1984 של אורוויל

Hameln

New member
מה קשור "תכתיבים מבחוץ"?

דיקטטורה אוכפת חוקים עפ"י תכתיבים מבחוץ? תאוקרטיה אוכפת חוקים עפ"י תכתיבים מבחוץ? (אני חושב שלא)

ריבונות זה 1. שלטון עצמאי, עצמאות מדינית.
2. מרות, אדנות, שליטה.
3. סמכות של המדינה לשלוט.
(Take it for what it's worth)

"אם אזרחות מוגדרת בצורה שמוציאה חלק מהאוכלוסיה ממעמד של "אזרח", זאת לא דמוקרטיה. זה איזשהו סוג של אריסטוקרטיה" - לא. זאת אמנם לא דמוקרטיה ליברלית, אבל אם פירושה של דמוקרטיה הוא "שלטון העם" והעם בחר בבחירות כלליות, חופשיות, בהכרעת רוב, להגדיר 'אזרחות' בצורה ששוללת לחלק מהאוכלוסייה את מעמד האזרחות, זאת עדיין דמוקרטיה. זאת אולי לא דמוקרטיה שהיית רוצה לחיות בה, זאת בוודאי לא דמוקרטיה שאני הייתי רוצה לחיות בה, אבל זה לא מספיק כדי להגיד בצורה חד משמעית שזאת לא דמוקרטיה. כל הסממנים של דמוקרטיה (בחירות כלליות, חופשיות, הפרדת רשויות וכו') יכולים להמשיך להתקיים בה. סה"כ שונתה ההגדרה של 'אזרחות' (ממילא לכל מדינה יש קריטריונים משלה לאזרחות והם אינם זהים בכל המדינות, אפילו לא בכל המדינות הדמוקרטיות).

חנוך25

New member
1. מבחוץ - הכוונה ממדינות שכנות. בד"כ המילה ריבונות

משמשת ליחסים בין מדינות, "הכרה בריבונות" וכו'.
אזרחי המדינה עצמה בד"כ לא חולקים על הריבונות אלא על חוקים שמתיחסים חהסדרי הפנים.
לגבי הפנים מדברים בד"כ על" משילות".

Hameln

New member
Okay אני מבין את כוונתך

הנקודה שלי הייתה שהיכולת לאכוף חוק חיונית לקיום ריבונות בין אם מדובר בדיקטטורה, בתאוקרטיה, בדמוקרטיה וכו' (זה לא מה שמבדיל בין צורות משטרים).

Hameln

New member
במדינה דמוקרטית השהיה לזמן בלתי מוגבל של זכויות אדם וזכויות

אזרח זאת לא כפיית אוטוריטריזם כי לאוטוריטריזם אין אמצעי כפייה משל עצמו.

אה! ו... שוטון זה מנוע שמוכיח שחבר דמיוני כלשהו אמיתי.

חנוך25

New member
אוטוריטריזם יכול להיות דמוקרטי?

גם צפון קוריאה קוראת לעצמה דמוקרטיה.
אני מדבר על דמוקרטיה שבה האזרחים קובעים את החוקים.

Hameln

New member
לא כתבתי שאין לו אמצעי כפייה אלא ש"אין לו אמצעי כפייה משל

עצמו". (רעיון ששאלתי ממך, אגב)

חנוך25

New member
אז לא הבנתי. יש לו או אין לו אמצעי כפיה?

אתה יכול למחוק בהודעות שלי את כל ה"משל עצמו".
המשמעות לא תשתנה כהוא זה.

Hameln

New member
בוודאי שהמשמעות תשתנה

כי כל עוד אמצעי הכפייה לא משל עצמו הוא דמוקרטי (זה המבחן, לא?) אבל הייתי מהמר שבדוגמה שלי (השהיית זכות האזרח לבחור ולהיבחר למשל) הוא בדרך המהירה להשתלט גם על אמצעי הכפייה (אבל זה לא אומר שהאזרחים לא חוקקו את החוק שמאפשר לפרלמנט להסמיך את הממשלה לעשות את זה ...Just saying).

חנוך25

New member
המבחן הוא למי כפופים אמצעי האכיפה.

