3 סיבות למה Three Stories לא טוב!

אבל..

ואני לא מתכוונת להעליב.. השאלה קצת דבילית לדעתי.. האוס זה לא פרק אחד, או שני פרקים.. מבחינתי הסידרה עצמה היא יצירה שלמה.. או אולי.. כל עונה היא יצירה.. יש שם בניה של עלילה, מתח, דמויות, אני אישית לא חושבת שצריך להפריד פרק אחד מפרקים אחרים.. ולכן השאלה הזאת לדעתי פשוט לא רלוונטית..

randomguy

New member
אבל בכל זאת, זה מה שאני רוצה לשאול

אם צריך לבחור רק פרק אחד (לקחת לאי בודד, להראות למי שלא ראה אף פעם, או סיטואציות אחרות), איזה פרק תבחרי. למרות שזאת סדרה. בדיוק כמו שאני יכול לשאול איזו סצנה הכי טובה בהאוס או איזה משפט הכי טוב.

אני חושבת שאם מישהו יראה רק פרק

אחד של האוס, לא משנה איזה, אפילו שלושה סיפורים, הוא פשוט לא יחווה את החוויה המלאה של האוס, והוא לא יוכל להעריך את הסידרה על מה שהיא באמת.. הוא בטח יחשוב שזה סתם עוד סידרה על רפואה, ולא יבין את היחוד שבה, את הניואנסים בין הדמויות, ובכלל את רוח הסידרה. אני הייתי אומרת או לראות את הסידרה בכללותה (את רוב הפרקים לפחות) או לא לראות כלום, לא פרק אחד.

randomguy

New member
תסלחי לי, אבל זה מצחיק אותי שאת

כתבת את מה שכתבת בהודעות מעלי, כי יו פעם אמר (לפי מה ששמעתי) ש"גבינה היא המשחק של השטן" היה המשפט האהוב עליו ביותר בכל הסדרה, וזה הכינוי שלך, אז אני משער שאת יודעת את זה, ואם אפשר לבחור משפט הכי אהוב, קל וחומר שאפשר לבחור פרק הכי אהוב.

חחחחחחחחחחח אוקי... הבהרה!!

את הכינוי בחרתי הרבה הברה לפני שהתחלתי לראות האוס. לא אני המצאתי אותו, אלא נתקלתי בו בסרט "יומן נעורים" (אתה מוזמן לבדוק) ובחרתי אותו כי אני אוהבת את המשמעות שלו. ואכן אני זוכרת ששמעתי את האוס אומר את זה וגיחכתי ביני לבין עצמי, כי זה הכינוי שלי בתפוז הבהרה שנייה- אני לא חושבת שאי אפשר לבחור משפטים אהובים, סצנות אהובות, פרקים אהובים מהסידרה. אני חושבת שלא נכון לבודד פרק אחד מהסידרה, ולמשל לתת למישהו שמעולם לא ראה האוס לראות רק את הפרק או משהו כזה. הוא לא יפיק את אותה חוויה שך הפרק, כמו שאני חוויתי אותה אחרי שראיתי את שאר הפרקים. הפרק "הכי טוב" הוא כזה רק כי הוא נשען על הפרקים האחרים הוא לא היה הכי טוב אם הוא עומד בפני עצמו. אם הוא לא היה חלק מהסידרה הזאת, אם לא היו קיימים ההיסטוריה של הדמויות, קווי האופי שלהם, האוירה של הסידרה. פרק אחד, אפילו אם הוא לדעתי הכי טוב הוא לא יצירה בפני עצמה, הוא החלק הטוב ביותר בכל היצירה שנראת האוס. הוא לא יהיה אותו פרק, לא תהייה לו אותה משמעות בלי הפרקים האחרים.

randomguy

New member
וואלה!

מגניב שיצא ככה שיו אמר את זה, ואת בחרת את השם עוד לפני כן! בקשר לשאלה האם אפשר להפריד או לא, אני בדעה שכן, ואני בדעה שאם מה שמפרידים עומד בפני עצמו, אז הוא חלק יותר חשוב מהשלם מאשר חלק שמופרד ולא ממש עומד בפני עצמו.

