1. מה דעתכם על

איפה ל' אמר מה שאמר על בורג ?

ומי אמר לך שזה למען המתינות ? מה שהולך היום בציבור החרדי זו תקלה ואתה יודע זאת היטב. בקשר לסיכוי שהוא יפעל כל מסע ארוך מתחיל בצעד קטן וממילא לא רק בכנסת נקבעת המדיניות וברוב המקרים הכנסת היא משנית אם לא פחות מכך. ובאשר לכך שהוא לא התגייס - אין לי בעיה שאנשים שהם עילוי לא יתגייסו - עפר אני לרגליהם. לדעתי רוב העם מרגיש כך. למה האנטי הזה ?

פיקסעלע

New member
פשוט לקרוא

http://amshalem.org.il/
אותי לא מעניין מה "העם" מרגיש (חז"ל אומרים ש"העם" זה תמיד הערב רב) אלא קדושת התורה שלא תתחלל בהפיכתה לפרנסה. ואמסלם התפרנס מהתורה כל ימיו ובכך (בין השאר) חילל את השם וכיבה את מאור הדת

אוקיי אז אתה רוצה להשאיר את המצב על כנו ?

ואיפה המקור על בורג ?
ומותר לאמסלם לשנות את דעתו. הוא יוצא נגד הפיכת הדת לפרנסה. אם אתה יכול לשנות מעט לטובה ולא עושה זאת כי אינך יכול לשנות הרבה - אינך אלא טועה.

פיקסעלע

New member
הוא לא

הוא בעד שמי שבאמת לומד (כמוהו) לא ישרת והמדינה תפרנס אותו. הוא נלחם בחרדים שהסיבה האמיתית לאי גיוסם היא חששם מפריקת עול.

אם הם לא יתפרנסו בעצמם

קודם כל זה ביזוי התורה ושנית סיגרת הברזים היא ענין כמעט ודאי בעתיד הנראה לעין. מה הם יעשו אז ? הילדים שלו משרתים בצבא ואם העם מסכים שכמה עילויים ילמדו על חשבונו אז סבבה. גם הרמב"ם למד על חשבון אחיו - זה היה בהסכמה וכולנו הרוחנו.

חששם מפריקת עול - לא אמין

יש נחל חרדי יש שירות לאומי. מי שאמונתו כמגדל קלפים - יש לו בעיה בלי קשר לגיוס. מה אני צריך פינגוינים בישיבות שלא איכפת להם כלל מאחיהם (הדתיים). מתי פעם אחרונה הם באו להשלים מנין לבתי הכנסת הגוססים ? מתי באו ללמד הלכות ? מה רק חרדים יכולים לקיים מצוות ? (אם כי יש פינגוינים טובים אבל הם מיעוט).

פיקסעלע

New member
אתה מופקר

העובדות הכי בסיסיות הן הורדת הכיפות בקרב המשרתים בצה"ל וגם בנחל החרדי. תורתנו מצווה אותנו להתרחק מהגויים כדי שלא נושפע מהם. לנו אכפת מהילדים שלנו ולא מהרייטינג שלנו כאמסלם או בתי הכנסת שלכם שעובדים שם את השילוש. כל הקירות בבתי הכנסת שלכם מעוטרים בהלל על "קדושי" צה"ל, כולם נעמדים דום בתפילה לשלום המדינה. אם חסר לכם מניין זה בגלל שאתם מקריבים את בניכם על מזבח הבעל ששמו "עם ישראל".

נו באמת מה אתה עושה ענין משטויות

אז מברכים את חיילי צה"ל. במה זה שונה כל כך מברכות לרפואה וכן הלאה שנעשים (אני חושב) אצלכם ? לי אגב לא יצא לראות עיטורים של קירות בכאלה עיטורים שאתה מתאר. חטאת חטא גדול חיים חטא גדול מאוד - לשון הרע על קהל שלם ! אתה באמת חושב שזה עיקר תפילתם של היהודים הפשוטים והטובים שפוקדים את בית הכנסת מדי יום ? האם בכלל יש להם אפשרות לבטל את המינהגים הללו שנראים לצערי אינטגרלים היום ? ומדוע שלא תבוא אתה לבית הכנסת ותלמד אותם שזה רק ספחת שדבקה לאחרונה ? יותר קל להגיד אתה חוטאים ולכן אתיחס אליכם כמצורעים.

פיקסעלע

New member
שטויות? כל קריאת התורה היא פטפטת

ובתיפלה הזאת כולם עומדים דום? בזה אתם מאמינים. אתה מציע שנחלן את בנינו בשביל המדינה שלכם.

הבהרה: לא דיברתי על כלל החרדים

ולא על כלל התנהגותם, אלא רק לענין הזה של השלמת מנין ולימוד. רוב החרדים לא באים במגע עם הכיפות הסרוגות לפחות למיטב ידיעתי וזה חבל לי. עם זאת יש לא מעט שכן. יצא בטעות שאני אומר יש מעט פינגוינים טובים כאילו זה מדבר על כלל אישיותם וכו'. חלילה וחס לי מלחשוב כך.

פיקסעלע

New member
אדם שהמדינה חשובה לו יותר מהתורה

כגון הרוצה לגייס חרדים - קרי חילונם - למען המדינה, הוא עובד עבודה זרה שלא מצטרף למניין. אנחנו לא יודעים מי כזה ומי לא, אז איך נדע שהמניין כשר והברכות בו לא לבטלה?

תפסיק לחפש בציציות

אתה חושב שמאז ומעולם היו ישיבות ? ובתוך הישיבות כולם צדיקים גמורים ? האם אין אנשים שמקללים את יומם לדעתך ? אני לא יודע. אינני בוחן לב וכליות ואינני נדרש לכך. אני רואה אדם שבא להתפלל כל יום ואני לא מחפש לפסול סתם.

פיקסעלע

New member
מה דעתך על אדם המתפלל יום יום

ומקריב את בנו למולך?
כי המבולל את בניו עם החילונים מקריבו למולך הציוני. יש עוד מצוות חוץ מתפילה יום יום על עם ישראל. כמו האיסורים הנוגעים להתרחקות והתבדלות מהגויים.

קל מאוד להתבולל מהגויים

בתוך הישיבה כאשר מפרנסים אותך. אבל זה לא עובד כך בעולם האמיתי. והגיוס לצהל אינו בגדר התבוללות אלא צורך חיוני שלדעתי הרמבם היה מאשר. אל תשכח שיש בילבול גדול בנושא הזה וההלכה לא ברורה. את שורף הכל באש הקנאות העיוורת. תתבגר !

פיקסעלע

New member
קנאות עיוורת? מדובר בדבר הכי פרקטי!

אנחנו רוצים את בנינו דתיים וזה חשוב לנו יותר מהחיים!

למעלה