אם אין לכולם זכות לבחור ולהיבחר זאת לא דמוקרטיה.
אם פרלמנט נבחר מחוקק חוק שמשהה זכות לבחור ולהיבחר אז מן הסתם באותו רגע הדמוקרטיה חדלה מלהתקיים.
(חשבתי שתיקח ציטוט שלי, תשמיט את ה"משל עצמו" ותראה שהמשמעות השתנתה...:) )

BravoMan

Active member
אז רגע, תן לי להבין:

לשיטתך, כפיית חוק היא כפייה דתית, רק אם מי שאוכף את החוק כפוף לגוף דתי כלשהו, כגון מועצת חכמי התורה?
&nbsp
בסדר, בוא נראה:
במדינת ישראל, הסמכות העליונה בעניין סטטוס משפחתי זה משרד הפנים.
גם משטרת ישראל, שאוכפת את כלל החוקים, כפופה למעשה למשרד הפנים.
&nbsp
בראש משרד זה עומד מנהיג דתי, הנושא בתואר "רב" - אריה דרעי.
אדם זה מונה לתפקיד שלו ע"י גוף דתי, שאינו נבחר ע"י הציבור - מועצת חכמי התורה.
&nbsp
אומנם, דרעי הוא חבר מפלגה, אבל זו מפלגה שאין בה פריימריז, והתקנון שלה בפירוש קובע שלא כל אחד יכול בכלל להתפקד אליה!
מי שקבע את הרשימה של המפלגה הזו בכנסת, זו אותה מועצה דתית, שכאמור, אף אחד מהציבור לא הצביע עבור חבריה.
&nbsp
אז, עכשיו אתה מסכים איתי שהחובה להתחתן ברבנות היא כפייה דתית, או שיש לך עוד תירוצים?

חנוך25

New member
במדינת ישראל הסמכות העליונה היא חוקי הפרלמנט.

משרד הפנים+משטרה+ בתי משפט מוציאים לפועל ואוכפים את חוקי הפרלמנט.

בראש משרד הפנים עומד אדם שהוא גם חרדי. הוא לא מונה ע"י מועצת גדולי התורה אלא על ידי ראש הממשלה.

אופן הבחירה של ראשי מפלגות לא מעניין. מבחינתי שאלוהים יקבע את הרכב הרשימה. יש רשימות חילוניות ללא פרימריז, ויש גם מפלגות של איש אחד.
כשר, הוא כפוף לחוק הכנסת ולא למועצת חכמים או לאלוהים.

אז עכשו אני לא מסכים איתך "שהחובה להתחתן ברבנות היא כפייה דתית".

לחילופין - כמו שאמרתי - אין לי בעיה להסכים שכל כפיה של כל חוק היא "דתית", במובן זה שכל חוק מבטא אידאולוגיה/דת כלשהי.

Hameln

New member
תלוי למה כוונתך ב"אמצעי אכיפה"

המשטרה בישראל כפופה לרשות המבצעת. לא יודע עד כמה זה קשור לבחירות כלליות כי בישראל מצביעים לרשות המחוקקת (ולא למבצעת).

חנוך25

New member
הרשות המבצעת כפופה לרשות המחוקקת. הכנסת

יכולה להפיל ממשלה ולהכריז על בחירות. כך שהכפיפות היא בסופו של דבר לחוק של פרלמנט שנבחר בבחירות כלליות.

jamejame

New member
בשורות נפלאות

בתחרות הדיסטופיות הגדולה, יש לנו זוכה מפתיע:
"חולית" של פרנק הרברט. לא בקטע של אופרת הסבון הגלקטית בין בני אטראידס לאנשי הארקונן, לא המרקוח ולא בנות-גשרית, אלא....החול.
על פי דו"ח של ממשל טראמפ שהודלף לוושיגטון פוסט, אין טעם לנקוט בצעדים מונעי התחממות גלובלית, כי המין האנושי בחוכמתו הרבה כבר עבר את נקודת האל-חזור, וההתחממות הגלובלית הצפויה עד סוף המאה היא בשיעור של 4 מעלות מה שלא נעשה (ולכן ממליץ הדו"ח על- לא לעשות כלום).
אפריקה- חול.
דרום-סין- חול.
חלקים נרחבים מדרום-אמריקה- חול.
ערי החוף- מים.
שבוע טוב.

דייהטסו

New member
הערה היסטורית

ארוול לקח את הרעיון של שינוי ההיסטוריה ע"י החלפה של כל העותקים מהמציאות בברה"מ, בפרט החלפת הערך על לברנטי בריה בערכים אחרים אצל כל מנויי האינציקלופדיה הסובייטית הגדולה. [URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94_%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%99%D7%99%D7%98%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%94[/URL]

למעלה