and i think to myself what a wonderful world

AlicePJ

New member
איפה ראית אותי אי פעם מטיפה נגד החיים בישראל?

יש לי ביקורת על ישראל, כמו גם על ארה"ב, ואין וגם לא יהיה מקום מושלם. אבל להטיף נגד ישראל? למה? כל פעם שאני כותבת משהו בקשר לסיבות שלי לא לגור בישראל אני מקפידה וכותבת שזה לי אישית מתאים, וכל בר דעת יבין שזה אומר שזה שלי אישית זה מתאים אומר שאני לא חושבת שזה יתאים וכדאי לכל אחד, ממש לא. בישראל יש מלא דברים טובים ומצוינים, וגם בעיות, וכל אחד יעשה את הבחירות שלו והשיקולים המאוד אישיים שלו (בהנחה שיש לו אפשרות בחירה).
אבל לענייננו, אני חושבת שאת מבלבלת טלוויזיה עם המציאות.

הרי גרתי בארה"ב

ואנשים, למשל, חזרו והזהירו אותי לא לתת לבת שלי ללכת צעד מאחורי או לפניי פן יחטפו אותה. אז כן, החרדה שם אמיתית.
ואולי את מתבלבלת בין הטלוויזיה למציאות, וחושבת שסתם אוהבים לעסוק בטלוויזיה בירי המוני וברצח סדרתי, ולא מודעת לכך שאלה תופעות נפוצות בהרבה בארה"ב מאשר בכל מדינה אחרת בעולם. זה פשוט חלק מהתרבות שלהם, כאמור.
ולגבי זה שאת לא מטיפה נגד החיים בישראל, עשי לי טובה. זה לא משנה שאת כותבת ש"את אישית" - לכתוב לאנשים במדינה מסוימת למה היית חייבת לעזוב אותה מנימוקים לחלוטין לא אישיים אלא מנימוקים של כמה החיים בה גרועים, זה לגמרי להטיף נגד החיים בה (לא במובן שהיית מעוניינת שהם יעזבו בפועל, אלא במובן שאת מתארת למה בעצם בלתי נתפס שהם יישארו ויפגעו כך בילדיהם וכו'). אם היית כותבת נימוקים אישיים כמו שירדת מהארץ כי נקלעת לחובות או משהו, זה היה עניין אחר. אבל ירדת מהארץ כדי להגן על הילדים שלך מאותם דברים שהילדים שלהם נחשפים אליהם? את לא רואה שזו ביקורת על מי שנשאר?
שוב, אני לגמרי איתך בעניין. אני חושבת שמי שנשאר בארץ ויש לו אפשרות לעזוב עושה עוול לילדים שלו. אבל אני לא מנסה להעמיד פנים שזה לא מה שאני חושבת. ולהעביר ביקורת כמי שלא ירדה שונהמ להעביר ביקורת כמי שכן - וכמו שאמרת, לא לכולם יש אפשרות לעזוב. אם הייתי יורדת, ממש לא הייתי נכנסת לפורומים בישראל וכותבת לאנשים כמה זה לא בסדר לגור בישראל, ולו בגלל אותם אנשים שאין להם אפשרות אחרת. כשמישהו מדבר על הגירה לקנדה ויש לו אפשרות מעשית אז כן, אני מעודדת אותו - כי זו נראית לי בחירה נבונה. אבל אני לא יושבת כל הזמן וכותבת "איך אתם מפקירים את ילדיכם ונשארים פה במקום לעבור לקנדה" בלי שמישהו מעלה את העניין.

רזאי

New member
אני עושה עוול לילדים שלי?

אני מרגישה כאילו חטפתי עכשיו בוקס בבטן.
אולי בגלל ששמעתי את זה כמה פעמים בזמן האחרון, כולל מאנשים שקרובים אלי.

זה בסדר, גם אני עושה

ברור שזו רק הדעה שלי, אבל לתחושתי עדיף לילדים לגדול במקום שלא נמצא במצב תמידי של מלחמה וטרור מאשר במקום שכן נמצא במצב כזה. אבל על אף שהייתה לי אפשרות לא להחזיר אותן לפה, בפועל זה לא מה שקרה (גם אם לא אני זו שקיבלתי את ההחלטה).
מצד שני, בזמן האחרון נראה שבאמת יותר ויותר מקומות נכנסים, נגד רצונם, לקלחת הזאת של הטרור בזכות דאעש ידידינו... אז אוטוטו נצא בסדר
.