זאת בדיוק הפואנטה

אם נבחר פרק אחד, כל פרק (לטעמי) הוא לא יעמוד בפני עצמו, אין חיה כזאת, כי הוא כבר חלק ממשהו שלם

randomguy

New member
ד.א. את ממשיכה לראות בקצב של

השידורים בישראל (כמוני) או שאת מורידה פרקים חדשים מהרשת (כמו האנשים חסרי הסבלנות פה)?

קצב השידורים בישראל

אין לי בנתיים תוכנה שאפשר להוריד סדרות, אולי תהיה לי בעתיד, אך אין לדעת מתי

randomguy

New member
אל תתני לאנשים פה להשפיע עליך לראות

בקצב האמריקאי, אני אשמח אם תשארי בקצב השידורים בישראל, כדי שיהיה לי עם מי לדבר שרואה בקצב שלי
בינתיים חכי לשידורים חוזרים של העונות הראשונות, לא דחוף לראות את עונה 3.

../images/Emo13.gif

תאמין לי שאם היה לי את התוכנה שאין להזכיר את שמה, הייתי בשנייה מורידה את העונה השלישית, בעצם הייתי מורידה קודם, את העונה הראשונה כי יש שם המון פרקים שפיספסתי ובעיקר כדי לראות שוב את שלושה סיפורים, ואפילו כמה פעמים כי זאת גאונות לשמה (לדעתי לפחות), ואז את העונה השניה, כי גם בה פיספסתי עוד כמה פרקים, ואחרי שהייתי חורשת על שתי העונות הראשונות הייתי מורידה את השלישית.. ותאמין לי שזה ללא שום לחץ מהאנשים פה. ובכלל הייתי חוגגת עם עוד מלא סדרות טובות שאני רוצה לראות.. אבל.... אין לי את התוכנה, כי אני צריכה קודם אנטיוירוס טוב, ושלי עושה לי קצת בעיות, אני צריכה ללכת לחנות מחשבים, ואני עסוקה, אז אני כל הזמן דוחה את זה.. תהיה לי בסוף, אבל זה יקח קצת זמן.. אז לשימחתך אני בנתיים רואה בקצב של הארץ.. אבל הכל זמני

Benjamin Turner

New member
נסי את הAVG, אחלה אנטי-וירוס (לפי

טכנאי המחשבים שלי) וחינמי. עובד יותר טוב מהמקאפי, זה בטוח
. אחרי שהתקנתי אותו הוא מיד זיהה כמה סוסים טרויאניים, שהמקאפי-שעובד כל הזמן ברקע-אפילו לא צייץ לגביהם.

לא שמעתי עליו

לפי מה שידוע לי קספרסקי הכי טוב, וכבר קניתי אותו, אז זה לא משנה.. אבל כשהוא פועל אני לא מצליחה להיכנס לאינטרנט, כניראה משהו בהגרדות.. אני כל כך גרועה במחשבים שזה מדהים...

Benjamin Turner

New member
סורי, גם אני. למרבה המזל, יש בפרדס

כמה פורומי תמיכה טכנית לא רעים בכלל

randomguy

New member
סיבות בעד Honeymoon לפרק הכי טוב:

אני מעתיק מה שכתבתי בשרשור אחר, ואשמח לקבל תגובות: להלן 3 סיבות למה 1X22 הוא בעיני מועמד לפרק הכי טוב (ממה ששודר בארץ): 1. העלילה הרפואית - מקרה מאוד מעניין ובמיוחד מסובך לפענוח מבחינה דיאגנוזיסטית. היה "קייס" מרתק של החולה השבועי (מארק ווארנר). פרק קלאסי מבחינה זאת, ויותר טוב מרוב (בעצם כנראה מכל האחרים). 2. מבחינה קומית - הרבה בדיחות מעולות (למרות שיחסית בכמות ממוצעת או קצת פחות מהמומצע). הומור קלאסי של האוס. גם מהבחינה הזאת, פרק קלאסי. 3. מבחינה דרמתית - כל הפרק היה מאוד טעון רגשית ובפרט האוס, היה במצבים אימוציונלים אינטנסיביים במיוחד לאורך כל הפרק (בעיקר בגלל היחס המורכב שלו אל סטייסי). ראו אותו בשיא שלו, מפענח את התעלומה, פותר את הפאזל, וגם כשהוא הצליח לבצע את הבדיקה (של השתן בזמן התקף) תוך נטילת סיכון, ולמרות כל המכשולים, וכך אימת את האבחנה והציל את החיים של החולה. וראו את האוס גם בתחתית, במיוחד בסוף הפרק, כשסטייסי נשארת עם מארק והוא מנסה ללכת על הרגל שלו ולא מצליח וכל מה שנשאר לו זה לקחת כדור ויקודין, וברקע השיר "you can't always get what you want", מה שממחיש יותר מהכל איפה האוס נמצא ומה עובר עליו באמת. גם מהבחינה הזאת, פרק קלאסי, ויותר טוב מרוב (או מכל) האחרים.

