3.16..

LoganLover

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

אני חייבת להגיד - לילית' של פרק 11יותר יפה מלילית' של פרק 16

gree

New member
http://en.wikipedia.org/wiki/Lilith#Jewish_tr

סוף סוף אני יודע מדוע זרמים מסויימים ביהדות מספרים את בניהם רק מגיל 3.

LoganLover

New member
ווא, גמני לא ידעתי

מי חשב בכלל שזה קשור ללילית. מעניין איך התורה הביאה פה דה-מיתולגיזציה (התנגדות למיתוס) בקשר לילית..

gree

New member
לא בדיוק מהתורה

לילית, כשדה, מופיעה במיתולוגיה היהודית (כמו התלמוד) שם נחשבת היא לאישה הראשון של אדם, שהיתה רעת לב ולכן הושלכה מגן עדן. בהמשך נישאה היא לסמאל.

LoganLover

New member
הייתי זוכרת אם לילית הייתה מוזכרת בתורה xD

התכוונתי שהסיפור שלה מתרחש בספר תורה (בראשית) כמו שאמרת , היא מקושרת לאדם אז מעניין אותי אם איכשהו התנגדו למיתוס שלה בתורה.. כמו שמוזכרים התנינים הגדולים בבראשית (כשאלוקים ברא את בעלי החיים).. דווקא הם, מבין כל החיות? זה בגלל שהתנינים היו נחשבים לאלילים במיתוסים שונים וכדי להוכיח לנו שהם לא אלילים, אז מדגישים שאלוקים ברא אותם מקווה שהבנת אותי עכשיו
לילית היא מיתוס מסופטמי - בבלי , כמו כל שאר המיתוסים שמוזכרים בתורה

the covenant

New member
טעות קטנה בדברך

לילית לא גורשה מגן עדן אחרי ויכוח סוהר עם אדם על מי יהיה למעלה בגלל הטענה שהם נוצרו ביחד והם שווים(סיפור הבריאה הראשון נחשב לסיפור של אדם ולילית) היא פרשה כנפיים ויצאה מגן עדן תאמת שגם YED מוזכר בדימונולגיה היהודית בתור המלאך שהכי חטא בזמן שהמלאכים ירדו לארץ וניסו להתרבות עם בנות האדם

רעותוש02

New member
אוי סאמי סאמי...למה לא הקשבת?

טוב נו... המשחק של הילדה היה פשוט מעולה[היתי חייבת לציין את זה]

וואוו זה היה פרק חזק

אהבתי את המשחק של הילדה הוא היה ממש נהדר:) הקטע שדין וסאם שרים במכונית היה מצחיק XD ודין:(אני לא מאמינה שזה קרה זה כל כך מדכא:(! זה היה הפרק האחרון של העונה?..

רעותוש02

New member
אוי סאמי סאמי...למה לא הקשבת?

טוב נו... המשחק של הילדה היה פשוט מעולה[היתי חייבת לציין את זה]

למעלה