שרשורפואי לאמצע השבוע

הילד חולה-חסרת אונים!!!!!

המתוקי בן שנה וחצי. התחיל ללכת לגן בספטמבר, לראשונה.
מאז חולה והרבה.
בחג שמחת תורה היה לו חום, עד 38 מעלות. לא נתתי אקמולי..החום עבר. אבל...הליחה לא פסקה, כשהוא ישן הוא נחנק...מתעורר אולי 10 פעמים בלילה וככה גם אני.
שלושה לילות של סיוט ואני כבר לא מתפקדת.
זה היה נראה לי גם צמיחת שיניים, אז שמתי לו משחה שקצת הרגיעה אבל הנשימה עם הליחה והנזלת פשוט חונקים אותו.הוא כבר צרוד לגמרי המסכני:)
הלכתי אתמול לרופא שבדק לו ריאות אוזניים וגרון ואמר שזה ויראלי ורק לשים מי מלח בתרסיס לאף.

מה אני עושה?????:)))

הצליחו להלחיץ אותי - השפעת...

היי
בבית שלושה זאטוטים
טפו טפו...
מעולם לא חלו
לא נזלות
לא אוזניים
לא גרון
לא שלשלושים
וכו וכו...הבנתן
עכשיו בגדול אני מאמינה בתזונה נכונה לא משהו מיוחד..
והופ הגענו עד הלום..עכשיו עם השפעת החדשה והזנים העמידים והקטן שנכנס למסגרת של 35 ילד... ואין יותר יונקים בבית... אני בלחץ
איך אפשר להכין אותם לחורף לשמור לחזק??
מה באמת מועיל?
כי ראיתי אכניצאה וויטמין סי ודומיהם..
העניין המחיר הגבוה ומיעוט הכדורים בקופסה ואצלי זה צריך להתחללק בשלושה אז כל הקופסאות הלללו מתאימות לנו לשבועיים בחעשוב גס וגם מעולם לא ניסינו אני רוצה להיות בטוחה לפני..
אשמח לעצות
תודה

דברים שעזרו אצלנו להקלה

אדים
שמנים ארומטיים במבער (לוונדר, פילפל וכו')
אלפנקרפט - סירופ עם טימין ודבש

תרגישו טוב
זה ממש מבאס

ומה שבינתיים עצר את הליחות זה שילוב של טיפול הומיאופטי ואבחון ביקום

אצלנו זה היה דלקות אזניים וריאות חוזרות והמון אנטיביוטיקה
מקווה שהשנה המצב לא יחזור

השפעת החדשה?

השפעת היא אותה שפעת יש כל שנה זנים חדשים אבל שפעת זו שפעת.
אין מה להילחץ, אתם לא בקבוצות סיכון, תמשיכו לאכול בריא וזהו
אם תחלו בשפעת אז תחלו בשפעת זה יעבור תוך שבוע

פולספגן

New member
לפי מה שהבנתי השנה חיסוני השפעת יכילו כספית

כי לא הספיקו לייצר ללא כספית לזנים החדשים.

אני הבנתי שהכספית היא רק בבקבוק הגדול

בבקבוקים האישיים זה בלי..
אבל לא התעמקתי כי בין כה אני לא אתן

שושי30

New member
דבש

אכן עוזר. לאחרונה התפרסם מחקר שאכן דבש עוזר לשיעול אצל ילדים. אני מציעה שתנסי לתת לו כפית דבש לפני השינה או כשהוא מתעורר מהשיעור. אצלנו, בכל אופן, זה עובד.

shira29

New member
סמפטום הכניסה לגן

בכל מקרה, בנוסף למה שנאמר,
שמן פלפל שחור- אני מצאתי אותו מאד יעיל כשמדובר במחלות ויראליות.
אמבטיות עם שמן אקליפטוס לימוני (האדים של המים עם השמן נכנסים לתוך מערכת הנשימה ומאד עוזרים עם הליחה והנזלת).
רבנסרה- על החזה. יעזור גם עם הליחה. (2 טיפות על שמן בסיס ולמרוח טוב טוב על כל אזור הריאות- קדימה ואחורה).
בצל חתוך ליד המיטה בלילה- יעזור לו לישון טוב יותר

והמון חיבוקים ופינוקים.
בריאות!

שושונלה

New member
איך את נותנת את השמן פלפל שחור?

אני טעמתי את זה וזה היה בין הדברים הנוראיים שטעמתי בחיי - אני לא מעזה לתת לילדון, אני מפחדת שזה יהרוס לו את כל האמון בי במתן תרופות.

ורד

shira29

New member
בכפית

טיפה אחת על הכפית (אני מפחדת לטפטף ישירות לפה כדי שלא תצא יותר מטיפה אחת).
הילדים יודעים שזו תרופה לא טעימה ושותים אח"כ מים (הרבה).
אני לא צריכה שהם יאהבו תרופות. האמון שיש להם בי זה לא שאני נותנת להם משהו טעים, אלא שאני עושה הכל כדי שהם ירגישו טוב יותר.

האם אני מצפה מהרופאים ליותר מדי

אשמח לשמוע מהניסיון שלכם.
משך שנים הלכתי מעט מאוד לרופאת הילדים,
הכל היה בסדר.
לאחרונה צצו כמה התלבטויות משמעותיות, וגיליתי שרופאת הילדים שלנו מאוד לא קשובה. השיא היה שאמרתי לה שבגן של הקטן מודאגים מכך שהוא מתאפק ולא עושה פיפי כל היום (7-8 שעות) והיא אמרה בפסקנות "אין דבר כזה, אף אחד לא יכול להתאפק כל כך הרבה זמן".
אז הבנתי שאם אני רוצה מישהו שגם יסתכל על הילדים שלי ויקשיב לי, אני צריכה כתובת אחרת.