רזאי

New member
כולם חוגגים איתנו

חשבתי שאני מסדרת מקום מפלט לילדים, עם האזרחות האירופאית. כנראה ששם לא יהיה יותר טוב מכאן.

debby12

New member
מנהל
את לא עושה לילדים שלך עוול נוראי

במסגרת עבודתי יוצא לי לבקר בהרבה מקומות בעולם, וגם לנהל שיחות עם כל מיני קולגות שגולשות מעבר לעבודה - על החיים שלהם שם, המצב הכלכלי, הבטחון האישי, ובכלל....

ובכל המקומות שבהם יוצא לי לבקר יש בעיות רציניות

באירופה - בצרפת, שוויץ, שבדיה וגרמניה (המקומות שיוצא לי להיום בהם) - לא קולגה אחד ולא שניים הביעו בפני את הדיעה שהם מודאגים כי "אין לאירופה עתיד (כלכלי)" וכי "הדמוגרפיה המשתנה מאיימת על התרבות והערכים הבסיסיים שבהם הם מאמינים". וגם - בלי קשר לדמוגרפיה, כי הם לא אוהבים את התרבות העסקית/כללית שבה רק למתי מעט "בעלי דם כחול" שהצליחו להתקבל לאוניברסטאות הנכונות יש סיכוי להתקדם [את האבחנה האחרונה חלק איתי קולגה צרפתי שעובד בחברה אמריקאית, שלאחרונה עזב את צרפת עם אשתו וילדיו בגילאי בי"ס יסודי "כדי שלא יגדלו צרפתים"]. הרוב כמובן לא מהגרים - הוא היחיד מאלה שאני מכירה. אבל רבים מאוד "מודאגים"

בצרפת אנשים גם מאוד מבואסים מהתחושה שכל מערכות השלטון מושחתות.

בדרום אמריקה - במקסיקו אנשים בחרדות אטומיות שיחטפו להם את הילדים ולא ימצאו אותם יותר. מדובר באנשים מהמעמד הביינוני - לא עשירים מופלגים. בברזיל אנשים מרגישים שאין להם עתיד כלכלי וגם יש חשש עצום מהבטחון האישי - אסור לעצור ברמזור אדום בלילה וכאלה כעניין של סכנת חיים.

בבייג'ינג - זיהום האוויר כה מזעזע שרוב הילדים סובלים ממחלות בדרכי הנשימה וההורים מרגישים שהם מפקירים את בריאותם בזה שהם גרים שם. אני מכירה שני אירופים שהיו להם עבודות מדהימות שם שברחו חזרה לאירופה כי לילדים היו בעיות נשימה חריפות.

באוסטרליה - אנשים שדיברתי איתם מרגישים שהסינים משנים את פני המדינה שלהם. הם גם מרגישים שמכיון שזו מדינה צחיחה מאוד והם לא ממתיקים מי ים - שהיא הגיעה לגבול כמות האנשים שיכולים לגור עליה מבחינת משאבי טבע [יש שם גם הרבה שריפות איומות מאוד רציניות]

מבחינת שיעור הרציחות למאה אלף איש באוכלוסיה וכו' - הנה טבלה שמבוססת על נתונים אמפיריים במדינות ה- OECD

http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/safety/

כמו שאפשר לראות, ישראל לא במקום גרוע במיוחד - יש הרבה מדינות גרועות ממנה. והיא צמודה במיקום בטבלה לארה"ב. כך שסטטיסטית ארה"ב איננה בטוחה יותר

מודה שלא יוצא לי ליסוע לקנדה וניו זילנד.

אבל את לא עושה לילדים שלך עוול. הם גדלים במקום מיוחד, שמעודד מקוריות ומחשבה יצירתית ושבו הם מרגישים "שייכים" ב-100%. הם גם זוכים למזג אוויר מדהים (שלא מעריכים עד שלא גרים במקום בו אין שמש כמעט). הם גם גדלים באחד המקומות בעולם שבו ילדים זוכים לעצמאות יחסית למקומות אחרים.

<סיימתי לנאום
. לשירת ההמנון, הקהל יעמוד על רגליו
>

debby12

New member
מנהל
לא. ומה זה מוכיח?

אני לא בוחרת את מקום מגורי לפי "מה הכי טוב לילדים" אלא מסיבות אגואיסטיות יותר.

ומדי פעם יוצא לי להצטער על כך שבנותי לא גדלות בישראל (בעיקר בנושאים הקשורים לאסרטיביות ולעצמאות האישית שלהן. אני גרה באזור שבו שכונה הגישה תביעת הזנחה פלילית נגד הורים שנתנו לילדיהם בני ה-10 פלוס ללכת למגרש משחקים לבד)

אני חושבת שכמו שלהגיד כמה זה גרוע לחיות בישראל,

גם להגיד כמה זה סבבה לחיות בישראל זה משהו שחורה לי לשמוע ממישהו שלא גר בישראל. כמו שאני לא חושבת שצריכה להיות זכות הצבעה לישראלים שגרים בחו"ל (וכמובן חשבתי את זה גם כשגרתי בחו"ל) כך אני חושבת שלהביע דעה לגבי אם טוב או לא טוב לחיות בישראל זה משהו שרק מי שגר בפועל בישראל יכול באמת לעשות, כי רק הוא יודע איך זה באמת לחיות כרגע בישראל. ושוב, אני לא צבועה וחשבתי כך גם כשגרתי בחו"ל - לא מן הנמנע שעדיין חטאתי בזה בעצמי, אבל אם כן, גם אני לא הייתי בסדר לדעתי.

