שרשורפואי לאמצע השבוע

kita1000

New member
תודה לכולכן :)

לסיכום,
מחלה מסובכת והאבחון עוד יותר



2 פרוסות לחם זה הרבה בשבילי, ולגבי הקטנה- אני לא בטוחה שהיא מגיעה לכמות כזו ביום. נקפיד יותר אם נשלח לביופסיה.

תודה!
 

L A H

New member
לא סתם היא נקראת "מחלת אלף הפנים"...

הכמויות שציינתי הן למבוגרים. לקטנה יספיק חצי מזה עם לא פחות. ובהכל מקרה, אם לא "הכשרת" את המטבח שלכם, ואתם אוכלים פחות או יותר רגיל, זה אמור להספיק בשביל הבדיקה האבחנתית.
 
בדקתי בהפניה לבדיקת הדם

שקיבלנו מהרופאה
ויש שם Celiac Serology - 06211
זה מה שצריך לבדוק?

תודה!


אגב מה עם הבת שלך? היא עכשיו בדיאטה ללא גלוטן? בריאה?
 

nubi

New member
יפה!!

אז בהמשך להודעה הראשונית שלך - כנראה שרופאת הילדים כן קשובה ואפילו טובה.
הבת שלי כבר 3 חודשים ללא גלוטן בכלל. היה לה עור מחוספס כמו נייר זכוכית - ועכשיו הוא חלק כמו תינוק. ויש עוד הרבה שיפורים בכל מיני גזרות.
רק בריאות ותעדכני!
 
את יכולה לספר מה התפריט שלה?

אמנם אין לנו צליאק (לא בדקנו, אבל אין תסמינים), אבל אני רואה שצריכת החיטה אצלנו רק הולכת וגוברת.
אז יהיה מעניין לדעת איך אשר לגוון בדברים שלא כוללים גלוטן
 

L A H

New member
דיאטה נטולת גלוטן היא מאוד קשה

אני אומרת לך את זה גם כדיאטנית שנתנה תפריטים כאלה לאנשים, וגם כמי שבעצמה לא אוכלת גלוטן כבר יותר מחצי שנה. זה קשה מאוד.

אם זה רק ענין של גיוון, אז במקום הפסטה והפתיתים והלחמים, יש המון דברים שאפשר לאכול במקום- קטניות, אורז מלא, תירס, תפוחי אדמה, בטטות, פירה ירקות שורש.
למאפים ופשטידות אפשר להשתמש בקמח תמי שמיועד לאפייה נטולת גלוטן, במקום בקמח רגיל, אבל זה קמח יקר מאוד, ואני לא רואה את התועלת להשתמש בו אם אין צליאק.
 
אני יודעת

אני גם לא מעוניינת לנהל דיאטה כזאת..
פשוט לדעתי אנחנו אוכלים יותר מדי חיטה. אז התעניינתי מה אוכלים אנשים שבכלל-בכלל אסור להם לצרוך מזון שמכיל גלוטן.
 

nubi

New member
פירות וירקות

בשר, אורז.
מטוגן לא אוכלים אצלינו, אז פירורי לחם נחסך ממני.
יש מגוון עצום של קמחים - חומוס, אורז, טפיוקה, תירס, קורנפלור, תערובות וכמובן - קמח תמי.
אני מכינה לה לחמים בבית.
יש פיצריות עם פיצה ללא גלוטן (וכמובן עם ההפרדה המתאימה). יש מסעדות עם מנות ללא גלוטן - אבל שוב, לא מספיק להתהדר בלחמניה נטולת גלוטן (כמו למשל ארומה), אלא צריכה להיות הפרדה מוחלטת ויש כללים איך עושים את זה.
 
אני גם אופה לחם בבית

מאיזה קמחים יוצא לך לחם הכי מוצלח?
תוכלי לכתוב אולי מתכון-שניים?
אני אופה בערך ביחס של 60 חיטה (שטיבל 2 ללחם) ו40 שיפון.
בינתיים מפחדת לנסות מתכונים חדשים מאחר וזה מאוד מוצלח
 

nubi

New member
את מוזמנת לפורום צליאק

יש שם המון מתכונים. קחי בחשבון שאופה לחם שאפית בו פעם אחת עם קמח חיטה אינו יכול לשמש חולי צליאק, משום שלא ניתן לנקות אותו "כמו שצריך".
 

nubi

New member
ועוד דבר

מבחינת קלוריות - החלפת קמח חיטה בקמחים אחרים מקפיצה את הערך הקלורי של המאפה לפעמים עד פי 4. אני אישית, לכן, לא אוכלת את הלחמים האלו...(ואילו הצליאקית שלי, שלא נכנסת לשום עקומה מבחינת משקל וגובה, צריכה את הקלוריות האלו כדי לגדול...).
 

צימעס

New member
אני רוצה לחלוק עלהאמירה הנחרצת שבכותרת שלך.

אני מרגישה שאם אומרים "דיאטה נטולת גלוטן היא מאוד קשה", עלולים להכנס לזה עם חריקת שיניים, אולי אפילו סוג של קורבניות.