קבעתי תור לרופאה אחרת, בהמלצת מישהי מכאן.
לשמחתי אכן היתה קשובה יותר, ואף הסכימה לשלוח את הגדול לבדיקות דם מקיפות כמו שביקשתי.
ועדיין,
היא הסתכלה במחשב וראתה ערכים של ספירות דם ישנות. ההמוגלובין שלו בגיל שנה וכמה חודשים היה 9.9 ובגיל שנתיים וחצי 9.8.
אז היא אמרה "האם טופלה האנמיה שהיתה לו אז?".
אני הייתי מצפה שלפני שהיא קובעת שלילד היתה בעיה, היא תשאל כמה שאלות פשוטות -
איך הילד בדרך כלל? האם הוא בריא או חולה הרבה? כשהוא חולה, האם הוא מחלים מהר? האם הוא שמח, עירני, משחק? האם היו לו בעיות התפתחות מיוחדות?.
אבל היא לא שאלה שום דבר מזה, לא הסתכלה על הילד, רק אמרה שהערכים לא בסקאלה ושזו אנמיה והיה צריך לטפל.
בפועל, כשהיה בן שנה-שנתיים היה בריא כמו שור, מעולם לא קיבל תרופות (גם לא אקמול) כי לא היה צורך. התפתח נפלא. ולכן ההחלטה שקיבלתי אז, לאחר התייעצות עם תזונאי טבעי שאני סומכת עליו, היתה להסתפק בחיזוק תזונתי ולא לתת תוספים מלאכותיים.

היום הוא בן חמש, עדיין בריא
אבל התזונה שלו דלה מאוד, ובנוסף גם יש ירידה משמעותית בתיאבון שלו, ואני שוקלת כן לתת חיזוק של ברזל - אבל זה דיון בפני עצמו.

האם אני מצפה ליותר מדיי מהרפואה הקונוונציונלית? אני שואלת ברצינות ומעניין אותי לשמוע על החוויות שלכן. אולי כל רופא משפחה/ילדים שלא דוחף תרופות ולא נחרד מילד לא מחוסן נחשב למצויין... ממש מבאס!

john111

New member
כן ולא

למצוא רופא ילדים טוב זו אומנות. אבל יש כאלו. כאלו שלא דוחפים תרופות, שהם מאוד יסודיים, שמוכנים להקשיב.
מצד שני הם מדרים בשפה שהם מכירים. והשפה הזו היא שפה של בדיקות, וערכים ונתונים. מאוד קשה להם ראיה הולסיטית כי זה מנוגד לטבע שלהם.

פולספגן

New member
אני דווקא מסכימה עם ה-

ברגע שהערכים לא טובים, שזה מדד דיי מדוייק, צריך לטפל.

עובדה, שהתאבון שלו לא משהו וזה בד"כ דבר שמאוד מאפיין אנמיה.
לא בוכים על חלב שנשפך, אל במצב כזה של המוגלובין, רצוי גם לבדוק לפחות ברזל ופריטין, B12 וצליאק.

גם כאשר נבחר טיפול של תזונאי טבעי, רצוי לעקוב ולראות אם יש תוצאות לטיפול ואם לא להסיק מסקנות ולהחליף טיפול.

אנחנו זכינו לרופא משפחה נדיר (ואיש נדיר)

שעשה תת התמחות ברפואה אינטגרטיבית, וזה בדיוק מה שלומדhttp://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=1571#ים שם - ראייה הוליסטית של האדם ולא רק של הסימפטומים.
הנה הבלוג שלו:
http://www.integrativedoc.org/

מי שרוצה להדרים, יכול לפגוש אותו באופן פרטי

הממ

האמת הודעה שלך קצת בילבלה אותי. ועד כמה שאני לא מהמתלהבים מרפואה קונבנציונלית, קצת נעלבתי בשבילה

כל ענף ברפואה מדבר במושגים משלו. כאן זה בדיקות מעבדה למשל. והתוצאה של בדיקה מצביעה על כך שיש ערך נמוך. הוא די רחוק (לפחות אצל מבוגרים, לא יודעת איך הסקאלה אצל ילדים..) מגבולות הנורמה ולכן בשפת הרפואה הקונוונציונלית זה נקרא אנמיה.
כמו שאם תגידי שיש לך לחץ דם קבוע 145/100 הרופא יגיד לך שאת סובלת מיתר לחץ דם ואת צריכה לטפל בזה.
אני לא חושבת שתוספים זאת מילה גסה. האוכל שאנחנו צורכים היום הוא ממש לא מושלם ובכלל הרבה פעמים אי אפשר לדעת מה הוא מכיל ואיך זה משפיעה, למשל, על ספיגת ברזל.
אני חושבת שאם את הולכת לרופא מסוים ואת רוצה להפיק תועלת מהביקורים הללו את צריכה לסמוך עליו ולא לחפש מכשולים בהתנהלות. אם בתחושת בטן את לא מתחברת לרופאה זאת אז אולי שווה לחפש המלצה לעוד רופא.
ועוד משהו קטן, אני חושבת שזה שהרופאה קראה לזה אנמיה פגע במקום רגיש אצלך כי בטח מאוד התלבטת אם לטפל בטיפות ברזל או לו ובכלל מה לעשות עם תוצאת הבדיקה. ובטח את בתוך תוכך העדפת לא לתת לזה שם של אנמיה כשהחלטת שאת לא מטפלת בצורה מיוחדת. והנה באה רופאה ובלי קוצ'י-מוצ'י קוראת לזה בשם הכי הגיוני מבחינתה. וזה מה שהפריע לך, לדעתי.
תרגישו טוב!

למעלה