Hieros Gamos

New member
באמת שלא קראתי בהעמקה את מה

שכתבתם פה כי אני עייפה וכואבת לי היד אבל בתגובה קצרה לאיך שראיתי שניסחת את השאלה- אם הייתה לי אפשרות לבחור איזה פרק אחד ויחיד של האוס לראות, עדיין הייתי בוחרת בthree stories ובלי קשר אם הוא הפרק הכי טוב בסידרה או לא, ואני מדברת כאחת שראתה גם את who's your daddy, no reason &meaning (אחח meaning...no reason. meaning...no reason
) וזה לא בגלל שהפרקים האלה הם לא פרקים טובים (כי שלושתם, בעיקר 2X24-3X01) הם ללא ספק פרקים מעולים, ולא בגלל שפרקים אחרים בסידרה הם פרקים שיותר מדגישים את הרעיון של האוס או לא- כמו ש...כנראה רובכם הגדול כבר יודע, הפרק הראשון שראיתי היה three stories אבל לא ראיתי אותו במלואו אז הוא בילבל לי את הצורה עם החילופי דמויות שם, מה שהביא אותי לניסיון...לראות אותו במחשב שנכשל (99.5% גאד, הדיכאון) מה שהביא אותי להשיג לעצמי את כל עונה ראשונה ושוב, הפרק הראשון שראיתי היה three stories כי הוא היה המטרה שלי בכל המעשה הבלתי חוקי הזה. הייתי בוחרת לראות אותו כי שים לב שרוב האנשים שנכנסים לפה ש"גילו" את האוס בעונה השנייה שלה שואלים את אותה שאלה- למה האוס צולע. אני חושבת שהפרק הזה יותר מהכל, מגלה לנו את אחד הדברים היותר עמוקים והיותר משפיעים שעברו על האוס, בין אם זה מבחינה פיזית או מבחינה נפשית. נכון, מסבירים, בערך, מה היה לו בפיילוט (הוא מספר לורוניקה<חיחי לרבקה, זו רובין טאני שמשחקת את ורוניקה בprison break> שהוא סבל ממוות שרירים אחרי שלא איבחנו אותו כי הסמפטום היחידי היה כאב אבל זה שטחי לחלוטין, יבש) אבל אתה לא באמת מקבל את הפול אפקט של זה עד שאתה רואה את three stories. יש הרבה פרקים שנותנים לנו Insight על האוס ועל מה שעובר עליו, רובם עושים את זה (חלק יותר-detox, babies and bathwater, daddy's boy, distractions, house Vs. god, no reason- וחלק פחות) אבל אני חושבת שמהות הסידרה, שהיא בעצם המהות של האוס, מועברת בפרק הזה כמו שהיא לא מועברת באף פרק אחר. הרעיון של הסידרה הזאת הוא לא הרדיפה אחרי פתרון התעלומה, העובדה שכל DDX שהם עושים או מנסים לעשות, כל טיפול שהם מבצעים וכל משפט שהם אומרים עלול להוביל להרעה או הטבה במצב של החולה כי, בתכלס, אתה (אני מדברת לרן בעיקרון אבל כל מי שהגיע עד לכאן יכול לראות בזה תגובה אליו) יודע בדיוק כמוני שהסיכוי שהחולה ימות הוא מאוד נמוך. החולה הוא בסה"כ אמצעי כדי להציג לנו את הדמויות, את מה שעובר עליהן, את כל הסיבוכים, תסביכים והבעיות שלהן, ומאחר והאוס הוא הדמות הראשית זה מתמקד בו הכי הרבה. אם הרעיון של הסידרה היה הדרמה הרפואית היא הייתה נכחדת כמו הסידרה שעסקה בתעלומות רפואיות שעלתה במקביל להאוס (לפני שלוש שנים. אני חושבת שדייויד שור מדבר על זה בemmy pannel...אם לא דייויד שור אז מישהו אחר בטוח). אם העיקרון היה רק להציג לנו מה שעובר על הדמויות היה לנו את האנטומיה של גריי רק עם יו לורי במקום פטריק דמפסי... איזו דרך יותר טובה להציג את מה שעובר על האוס גם בתור רופא וגם בתור חולה מאשר להציג מעיין השוואה בין שני ה"תפקידים" האלו? אז...אממ כן, אני הייתי בוחרת בthree stories אם לא הבנת. בטוח של בhoneymoon הוא ממש לא פרק כל כך טוב לדעתי. מעונה ראשונה הפרקים שנותנים פייט ל1X21 (לטעמי) הם detox, control, kids ו-babies and bathwater...עונה שנייה מצטרפים אליהם autopsy, All in, Euphoria 2, no reason ו-distraction שהוא פרק character driven לחלוטין אבל אני כל כך כל כך אוהבת אותו והסצינה האחרונה היא אחת מהסצינות הכי טובות בסידרה מבחינת משחק (כן, הסצינה שנכנסת אליו הזונה. הוא לא אומר הרבה, לא קורה שם הרבה אבל יו מעביר כזאת הרגשה של תיעוב עצמי של הדמות שזה נראה לי כל כך נכון שם וכל כך מתאים וכל כך גאוני...)