מנסיוני, מה שקשה בצריכת דיאטה נטולת גלוטן הוא הממשק עם מטבחים אחרים.
בבית אין שום בעיה לשבוע ללא גלוטן (וגם ללא חלב).
אנחנו שבעים מקטניות, ביצים, אגוזים, טחינה, ירקות, אורז/כוסמת.
הקושי הוא כשבחוץ מקבלים "לחם עם משהו" (או פשטידה שלצידה סלט, או פסטה עם רוטב וכו' וכו'), והמשהו אף פעם לא בכמות ואיכות מספיקה כדי לשבוע. אי אפשר - למשל - לשבוע משתי פרוסות עגבניה. כן אפשר לשבוע משתי עגבניות ששוחות בטחינה.

קחי דוגמה אחרת -
אנחנו לקראת אורחה משפחתית גדולה במיקור חוץ.
בדומה, גם שכנתי לקראת אורחה שכזו.
היא נשאה ונתנה עם הקייטררית שלה על אחוז הקמח המלא לעומת הלבן בפשטידות, ואילו אני קלטתי שבחירתה המצוינת של בתי הביאה אותנו לתפריט עשיר (ואורגני) נטול גלוטן, סוכר, ומוצרי חלב.
ולא, אני לא חושבת שהאיש הנפלא שיבשל בשבילנו עובד קשה יותר על בניית התפריט מהאישה שתבשל בשביל חברתי. שניהם מבשלים בדיוק כמו שהם רגילים לבשל.
 
מסכימה מאוד

אני חושבת שזה כמו עם מוצרי חלב - אם מחפשים להם "תחליף הולם" אז קשה מאוד למצוא, כי שום דבר לא נטעם ומרגיש כמו גבינה או חלב ניגר... הכל זה תחליפים. אפשר להתרגל אליהם, אבל זה לא "הדבר האמיתי". לעומת זאת אם בונים תפריט משפחתי ומתרגלים לתזונה שהיא פשוט שונה, לא מחפשים תחליף ללחם או לפסטה או לכל אלה אלא מתרגלים לאכול הרבה ירקות ופירות ושורשים וקטניות ואורז וקינואה וזרעים למיניהם - שהם טעימים בפני עצמם ומלאים בכל טוב, אז אחרי כמה זמן מבינים שמוצרי החלב או הגלוטן כבר לא חסרים, כי יש כל כך הרבה דברים אחרים טעימים...

אגב, אנחנו עכשיו בארה"ב וכאן מאוד קל למצוא מוצרים ללא גלוטן במחירים שווים לכל נפש (לא בכל מקום אבל כשמכירים את החנויות יודעים בדיוק איפה כדאי לקנות מה). ועדיין, למרות שיש פסטה נטולת גלוטן שהיא אפילו טעימה מאוד במחיר מצויין, אני מעדיפה להכין סיר של קינואה או אורז מלא, מלאים בכל טוב.
 

L A H

New member
בישראל המוצרים הללו עולים הון עתק

או שאסור להגיד את זה ולהקרא קורבני בפורום הזה.
 
נכון, אבל מה הסיבה לכעס?

בגללי הם עולים הון עתק? אולי אם היית טורחת לקרוא את תמצית ההודעה שלי היית מבינה שאני כותבת ש*למרות מחירם הסביר* אני מעדיפה להמנע מהם, ושיש דרכים רבות לאכול בלי גלוטן בלי להרגיש בעצמך כקורבן.
 

L A H

New member
זכותי להעיד על עצמי ודי כבר לחנך כל הזמן

אני לא קורבנית ולא שום דבר, רק אחרי 39 שנים, ובנוסף להמנעות ממוצרי חלב, היה לי מאוד קשה לנקות את התזונה מגלוטן, כי גלוטן זה לא רק לחם.

כמו כן, טיפלתי באי אלו צליאקים בחיי, לא יודעת בכמה את טיפלת, אבל בחיאת, לאנשים הלא מושלמים כמוך, זה קשה. מה לעשות. קצת חמלה עוד לא הרגה אף אחד, נסי ותהני.
 

nubi

New member
תפריט נטול גלוטן לצליאקים איננו טרנד

וזה ממש לא "מכון אברהמסון". זה גם לא טיבעונות או צימחונות. מדובר על הקפדה פאנטית, שמירת נגיעה (אנחנו בבית קוראים לזה "כשר ל-X"
). מצד שני, אסור להגזים כדי לא להמאיס על כולם את החיים.
אין ספונטניות ואי אפשר לאכול בחוץ בכל מקום (אני ובעלי מזמינים פיצה אחת ל...וגם זה בהיחבא). לי אישית זה קל, כי אני מהבשלניות וממילא כאן בבית עיקר התפריט מבוסס ממילא על אוכל בריא (למשל אף פעם לא היו לי חטיפים בבית, אבל תחשבי מה זה כשהילדה הולכת למסיבת יום הולדת ו-90% מהדברים אסורים לה).
חייבים למלא את היעדר הפחמימות בפחמימות אחרות ומזינות.
עוד דבר - מדובר באוכל יקר -רצח! (עוד שיטה של המדינה לעשות כסף על אנשים שלא ממש יש להם ברירה).
אמנם חשיפה לגלוטן אינה מסכנת חיים (שלא כמו אלרגיה לבוטנים, למשל), אבל אי הקפדה עלולה לגרום להתפרצות של סוכרת נעורים (היא נחשבת "מחלה אחות" לצליאק) ומחלות נוראיות אחרות.
אז מצד אחד תודה לאל שזה "רק" צליאק אבל מצד שני זו הקפדה מטורפת.
אני מזמינה אתכם לפורום צליאק - פורום עם המון המון אינפורמציה על המחלה, וכמובן לאתר העמותה שלנו.
 
למעלה