מאיזה גיל מותר ללכת לבד?

האם אח גדול מספק או חייבים מבוגר?

אחרי שפגשתי ילד בא' שהגיע לבד למגרש משחקים, חשבתי שגם פה צריך חוק בנושא.

רזאי

New member
רק בעניין מזג האוויר,

בארה"ב גרנו בסן דייגו.
כל יום מגעיל, ולא משנה אם חם במיוחד, קר במיוחד, מלא יתושים במיוחד, או כל דבר אחר- אנחנו מתגעגעים לסן דייגו. אני לא חושבת שנוכל למצוא מקום בעולם, עם מזג אוויר נוח יותר.
הטבלה שלך הפתיעה אותי. אני עוד אבדוק אותה יותר לעומק.

debby12

New member
מנהל
יש עוד דבר מפתיע בטבלה

אם תסתכלי, תראי ששתי המדינות על הסקאלה ליד ישראל ברמת המסוכנות שלהן הן ארה"ב ו... ניו זילנד (!)

כשארה"ב היא טיפה יותר לכיון הבטוחה מישראל, וניו זילנד טיפה יותר לכיוון המסוכנת
<זה לא אני המצאתי, זו הטבלה של האו אי סי די.... והסיבה שאני מכירה אותה היא שהשתמשתי בה בעבר כדי לנסות לשכנע לערוך כנס מסוים בישראל, בשעה שהיו ספקנים שטענו שזה מקום מסוכן. אממה - המקום המתחרה היה... מקסיקו (שפחות או יותר קורע שם את הסקאלה בצד של המסוכנות).

רזאי

New member
כן. זה הדבר הראשון שתפס לי

את תשומת הלב.
כשנסענו לחופשה במקסיקו, כל החברים האמריקאים הביטו בנו כאילו אנחנו נפרדים מהם לנצח. היו כמה שאפילו אמרו לנו במפורש, שהם מקווים שנחזור.
מכיוון שכולם חשבו שמקסיקו מסוכנת במיוחד, זה רק מבהיר את דעתם על הסיכון שבביקור בישראל.
אפשר להבין אותם. ישראל כל הזמן בחדשות, בהקשרים של פיגועים ומלחמות.

AlicePJ

New member
רק משהו אחד - ארה"ב גדולה ואני לא חושבת שיש

מקום להשוות אותה לישראל בצורה כזאת. אני לא יודעת אם אחוזי הרצח והפשע בוויומינג, לדוגמה, דומים לאלו בניו יורק או בשיקגו. אני לא חושבת שנכון לעשות השוואה כזאת.

AlicePJ

New member
אם הייתי רוצה לחשוף איפה אני גרה כבר הייתי עושה

זאת, לא?
הנתונים מחושבים בהתאם לגודל האוכלוסיה ולכן לא משנה כל כך מה הגודל אלא רק מה אחוז הרציחות יחסית למספר האנשים. ככה עובדת סטטיסטיקה. ויש רוצחים סדרתיים שם אולי ואולי בכל מקום, וגם בישראל יש... לא הבנתי מה הנקודה שלך. לא טענתי שיש מדינה בעולם שאין בה רציחות.
&nbsp

אכן. אבל בארה"ב יש הכי הרבה רוצחים סדרתיים

(כן, בהתחשב בגודל האוכלוסייה) והכי הרבה מקרים של ירי המוני - הרבה יותר מבמדינות אחרות. וכאמור, מוזר לי שמישהי שרוצה להגן על הילדים שלה מסטרס וממציאות בעייתית בוחרת דווקא להגר למדינה שכזאת, שבה אנשים לגמרי בסטרס מהעניין הזה של חטיפות וירי וכו', ושזה חלק בלתי נפרד מהתרבות שלה - ואז עוד באה ומעבירה ביקורת על מי שנשאר בישראל (גם אם נדמה לך שאת לא). פשוט מוזר.

נכון מאוד, אירופה בכלל בצרות בגלל שיש שם ילודה שלילית

(לנוצרים) וילודה מוסלמית גבוהה הרבה יותר.
האוכלוסייה האירופאית מזדקנת ואין מי שיממן את המבוגרים .

למעלה