randomguy

New member
גל, תודה על התגובה. אני אכתוב יותר

מאוחר תגובה למה שכתבת. רק בקשר לניסוח השאלה בראש השרשור, זה היה ניסוח קצת פרובוקטיבי במכוון, כדי לסחוט תגובות, וזה עבד
פרק 21 הוא כן פרק מאוד טוב לדעתי, אבל אני לא חושב שהוא הכי טוב, ורציתי להבין למה כל כך הרבה אנשים חושבים שהוא הכי טוב.

randomguy

New member
תגובה ../images/Emo179.gif

אוקיי, העלת כמה טיעונים טובים בעד three stories (להלן 21). אני מסכים שהוא פרק מאוד חשוב להבין את האוס, אולי הכי חשוב להבין מה בדיוק קרה לו, אבל עדיין אני חושב שאפשר להבין בדיוק מה קרה לו ובעיקר איך הוא מרגיש בקשר למה שקרה לו (ובקשר למה שסטייסי עשתה לו בפרט) מפרק 22 למשל. למה את לא חושבת ש 22 היה לא כל כך טוב? אחרי שסיימתי לראות את עונה 1 בפעם השלישית החלטתי שאני נוטה לבחור בו כפרק הכי טוב, אז תנסי לשכנע אותי נגד. בקשר ל 22, את בעצמך אמרת כמה פעמים שהאוס זאת סדרה פרוצידוראלית. התעלומה הרפואית שנפתרת ומצילה (לרוב) את חיי החולה השבועי היא התבנית של כל פרק בסדרה, היא הגורם העיקרי של המתח והדרמה. הדמות של האוס היא לרוב דווקא החלק הקומי של כל פרק, האישיות שלו והגישה שלו והציניות שלו הם קומיים יותר מאשר דרמתיים. רק בחלק מהפרקים הדמות של האוס באה לידי ביטוי בדרמה יותר מאשר בקומדיה, וכמובן שאלו הפרקים היותר חשובים בפרמטר של הדמות של האוס, אבל בפרמטר של פרק בסדרה, יש אלמנטים נוספים, חשובים לא פחות, שב 21, לא באים לידי ביטוי מוצלח לדעתי.

למעלה