עונה 4 פרק 13 OMG.
שיואו. ללקק את האצבעות. קודם כל, הספויילרים צדקו. היד אכן פתרה את בעיית הריג'נריישן, וגם בעיות נוספות בהמשך. מיקי וג'קי מגיעים, (מיקי לשרה ג'יין - "אנחנו הסמיתים צריכים לעזור אחד לשני") אפקט הכדורים בטורצווד נראה בהתחלה כמו במטריקס אבל אחר כך מסתבר שזה זמן קפוא (למי שראה את הפרק האחרון של "סטרגייט " המקורי, זה היה אותו דבר). רוז שואלת את הדוקטור למה הוא לא השתנה, והוא אומר לה "תסתכלי עלי, למה לשנות?" בזמן שרוז והדוקטור מתחבקים, דונה מתלבשת על ג'ק. "אתה יכול לקבל אותי!, לא, באמת, אתה יכול לקבל אותי"! הרסו אותי מצחוק הדאלקים שדיברו גרמנית. גם מרתה מדברת גרמנית שוטפת. הדוקטור מאושר מהעובדה שרוז בנתה את מכונת המעבר בעצם כדי לחזור אליו. שוב חוזרים על אלמנט "דונה כנבחרת" כשהיא שומעת שוב ושוב פעימות לב. הדוקטור נפרד מכולם וקורא לכולם "בריליאנט". הטרדיס נועלת את דונה בפנים ויחד הם נופלים לתוך תהום של לבה. היד בונה את הדוקטור מחדש ( בעירום!!) . לא הבנתי איך פתאום הטרדיס הפסיקה להתפוצץ ולבעור, למרות שהם עדיין בתוך הלהבות. שוב יורים בג'ק, והוא מעמיד פני מת, מה שמחייב אותו מאוחר יותר להמלט מתא שריפת גופות. הדוקטור החדש נשמע כמו דונה, עם לב אחד. קטעים נוסטלגים מזכירים את ההופעות של דונה ומבינים שזה לא היה מקרי. בנתיים מרתה בגרמניה, מאיימים עליה בנשק וכרגיל בסצינות כאלה, הגיבורה מפנה את הגב, ומי שמחזיק את הנשק משתפן. לא חדש. הדוקטור, למרות היותו שבוי של דברוס, מסתלבט עליו וקורא לו "חיית השעשועים של הדלקים". דאלק קאן מנבא את העתיד ומתעקש שאחת המלוות תמות. ג'קי ניצלת ברגע האחרון מהשמדה. הפרוייקט של דברוס מתגלה - הריסת כל המציאות (תוך צחוק מרושע סטייל פרדי קרוגר. גם הפנים המעוותות והיד המתכתית מתאימים). מיקי וג'ק שמחים להפגש, קוראים אחד לשני "מיקי מאוס" ו"קפטן עוגת גבינה" וכשהחיבוק נמשך יותר מדי זמן, מיקי אומר שזה מספיק. דברוס אומר מה שאני תמיד אמרתי - שהדוקטור הופך אנשים לנשק (בפעם הראשונה שדונה פוגשת את מרתה, באחד הפרקים הראשונים, היא אומרת על הדוקטור "אתה מצטער שהפכת אותה לחיילת"?), ובעיקר, מה שעוד תמיד טענתי - שכולם, ובעיקר כולן, מתאבדים בשבילו. דברוס מפעיל את ה"ריאליטי בומב" ודונה מצילה את המצב כשהיא מגלה שהיא למעשה "דוקטור דונה" - מושג שהוזכר בעבר, וכרגע יש דוקטור אחד שלם, ועוד שני חצאי דוקטורים. דונה ממשיכה לרדת על הרזון של הדוקטור, והפעם היא מדברת ברבים "בחורים רזים בחליפות". על קיום שלושת הדוקטורים אומר ג'ק "אני לא יכול להגיד מה אני חושב על זה". בסוף מסתבר שדאלק קאן זמם את הכל, כולל כל הקטעים עם דונה, וכרגיל, כמו עם המאסטר, הדוקטור רוצה להציל את אויבו הגדול שהרגע ניסה להשמידו, וכמו עם המאסטר, האויב לא ממש מעונין. דאלק קאן עדיין מתעקש על הנבואה. בשיחה עם גוון הדוקטור מעלה איזה קשר משפחתי מהעבר שלה (ההוא עם הרוחות?), קיי ניין מופיע ומציל את המצב, ודונה מתנפלת על ג'ק (לא פייר, היא מנצלת את ההזדמנות יותר מדי!). מיקי נפרד מג'קי ואומר שהוא רוצה להשאר, במקביל ג'ק רומז למרתה שעדיף לה לעזוב את יוניט כי "יש דברים יותר טובים" במילים אחרות - מרתה ומיקי עוברים לטורצווד. בחזרה למפרץ בנורווגיה, במימד של רוז. עכשיו לג'קי כבר יש תינוק, אבל רוז שוב בוכה. היא רוצה להשאר עם הדוקטור המקורי אבל הוא מזכיר לה שהוא בעצם משאיר לה מישהו שיכול להזדקן איתה. בהתחלה היא לא ממש מעוניינת אבל ברגע שהדוקטור החדש אומר לה את מילות הקסם באוזן, בצורה שכל צופה יכול להבין מה הן היו, היא כבר שוכחת מהכל. האם גם את הדוקטור הזה צריך למשוך בחליפה כדי לנשק? (וזה אחרי שבעצם גם הדוקטור המקורי אמר לה שזה מה שהוא התכוון להגיד). דונה בטרדיס, מדברת במהירות, רוצה לפגוש את צ'ארלי צ'פלין, או סתם להסתובב, ושוב בוכה. הדוקטור נאלץ למחוק לה את הזכרון ולהחזיר אותה הביתה. אבל איך הוא יעלים ממנה את כל מה שאחרים מדברים עליה? כשהוא מציג את עצמו (שוב) כג'ון סמית, היא לא מתייחסת. בסופו של דבר, עם כל החברים והאקשן, הוא כמו כלב בגשם, רטוב ומסכן, לבד. פרק שנגמר לשם שינוי בלי WHAT??? וזו גם התהייה שלי - וואט? צריך עכשיו לחכות עד לספיישלים? איך? נ.ב. אני חוזרת על ההצעה שלי, לעשות עוד העתק אחד של דוקטור, לא משנה צבע החליפה, העיקר לתת לו את הכתובת שלי. תודה.