את לא עושה לילדים שלך עוול נוראי
במסגרת עבודתי יוצא לי לבקר בהרבה מקומות בעולם, וגם לנהל שיחות עם כל מיני קולגות שגולשות מעבר לעבודה - על החיים שלהם שם, המצב הכלכלי, הבטחון האישי, ובכלל....
ובכל המקומות שבהם יוצא לי לבקר יש בעיות רציניות
באירופה - בצרפת, שוויץ, שבדיה וגרמניה (המקומות שיוצא לי להיום בהם) - לא קולגה אחד ולא שניים הביעו בפני את הדיעה שהם מודאגים כי "אין לאירופה עתיד (כלכלי)" וכי "הדמוגרפיה המשתנה מאיימת על התרבות והערכים הבסיסיים שבהם הם מאמינים". וגם - בלי קשר לדמוגרפיה, כי הם לא אוהבים את התרבות העסקית/כללית שבה רק למתי מעט "בעלי דם כחול" שהצליחו להתקבל לאוניברסטאות הנכונות יש סיכוי להתקדם [את האבחנה האחרונה חלק איתי קולגה צרפתי שעובד בחברה אמריקאית, שלאחרונה עזב את צרפת עם אשתו וילדיו בגילאי בי"ס יסודי "כדי שלא יגדלו צרפתים"]. הרוב כמובן לא מהגרים - הוא היחיד מאלה שאני מכירה. אבל רבים מאוד "מודאגים"
בצרפת אנשים גם מאוד מבואסים מהתחושה שכל מערכות השלטון מושחתות.
בדרום אמריקה - במקסיקו אנשים בחרדות אטומיות שיחטפו להם את הילדים ולא ימצאו אותם יותר. מדובר באנשים מהמעמד הביינוני - לא עשירים מופלגים. בברזיל אנשים מרגישים שאין להם עתיד כלכלי וגם יש חשש עצום מהבטחון האישי - אסור לעצור ברמזור אדום בלילה וכאלה כעניין של סכנת חיים.
בבייג'ינג - זיהום האוויר כה מזעזע שרוב הילדים סובלים ממחלות בדרכי הנשימה וההורים מרגישים שהם מפקירים את בריאותם בזה שהם גרים שם. אני מכירה שני אירופים שהיו להם עבודות מדהימות שם שברחו חזרה לאירופה כי לילדים היו בעיות נשימה חריפות.
באוסטרליה - אנשים שדיברתי איתם מרגישים שהסינים משנים את פני המדינה שלהם. הם גם מרגישים שמכיון שזו מדינה צחיחה מאוד והם לא ממתיקים מי ים - שהיא הגיעה לגבול כמות האנשים שיכולים לגור עליה מבחינת משאבי טבע [יש שם גם הרבה שריפות איומות מאוד רציניות]
מבחינת שיעור הרציחות למאה אלף איש באוכלוסיה וכו' - הנה טבלה שמבוססת על נתונים אמפיריים במדינות ה- OECD
http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/safety/
כמו שאפשר לראות, ישראל לא במקום גרוע במיוחד - יש הרבה מדינות גרועות ממנה. והיא צמודה במיקום בטבלה לארה"ב. כך שסטטיסטית ארה"ב איננה בטוחה יותר
מודה שלא יוצא לי ליסוע לקנדה וניו זילנד.
אבל את לא עושה לילדים שלך עוול. הם גדלים במקום מיוחד, שמעודד מקוריות ומחשבה יצירתית ושבו הם מרגישים "שייכים" ב-100%. הם גם זוכים למזג אוויר מדהים (שלא מעריכים עד שלא גרים במקום בו אין שמש כמעט). הם גם גדלים באחד המקומות בעולם שבו ילדים זוכים לעצמאות יחסית למקומות אחרים.
<סיימתי לנאום
. לשירת ההמנון, הקהל יעמוד על רגליו
>