בדקו באותו אופן שאתה בודק בשולחן ערוך מה לעשות.
אם היו אומרים לך שתורת משה זה אור השם יתברך עצמו, הייתה לך בעיה עם זה?

טוב זה לא מה שאני שמעת שחב"ד נוהגים לעשות

עם הספר שלהם. אבל אפשר לפרש גם כך ואקבל זאת מחשש לשון הרע.
תורת משה אור יתברך אני מניח שלא היתה לי בעיה כי אני מצווה לחשוב משהו מעין זה. כל מה שמעבר לזה הוא שיקוץ. גם אם היו אומרים למשל על הרמב"ם משהו מעין זה, הייתי חושב שהם פיספסו.

פיקסעלע

New member
אני לא נ נח

חוץ מזה שהעברתי את תמיכתי ל"עלה ירוק". הם באמת בעניין של הפרדת דת ממדינה.

למעלה